Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 01- 2022. 03. 11

Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.03.01.

Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: önkormányzati költségvetési szerv) terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

(3) A költségvetési szervként működő intézmények, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek külön-külön alkotnak egy-egy címet. A címrendet e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

2. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2022. évi költségvetése

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2022. évi költségvetését

a) 857 816 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

b) 857 816 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg.

(2) Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 726 199 e Ft-ban ebből:

aa) finanszírozási célú műveleteket 7 376 e Ft-ban,

ab) előző évi pénzmaradványt 177 153 e Ft-ban,

ac) költségvetési bevételt 541 670 e Ft-ban.

b) a működési célú kiadásokat 718 823 e Ft-ban ebből:

ba) a személyi juttatások kiadásait 299 085 e Ft-ban,

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és SZHA-t 41 823 e Ft-ban,

bc) a dologi kiadásokat 318 018 e Ft-ban,

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 6 500 e Ft-ban,

be) egyéb működési célú kiadásokat 35 776 e Ft-ban,

bf) az általános tartalékot 10 000 e Ft-ban,

bg) a céltartalékot 7 621 e Ft-ban,

c) a felhalmozási célú bevételt 131 617 e Ft-ban ebből:

ca) finanszírozási célú műveleteket 0 e Ft-ban,

cb) előző évi pénzmaradványt 70 739 e Ft-ban,

cc) vállalkozási maradványt 0 e Ft-ban,

cd) költségvetési bevételt 60 878 e Ft-ban,

d) a felhalmozási célú kiadást 131 617 e Ft-ban ebből:

da) az intézményi beruházások összegét 64 660 e Ft-ban,

db) a felújítások összegét 66 057 e Ft-ban,

dc) az egyéb felhalmozási célú kiadások összegét 900 e Ft-ban,

e) a finanszírozási kiadást 7 376 e Ft-ban állapítja meg.

3. § (1) A helyi önkormányzat összevont költségvetési bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat összevont költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat összevont költségvetési bevételeit kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési kiadásait kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 7. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület Balatonfenyves Község Önkormányzata költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(8) A működési célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 9. melléklete részletezi.

(9) A felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 10. melléklete részletezi.

(10) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló - a 2011. évi CXCV. törvény 6. § (7) bekezdés a) pont ab) és ac) alpontja szerinti - finanszírozási bevételek működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban e rendelet 11. melléklete alapján hagyja jóvá.

(11) A képviselő-testület a (10) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban e rendelet 12. melléklete alapján hagyja jóvá.

(12) Az önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti, illetve a felújítások kiadásainak felújításonkénti részletezését e rendelet 13. melléklete szerint határozza meg.

(13) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 14. melléklete tartalmazza.

(14) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 15. melléklete tartalmazza.

(15) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait e rendelet 16. melléklet szerint állapítja meg.

(16) Az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános tartalék és céltartalék részletezését e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

(17) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését e rendelet 18. melléklete tartalmazza.

(18) A képviselő-testület a 2022. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet e rendelet 19. melléklete szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 20. melléklete tartalmazza.

(20) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 21. melléklete tartalmazza.

(21) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 22. melléklete tartalmazza.

3. A költségvetési többlet felhasználása, a hiány finanszírozásának módja

4. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet, illetve a szabad pénzeszközöket a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) A műveletek lebonyolítását a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét csak a felügyeletét ellátó szerv engedélyével történő előirányzat-módosítás után használhatja fel.

(4) A képviselő-testület a költségvetési hiány belső finanszírozását az előző évi tervezett pénzmaradvány felhasználásával, illetve a forgatási célra vásárolt értékpapírok visszaváltásával kívánja megoldani.

(5) Amennyiben év közben a költségvetési hiány nem pótolható belső forrásból, akkor a hiány külső finanszírozására az önkormányzat éven belüli lejáratú likvid hitelt vehet igénybe, melyről a képviselő-testület jogosult dönteni, ezt a hatáskörét nem ruházza át.

4. Általános és céltartalék

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi általános tartalékát 10 000 ezer Ft-tal, céltartalékát 7 621 ezer Ft-tal hagyja jóvá.

(2) A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület nem ruházza át. A tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a polgármesteri hivatal.

(2) A költségvetési rendelet módosítása a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közfoglalkoztatási pályázat benyújtására. Amennyiben a létszámadatokban változás történik, a következő rendeletmódosításon át kell vezetni.

7. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(3) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(4) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(5) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(6) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

(8) A képviselő-testület Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdésében meghatározott értékhatárt 1 000 ezer forintban határozza meg.

(9) A képviselő-testület a 2021. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdése alapján a köztisztviselői illetményalap összegét 2022. évre 68.400.- Ft-ban határozza meg.

8. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiemelt előirányzatok és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítás hajtható végre. A polgármester a saját hatáskörben végrehajtott módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) A költségvetési szerv a kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, azonban az nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére. A személyi juttatások rovatai előirányzatai csak az irányító szerv engedélyével növelhetők. Az irányító szerv az engedélyt akkor adja meg, ha az átcsoportosítás az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt szükséges, vagy a szolgáltatási kiadások előirányzatai terhére történik abból a célból, hogy a korábban szolgáltatásvásárlással ellátott feladatokat a költségvetési szerv az állományába tartozó személyekkel lássa el.

(4) A képviselő-testület a polgármester és a költségvetési szerv által saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatai támogatásának, valamint a részükre juttatandó költségvetési támogatásának előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani.

6. A dolgozókat megillető cafetéria juttatások

9. § (1) A képviselő-testület a polgármesteri hivatal és a konyha dolgozóit megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét a nem rendszeres személyi juttatások részeként 6 785 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde közalkalmazottait megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 2 680 ezer Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat alkalmazásában álló dolgozókat megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 4 703 ezer Ft-ban állapítja meg.

(4) Az (1)–(3) bekezdésekben foglalt összegek a munkáltató által megfizetendő járulékokat is magában foglalják.

7. Intézményi bérgazdálkodási szabályok

10. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A költségvetési szervnél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére csak a fenntartó engedélyével kerülhet sor.

(5) A költségvetési szervnél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor.

8. Szolgáltatási szerződés

11. § (1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(2) A külső személyi juttatások és a szellemi tevékenység számla ellenében történő igénybevételére szolgáló előirányzatok terhére akkor köthető szerződés, ha

a) azt jogszabály nem zárja ki,

b) a szerződés megkötése a közfeladatok ellátásához feltétlenül szükséges, és

c) törvény vagy kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában az adott feladat elvégzéséhez megfelelő szakértelemmel, szakképzettséggel és gyakorlattal, vagy egyéb megfelelő sajátos szakmai adottságokkal, képességekkel rendelkező személyt a megrendelő nem foglalkoztat, vagy a szerződés tárgyát képező szolgáltatás egyedi, időszakos, vagy időben rendszertelenül ellátandó feladat.

9. Záró és egyéb rendelkezések

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának címrendje

1. Az önkormányzat költségvetési szervei

1.1. Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

1.2. Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde

2. Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

2. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételi előirányzatai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

I. Működési bevételek

541 670

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

209 576

Önkormányzatok működési támogatásai

201 306

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 270

2. Közhatalmi bevételek

231 610

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

60 000

Egyéb közhatalmi bevételek

610

3. Működési bevételek

100 484

Készletértékesítés ellenértéke

10

Szolgáltatások ellenértéke

68 857

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 972

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

4 026

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 618

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

501

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszközök

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

60 878

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2. Felhalmozási bevétel

60 628

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

60 628

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

250

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

602 548

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

247 892

- működési célú igénybevétele

177 153

- felhalmozási célú igénybevétele

70 739

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 376

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

857 816

3. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadásai előirányzatai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

I. Működési kiadások

718 823

Személyi juttatások

299 085

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

41 823

Dologi kiadások

318 018

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

Egyéb működéi célú kiadások

53 397

II. Felhalmozási kiadások

131 617

Beruházások

64 660

Felújítások

66 057

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

850 440

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

7 376

Működési célú műveletek kiadásai

7 376

Belföldi finanszírozás kiadásai

7 376

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

857 816

4. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételi előirányzatai kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

I. Működési bevételek

495 331

9 743

36 596

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

172 690

1 000

35 886

Önkormányzatok működési támogatásai

165 420

35 886

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 270

1 000

2. Közhatalmi bevételek

231 600

10

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

60 000

Egyéb közhatalmi bevételek

600

10

3. Működési bevételek

91 041

8 743

700

Készletértékesítés ellenértéke

10

Szolgáltatások ellenértéke

61 564

6 593

700

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 650

322

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

4 026

Kiszámlázott általános forgalmi adó

18 800

1 818

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

501

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszközök

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

60 628

250

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2. Felhalmozási bevétel

60 628

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

60 628

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

250

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

555 959

9 993

36 596

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

137 991

21 120

88 781

- működési célú igénybevétele

67 827

21 120

88 206

- felhalmozási célú igénybevétele

70 164

575

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 376

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

701 326

31 113

125 377

5. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadási előirányzatai kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

I. Működési kiadások

572 540

21 481

124 802

Személyi juttatások

196 987

7 001

95 097

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

26 383

2 453

12 987

Dologi kiadások

292 643

8 657

16 718

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

Egyéb működési célú kiadások

50 027

3 370

II. Felhalmozási kiadások

130 142

900

575

Beruházások

64 085

575

Felújítások

66 057

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

702 682

22 381

125 377

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

7 376

Működési célú műveletek kiadásai

7 376

Belföldi finanszírozás kiadásai

7 376

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

710 058

22 381

125 377

6. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása alá tartozó Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

I. Működési bevételek

18 400

9 732

710

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

1 000

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 000

2. Közhatalmi bevételek

10

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

10

3. Működési bevételek

18 400

8 732

700

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

10 462

6 593

700

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

322

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

4 026

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 912

1 817

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

18 400

9 732

710

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

847

- működési célú igénybevétele

847

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

52 439

40

123 820

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

52 439

40

123 245

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

52 439

40

123 245

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

575

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

575

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

70 839

9 772

125 377

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

79 571

1 040

124 802

Személyi juttatások

26 338

650

95 097

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 614

215

12 987

Dologi kiadások

49 619

175

16 718

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

II. Felhalmozási kiadások

0

575

Beruházások

575

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

79 571

125 377

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

79 571

1 040

125 377

7. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása alá tartozó Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

3. Működési bevételek

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

183

- működési célú igénybevétele

183

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

64 908

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

64 658

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

64 658

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

250

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

250

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

65 091

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

64 841

Személyi juttatások

50 546

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 953

Dologi kiadások

7 342

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

II. Felhalmozási kiadások

250

Beruházások

250

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

65 091

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

65 091

8. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

I. Működési bevételek

476 931

11

35 886

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

172 690

0

35 886

Önkormányzatok működési támogatásai

165 420

35 886

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 270

2. Közhatalmi bevételek

231 600

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

60 000

Egyéb közhatalmi bevételek

600

3. Működési bevételek

72 641

11

0

Készletértékesítés ellenértéke

10

Szolgáltatások ellenértéke

51 102

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 650

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14 888

1

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

501

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

60 628

250

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

60 628

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

60 628

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

250

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

537 559

261

35 886

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

137 808

21 120

87 934

- működési célú igénybevétele

67 644

21 120

87 359

- felhalmozási célú igénybevétele

70 164

575

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 376

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 376

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

682 743

21 381

123 820

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

428 128

20 441

Személyi juttatások

120 103

6 351

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 816

2 238

Dologi kiadások

235 682

8 482

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

Egyéb működéi célú kiadások

50 027

3 370

II. Felhalmozási kiadások

129 892

900

Beruházások

63 835

Felújítások

66 057

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

558 020

21 341

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

124 723

40

123 820

Működési célú műveletek kiadásai

124 473

40

123 245

Belföldi finanszírozás kiadásai

124 473

40

123 245

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

250

575

Belföldi finanszírozás kiadásai

250

575

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

682 743

21 381

123 820

9. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek működési célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

e Ft-ban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

209 576

Személyi juttatások

299 085

2.

Közhatalmi bevételek

231 610

Munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó

41 823

3.

Működési bevételek

100 484

Dologi kiadások

318 018

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

5.

Egyéb működési célú kiadások

53 397

6.

Költségvetési bevételek összesen (1.+...+4.):

541 670

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+5.):

718 823

7.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

8.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

9.

Maradvány igénybevétele

177 153

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 376

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 376

11.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

12.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

13.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

16.

Finanszírozási bevételek összesen (7.+…+15.):

184 529

Finanszírozási kiadások összesen (7.+…+15.):

7 376

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (6.+16.):

726 199

KIADÁSOK ÖSSZESEN (6.+16.):

726 199

18.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

10. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek felhalmozási célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

e Ft-ban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

64 660

2.

Felhalmozási bevételek

60 628

Felújítások

66 057

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

250

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

4.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+3.):

60 878

Költségvetési kiadások összesen (1.+2.+3.):

131 617

5.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

6.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Maradvány igénybevétele

70 739

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

10.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

11.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

12.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

13.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

14.

Finanszírozási bevételek összesen (5.+…+13.):

70 739

Finanszírozási kiadások összesen (5.+…+13.):

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (4.+14.):

131 617

KIADÁSOK ÖSSZESEN (4.+14.):

131 617

16.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

11. melléklet

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Működési cél

177 153

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétele

177 153

vállalkozási maradvány igénybevétele

Felhalmozási cél

70 739

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétele

70 739

vállalkozási maradvány igénybevétele

Összesen:

247 892

12. melléklet

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

Működési cél

Felhalmozási cél

Összesen

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Bevételek

7 376

0

7 376

értékpapír kibocsátása, értékesítése

hitel, kölcsön felvétele

áh.-on belüli megelőlegezések bev.

7 376

7 376

betéti műveletek bevételei

származékos ügyletek bevételei

Kiadások

7 376

0

7 376

értékpapír vásárlása, visszavásárlása

hitel, kölcsön törlesztése

áh.-on belüli megelőlegezések kiad.

7 376

7 376

betéti műveletek kiadásai

pénzügyi lízing

származékos ügyletek kiadásai

13. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek beruházási és felújítási kiadásai célonként

e Ft-ban

Sorszám

Beruházási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

1.

kisértékű tárgyi eszközök

575

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

575

1.

kisértékű tárgyi eszközök

250

Kisfenyő Óvoda

250

1.

kisvasút fejlesztése

18 486

2.

Tinódi utca sétányosítása

1 041

3.

Nimród utca tervezése

1 334

4.

Óvoda udvari játszótér tereprendezés

1 270

5.

Óvoda udvari játszótér telepítése

6 762

6.

kisértékű tárgyi eszköz

2 832

7.

Imremajor szennyvíz vízjogi eng. változtatási vázrajz

70

8.

Pályázatok önrésze

32 040

Balatonfenyves Község Önkormányzata

63 835

MINDÖSSZESEN:

64 660

e Ft-ban

Sorszám

Felújítási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

0

Kisfenyő Óvoda

0

1.

Kisvasút fejlesztése

49 025

2.

konyha felújítás

17 032

Balatonfenyves Község Önkormányzata

66 057

MINDÖSSZESEN:

66 057

14. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzatának azon fejlesztési céljai, melyek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges

e Ft-ban

Sorszám

Az adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

Fejlesztés cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

1.

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

2.

a számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára

3.

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

4.

az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

5.

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése – ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

6.

a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

7.

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

Összesen:

0

15. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzata saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatása

e Ft-ban

Megnevezés

Sor-szám

2022. évben

2023. évben

2024. évben

2025. évben

Összesen

Helyi adók és a települési adók

01

231 000

278 300

278 500

278 700

1 066 500

Osztalékok, koncessziós díjak, hozambevételek

02

0

Díjak, pótlékok, bírságok

03

600

880

890

900

3 270

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

04

Részvények, részesedések értékesítése

05

60 628

60 628

Vállalat értékesítéséből, privatizációból származó bevételek

06

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

07

Saját bevételek (01+…+07)

08

292 228

279 180

279 390

279 600

1 130 398

Saját bevételek (08. sor) 50 %-a

09

146 114

139 590

139 695

139 800

565 199

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+18)

10

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

Adott váltó

14

Pénzügyi lízing

15

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

16

Halasztott fizetés

17

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

18

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgy-évet terhelő fizetési kötelezettség (20+…+27)

19

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

20

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

21

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

22

Adott váltó

23

Pénzügyi lízing

24

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

25

Halasztott fizetés

26

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

27

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

28

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-28)

29

146 114

139 590

139 695

139 800

565 199

16. melléklet

EU támogatással megvalósuló programok, projektek

e Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Kiadás

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

TOP-1.2.1-15-SO1-2016-00018 "Balatonfenyves-Buzsák-Csisztapuszta kisvasút fejlesztése"

0

89 518

17. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzat általános tartaléka és céltartalékának felosztása

e Ft-ban

Cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Céltartalék

7 621

Kisvasút fejlesztése

7 621

Általános tartalék

10 000

Tartalék összesen

17 621

18. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzata többéves kihatással járó feladatainak előirányzatai éves bontásban

e Ft-ban

feladat megnevezése

2022

2023

2024

2025

2026

Összesen

Testületi hat.

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

tartozások fejlesztési célú kötvénykibocsátásból

tartozások működési célú kötvénykibocsátásból

beruházási és fejlesztési hitelek

működési célú hosszú lejáratú hitelek

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

Összesen:

19. melléklet

2022. évi előirányzat-felhasználási ütemterv

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

17 381

17 381

17 382

17 381

17 381

17 382

17 381

17 381

17 382

17 381

17 381

17 382

208 576

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

0

Közhatalmi bevételek

1 765

1 765

84 720

7 943

7 942

1 765

11 665

11 665

84 720

7 943

7 942

1 765

231 600

Működési bevételek

975

976

975

976

5 121

18 527

18 527

18 527

5 121

975

976

976

72 652

Felhalmozási bevételek

60 628

60 628

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

21

21

20

21

21

21

21

21

20

21

21

21

250

Finanszírozási bevételek

37 970

50 142

7 266

39 621

32 626

27 021

9 991

13 162

36 439

254 238

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

118 740

70 285

103 097

33 587

70 086

70 321

74 615

57 585

107 243

26 320

39 482

56 583

827 944

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

10 538

10 538

10 538

10 537

10 538

10 538

10 538

10 537

10 538

10 538

10 538

10 538

126 454

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 504

1 505

1 504

1 505

1 504

1 505

1 504

1 505

1 504

1 505

1 504

1 505

18 054

Dologi kiadások

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

20 347

244 164

Ellátottak pénzbeli juttatásai

542

542

541

542

541

542

542

542

541

542

541

542

6 500

Egyéb működési célú kiadások

4 450

4 450

4 449

4 450

4 450

4 449

4 450

4 450

4 449

4 450

4 450

4 450

53 397

Beruházások

5 786

12 700

8 032

12 439

12 439

12 439

63 835

Felújítások

49 025

17 032

66 057

Egyéb felhalmozási célú kiadások

300

300

300

900

Finanszírozási kiadások

26 548

20 203

20 449

20 704

20 267

20 201

20 202

20 204

20 199

20 203

20 202

19 201

248 583

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

118 740

70 285

65 860

70 824

70 086

70 321

74 615

57 585

57 578

57 885

57 582

56 583

827 944

20. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzata 2022. évi közvetett támogatásai

e Ft-ban

Támogatás megnevezése

Esetek száma

Nyújtott támogatás összege

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

teljesítés

ellátottak térítési díja, kártérítés méltányossági alapon történő elengedés összege

0

0

lakásépítéshez, felújításhoz nyújtott kölcsön elengedés összege

0

0

helyi adó, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

12

250

- építményadó

10

234

- telekadó

1

10

- magánszemélyek kommunális adója

1

6

- iparűzési adó

0

0

- tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

- pótlék

0

0

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség

2

620

- Turisztikai Egyesület

1

500

- Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület

1

120

egyéb kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

Közvetett támogatások összesen:

14

870

21. melléklet

Lakossági és közösségi szolgáltatások támogatása

e Ft-ban

Szolgáltatás

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

22. melléklet

Balatonfenyves Község Önkormányzat összevont költségvetési mérlege

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

602 548

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

850 440

Pénzforgalmi bevételek

602 548

Pénzforgalmi kiadások

832 819

Működési célú

541 670

Működési célú

701 202

Működési célú támogatások áh.-on belülről

209 576

Személyi juttatások

299 085

Közhatalmi bevételek

231 610

Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

41 823

Működési bevételek

100 484

Dologi kiadások

318 018

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

Egyéb működési célú kiadások

35 776

Felhalmozási célú

60 878

Felhalmozási célú

131 617

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

0

Beruházások

64 660

Felhalmozási bevételek

60 628

Felújítások

66 057

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

250

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

Pénzforgalmi nélküli kiadások

17 621

Általános tartalék

10 000

Céltartalékok működési

7 621

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

7 376

Működési célú finanszírozási kiadások

7 376

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finansz. c. bevételek nélkül)

602 548

KIADÁSOK ÖSSZESEN

857 816

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

-255 268

Működési hiány

-177 153

Felhalmozási hiány

-70 739

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

247 892

Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

177 153

Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

70 739

Külső forrásból

7 376

Működési célú finanszírozási bevételek

7 376

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

857 816

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

857 816

Működési célú bevételek összesen

726 199

Működési célú kiadások összesen

726 199

Felhalmozási célú bevételek összesen

131 617

Felhalmozási célú kiadások összesen

131 617