Mályi község képviselő testületének 17/2019 (XI.21..) önkormányzati rendelete

a települési képviselők tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásairól és költségtérítéséről szóló önkormányzati rendelet

Hatályos: 2020. 04. 01

Mályi község képviselő testületének 17/2019 (XI.21..) önkormányzati rendelete

a települési képviselők tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásairól és költségtérítéséről szóló önkormányzati rendelet

2020.04.01.

Mályi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 143. § (4) bekezdés f. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32 cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Bizottság, Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság, valamint Humán Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed Mályi Község Önkormányzatának (a továbbiakban: önkormányzat) képviselőjére – a polgármester és az alpolgármester kivételével -, az önkormányzat képviselő-testülete bizottságainak elnökére, nem képviselő tagjára.

2. § (1) A képviselőt és a bizottság nem képviselő tagját megválasztásának időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.

(2) § A képviselő havi tiszteletdíja bruttó 70.500 Ft.

(3) A bizottság elnökét – a képviselői tiszteletdíjon felül – további bruttó 20.000 Ft /hó tiszteletdíj illeti meg.

(4) A bizottság képviselő és nem képviselő tagjai - több bizottsági tagság esetén is - 17.500 Ft / hó tiszteletdíjra jogosultak.

(5) A bizottsági elnök a képviselői tiszteletdíjon és a bizottsági elnöki tiszteletdíjon kívül a bizottsági tagságáért külön tiszteletdíjra nem jogosult.

3. § A tiszteletdíj kifizetése a tárgyhót követő hó 5. napon történik, bankszámlára történő utalással.

4. § A 2. §-ban meghatározott tiszteletdíj mértékét a képviselő-testület évente, a tárgyévi költségvetési

rendelet megalkotásakor felülvizsgálhatja.

5. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 27/2014.(XI.14) önkormányzati rendelet.