Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 48/2020. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

az egyedi közzétételi listáról

Hatályos: 2022. 03. 01

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2020. (XII.14.) önkormányzati rendelete

az egyedi közzétételi listáról

2022.03.01.

Szentendre Város Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, a Képviselő-testületnek Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 37. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet célja az önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre vonatkozóan a nyilvánosság és átláthatóság biztosítása, a közvélemény tájékoztatása.

2. § A rendelet hatálya Szentendre Város Önkormányzatára és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalra terjed ki.

3. § Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Szentendre Város Önkormányzat, a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal közérdekű adatokra, valamint a közérdekből nyilvános adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségére az 1. mellékletben foglalt egyedi közzétételi listát határoz meg.

4. § Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal az egyedi közzétételi listára vonatkozó közzétételi kötelezettségét www.szentendre.hu honlapon teljesíti.

5. § (1) Ez a rendelet 2021. január 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet alapján a - (3) bekezdésben meghatározott kivétellel - a 2019. október 13. napját követően megkötött megbízási szerződéseket, valamint a 2019. október 13. napját követően kötött adásvételi szerződések közérdekű és közérdekből nyilvános adatait kell közzétenni.

(3) Az 1. mellékletben foglalt táblázat 4. pontja szerinti adatokat a rendelet hatálybalépést követően megkötött szerződések vonatkozásában kell közzétenni.

1. melléklet a 48/2020. (XII.14.) önkormányzati rendelethez

Egyedi közzétételi lista

Adat

Frissítés

Megőrzés

1.

Szentendre Város Önkormányzat által 2019. október 13. napját követően kötött ingatlan adásvételi szerződések megnevezése, tárgya, a szerződést kötő felek megnevezése, a szerződéskötés időpontja, a szerződés értéke, az ingatlan természetbeni elhelyezkedése, helyrajzi száma

a döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

közzétételt követő 5 évig

2. 1

Az önkormányzati képviselők, valamint a polgármester és az alpolgármester(ek) vagyonnyilatkozata

közzétételt követő 5 évig

3.

Szentendre Város Önkormányzat, valamint a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal által 2019. október 13. napját követően kötött megbízási szerződések oldalhű másolata (a közérdekekből nyilvános adatnak nem minősülő személyes adatok felismerhetetlenné tételével)

a döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

közzétételt követő 5 évig

4.

Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő, ötszázezer forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésére, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyon értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése, tárgya, a szerződést kötő felek megnevezése, a szerződéskötés időpontja, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés estében annak időtartama, valamint az említett adatok változása, a védelmi és biztonsági célú beszerzések adatai és a minősített adatok kivételével

a döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

közzétételt követő 5 évig

1

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.