Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 14/2022. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 06. 01- 2022. 06. 02

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 14/2022. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.06.01.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 47. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(9) A képviselő, illetve a bizottság nem képviselő tagja a feladatai ellátásához egy darab hordozható számítógép használatára jogosult, melyet az önkormányzat a megbízatásának idejére biztosít. A hordozható számítógép használatára vonatkozó szabályokat a 11. melléklet tartalmazza.”

2. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 54/B. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A településrészi önkormányzat tagjai a Közgyűlés előtt esküt tesznek. Az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa elő.”

3. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 60. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódását, létszámát, munkarendjét, valamint ügyfélfogadási rendjét normatív határozattal a közgyűlés állapítja meg.

(2) A Polgármesteri Hivatal működésére és feladataira vonatkozó részletes szabályokat a jegyző által készített, és a polgármester által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza.”

4. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet X. Fejezet címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„X. Fejezet

A helyi népszavazás ”

5. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 66. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Közgyűlés a városban működő nemzetiségi önkormányzatok részére biztosítja az önkormányzati működés alapvető feltételeit, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról az Njtv. alapján, a törvényben foglaltaknak megfelelő tartalommal kötött együttműködési megállapodásban foglaltak szerint.”

6. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet

a) 13. § (6) bekezdésében az „az Elektronikus Döntéstámogató Rendszeren (a továbbiakban: EDtR)” szövegrész helyébe az „a MikroDat döntéstámogató és döntés előkészítő rendszeren (a továbbiakban: MikroDat-rendszer)” szöveg,

b) 13. § (7) bekezdésében az „az EDtR rendszer” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszer” szöveg,

c) 27. § (7) bekezdésében az „az EDtR-be” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszerbe” szöveg,

d) 28. § (3) bekezdésében az „az EDtR rendszerben” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszerben” szöveg,

e) 29. § (1) bekezdésében az „az EDtR rendszerben” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszerben” szöveg,

f) 32. § (1) bekezdésében az „az EDtR rendszer” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszer” szöveg,

g) 44. § (5) bekezdésében az „az EDtR rendszerben” szövegrész helyébe az „a MikroDat rendszerben” szöveg,

h) 54. § (5) bekezdésében az „az EDtR rendszeren” szövegrészek helyébe az „a MikroDat rendszeren” szöveg

lép.

7. § Hatályát veszti az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet

a) 2. §-ában az „A képviselők névsorát az 1. függelék tartalmazza.” szövegrész,

b) 7. § (1) bekezdésében az „Az átruházott hatásköröket a 2. és a 3. függelék tartalmazza.” szövegrész,

c) 9. § (4) bekezdésében az „Az eskü szövegét az 4. függelék tartalmazza.” szövegrész,

d) 37. §-ában az „A szavazógép működésének leírását a 5. függelék tartalmazza.” szövegrész,

e) 56. §-ában a „7. számú függelékben felsorolt” szövegrész,

i) 69. §-a,

8. § Ez a rendelet 2022. június 1-jén lép hatályba.