Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 8.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

Hatályos: 2022. 05. 04- 2023. 05. 03

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 8.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

2022.05.04.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (5)-(6) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a 2022. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetése: bevételi főösszeg: 3.055.647.000 Ft, kiadási főösszeg: 3.055.647.000 Ft. Ezen belül a költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözete -1.116.117.000 Ft, ebből a működési bevételek és kiadások különbözete -131.289.000 Ft, ebből működési hiány összege: 0 Ft, a felhalmozási bevételek és kiadások különbözete -984.828.000 Ft,ezen belül a finanszírozási bevételek és kiadások különbözete: 1.116.117.000 eFt, ebből fejlesztési célú hitelfelvétel 156.482.000 eFt.

(2) Az előzetes tervek alapján az Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak maradvánnyal nem fedezett negatív különbözete 82.498.000 Ft, fejlesztési hiánya 156.482.000 Ft, mindösszesen 238.980.000 Ft. A működési hiány teljes összegére működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás került betervezésre.

(3) Az önkormányzat működőképességének finanszírozása érdekében a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 3. melléklet 5.2.1.5. „Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcím” pont alapján működőképességének megőrzését, vagy feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására pályázatot nyújt be. Amennyiben a pályázat elutasításra kerül, vagy meghiúsul, úgy az előirányzatokat újra felülvizsgálja és módosítja.

(4) A felhalmozási hiány fedezetét az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével kívánja megvalósítani.

(5) Az (1) bekezdésben megállapított bevételek forrásonkénti, kiadások jogcímenkénti megoszlását, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza

(6) A 3. § (1) bekezdésben megállapított kiadási és bevételi főösszegek intézményenként és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a 2. melléklet tartalmazza.

(7) A 2. melléklet részletezése a következő:

a) Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

b) Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal

c) Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

d) Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ

e) Mezőkovácsházi Városi Könyvtár

(8) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként a 3. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület által meghatározott felújítási kiadásokat célonként a 4. melléklet, valamint a felhalmozási kiadásokat feladatonként az 5. melléklet tartalmazza.

(10) Az önkormányzat a kiadások között 7.000 eFt általános célú tartalékot, 43.217 eFt központi orvosi ügyeleti működési tartalékot, és 33.455 eFt fejlesztési célú tartalékot állapít meg.

(11) Az Áht. 23. § f) pont alapján a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé, a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(12) A pénzben és természetben, valamint a rendszeres és eseti jelleggel nyújtott szociális ellátásokat a 7. melléklet tartalmazza. Az önkormányzati támogatás csak a központi támogatási összeggel arányosan használható fel.

(13) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen a 8. és 9. melléklet tartalmazza.

(14) A Képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettségeinek előirányzatait éves bontásban a 10. melléklet tartalmazza.

(15) Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását, lejárat és eszközök szerint a 11. melléklet tartalmazza.

(16) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő 2 év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 12. mellékletben foglaltak szerint tartalmazza.

(17) A Képviselő-testület a költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet – a 13. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(18) Európai uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívül ilyen programhoz történő hozzájárulást a 14. melléklet tartalmazza.

(19) A Képviselő-testület a közvetett támogatásokról készített kimutatást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(20) Az önkormányzat 2022. évi létszámkeretét intézményenként a 16. melléklet tartalmazza. A megüresedett álláshelyek csak a Képviselő-testület engedélyével tölthetőek be.

(21) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek tevékenységenkénti bevételeit, kiadásait kötelező, nem kötelező, államigazgatási feladatok bontásban annak finanszírozási módját a 17. melléklet tartalmazza.

(22) Az önkormányzat likviditási tervét a 18. melléklet tartalmazza.

(23) A stabilitási tv. szerint felvehető hitel korlát számítását a 19. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

3. § (1) Az intézmények vezetői szakmai tevékenységük és a költségvetés végrehajtása során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

(2) Az önállóan működő és az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási kiemelt előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek jóváhagyott kötelező térítési díjak bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az önkormányzat jelenlegi likviditási helyzetének helyreállításáig a mutatkozó hiány csökkentésének érdekében az intézményfinanszírozás egyidejű csökkentésével elvonja.

(4) A (2) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek kötelező többletbevételük –kivéve a (3) bekezdésben foglaltakat - terhére is csak a forrásképződés mértékében, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. Többletbevételük terhére,- kivéve a ˙(3) bekezdésben foglaltakat - saját hatáskörben csak a dologi kiadások előirányzatát emelhetik fel.

(5) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv gazdasági vezetője a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásról 15 napon belül köteles a jegyzőt tájékoztatni.

(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő év/ek/ben nem járhat.

(7) Az önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önállóan működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által meghatározott formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(8) A feladat elmaradásából származó – személyi jellegű juttatások, munkaadókat terhelő járulékok és dologi jellegű kiadások – megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(9) A testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

(10) A Képviselő-testület a 1.500.000 Ft felhalmozási előirányzat zárolását rendeli el a Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal informatikai fejlesztéseiből. A gazdálkodás lehetőségeitől függően a zárolt előirányzat feloldására vagy törlésére a Képviselő-testület jogosult.

4. § (1) Az önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek kötelesek saját hatáskörükben kialakított számviteli rendjüket számviteli politikájukban és számlarendjükben rögzíteni.

(2) Valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatot a mindenkori érvényes központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozási hiányosságokért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

5. § (1) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagos hatáskörében tartja.

(2) Az önkormányzat költségvetésében meghatározott tartalék előirányzatának módosításáról, átcsoportosításáról a Képviselő-testület dönt.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveket a költségvetésükben előirányzott felhalmozási pénzeszközükkel való gazdálkodásra.

(4) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület a jegyző által történő előkészítése után, a polgármester előterjesztése alapján II. a III. és a IV., valamint a tárgyévet követő I. negyedévben dönt.

6. § (1) Az önkormányzatnál felmerülő likviditási problémák fennállása esetén az alaptevékenységekhez kapcsolódó kiadások teljesítésénél a következő sorrendet kell betartani: munkabérek, szociális ellátások, közüzemi díjak, egyéb alapfeladathoz kapcsolódó kiadások. Az alapfeladathoz nem kapcsolódó kiadások csak az előzőekben sorolt kifizetések után teljesíthetők.

(2) Az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében a Képviselő-testület elrendeli, hogy a Polgármesteri Hivatal készítse elő a rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatáshoz szükséges igénybejelentést.

(3) A (2) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimutatásáról, határidőben történő benyújtásáról a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

(4) Amennyiben az intézmény 30 napot elérő, vagy meghaladó elismert tartozásállománya további 28 napig fennáll és mértékét tekintve a költségvetési szerv éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át eléri, azt az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles jelenteni az önkormányzat jegyzőjének.

7. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy az önkormányzat 2022. évi elemi költségvetésének, és a havi pénzforgalmi jelentéseknek a Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásakor az egyezőségek érdekében a szükséges intézkedéseket megtegyék. A 2022. évi költségvetési rendeletet év közben érintő szükséges előirányzat-változtatásokat a soron következő rendeletmódosítás alkalmával szükséges átvezetni.

8. § A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatár 200.000 Ft.

4. Juttatások

9. § (1) A Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (5) bekezdése szerint Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a köztisztviselők és a közalkalmazottak részére évente bruttó 5.000,- Ft bankszámla-hozzájárulást biztosít. A kifizetésre november 30-ig egy összegben, vagy amennyiben a jogviszony év közben szűnik meg, a jogviszony megszűnésekor időarányosan a folyószámlára történő utalással kerül sor.

(2) A költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafeteria kerete bruttó 400.000 Ft.

5. Belső ellenőrzés

10. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása útján történik. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a képviselő-testületet tájékoztatni.

6. Záró rendelkezések

11. § E rendelet a 2022. március 9. napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az átmeneti gazdálkodásról szóló 29/2021. (XII. 21.) sz. önkormányzati rendelet hatályát veszti.

12. §1

1. melléklet

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának költségvetése összesen

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 321 453 000

-

-

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

168 200 000

-

-

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

-

-

-

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

-

-

-

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.,ip.)

25 000 000

-

-

9

4

Termék, szolg. adói

141 500 000

-

-

10

5

Közterület használat

700 000

-

-

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

-

-

12

2.

B4. Működési bevételek

115 252 000

-

-

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 038 001 000

-

-

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

60 838 000

-

-

15

2.

OEP-től átvett

93 784 000

-

-

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

-

-

-

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

92 739 000

-

-

18

5.

Önk.költségvetési támogatása műk.

790 640 000

-

-

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

82 498 000

-

-

20

6.

Elvonások és befizetések

-

-

-

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

-

-

-

22

2.

Felhalm. és tőke jell. bevételek.

247 552 000

-

-

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

3 000 000

-

-

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

-

-

-

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

244 552 000

-

-

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

-

-

-

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

243 302 000

-

-

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 250 000

-

-

30

Költségvetési bevételek összesen

1 569 005 000

-

-

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 486 642 000

-

-

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

416 264 000

-

-

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

116 264 000

-

-

34

2

Műk.c.hitel felvétel

300 000 000

-

-

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 070 378 000

-

-

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

913 896 000

-

-

37

2

Felh.c.hitel felvétel

156 482 000

-

-

38

Bevételek összesen

3 055 647 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

1 452 742 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

682 649 000

-

-

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

87 395 000

-

-

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

466 680 000

-

-

8

- Ebből műk.c.kamat

1 500 000

-

-

9

- Ebből felh.c.kamat

13 000 000

-

-

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

8 066 000

-

-

11

1.

Elvonások, befizetések

2 000 000

-

-

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

-

-

-

13

3.

BURSA

450 000

-

-

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

-

-

15

5.

EFI visszafizetés

500 000

-

-

16

6.

TOP-5.2.1 pályázat visszafizetés

2 801 000

-

-

17

7.

TOP-1.4.1 2 sz. óvoda pályázat visszafizetés

166 000

-

-

18

8.

KLIK, drogprevenció

800 000

-

-

19

9.

TOP-1.4.1 4 sz. óvoda pályázat visszafizetés

124 000

-

-

20

10.

TOP-4.3.1 Leromlott város pályázat visszafizetés

25 000

-

-

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

107 480 000

-

-

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

1 500 000

-

-

23

2.

Egyházak

-

-

-

24

3.

Civil szervezetek

500 000

-

-

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

15 000 000

-

-

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

-

-

27

6.

Sport

-

-

-

28

7.

MTE

1 000 000

-

-

29

8.

Strand

6 500 000

-

-

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

12 030 000

-

-

31

10.

RNÖ

-

-

-

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

-

-

-

33

12.

Jövőnk Záloga Alapítvány

500 000

-

-

34

13.

Városgondnokság

150 000

-

-

35

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

70 000 000

-

-

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 800 000

-

-

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

83 672 000

-

-

38

1.

Ebből működési

7 000 000

-

-

39

2

Ebből felhalmozási

33 455 000

-

-

40

3

Ebből ügyelet

43 217 000

-

-

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 232 380 000

-

-

42

1.

K6. Beruházás

627 770 000

-

-

43

2.

K7. Felújítás

603 469 000

-

-

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

141 000

-

-

45

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

-

-

46

Költségvetési kiadások összesen

2 685 122 000

-

-

47

Finanszírozási kiadások

370 525 000

-

-

48

4.

Hitelműveletek

370 525 000

-

-

49

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

300 000 000

-

-

50

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése

46 652 000

-

-

51

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 873 000

-

-

52

Kiadások összesen

3 055 647 000

-

-

2. melléklet

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata költségvetése

1. Önkormányzat

1.1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 207 600 000

-

-

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

168 200 000

-

-

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.)

25 000 000

9

4

Termék, szolg. adói (ip.,if.)

141 500 000

10

5

Közterülethasználat

700 000

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek(bírság,pótl,ttd)

1 000 000

12

2.

B4. Működési bevételek

46 234 000

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

993 166 000

-

-

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

25 430 000

15

2.

OEP-től átvett

93 784 000

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

83 312 000

18

5.

Önk.költségvetési támogatása

790 640 000

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

82 498 000

20

6.

Elvonások és befizetések

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

22

2.

Felhalmozási bevételek.

247 552 000

-

-

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

3 000 000

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

244 552 000

-

-

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

243 302 000

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 250 000

30

Költségvetési bevételek összesen

1 455 152 000

-

-

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 470 319 000

-

-

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

399 941 000

-

-

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

99 941 000

34

2

Műk.c.hitel felvétel

300 000 000

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 070 378 000

-

-

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

913 896 000

37

2

Felh.c.hitel felvétel

156 482 000

38

Bevételek összesen

2 925 471 000

-

-

1.2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

647 899 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

120 775 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

13 331 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

297 775 000

8

- Ebből műk.c.kamat

1 500 000

9

- Ebből felh.c.kamat

13 000 000

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

8 066 000

-

-

11

1.

Elvonások, befizetések

2 000 000

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

13

3.

BURSA

450 000

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

15

5.

EFI visszafiz.

500 000

16

6.

TOP-5.2.1 pályázat visszafizetés

2 801 000

17

7.

TOP-1.4.1 2 sz. óvoda pályázat visszafizetés

166 000

18

8.

KLIK

800 000

19

9.

TOP-1.4.1 4 sz. óvoda pályázat visszafizetés

124 000

20

10.

TOP-4.3.1 Leromlott város pályázat visszafizetés

25 000

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

107 480 000

-

-

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

1 500 000

23

2.

Egyházak

24

3.

Civil szervezetek

500 000

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

15 000 000

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

27

6.

Sport

28

7.

MTE

1 000 000

29

8.

Strand

6 500 000

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

12 030 000

31

10.

RNÖ

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

33

12.

Jövőnk Záloga Alapítvány

500 000

34

13.

Városgondnokság

150 000

35

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

70 000 000

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 800 000

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

83 672 000

-

-

38

1.

Ebből működési

7 000 000

39

2

Ebből felhalmozási

33 455 000

40

3

Ebből ügyelet

43 217 000

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 217 762 000

-

-

42

1.

K6. Beruházás

620 510 000

43

2.

K7. Felújítás

596 111 000

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

141 000

45

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

46

Költségvetési kiadások összesen

1 865 661 000

-

-

47

Finanszírozási kiadások

1 059 810 000

-

-

48

3.

Irányítószervi támogatás

689 285 000

-

-

49

1.

Működési

689 285 000

50

2.

Felhalmozási

51

4.

Hitelműveletek

370 525 000

-

-

52

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

300 000 000

53

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése, kötvénybeváltás

46 652 000

54

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 873 000

55

Kiadások összesen

2 925 471 000

-

-

1.3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

103,50

2

2022

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Eü. Szolgálati jogviszony

4,50

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

4,00

6

közfoglalkoztatás

86,00

7

Képviselők

7,00

8

Polgármester

1,00

9

Alpolgármester

1,00

2. Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal

2.1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

12 300 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

2 873 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

9 427 000

-

-

7

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

9 427 000

8

Költségvetési bevételek összesen

12 300 000

-

-

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

192 809 000

-

-

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

6 892 000

-

-

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

6 892 000

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

185 917 000

-

-

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

185 917 000

15

Bevételek összesen

205 109 000

-

-

2.2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1


forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

198 089 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

147 710 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

19 404 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

30 975 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

7 020 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

3 520 000

10

2.

K7. Felújítás

3 500 000

11

Költségvetési kiadások összesen

205 109 000

-

-

12

Kiadások összesen

205 109 000

-

-

2.3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

40,08

2

2022

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

24,00

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

2,00

6

közfoglalkoztatás

14,08

3. Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

3.1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

19 896 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

2 150 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

17 746 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

17 746 000

8

Költségvetési bevételek összesen

19 896 000

-

-

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

221 314 000

-

-

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

2 554 000

-

-

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

2 554 000

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

218 760 000

-

-

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

206 542 000

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

12 218 000

15

Bevételek összesen

241 210 000

-

-

3.2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

236 192 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

193 418 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

25 510 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

17 264 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

5 018 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

1 160 000

10

2.

K7. Felújítás

3 858 000

11

Költségvetési kiadások összesen

241 210 000

-

-

12

Kiadások összesen

241 210 000

-

-

3.3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

45,42

2

2022

január 1.

3

Közalkalmazott

37,00

4

Közfoglalkoztatott

8,42

4. Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ

4.1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Humán Szolgáltató Központ

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

72 378 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

58 781 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

13 597 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

13 597 000

8

2.

OEP-től átvett

9

Költségvetési bevételek összesen

72 378 000

-

-

10

4.

B8. Finanszírozási bevételek

262 993 000

-

-

11

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

3 264 000

-

-

12

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

3 264 000

13

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

259 729 000

-

-

14

1.

Kötött felhasználású támogatás

215 815 000

15

2.

Egyéb költségvetési támogatás

43 914 000

16

Bevételek összesen

335 371 000

-

-

4.2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

333 191 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

196 887 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

26 353 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

109 951 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

2 180 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

2 180 000

10

2.

K7. Felújítás

11

Költségvetési kiadások összesen

335 371 000

-

-

12

Kiadások összesen

335 371 000

-

-

4.3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

60,25

2

2022

január 1.

3

Közalkalmazott

46,50

4

Közfoglalkoztatott

13,75

5. Mezőkovácsházi Városi Könyvtár

5.1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Városi Könyvtár

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

9 279 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

5 214 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

4 065 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

4 065 000

8

2.

OEP-től átvett

9

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

10

Költségvetési bevételek összesen

9 279 000

-

-

11

4.

B8. Finanszírozási bevételek

28 492 000

-

-

12

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

3 613 000

-

-

13

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

3 613 000

14

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

24 879 000

-

-

15

1.

Kötött felhasználású támogatás

9 249 000

16

2.

Egyéb költségvetési támogatás

15 630 000

17

Bevételek összesen

37 771 000

-

-

5.2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

37 371 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

23 859 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

2 797 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

10 715 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

400 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

400 000

10

2.

K7. Felújítás

-

11

Költségvetési kiadások összesen

37 771 000

-

-

12

Kiadások összesen

37 771 000

-

-

5.3. Létszámkeret

A

B

1

Létszámkeret

6,50

2

2022

január 1.

3

Közalkalmazott

4,5

4

Közfoglalkoztatott

2,0

3. melléklet

Normatív állami hozzájárulások

A

B

1

forint

2

Bevétel jogcímei

Állami támogatási összeg

3

Lakosságszám 2021. jan. 1-jén: 5716 fő

2022. évi eredeti

4

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

121 814 000

5

Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

64 445 755

6

Lakott külterülettel kapcsolatos feladat támogatása

307 800

7

Üdülőhelyi feladatok támogatása

-

8

Polgármesteri illetmény támogatása

-

9

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

16 004 800

10

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

202 572 355

11

Óvodapedagógusok, és a nevelő munkát segítők bértámogatása

131 433 540

12

Óvodaműködtetési támogatás

22 061 000

13

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

153 494 540

14

Szociális feladatok egyéb támogatása

26 943 179

15

Gyermekétkeztetés támogatása

70 284 999

16

Bölcsőde támogatása

53 047 600

17

Támogató szolgáltatás

16 254 670

18

Időskorúak nappali intézményi ellátása

8 478 900

19

Családsegítés

2 564 470

20

Gyermekjóléti szolgálat

2 564 470

21

Család-és gyermekjóléti Központ

44 564 524

22

Házi segítségnyújtás

31 592 840

23

Szociális étkeztetés

10 702 450

24

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

14 456 089

25

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

281 454 191

26

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

12 649 508

27

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 649 508

28

Szolidaritási hozzájárulás

1 155

29

Összes támogatás

650 169 439

4. melléklet

Önkormányzat felújítási kiadásainak előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Felújítási cél megnevezése

2021. évi előirányzat összege

Érintett cím

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím száma, neve

4

1 sz. óvoda épület meszelés, udvari játékok festése

350 000

Óvoda

5

2. sz óvoda kerítés javítás, udvari játékok festése

50 000

Óvoda

6

4. sz. óvoda udvari játékok festése

50 000

Óvoda

7

4. sz óvoda lapostető felújítás

2 058 000

Óvoda

8

Bölcsőde meszelés, udvari játékok festése

350 000

Óvoda

9

Bölcsőde Használati ivóvíz átmosatása

1 000 000

Óvoda

10

Elektromos hálózat felújítás, klíma, festés

3 500 000

Hivatal

11

Mkháza Vízmű Kft. Felújítás

9 317 000

Önkormányzat

12

Szennyvízkezelés felújítás

10 498 000

Önkormányzat

13

Üdültetés felújítás

1 000 000

Önkormányzat

14

Strandfürdő felújítás

10 612 000

Önkormányzat

15

Petőfi utca felújítás

26 157 000

Önkormányzat

16

Bérlakások felújítás

1 740 000

Önkormányzat

17

Szántódi üdülő felújítás

6 300 000

Önkormányzat

18

Lámpatest bővítés

1 000 000

Önkormányzat

19

Fürdő, gyermekmedence felújítás

1 200 000

Önkormányzat

20

TOP-1.4.1-16-BS1-2021 óvodaudvar felújítás

13 954 000

Önkormányzat

21

67.majori bekötőút pályázat felújítás

250 180 000

Önkormányzat

22

TOP-3.1.2-16-BS1-2016 Műv.ház energetikai korsz.pályázat

53 322 000

Önkormányzat

23

TOP-1.1.2-16-BS1-2017 Inkubátorház felújítás

63 344 000

Önkormányzat

24

GÉP pályázat

31 623 000

Önkormányzat

25

TÁRHÁZ bekötőút pályázat

115 864 000

Önkormányzat

26

Összesen

603 469 000

-

-

5. melléklet

Önkormányzat felhalmozási kiadásainak feladatonkénti előirányzatai

A

B

C

D

E

F

1

forint

2

2022. évi Felhalmozási kiadás megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím

Cím státusza

3

Tetőablakok sötétítése

400 000

Könyvtár

beruházás

4

Konyha tárgyi eszköz beszerzés

2 180 000

HSZK

t.e.beszrzés

5

4. sz. óvoda bútor beszerzés

160 000

Óvoda

t.e.beszrzés

6

IKT eszköz minden telephelyre zárolva

1 000 000

Óvoda

t.e.beszrzés

7

Informatikai eszközbeszerzés

3 520 000

Hivatal

t.e.beszrzés

8

Örökségvédelmi hatás, városfejlesztés

5 500 000

Önkormányzat

beruházás

9

Karácsonyi dekortervező szoftver

1 500 000

Önkormányzat

immat. Javak

10

Fogászat eszközök

4 500 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

11

Vis Medica Kft.

1 000 000

Önkormányzat

felh. C. átadás

12

TOP-4.2.1-15-BS1-2018 Szoc.eszköz.besz. Pályázat

141 000

Önkormányzat

felh. C. átadás

13

Kerékpárút II.ütem pályázat

209 321 000

Önkormányzat

beruházás

14

Kerékpárút I.ütem pályázat

228 207 000

Önkormányzat

beruházás

15

TOP-1.4.1-16-BS1-2021 óvodaudvar beruházás

4 337 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

16

TOP-1.1.2-16-BS1-2017 Inkubátorház beruházás

7 665 000

Önkormányzat

beruházás

17

GÉP pályázat

159 480 000

Önkormányzat

beruházás

18

628 911 000

-

-

6. melléklet

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitelfelvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek

A

B

1

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitelfelvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek

2

3

forint

4

Fejlesztés megnevezése

Adósságot keletkeztethető ügylet összege

5

-

6

7

Mindösszesen:

-

7. melléklet

Pénzben és természeten nyújtott szociális ellátások előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Eredeti

Visszaigényelhető %

Visszaigényelhető

Eredeti Önkorm. önrész

3

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok

4

Köztemetés

1 300 000

0%

-

1 300 000

5

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok össz.

1 300 000

-

1 300 000

6

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások

7

Helyi önk.által nyújtott egyéb ellátás

10 900 000

0%

-

10 900 000

8

Újszülöttek életkezdési támogatása

100 000

0%

100 000

9

Önkormányzati lakhatással kapcsolatos támogatás

4 500 000

0%

-

4 500 000

10

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások össz.

15 500 000

15 500 000

11

Szociális ellátások összesen

16 800 000

-

16 800 000

8. melléklet

Önkormányzati szinten a működési célú (folyó) bevételek és kiadások mérlege

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

3

Kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzatok

Kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzatok

4

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

5

Közhatalmi bevételek

168 200 000

Személyi juttatás

682 649 000

6

Működési bevétel

107 695 000

Munkaadókat terhelő járulék és szoc.hj

87 395 000

7

Önk.költségvetési támogatása

708 142 000

Dologi kiadás

453 680 000

8

Elkülönített áll.pénzalapoktól átvett pe.

60 838 000

Műk.c.pe.átadás

115 546 000

9

OEP-től átvett

93 784 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

16 800 000

10

Műk.c.átvett áht-n belül

92 739 000

Tartalék ügyelet

43 217 000

11

Műk.c.átvett áht-n kívül

Tartalék

7 000 000

12

Műk.c.hitelfelvétel

300 000 000

Áht-n belüli megelőlegezés

23 873 000

13

Előző évi műk.c.pénzmaradvány

116 264 000

Műk.c. hitel visszafizetés

300 000 000

14

Összesen

1 647 662 000

-

-

Összesen

1 730 160 000

-

-

15

Hiány

82 498 000

-

Többlet

9. melléklet

Önkormányzati szinten a felhalmozási bevételek és kiadások pénzügyi mérlege

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

3

Kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzatok

Kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzatok

4

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

5

Tárgyi eszköz, immat.j.értékesítés

3 000 000

Beruházási kiadások

627 770 000

6

Önk.felhalmozási költségvetési támogatása

Felújítási kiadások

603 469 000

7

Szennyvíz Gyulai Közüzem

7 557 000

Felh.c.pe.átadás

1 141 000

8

Felh.c.pe.átvétel

244 552 000

Fejlesztési hitel visszafizetés

46 652 000

9

Felh.c.hitel felvétel

Fejlesztési hitel kamat

13 000 000

10

EU önerő

támogatási kölcsön nyújtás

11

Előző évi felhalm. Célú pm. Igényvevétele

913 896 000

Tartalék

33 455 000

12

Fejlesztési c. hiány

156 482 000

13

Összesen

1 325 487 000

-

-

Összesen

1 325 487 000

-

-

10. melléklet

Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célok szerinti évenkénti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettség vállalás éve

Lejárat

Összesen

3

2022

2023

2024

2025-

(5+….+8)

4

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

5

Beruházási célú hiteltörlesztés összesen

46 652 332

46 652 332

42 267 393

122 755 361

258 327 418

6

Ipari park

2016

2026

9 480 000

9 480 000

9 480 000

14 160 000

42 600 000

7

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

2 024 000

2 024 000

2 024 000

9 606 813

15 678 813

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

11 288 000

11 288 000

11 288 000

56 306 072

90 170 072

9

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

14 060 000

14 060 000

14 060 000

38 610 000

80 790 000

10

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

1 052 000

1 052 000

1 052 000

2 636 000

5 792 000

11

Leromlott városi területek

2020

2024

3 328 000

3 328 000

793 057

7 449 057

12

Napközis konyhafelújítás

2020

2025

1 437 000

1 437 000

1 437 000

1 436 476

5 747 476

13

Petőfi utca útfelújítás

2021

2024

2 133 332

2 133 332

2 133 336

6 400 000

14

Óvoda tetőfelújítás

2021

2023

1 850 000

1 850 000

3 700 000

15

Összesen

46 652 332

46 652 332

42 267 393

122 755 361

258 327 418

16

17

18

Kezességvállalások

2022

2023

2024

2025

Összesen

19

-

20

összesen

-

-

-

-

11. melléklet

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszközök szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Hitel állomány január 1-jén

Felvétel éve

Lejárat éve

2022

2023

2024

2025

3

Működési célú

-

-

-

-

4

5

Fejlesztési célú

259 907 838

213 255 838

166 603 838

124 335 781

6

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

80 790 000

66 730 000

52 670 000

38 610 000

7

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

5 792 000

4 740 000

3 688 000

2 636 000

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

90 312 000

79 024 000

67 736 000

56 448 000

9

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

15 679 781

13 655 781

11 631 781

9 607 781

10

Ipari park

2016

2026

42 600 000

33 120 000

23 640 000

14 160 000

11

Napközi konyhafelújítás

2020

2025

7 185 000

5 748 000

4 311 000

2 874 000

12

Leromlott városi területek

2020

2024

7 449 057

4 121 057

793 057

-

13

Petőfi útfelújítás

2021

2024

6 400 000

4 267 000

2 134 000

-

14

Óvoda tetőfelújítás

2021

2023

3 700 000

1 850 000

-

-

15

Összesen

259 907 838

213 255 838

166 603 838

124 335 781

12. melléklet

A működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2022/2023/2024. évi alakulását bemutató mérleg

A

B

C

D

1

forint

2

Megnevezés

2022

2023

2024

3

I. Működési bevételek és kiadások

4

Közhatalmi bevétel (ig.szolg. díj, önk.sajátos műk. bev.)

168 200 000

168 200 000

168 200 000

5

Működési bevételek

115 252 000

118 000 000

118 000 000

6

Támogatásértékű működési bevétel

1 038 001 000

1 040 881 000

1 047 521 000

7

Előző évi kv. kiegészítések visszatérítése

-

-

-

8

Működési célú átvét áht-n kívül

-

-

-

9

Rövid lejáratú hitel

300 000 000

300 000 000

300 000 000

10

Rövid lejáratú értékpapírok értékesítése, kibocsátása

-

-

-

11

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

116 264 000

118 000 000

120 000 000

12

Működési célú bevételek ö s s z e s e n

1 737 717 000

1 745 081 000

1 753 721 000

13

Személyi juttatások

682 649 000

680 853 000

680 853 000

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj. adó

87 395 000

86 891 000

86 891 000

15

Dologi kiadások

452 180 000

480 000 000

495 000 000

16

Támogatásértékű működési kiadás

8 066 000

8 066 000

8 066 000

17

Műk.c. pénzeszköz átadás áht-n kívül

107 480 000

107 480 000

107 480 000

18

Ellátottak juttatása

16 800 000

16 800 000

16 800 000

19

Működési célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

20

Hitel visszafizetése

300 000 000

300 000 000

300 000 000

21

Működési hitel kamata

1 500 000

1 500 000

1 500 000

22

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 873 000

23 873 000

23 873 000

23

Tartalékok

50 217 000

45 000 000

40 000 000

24

Működési célú kiadások ö s s z e s e n

1 730 160 000

1 750 463 000

1 760 463 000

25

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

26

Tárgyi eszköz értékesítés

3 000 000

3 000 000

1 500 000

27

Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

28

Felh.c. pénzeszköz átadás, támogatás vissszatérítése

244 552 000

251 000 000

251 000 000

29

Hosszú lejáratú hitel

156 482 000

153 822 000

153 822 000

30

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

913 896 000

882 660 000

880 520 000

31

Felhalmozási célú bevételek ö s s z e s e n

1 317 930 000

1 290 482 000

1 286 842 000

32

Beruházás

627 770 000

615 000 000

615 000 000

33

Felújítás

603 469 000

580 000 000

575 000 000

34

Felhalmozási átadás

1 141 000

1 100 000

1 100 000

35

Befektetési célú részesedés vásárlás

-

-

-

36

Felhalmozási célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

37

Hosszú lejáratú hitel visszafizetése

46 652 000

45 000 000

45 000 000

38

Hosszú lejáratú hitel kamata

13 000 000

12 000 000

12 000 000

39

Hosszú lejáratú értékpapírok beváltása

-

-

-

40

Tartalékok

33 455 000

32 000 000

32 000 000

41

Felhalmozási célú kiadások ö s s z e s e n

1 325 487 000

1 285 100 000

1 280 100 000

42

Önkormányzat bevételei Ö S S Z E S E N

3 055 647 000

3 035 563 000

3 040 563 000

43

Önkormányzat kiadásai Ö S S Z E S E N

3 055 647 000

3 035 563 000

3 040 563 000

44

Forráshiány

-

-

-

13. melléklet

Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről előirányzat-felhasználási ütemterv, Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2022. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemterve (adatok ezer forintban)

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Bevételek:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Közhatalmi bevételek

12 000

16 000

14 000

13 000

14 000

12 000

12 000

11 000

15 000

14 000

13 200

22 000

3

Működési bevételek

9 600

9 400

9 400

9 600

9 500

9 400

9 600

9 500

9 500

9 800

10 000

9 952

4

Támogatásértékű működési bevétel

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

86 721

84 070

5

Műk.c.átvett pénzeszközök áht-n kívül

6

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 629

20 633

7

Pénzmaradvány igénybevétel

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

103 016

8

Hitel igénybevétel

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

37 818

40 484

9

Összesen:

269 784

273 584

271 584

270 784

271 684

269 584

269 784

268 684

272 684

271 984

168 368

177 139

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Kiadások:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Személyi juttatások

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 887

56 892

3

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj. adó

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 283

7 282

4

Dologi kiadások

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

38 890

5

Támogatásértékű működési kiadás

500

1 500

1 500

1 200

1 500

1 866

6

Műk.c. pénzeszköz átadás

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 956

8 964

7

Ellátottak juttatása

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

8

Beruházás

62 000

65 000

64 000

63 000

69 000

61 000

64 000

60 000

65 000

54 770

9

Felújítás

60 000

60 300

61 000

59 000

58 000

59 000

60 000

61 000

62 000

63 169

10

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

141

11

Felh.c.pénzeszköz átadás

500

500

12

Finanszírozási kiadás

30 200

31 000

31 000

34 000

33 000

28 000

32 000

31 000

29 000

32 000

29 302

30 023

13

Általános tartalék

41 836

41 836

14

Összesen:

144 116

144 416

266 416

274 216

272 057

265 416

272 416

265 616

267 916

268 282

311 554

303 226

3. Nyitó

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Nyitó

0

125 668

254 836

260 004

256 572

256 199

260 367

257 735

260 803

265 571

269 273

126 087

2

Bevétel

269 784

273 584

271 584

270 784

271 684

269 584

269 784

268 684

272 684

271 984

168 368

177 139

3

Kiadás

144 116

144 416

266 416

274 216

272 057

265 416

272 416

265 616

267 916

268 282

311 554

303 226

4

Egyenleg

125 668

254 836

260 004

256 572

256 199

260 367

257 735

260 803

265 571

269 273

126 087

0

14. melléklet

Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívüli ilyen projekthez történő hozzájárulás

1. Programok

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Programok megnevezése

Programok kiadásai

Programok bevételei

3

2022. év

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Helyi fogl.együttm.

1 150 000

1 150 000

5

TOP-4.2.1-15-BS1-2018-00060 Szoc.ellátás eszközbeszerzés

141 000

141 000

6

TOP-1.1.1 Tárház bekötőút felújítás

122 724 000

122 724 000

7

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-0005 Helyi idntitásfejlesztés

2 512 000

2 418 000

8

TOP-5.2.1-15-BS1-2016-00011 Társadalmi egység erősítése

2 801 000

-

9

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Művház energetikai felújítása

55 122 000

55 082 000

10

TOP-1.4.1.-16-BS1-2017-00022 2. sz. óvoda felújítás

166 000

166 000

11

TOP-1.4.1.-16-BS1-2017-00031 4. sz. óvoda felújítás

124 000

124 000

12

TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00016 Zöld város kialakítása

-

1 691 000

13

TOP-4.3.1-15-BS1-2016-00004 Leromlott városi területek rehabilitációja

25 000

25 000

14

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialakítása

73 289 000

73 277 000

15

TOP 3.1.1 Kerékpárút fejlesztés I. ütem

242 804 000

231 875 000

16

TOP-3.1.1 Kerékpárút fejlesztés II. ütem

212 982 000

212 816 000

17

TOP-1.4.1.-16-BS1-2021-000050. sz. I.sz.óvoda udvar felújítás

19 397 000

19 397 000

18

VP6-7.2.1.1.21 67 majori bekötőút

257 899 000

257 899 000

19

VP6-19.2.1-49-6-17 asz:1935812359 LEADER KISLÉPTÉKŰ TURISZT.FEJL.

1 951 000

20

VP6-19.2.1-49-1-17 asz:1927999611 LEADER KULTIVÁTOR

461 000

21

VP6-19.2.1-49-4-17 asz:1954865642 LEADER rendezvény eszközbeszerzés

1 973 000

22

Összesen

991 136 000

-

-

720 886 000

-

-

2. Projektek

A

B

C

D

E

F

G

1

Projekt megnevezése

Támogatott gazdasági társaság

Önkormányzati támogatás összege

2

3

4

5

Összesen

15. melléklet

Az önkormányzat által várhatóan adandó közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

1

2022. évi várható közvetett támogatások

forint

2

Bevételi jogcím

Adott kedvezmény

3

Ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésésnek méltányossági alapon történő elengedésének összege

4

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

5

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

6

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

7

Építményadó

8

Helyi iparűzési adó

258 902

9

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

10

Összesen

258 902

16. melléklet

Az önkormányzat létszámkerete

A

B

C

D

E

F

1

Megnevezés

Közalkalmazotti

Köztisztviselő

Munka
törvénykönyv

Egyéb
foglalkoztatás

Összesen

2

álláshely

álláshely

hatálya alá tartozó

álláshely

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

4

Óvónő

17

17

5

Dajka

8

8

6

Óvodatitkár

1

1

7

Pedagógiai asszisztens

2

2

8

Összesen

28

28

9

Bölcsődei szakmai vezető

1

1

10

gondozónő

6

6

11

bölcsődei dajka

2

2

12

Összesen:

9

9

13

Mindösszesen:

37

0

0

0

37

14

15

Humán Szolgáltató Központ

16

Gondozónő-házi segítségnyújtás

8

8

17

Család és Gyermekjóléti központ vezető és int.vezető és esetmenedzser

1

1

18

esetmenedzser-családsegítő

8

8

19

szociális asszisztens

1

1

20

iskolai szociális munkás

4

4

21

szociális diagnózis felvételi esetmenedzer

1

1

22

gépkocsivezető, karbantartó, fűtő

1

1

23

technikai személyzet

1

1

24

Család és gyermekjóléti szolgálat

1

1

25

Klubvezető

1

1

26

Idősek Klubja gondozó

2

2

27

Támogatószolgálat szakmai vezető

1

1

28

gondozó

2

2

29

gépkocsivezető

1

1

30

Szoc. Étkezés - szoc. Segítő

1,75

1,75

31

konyha - élelmezésvezető

1

1

32

szakács

3

3

33

hentes

1

1

34

konyhalány

3

3

35

adminisztratív dolgozó és konyhalány

2,75

2,75

36

gépkocsivezető

1

1

37

Mindösszesen:

46,5

46,5

38

39

Városi Könyvtár

40

Intézményvezető

1

1

41

Könyvtáros

2,5

2,5

42

Könyvtáros-informatikus

1

1

43

Összesen

0

0

4,5

0

4,5

44

45

Önkormányzat

46

Polgármester

1

1

47

Fogászati aszisztens

1

1

48

Védőnő

3

3

49

takarító

0,5

0,5

50

EFI iroda adminisztrátor

2

2

51

pályázati referens

2

2

52

Összesen:

0

0

4

5,5

9,5

53

1 fő munka törvénykönyve hatálya alá tartozó gépkocsivezető, egyéb kisegítő álláshely létesül 2022. március 01-től.

54

Polgármesteri Hivatal

55

Jegyző

1

1

56

Aljegyző

1

1

57

Köztisztviselő

22

22

58

Takarító

1

1

59

Gépkocsivezető, egyéb kisegítő

1

1

60

Összesen

0

24

2

0

26

61

1 fő köztisztviselő, egyéb kisegítő álláshely megszűnik 2022. február 28-án.
1 fő gépkocsivezető álláshely megszűnik 2022. február 28-án.

62

63

Összes álláshely 2022. január 01-én

83,5

24

10,5

5,5

123,5

64

Alpolgármester

1

1

65

Képviselők

7

7

66

Közfoglalkoztatás

67

Huzamosabb idejű foglalkoztatás 5 fő 2021.06.01-2022.02.28

1,25

1,25

68

Huzamosabb idejű foglalkoztatás 24 fő 2021.03.01-2022.02.28

6

6

69

Helyi sajátosság 42 fő 2021.03.01-2022.02.28

10,5

10,5

70

Mezőgazdaság 24 fő 2021.03.01-2022.02.28

6

6

71

Szociális program 13 fő 2021.03.01-2022.02.28

3,25

3,25

72

Polgármesteri Hivatal Huzamosabb időtartamú közfogl. 23 fő 2021.03.01-2022.02.28

5,75

5,75

73

HSZK huzamosabb időtartamú közfogl. 11 fő 2021.03.01-2022.02.28

2,75

2,75

74

Óvoda huzamosabb időtartamú közfogl. 12 fő 2021.03.01-2022.02.28

3

3

75

Könyvtár huzamosabb időtartamú közfogl. 3 fő 2021.03.01-2022.02.28

0,75

0,75

76

Huzamosabb idejű foglalkoztatás 12 fő 2022.03.01-2022.07.31

5

5

77

Helyi sajátosság 39 fő 2022.03.01-2023.02.28

29,25

29,25

78

Mezőgazdaság 24 fő 2022.03.01-2023.02.28

15

15

79

Szociális program 13 fő 2022.03.01-2023.02.28

9,75

9,75

80

Polgármesteri Hivatal Huzamosabb időtartamú közfogl. 20 fő 2022.03.01-2023.02.28

8,33

8,33

81

HSZK huzamosabb időtartamú közfogl. 11 fő 2022.03.01-2023.02.28

11

11

82

Óvoda huzamosabb időtartamú közfogl. 13 fő 2021.03.01-2022.07.31

5,42

5,42

83

Könyvtár huzamosabb időtartamú közfogl. 3 fő 2022.03.01-2022.07.31

1,25

1,25

84

Összesen:

83,5

24

134,75

13,5

255,75

17. melléklet

Az önkormányzat kötelező és nem kötelező feladat-ellátásának bemutatása

1

ezer forint

2

kötelező feladat

nem kötelező feladat

államigazgatási feladat

3

Intézmények

kiadás

normatíva

műk. bev.,átvett, pm igénybevét.

önkorm.tám

összesen

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

4

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

5

Víztermelés- kezelés

79317

9317

70000

79317

0

0

0

0

6

Szennyvíz term. Kez.

10498

10498

0

10498

0

0

0

0

7

TOP 3.1.1 Kerékpárút II. ütem

212982

212816

166

212982

0

0

0

0

8

TOP 3.1.1 Kerékpárút I. ütem

242804

231875

10929

242804

0

0

0

0

9

Közutak üzemeltetése

300

300

300

0

0

0

0

10

Üdültetés

0

0

2163

911

1252

2163

0

0

11

Petőfi u. felúj.

26157

19757

6400

26157

0

0

0

0

12

EFI iroda müködtetése

0

0

27200

25200

2000

27200

0

0

13

MÁV vasútállomás

0

0

1816

2070

-254

1816

0

0

14

Buszpályaudvar üzemeltetése

0

0

750

1666

-916

750

0

0

15

Lakóingatlanok üzemeltetése

2140

1825

315

2140

0

0

0

0

16

Nem lakóingatlanok üzemeltetése

14380

24562

-10182

14380

0

0

0

0

17

Mezőgazdasági támogatások

450

-450

0

0

0

0

18

Zöldterület kezelés

691

691

691

0

0

0

0

19

Zöldterület meztep

12030

12030

0

12030

0

0

0

20

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

162835

11131

151704

162835

800

2655

-1855

800

0

0

21

Ingatlan értékesítés

3000

-3000

0

0

0

22

Közvilágítási feladatok

23805

18727

5078

23805

0

0

0

0

23

Városgazdálkodási feladatok

10157

2000

381

7776

10157

0

0

0

0

24

Központi ktgvetési befizetések

25873

25491

382

25873

0

0

0

0

25

Bursa

0

0

450

450

450

0

0

26

Orvosi ügyelet

135275

126633

8642

135275

0

0

0

0

27

Támogató szolg.

0

0

0

0

0

28

védőnői szolgálat

22044

18698

3346

22044

0

0

29

Fogászati alapellátás

19625

12216

7409

19625

0

0

0

0

30

VM támogatás szerz.

0

0

1000

1000

1000

0

0

31

Lakhatással kapcs.tel.támogatás

4500

4500

0

4500

0

0

32

Települési támogatás

11000

11000

0

11000

0

0

0

0

33

Köztemetés

1300

1300

345

-345

1300

0

0

0

0

34

Hosszabb közfoglalkoztatás

15495

15303

192

15495

0

0

0

0

35

Kistérségi munkaprogram

26332

23137

3195

26332

0

0

0

0

36

Közművelődés támogatása

15000

6325

8675

15000

0

0

0

0

37

Sportlétesítmény működtetése

1295

1295

1295

0

0

0

0

38

Civil szervezetek támogatása

0

0

2450

2450

2450

0

0

39

Egyéb közösségi társadalmi tevékenység

15790

15790

15790

0

0

0

0

40

Fürdő, kemping

0

0

19125

19125

19125

0

0

41

TOP-4.2.1-15-BS1-2018-00060 szoc. Eszk. Besz.

141

141

0

141

0

0

42

TOP-5.2.1-15 BS1-2016-00011 Együttműködési program Mkh. Versenyképes társadalmáért

2801

2801

2801

0

0

43

TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00050 Bölcsőde infrastruktura fejl

19397

19397

0

19397

0

0

44

Térzene program

4556

4556

0

4556

0

0

45

VP külterületi út pályázat

257899

244439

13460

257899

0

0

46

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Műv ház energetikai felújítása

55122

55082

40

55122

0

0

47

GÉP pályázat

202249

202249

0

202249

0

0

48

TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00022 2. sz. óvoda felújítás

166

166

0

166

0

0

49

TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00031 4. sz. óvoda felújítás

124

124

0

124

0

0

50

TOP-4.3.1-15-BS1-2016-00004 Leromlott városi területek

25

25

0

25

0

0

51

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialak.

73289

73277

12

73289

0

0

52

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00005 Helyi identitás és kohézió

2512

2418

94

2512

0

0

53

Tárházi bekötőút pályázat

122724

122724

0

122724

0

0

54

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Paktum

1150

1150

0

1150

0

0

55

Finanszírozás

346652

337854

8798

346652

0

0

56

Adóbevételek

168200

-168200

0

0

0

0

57

Összesen:

2180432

55882

1979237

145313

2180432

55754

0

32502

23252

55754

0

0

0

0

0

58

Polgármesteri Hivatal

0

0

0

0

59

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

176740

169813

952

5975

176740

0

0

0

0

60

Adók illetékek

11160

11160

11160

0

0

0

0

61

Hosszabb i. közfogl.

17209

3891

13318

17209

0

0

62

Összesen:

205109

169813

4843

30453

205109

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

63

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

64

Óvoda

147475

132494

619

14362

147475

0

0

65

Működés

13913

21000

1200

-8672

13528

0

0

66

Bölcsőde

56806

53048

950

7818

61816

0

0

67

SNI

3335

0

2270

2270

0

0

68

Hosszabb i. közfogl.

0

0

19681

19681

0

19681

69

NTP

0

0

0

0

70

Össz.

221529

206542

2769

15778

225089

19681

0

19681

0

19681

0

0

0

0

0

71

Humán Szolgáltató Központ

0

72

Házi segíts.

35870

31593

4876

-599

35870

0

0

73

Gyermekjóléti Közp

85995

59021

28508

-1534

85995

0

0

74

Családsegítés

6588

5129

1102

357

6588

0

0

75

Idősek Nappali Ellátása

17927

8479

3933

5515

17927

0

0

76

Szoc. Étk.

39958

20845

16979

2134

39958

0

0

77

HSZK iskola étkezés

97769

68710

22955

6104

97769

0

0

78

Vendég étkeztetés

0

0

13084

17598

-4514

13084

79

Nyári gyermek étk.

1983

1575

408

1983

0

0

80

Támogató Szolgálat

0

0

21756

16255

4761

740

21756

0

81

Hosszabb i. közfogl.

0

0

14441

14441

0

14441

0

82

össz.

286090

195352

78353

12385

286090

49281

16255

36800

-3774

49281

0

0

0

0

0

83

Városi Könyvtár

0

0

0

84

Könyvtár

6124

720

5404

6124

0

0

85

szolg.

20319

6325

4346

9648

20319

0

0

86

kszr

0

0

4809

4809

0

4809

87

Tájház

0

0

421

421

421

88

Értéktár

100

100

100

0

0

89

Ültess fát

0

0

1397

1397

0

1397

90

Hosszabb i. közfogl.

0

0

4601

4601

0

4601

91

Összesen:

26543

6325

5066

15152

26543

11228

0

10807

421

11228

92

Mindösszesen:

2919703

633914

2070268

219081

2923263

135944

16255

99790

19899

135944

0

0

0

0

0

93

94

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatására 26.943 eFt támogatás realizálódott. A települési támogatáson, és a lakhatással kapcsolatos támogatáson kívül a szociális étkeztetésen 10.143 eFt került számításba vételre a normatívából. Rendkívül kívüli önkormányzati támogatásként 82.498 eFt került betervezésre. Fejlesztésekre tervezett hitelfelvétel 156.482 eFt.

18. melléklet

Likviditási terv 2022. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

forint

2

Hónap

Jelleg

Nyitó állomány

Pénzforgalmi

Záró állomány

Finanszírozási bevétel igénybevétele

Korrigált záró egyenleg

3

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvétel

Törlesztés

Egyenleg

4

Január

Havi

1 041 910 819

115 000 000

210 000 000

- 95 000 000

946 910 819

125 000 000

31 000 000

94 000 000

1 040 910 819

5

Halmozott

115 000 000

210 000 000

- 95 000 000

125 000 000

31 000 000

94 000 000

6

Február

Havi

1 040 910 819

120 000 000

220 000 000

- 100 000 000

940 910 819

137 000 000

28 000 000

109 000 000

1 049 910 819

7

Halmozott

235 000 000

430 000 000

- 195 000 000

262 000 000

59 000 000

203 000 000

8

Március

Havi

1 049 910 819

129 000 000

216 980 000

- 87 980 000

961 930 819

145 000 000

31 000 000

114 000 000

1 075 930 819

9

Halmozott

364 000 000

646 980 000

- 282 980 000

407 000 000

90 000 000

317 000 000

10

Április

Havi

1 075 930 819

133 000 000

201 630 000

- 68 630 000

1 007 300 819

141 000 000

25 000 000

116 000 000

1 123 300 819

11

Halmozott

497 000 000

848 610 000

- 351 610 000

548 000 000

115 000 000

433 000 000

12

Május

Havi

1 123 300 819

134 365 000

215 600 000

- 81 235 000

1 042 065 819

129 000 000

30 000 000

99 000 000

1 141 065 819

13

Halmozott

631 365 000

1 064 210 000

- 432 845 000

677 000 000

145 000 000

532 000 000

14

Június

Havi

1 141 065 819

130 000 000

217 450 000

- 87 450 000

1 053 615 819

129 500 000

31 000 000

98 500 000

1 152 115 819

15

Halmozott

761 365 000

1 281 660 000

- 520 295 000

806 500 000

176 000 000

630 500 000

16

Július

Havi

1 152 115 819

129 900 000

250 000 000

- 120 100 000

1 032 015 819

138 665 000

29 000 000

109 665 000

1 141 680 819

17

Halmozott

891 265 000

1 531 660 000

- 640 395 000

945 165 000

205 000 000

740 165 000

18

Augusztus

Havi

1 141 680 819

131 800 000

223 760 000

- 91 960 000

1 049 720 819

133 500 000

28 000 000

105 500 000

1 155 220 819

19

Halmozott

1 023 065 000

1 755 420 000

- 732 355 000

1 078 665 000

233 000 000

845 665 000

20

Szeptember

Havi

1 155 220 819

132 000 000

225 000 000

- 93 000 000

1 062 220 819

140 717 000

32 000 000

108 717 000

1 170 937 819

21

Halmozott

1 155 065 000

1 980 420 000

- 825 355 000

1 219 382 000

265 000 000

954 382 000

22

Október

Havi

1 170 937 819

128 940 000

224 560 000

- 95 620 000

1 075 317 819

136 260 000

30 000 000

106 260 000

1 181 577 819

23

Halmozott

1 284 005 000

2 204 980 000

- 920 975 000

1 355 642 000

295 000 000

1 060 642 000

24

November

Havi

1 181 577 819

145 000 000

229 850 000

- 84 850 000

1 096 727 819

85 600 000

27 000 000

58 600 000

1 155 327 819

25

Halmozott

1 429 005 000

2 434 830 000

- 1 005 825 000

1 441 242 000

322 000 000

1 119 242 000

26

December

Havi

1 155 327 819

140 000 000

250 292 000

- 110 292 000

1 045 035 819

45 400 000

48 525 000

- 3 125 000

1 041 910 819

27

Halmozott

1 569 005 000

2 685 122 000

- 1 116 117 000

1 486 642 000

370 525 000

1 116 117 000

19. melléklet2

Kimutatás az önkormányzat felvehető hitelének nagyságrendjéről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A § szerinti kimutatás

Adatok eFt-ban

2

Megnevezés

2022

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

3

Helyi adók

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

166 500

4

Tulajdonosi bevételek

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

19 890

5

Díjak, pótlékok bírságok, települési adók

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

6

Immateriális javak, ingatlanok, tárgyi eszközök értékesítése

3 000

3 000

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

7

Részesedések értékesítése, és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

8

Privatizációból származó bevétel

9

kezességvállalással és garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

10

Saját bevétel összesen

191 090

191 090

189 590

189 590

189 590

189 590

189 590

189 590

189 590

189 590

11

Saját bevétel 50 %-a

95 545

95 545

94 795

94 795

94 795

94 795

94 795

94 795

94 795

94 795

12

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

59 652

59 652

54 267

50 340

41 052

31 134

16 812

16 206

-

-

13

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

14

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

15

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

16

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

17

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

18

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

19

Kezesség- és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

20

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

59 652

59 652

54 267

50 340

41 052

31 134

16 812

16 206

-

-

21

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

10 316

11 124

10 585

10 046

9 509

-

-

-

-

-

22

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

10 316

11 124

10 585

10 046

9 509

-

-

-

-

-

23

Összes tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

69 968

70 776

64 852

60 386

50 561

31 134

16 812

16 206

-

-

24

Helyi önkormányzat adósságot keletkeztetett kötelezettségvállalásának felső határa (50 %-os korlát figyelembevételével)

25 577

24 769

29 943

34 409

44 234

63 661

77 983

78 589

94 795

94 795

25

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitel felvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. § . (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek:

-

26

Egyéb beruházások, felújítások, amelyek nem kormányengedély kötelesek

50 955

27

EBR pályázat Fáy András utca felújítás

6 100

28

TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00006 Mezőkovácsháza Kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése I. ütem

5 000

29

TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00007 Mezőkovácsháza kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése II. ütem

5 000

30

Szántódi üdülő felújítás

6 300

31

GÉP projekt kút felújítás, fóliasátrak, fűtésrendszer többletköltség

10 000

32

Strandfürdő gyermekmedence felújítás

1 200

33

VP külterületi út pályázat (3295133057) önerő

10 000

34

Medgyesegyháza-Mezőkovácsháza kerékpárút tervezés projekt tervezési ktg

7 355

35

Mindösszesen:

50 955

1

A 12. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

2

A 19. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (V. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.