Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

Szabadkígyós Község 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 05. 27- 2022. 09. 22

Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete Szabadkígyós Község 2022. évi költségvetéséről

2022.05.27.

Szabadkígyós Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24.§(2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában. valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111.§(2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § E rendelet hatálya Szabadkígyós Község Önkormányzatának Képviselő-testületére (a továbbiakban: képviselő-testület), a polgármesterre, a bizottságokra, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó más költségvetési szervekre (a továbbiakban: intézmények) terjed ki.

2. § Az Önkormányzat költségvetési szervei: Szabadkígyós Község Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal, Általános Művelődési Központ, Szociális Alapszolgáltatási Központ.

3. § (1)1 A képviselő-testület a 2022. évi eredeti költségvetés kiadási fő összegét 1175996181 Ft-ban, bevételi fő összegét 1175996181 Ft-ban állapítja meg.

(2) Költségvetési kiadások bontását a 12. melléklet tartalmazza.

(3) A képviselő-testület a 2022. évi költségvetési egyenleget O EFt-ban, azaz Nulla forintban állapítja meg.

(4) Költségvetési bevételek bontását a 13. melléklet tartalmazza. Felhalmozási kiadásokat a rendelet 6. melléklete tartalmazza..

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei kiemelt bevételi előirányzatainak alaptevékenységek szerinti alakulását a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat és költségvetési szervei kiemelt kiadási előirányzatainak alaptevékenységek szerinti részletezését a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat működési és felhalmozási bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatása a rendelet 1. melléklete tartalmazza, a

5. § (1) Az Önkormányzat a kiadások között 0 Ft általános, 0 Ft működési célú, 0 Ft fejlesztési célú céltartalékot állapít meg.

(2) Amennyiben évközben jelentkezik finanszírozási művelet, akkor a finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület fenntartja magának.

6. § Az Önkormányzaton keresztül megvalósuló pénzeszköz átadás 3 300 000 Ft – ebből 3 300 000 Ft működési célú és 0 Ft fejlesztési célú – melyek részletezését a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

7. § Az Önkormányzat mezőgazdasági tevékenységének bevételeinek és kiadásainak bemutatását a 4. melléklet mutatja.

8. § Az Önkormányzatnál és költségvetési szerveinél megtervezett felhalmozási kiadások előirányzatának összege 460 453 240 Ft. A felújítási és beruházási kiadások előirányzatainak célonkénti részletezését a rendelet 6. számú melléklete tartalmazza.

9. § A Képviselő-testület 2022. évre az önkormányzat létszám előirányzatát együttesen 55,5 főben (közfoglalkoztatottak létszámát 19 főben) a 11. mellékletben foglalt részletezettségnek megfelelően határozza meg.

10. § A Képviselő-testület az év várható bevételi és kiadási előirányzatinak teljesüléséről szóló előirányzat felhasználási ütemtervet mind a bevételi, mind a kiadási fő összeget tekintve a 7. mellékletben részletezettek szerint – egyezően a költségvetési rendelet 2. és 3. mellékletével – önkormányzati szinten összesen 1 168 560 233 Ft-tal jóváhagyja.

11. § Az Önkormányzat áthúzódó kötelezettségvállalásait a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

12. § Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 9. melléklet tartalmazza.

13. § A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatokat, önként vállalt feladatokat a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

14. § (1) A Képviselő-testület a köztisztviselők jogállásáról szóló, módosított 1992. évi XXIII. törvény 43. §-ának (1) bekezdésében foglalt, a II. besorolási osztály első fizetési fokozata szerinti illetményalapot 2022. január 01-től 46.380,- Ft-ban állapítja meg.(2/2019.(I.24.) Kt.határozat)

(2) A köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás éves keretösszege 2022. évben 400.000 Ft/év/fő, mely összeg nem tartalmazza a munkáltató által fizetendő járulékokat is.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott foglalkoztatott az ott megjelölt juttatás igénybevételéről a Rendelet hatálybalépését követő legkésőbb 8 napon belül, illetve a jogviszony létesítésekor, vagy az áthelyezéskor nyilatkozik, s ezt a nyilatkozatot 2022. évben legfeljebb egyszer, a 2022. június 15-ig benyújtott írásbeli kérelem alapján 2022. július 1-től kezdődően módosíthatja.

15. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A költségvetési hiány elkerülése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(3) A költségvetési hiány fedezetének megteremtése érdekében a Képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzati hivatal készítse elő a központi költségvetés által biztosított fejezeti tartalékból megpályázható helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásának benyújtásához szükséges igénybejelentést.

(4) A szükséges intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimunkálásáról a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

16. § A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert az ideiglenesen szabad pénzforrások hozam elérése érdekében történő befektetésére.

Az előirányzatok módosítása

17. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönthet.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók. A polgármester a saját hatáskörben végrehajtott módosításokról, átcsoportosításokról a Képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) A költségvetési szerv vezetője a kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, azonban az nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt. A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A Képviselő-testület – az első negyedév kivitelével – negyedévenként, de lekésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a munkamegosztási megállapodásban foglalt előirányzatok felett rendelkező önállóan működő költségvetési szerv köteles betartani.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert az év közben kapott póttámogatások és terven felüli átvett pénzeszközök (pályázaton nyert források) nyilvántartásba vételére és a cél szerinti felhasználására. Az ezzel kapcsolatos előirányzat változásokat a soros költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

A gazdálkodás szabályai

18. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételei és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(3) Az Önkormányzati Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

19. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzésről szolgáltatási szerződés útján gondoskodik. A megfelelő működtetéséről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

20. § Mellékletek:

1. sz. melléklet: Működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatása,

2. sz. melléklet: Bevételek alakulása intézményenként,

3. sz. melléklet: Kiadások alakulása intézményenként ,

4. sz. melléklet: Mezőgazdasági tevékenység pénzügyi terve,

5. sz. melléklet: Pénzeszköz átadási kötelezettség,

6. sz. melléklet: Felhalmozási kiadásokról,

7. sz. melléklet: Előirányzat-felhasználási ütemterv,

8. sz. melléklet: Kötelezettségek részletezése,

9. sz. melléklet: Saját bevételek részletezése adósságot keletkeztető ügyletekről,

10. sz. melléklet: Kötelező-önként vállalt feladatok,

11. sz. melléklet: Létszám kimutatás

Záró rendelkezések

21. § (1) Ez rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2022.01.01. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Szabadkígyós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2021. (XII.17.) számú önkormányzati rendelete a 2022. évi átmeneti gazdálkodásról hatályát veszti.

22. § Ez a rendelet 2022. február 24-én lép hatályba.

4. melléklet

Mezőgazdasági tevékenység pénzügyi terve

042130

Növénytermesztés, állattenyésztéssel kapcsolatos költségek

főkönyvi
szám

megnevezés

kiadás

bevét

K1101

a, illetmények 10 fő

32 282 000

K1113

egyéb személyi juttatás

1 000 000

K11

Személyi juttatások összesen:

33 282 000

Szociális hozzájárulási adó

4 245 650

K22

Munkaadókat terhelő járulékok összesen

4 245 650

gyógyszerbeszerzés

e, szakmai feladatok

K311

Szakmai anyagok beszerzése

-

hajtó- és kenőanyag

2 205 000

irodaszer

20 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

7 000 000

k312

munkaruha

100 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

9 325 000

villamosenergia

800 000

K331

Közüzemi díjak

800 000

bérleti- és lizing díjak

3 300 000

K333

bérleti- és lizing díjak összesen

3 300 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

100 000

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

100 000

Egyéb szolgáltatási díjak

7 200 000

K337

Egyéb szolgáltatási díjak

7 200 000

működési c. előzetesen felsz. Áfa

7 000 000

K351

Működési c. előzetesen felsz. Áfa

7 000 000

egyéb dologi

400 000

K355

egyéb dologi összesen

400 000

DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

28 125 000

K64

gépbeszerzés

K67

áfa

K64

tenyészállat vásárlás

K67

áfa

Beruházási kiadások

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN

65 652 650

B16

Műk.c.tám.ért.fejezettől

2 000 000

B401

Áru-és készletértékesítés

21 000 000

B402

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

B406

kiszámlázott termékek és szolgáltatások áfá-ja

1 700 000

Intézményi működési bevételek összesen

23 300 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

25 300 000

7. melléklet

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Előirányzat-felhasználási ütemterv

2022. évre

adatok:forintban

BEVÉTELEK

I.hó

II.hó

III.hó

IV.hó

V.hó

VI.hó

VII.hó

VIII.hó

IX.hó

X.hó

XI.hó

XII.hó

Összesen

Önk.műk.támogatása

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 917

21 025 913

252 311 000

Közhatalmi bevételek

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

2 975 000

35 700 000

Működési bevételek

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440276

4440274

53 283 310

Átvett pénzeszköz

0

fejlesztési célra

0

működési célra

0

Műk.c. támogatások

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

5 523 500

66 282 000

Fejl.c.tám

0

Kiegészítő támogatás

0

fejlesztési célra

0

működési célra

29 365 383

29 365 383

maradrvány
igénybevétel

497 911 300

497 911 300

Intézm.fin.

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 607

233 707 240

Bevételek összesen:

580 716 979

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 296

53 440 294

1 168 560 233

KIADÁSOK

Személyi juttatás

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

22 808 716

25 129 311

276 025 187

Munkaadókat terh. Járulék

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 645 368

2 772 583

31 871 631

Dologi kiadások

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

12 286 220

147 434 640

Ellátottak pénzbeli juttatás

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 833

555 837

6 670 000

Egyéb műk. C. kiadás

500 000

500 000

400 000

400 000

500 000

500 000

500 000

3 300 000

előző évi megelőlegezés

9 098 295

9 098 295

Felújítás

0

Beruházások

88 518 422

50 000 000

50 000 000

50 000 000

50 000 000

70 000 000

50 000 000

50 000 000

1 934 818

460 453 240

Intézm.fin.

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 603

19 475 607

233 707 240

Kiadások összesen:

66 870 035

146 790 162

107 771 740

107 771 740

108 271 740

108 171 740

128 171 740

108 271 740

58 271 740

108 271 740

59 706 558

60 219 558

1 168 560 233

8. melléklet

Kötelezettségek részletezése

Szabadkígyós Község Önkormányzat

2022. évi és azt követő kötelezettségvállalásai

adatok: eFt-ban

Intézmény

A hosszú távú kötelezettség-vállalás megnevezése

2021

2022

követő év

összesen

megnevezése

évben

évben

évben

Önkormányzat

Civil szervezeteknek támogatás

4 600

2 300

2 300

9 200

Önkormányzat

Nonprofit Kft megállapodás alapján

240

-

-

240

Önkormányzat

Körösvölgyi hulladék Kondoros

50

50

50

150

Önkormányzat

Dareh hozzájárulás

170

170

170

510

Önkormányzat

Közép-békés ivóvíz hj

330

330

330

990

Önkormányzat

Bursa ösztöndíj

520

-

520

Önkormányzat

Egyéb

450

450

900

Önkormányzat

Arany János Tehetséggondozás támogatás

150

-

150

6 060

3 300

3 300

12 660

9. melléklet

Saját bevételek részletezése adósságot keletkeztető ügyletekről

Szabadkígyós Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből származó 2022. évi fizetési kötelezettség megállapításához

Megnevezés

Bevétel adatok Eft-ban

Helyi adóból származó bevételek

35 700

Gépjárműadó

Saját bevételek összesen:

35 700

10. melléklet

Kötelező-önként vállalt feladatok

Szabadkígyós Község Önkormányzat költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok,

kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok

önként vállalt feladatok kimutatása 2022. évben

Mötv. 2011. évi CLXXXIX. Tv. 13. § (1) a helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok

körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:(kötelező feladatok)

1.

településfejlesztés, településrendezés

2.

településüzemeltetés (köztemetők kialakítása és fenntartása, a közvilágításról való

gondoskodás, kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, a helyi közutak és tartozékainak

kialakítása és fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása,

gépjárművek parkolásának biztosítása)

3.

a közterületek, valamint az önkormányzat tulajdonában álló közintézmény elnevezése

4.

egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások

5.

környezet-egészségügy (köztisztaság, települési környezet tisztaságának biztosítása,

rovar- és rágcsálóírtás)

6.

Óvodai ellátás

7.

kulturális szolgáltatás, különösen a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása, filmszínház,

előadó-művészeti szervezet támogatása, a kulturális örökség helyi védelme, a helyi

közművelődési tevékenység támogatása

8.

szociális, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások

9.

lakás- és helyiséggazdálkodás

10.

a területén hajléktalanná vált személyek ellátásának és rehabilitációjának, valamint a

hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása

11.

helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítás

12.

honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem, helyi közfoglalkoztatás

13.

helyi adóval, gazdaságszervezéssel és turizmussal kapcsolatos feladatok

14.

a kistermelők, őstermelők számára - jogszabályban meghatározott termékeik - értékesítési

lehetőségeinek biztosítása, ideértve a hétvégi árusítás lehetőségét is

15.

sport, ifjúsági ügyek

16.

nemzetiségi ügyek

17.

közreműködés a település közbiztonságának biztosításában

18.

helyi közösségi közlekedés biztosítása

19.

hulladékgazdálkodás

20.

víziközmű-szolgáltatás, amennyiben a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény

rendelkezései szerint a helyi önkomrányzat ellátásért felelősnek minősül

Önként vállalt működési feladatok:

Működési célú pénzeszköz átadás:

Non-profit szervezetek támogatása

2 000

Bursa Hungarica támogatás

520

Arany János tehetséggondozás

100

képviselői tiszteletdíjak, költségtérítése

6 575

Mezőgazdasái tevékenység

54 511

Összesen:

63 706

11. melléklet

Létszám kimutatás

adatok: /fő

Intézmények

Köztisztviselők

Közalkalmazottak

Mt. Foglalkoztatás

Közfoglalkoztatottak

összesen

Választott
tisztségviselők

Polgármesteri Hivatal

7

7

Önkormányzat

20

19

39

7

Általános Művelődési Központ

21,5

21,5

Szociális Alapszolgáltató Központ

7

7

ÖSSZESEN:

7

28,5

20

19

74,5

7

Önkormányzat

Város- és községgazdálkodás

4

Védőnő

1

Közutak, hidak, alagutak

1

Sportlétesítmények működtetése és fejlesztése

2

Köztemető fenntartás

2

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcs.szolg.

10

20

Általános Művelődési Központ

Iskolai intézményi étkeztetés

3

Óvoda pedagógus

5

dajka

3

pedagógiai asszisztens

1

pedagógiai vezető

0,5

4 órás

adminisztrátor

0,5

4 órás

rendezvényszervező

0,5

4 órás

rendszergazda (önk.+intézmények részére)

1

könyvtáros

1

kisgyermeknevelő

4

dajka

1

karbantartó

1

21,5

Szociális Alapszolgáltató Központ

család-és gyermekjólét vezető

2

szociális étkeztetés

1

házi segítségnyújtás

4

7

12. melléklet

Költségvetési kiadások

adatok: forintban

I. Működési kiadások

472628571

1. Személyi juttatások összesen

277671633

1.1. Önkormányzat

116384987

1.2. Polgármesteri Hivatal

42017236

1.3. Általános Művelődési Központ

89805410

1.4. Szociális Alapszolgáltatási Központ

29464000

2. Munkaadókat terhelő járulékok összesen

31871631

2.1. Önkormányzat

10717036

2.2. Polgármesteri Hivatal

5314597

2.3. Általános Művelődési Központ

12007078

2.4. Szociális Alapszolgáltatási Központ

3832920

3. Dologi kiadások összesen

150516543

3.1. Önkormányzat

79849885

3.2. Polgármesteri Hivatal

5892862

3.3. Általános Művelődési Központ

53314427

3.4. Szociális Alapszolgáltatási Központ

11459369

4. Egyéb működési kiadások összesen

5898764

4.1. Önkormányzat működési célú pénzeszközátadás ÁH-on kívülre

5898764

4.2. Tartalékok

0

5. Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen

6670000

5.1. Önkormányzat

6670000

II. Felhalmozási kiadások

460562075

1. Beruházási kiadások ÁFA-val összesen

460453240

1.1. Önkormányzat beruházási kiadásai

460453240

1.2. Önkormányzat felújítási kiadásai

0

III. Egyéb Felhalmozási c. kiadások összesen

108835

1.1 Önkormányzat

108835

IV. Támogatási kölcsönök nyújtása, törlesztése

0

V. Pénzforgalom nélküli kiadások

0

1.1 Önkormányzat fejlesztési célú tartalék

0

VI. Intézményfinanszírozás összesen

233707240

Önkormányzat

233707240

VII. Előző évi megelőlegezés visszafizetése

9098295

Költségvetési kiadások összesen

1175996181

13. melléklet

Költségvetési bevételek

adatok: forintban

I. Működési bevételek

1. Működési bevételek összesen

481726866

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

281676383

1.2. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

29365383

2. Önkormányzat közhatalmi bevétele

35700000

2.1. Közhatalmi bevételek

35700000

3. Működési bevételek összesen

55990909

3.1. Önkormányzat működési bevétele

41318599

3.2. Polgármesteri Hivatal

2540000

3.3. Általános Művelődési Központ

6925310

3.4. Szociális Alapszolgáltatási Központ

5207000

4. Működési célú támogatásértékű bevételek összesen

68528446

4.1. Önkormányzat

66282000

4.2. Általános Művelődési Központ

669810

4.3. Polgármesteri Hivatal

1576636

1. Finanszírozási bevételek összesen

39831128

1.1. Előző évi maradvány igénybevétele működési

39831128

II. Felhalmozási bevételek

460 562075

1. Felhalmozási c. támogatásértékű bevételek összesen

0

1.1. Önkormányzat tám. Értékű bevétele

0

2. Felhalmozási c. átvett pénzeszközök összesen

0

2.1. Önkormányzat pénzeszköz bevétel

0

3. Finanszírozási bevételek összesen

460562075

3.1. Előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási

460562075

III. Intézményfinanszírozás összesen

233707240

3.1. Polgármesteri Hivatal

47020197

3.2. Általános Művelődési Központ

147327023

3.3. Szociális Alapszolgáltatási Központ

39360020

Költségvetési bevételek összesen

1175996181

1

A 3. § (1) bekezdése a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. melléklet a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. melléklet a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 6. melléklet a Szabadkígyós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.