Ófalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátás és a gyermekjóléti szolgáltatás helyi szabályozásáról

Hatályos: 2022. 06. 01- 2022. 06. 30

Ófalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátás és a gyermekjóléti szolgáltatás helyi szabályozásáról

2022.06.01.

Ófalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk. (1) bekezdés a.) pontjában és (2) bekezdésében, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8., 8a pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 18. § a) pontjában, 26. §-ban, 32. § (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében, 92. § (1) bekezdésében és 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet célja

1. § A rendelet meghatározza Ófalu Község Önkormányzata által biztosított szociális ellátások formáit, az ellátásokra való jogosultság feltételeit, az igénybevétel módját és az ellenőrzés szabályait.

A rendelet hatálya

2. § (1) A rendelet hatálya azon személyekre terjed ki, akik lakó vagy tartózkodási helyük Ófaluban van és a településen életvitelszerűen tartózkodnak.

(2) A letelepedéshez nyújtott települési támogatás esetén az (1) bekezdéstől eltérően a kérelmezőnek ófalui lakóhellyel nem kell rendelkeznie.

Eljárási rendelkezések

3. § (1) A települési támogatásra való jogosultság megállapítása kérelemre vagy hivatalból indul. A települési támogatások iránti kérelmet a Rendelet 1-9. és 12. melléklete szerinti nyomtatványon, a Közös Önkormányzati Hivatalhoz (továbbiakban: Hivatal) kell benyújtani.

(2) A személyes gondoskodásra irányuló kérelmet a Mecseknádasdi Gondozási Központ (továbbiakban: Gondozási Központ) vezetőjénél kell benyújtani. A személyes gondoskodás szóban és írásban is kérelmezhető. A kérelmet lehetőség szerint írásban, az Intézmény által biztosított nyomtatvány alapján kell benyújtani az Intézmény székhelyén, illetve telephelyein. Kérelmek szóban az Intézmény székhelyén adhatók elő. Ebben az esetben az intézmény által készített formanyomtatványt a szolgálatban levő szociális segítő tölti ki, két tanú aláírásával hitelesíti. Az ellátás igénybevételét megelőzően a 9/1999. (XI.24.) SzCsM rendelet (továbbiakban: SZCSM rendelet) szerinti jövedelemnyilatkozatot, a szükséges jövedelemigazolásokkal együtt, valamint az SZCSM rendelet 1. melléklete szerinti, az egészségi állapotra vonatkozó igazolást kell benyújtani.

(3) A települési támogatások esetében - a kérelemre indult eljárásban – az igénylő a saját és családja jövedelmi viszonyait a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelme alapján köteles igazolni, valamint a vagyoni helyzetéről a Rendelet 10. melléklete alapján nyilatkozni. A kérelmezőnek a kérelem benyújtásakor be kell mutatnia a személyi iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya).

(4) A kérelemhez elő kell adni mindazokat a tényeket és körülményeket, amelyek a szociális ellátásra jogosultság alapjául, indokként szolgálnak. Az előadott tényekről és körülményekről a Hivatal ügyintézője, az intézmény közalkalmazottja vagy megbízottja környezettanulmány során tájékozódhat, megállapításait írásban rögzíti.

(5) A Hivatal külön megkeresés útján köteles beszerezni a kérelmező kereseti igazolását, ha alapos okkal arra lehet következtetni, hogy a becsatolt igazolás, ill. nyilatkozat valótlan adatot tartalmaz.

(6) Ha a települési támogatás folyósításának időtartama alatt a támogatott anyagi, szociális és lakáskörülményeiben változás következik be, azt a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül köteles a Hivatalhoz bejelenteni.

(7) A jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett szociális ellátást – a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szoc.tv.) 17. § (1)-(6) bekezdése alapján - meg kell téríteni.

II. Fejezet

TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

4. § Ófalu Község Önkormányzati Képviselő-testülete az arra rászorulóknak a Szoc.tv.45. §- a alapján települési támogatást nyújt, ha a kérelmező megfelel a Rendeletben foglalt feltételeknek, valamint nincs a Szoc.tv. 4. § (1) bekezdés b), ba) és bb) pontja szerinti vagyona.

Lakásfenntartáshoz nyújtott települési támogatás

5. § (1) A lakásfenntartáshoz nyújtott települési támogatás a szociálisan rászoruló személyek részére a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott hozzájárulás.

(2) A kérelmező támogatásra jogosult, ha a háztartásnak igazoltan van lakbér, albérleti, vagy közüzemi díjfizetési kötelezettsége.

(3) Kérelmet a Rendelet 6. melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani, amelyhez csatolni kell a háztartás - a kérelem benyújtását megelőző hónapban keletkezett - közüzemi számláit, valamint bérleti jogviszony fennállása esetén a bérleti szerződést, valamint a benyújtást megelőző egy hónap jövedelemigazolását.

(4) A támogatás 3.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig terjedhet, amely a benyújtást követő hónap első napjától állapítható meg, egy év időtartamra.

a) A támogatás összege a következők szerint állapítható meg. egy vagy többszemélyes háztartásban, ha az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át nem haladja meg, a támogatás havi összege 5.000 Ft.

b) egy vagy többszemélyes háztartásban, ha az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át nem haladja meg, a támogatás havi összege 4.500 Ft.

c) egy vagy többszemélyes háztartásban, ha az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át nem haladja meg, a támogatás havi összege 4.000 Ft.

d) egy vagy többszemélyes háztartásban, ha az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át nem haladja meg, a támogatás havi összege 3.500 Ft.

e) egyszemélyes háztartásban, ha az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350%-át nem haladja meg, a támogatás havi összege 3.000 Ft.

(5) A lakásfenntartáshoz nyújtott települési támogatás az ügyfél kérelmére, a kérelem benyújtásának hónapja utolsó napjával megszűnik.

(6) Amennyiben a támogatás ideje alatt, a háztartás három havi tartozást halmoz fel, a támogatást meg kell szüntetni.

(7) A támogatás természetbeni formában is nyújtható. Ebben az esetben a megállapított összeget az önkormányzat közvetlenül a szolgáltató számlájára utalja.

(8) A támogatás azok számára állapítható meg, akik a benyújtás időpontjában nem jogosultak a 2015. január 1. előtt megállapított lakásfenntartási támogatásra.

(9) A háztartások egy főre jutó jövedelmének meghatározásánál a Szoc.tv. 4. § (1) bek. e) és f) pontjai az irányadók.

(10) A támogatás összege nem haladhatja meg a számlával igazolt kiadások összegét azzal, hogy az ügyfél évente két alkalommal kérheti, illetve a hivatal kezdeményezheti a határozat felülvizsgálatát.

Ápoláshoz nyújtott települési támogatás

6. § (1) Az önkormányzat a 18. életévét betöltött, tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását végző - a Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 2. pont szerinti - hozzátartozót települési támogatásban részesítheti, amennyiben a kérelmező nem részesül a járási hivatal által megállapított ápolási díjban és a család egy főre számított havi jövedelme nem haladja meg a az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedül élő esetén 250%-át.

(2) A havi támogatás összege az ápolási díj központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott alapösszegének a 80%.

(3) Az ápoláshoz nyújtott települési támogatás iránti kérelem, a Rendelet 5. melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani.

(4) Az ápolási kötelezettség nem teljesítésének minősül, ha egymást követő két alkalommal történt ellenőrzés során megállapítható, hogy az ápolást végző személy egyik ellenőrzési napon sem gondoskodott az ápolt személy alapvető gondozási, ápolási igényének kielégítéséről, az ellátott és lakókörnyezete megfelelő higiénés körülményének biztosításáról, az esetleges vészhelyzet kialakulásának megelőzéséről.

(5) A (4) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítését a Hivatal megkeresése alapján, a Mecseknádasdi Gondozási Központ ellenőrizheti. Az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet az intézmény haladéktalanul, de legkésőbb 10 munkanapon belül megküldi a Hivatalnak.

Rendkívüli települési támogatás

7. § (1) Rendkívüli települési támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül álló és egyedül élő esetén 300 %-át, valamint nincs a Szoc.tv. 4. § (1) bekezdés b), ba) és bb) pontja szerinti vagyona.

(2) A 8. §, a 9. §, a 14. § és 15. § alapján megállapított rendkívüli települési támogatás esetén jövedelmi viszonyokat és vagyoni helyzetet nem kell vizsgálni.

Vis maior települési támogatás

8. § (1) Elemi kár, ipari szerencsétlenség vagy más – a kérelmező önhibáján kívül - bekövetkezett vis maior helyzet esetén az érintett személynek vagy családnak 200.000,- Ft-ig terjedő azonnali és visszatérítendő vagy azonnali vissza nem térítendő rendkívüli támogatás nyújtható. Az önkormányzat a támogatást természetben, a károk helyreállításához szükséges anyagok és munkaerő biztosításával is nyújthatja.

(2) A támogatás iránti kérelmet a Rendelet 1. melléklete alapján lehet benyújtani.

(3) A támogatásban részesülő személlyel megállapodás keretében kell részletesen rögzíteni a támogatás összegét, formáját, a visszatérítés szabályait, az elszámolási kötelezettséget.

(4) A visszatérítendő támogatást 5 éven belül kell visszafizetni.

(5) A visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásban részesülő személy tételes számlák benyújtásával – a megállapító határozat átvételétől számított 90 napon belül - köteles elszámolni. Amennyiben az elszámolási kötelezettségének nem tesz eleget, a számlával nem igazolt támogatást köteles a megállapodásban foglaltak szerint visszafizetni.

Temetéshez nyújtott települési támogatás

9. § (1) Rendkívüli települési támogatás állapítható meg annak a személynek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott.

(2) A támogatás iránti kérelmet a Rendelet 2. melléklete alapján lehet benyújtani, amihez csatolni kell az eredeti halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés költségeiről szóló – a kérelmező nevére a temetkezési szolgáltató által kiállított – számla eredeti példányát.

(3) A támogatás összege 50.000 Ft.

(4) Az önkormányzat a támogatást közvetlenül, a temetési szolgáltatóhoz is kifizetheti, az önkormányzat nevére kiállított számla alapján.

(5) Nem állapítható meg temetéshez nyújtott rendkívüli települési támogatás annak a személynek, aki a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül.

Létfenntartáshoz nyújtott települési támogatás

10. § (1) Azok részesülhetnek létfenntartási célra nyújtott rendkívüli települési támogatásban, akik önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról más módon nem tudnak gondoskodni.

(2) A támogatás iránti kérelmet a Rendelet 3. melléklete alapján lehet benyújtani.

(3) A támogatás összege pénzbeli támogatás esetén 50.000 Ft-ig terjedhet. Az egy személy részére, egy naptári évben nyújtott pénzbeli támogatás összege nem haladhatja meg az 100.000 Ft-ot.

(4)1 A támogatás természetbeni formában, szociális tűzelőanyag támogatásként is megállapítható, amelyet a Rendelet 3a.melléklete szerinti nyomtatványon kell benyújtani. A támogatásnál előnyben kell részesíteni a szoc. tv. szerinti aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára jogosult, a lakhatáshoz kapcsolódó kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülő, valamint a Gyvt. szerinti hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő személyeket. A természetbeni támogatás háztartásonként csak egyszer állapítható meg.

Gyógyszerkiadáshoz nyújtott települési támogatás

11. § (1) Azok igényelhetnek gyógyszerkiadáshoz nyújtott rendkívüli települési támogatást, akik – a járási hivatal határozata alapján - nem jogosultak közgyógyellátásra és a gyógyszerkiadásaik létfenntartásukat veszélyeztetik. A megállapított összeg kifizetése részletekben, több alkalommal is történhet.

(2) A támogatás iránti kérelmet a Rendelet 4. melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani.

(3) A támogatás összege 20.000 Ft-ig terjedhet. A megállapított összeg kifizetése részletekben, több alkalommal is történhet, amennyiben a háziorvos és a gyógyszertár által igazolt gyógyszerköltség meghaladja a havi 5.000 Ft-ot.

Gyermekek rászorultsága esetén nyújtott települési támogatás

12. § (1) Rendkívüli települési támogatás állapítható meg a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásához, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadások viseléséhez, a gyermek iskoláztatásához, valamint a hátrányos helyzetbe került gyermek neveléséhez, ahol a gyermeket gondozó család időszakosan anyagi segítségre szorul.

(2) A támogatást a Rendelet 7. melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani.

(3) A támogatás összege 20.000,-Ft-ig terjedhet és évente több alkalommal is megállapítható.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz nyújtott települési támogatás

13. § (1) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében települési támogatásban részesülhetnek azok az Ófalu Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező felsőoktatási hallgatók, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A támogatás mértékének meghatározása az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott keretösszeg terhére, a Polgármester által felállított szempontrendszer alapján, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 21. §-ban meghatározott szociális helyzet figyelembevételével történik.

(2) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében igényelt települési támogatásra vonatkozó kérelmet a pályázatkezelő által összeállított pályázati adatlapon kell benyújtani a Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyekért felelős osztályára. A kérelemhez csatolni szükséges a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat.

(3) A támogatásban részesülőnek a hallgatói jogviszony megszűnését, illetve a lakóhely megváltozását 5 munkanapon belül az önkormányzatnak írásban be kell jelentenie.

(4) A hallgatói jogviszony megszűnése, illetve a lakóhely adott település közigazgatási területén történő megszüntetése esetén a következő tanulmányi félévtől ható hatállyal a támogatást meg kell szüntetni.

Neveléshez nyújtott települési támogatás

14. § A Képviselő-testület minden nevelési évben egyszeri, 15.000 forint összegű nevelési célra nyújtott települési támogatást biztosít az Ófalu Községben állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, bölcsődei korú, óvodai nevelésben részesülő, általános iskolai vagy középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek részére. A támogatást a gyermek törvényes képviselője részére, hivatalból állapítja meg és fizeti ki az önkormányzat. a szülő által kitöltött e rendelet 8. melléklete szerinti adatlap alapján.

Letelepedéshez nyújtandó települési támogatás

15. § (1) A Képviselő-testület a községbe költöző és kiskorú gyermeket nevelő, vagy helyben lakó és a községben tartósan, de legalább 10 évre letelepedő, kiskorú gyermeket nevelő, köztartozással nem rendelkező személyek részére egyszeri 2.000.000 Ft összegű, vissza nem térítendő, letelepedési támogatást biztosíthat lakóház építéséhez vagy bővítéséhez az éves költségvetésben e célra rendelkezésre álló szociális keret terhére, a következők szerint:

a) A támogatás összege erejéig az érintett ingatlanra az ingatlan nyilvántartásba jelzálogjogot, valamint ennek biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyezni, 10 év időtartamra Ófalu Község Önkormányzata javára. A 10 év letelte után, az önkormányzat gondoskodik a jelzálogjog, illetve az elidegenítési és terhelési tilalom törléséről. Az ügylettel kapcsoltban felmerülő eljárási költségek és ügyvédi díjak a támogatottat terhelik.

b) A képviselő-testület – a támogatott kérelmére - más ingatlanra is bejegyeztetheti az (1) bekezdés szerinti jogot és tilalmat, ebben az esetben a fedezetül szolgáló ingatlan tulajdonosának és használati joggal bíró jogosultjainak közjegyzői okiratban kell vállalniuk a fenti kötelezettséget.

c) Használt ingatlan vásárlása esetén, a támogatottnak a megvásárolt ingatlant a vásárlástól számított 3 éven belül életvitelszerű lakhatásra alkalmassá kell tennie.

d) A támogatási összeget az önkormányzat az ingatlan-vásárlási szerződés, illetve a kivitelezési szerződés megkötésétől számított 30 napon belül fizeti ki.

(2) A támogatott köteles a támogatási összeget a mindenkori jegybanki alapkamattal növelt összegben visszafizetni, amennyiben a támogatás folyósításától számított 10 éven belül más településen létesít lakó vagy tartózkodási helyet, illetve az (1) bekezdés c) pontja szerinti feltételnek nem felel meg.

(3) Támogatási kérelmet a rendelet 9. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani az önkormányzathoz.

Köztemetés

16. § (1) Ófalu Község Önkormányzata a Szoc.tv. 48. §-a alapján gondoskodik az elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről.

(2) Az eltemettetésre köteles személy a köztemetés költségeinek megtérítési kötelezettsége alól mentesülhet, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át.

(3) A helyben szokásos legolcsóbb temetés összege 150.000 Ft.

III. Fejezet

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOK

Szociális alap és szakellátások

17. § (1) Ófalu Község Önkormányzata a Mecseknádasd-Hidas Szociális Intézményfenntartó Társulás által fenntartott Mecseknádasdi Gondozási Központon (székhelye: 7695 Mecseknádasd, Rákóczi F. u. 2.) keresztül biztosítja a személyes gondoskodást nyújtó alábbi szociális alapellátásokat:

a) házi segítségnyújtás

b) támogató szolgáltatás

c) családsegítés

(2) A szociális alapellátások igénybevételének feltételeit Mecseknádasd Község Önkormányzata, mint székhelytelepülés önkormányzata mindenkor hatályos önkormányzati rendelete állapítja meg.

18. § (1) Az önkormányzat a szoc. tv. 62. §-a szerinti szociális étkeztetést az általa működtetett konyha útján biztosítja. A kérelmet a Rendelet 12. melléklete szerinti nyomtatványon lehet az önkormányzathoz benyújtani. A szociális étkeztetés szakmai programját a képviselő-testület határozattal hagyja jóvá.

(2) A szociális étkeztetés igénybevételének feltételei:

a) 65 év feletti életkor,

b) az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 700 %-át.

(2a) Szociális étkeztetés biztosítható az a) pontban meghatározott életkort be nem töltött személynek is, ha egészségi állapota és életkörülményei ezt indokolttá teszik.

(3) A szociális étkeztetésért fizetendő díjakat a Rendelet 11. melléklete tartalmazza.

19. § (1) A szoc. tv. 67. §-a szerinti szakosított ellátási körbe tartozó időskorúak ápolását, gondozását a Mecseknádasdi Gondozási Központon keresztül biztosítja az önkormányzat.

(2) A szakosított szociális ellátások igénybevételének feltételeit és a fizetendő térítési díjakat Mecseknádasd Község Önkormányzata, mint székhelytelepülés önkormányzata mindenkor hatályos önkormányzati rendelete állapítja meg.

20. § Az önkormányzat a szoc. tv. 60. §-a szerinti falugondnoki szolgálatot működtet, melynek részletszabályait önálló rendeletben szabályozza. A falugondnoki szolgálat szakmai programját a képviselő-testület határozattal hagyja jóvá.

Gyermekjóléti szolgáltatások

21. § (1) Az önkormányzat a Gyvt. 39. §.-a szerinti gyermekjóléti szolgáltatást a Mecseknádasdi Gondozási Központ intézményegységeként működő Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat útján térítésmentesen biztosítja.

(2) Az önkormányzat által biztosított gyermekétkeztetés térítési díjait a Rendelet 11. melléklete tartalmazza.

IV. Fejezet

ZÁRÓ ÉS VEGYES RENDELKEZÉSEK

Átruházott hatáskörök

22. § (1) A Rendeletben meghatározott szociális ellátások közül a Képviselő-testület a hatáskörét a települési támogatások, a köztemetés és a szociális étkeztetés esetében a Polgármesterre ruházza át.

(2) A Polgármester negyedévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek az átruházott hatáskörben hozott döntéseiről.

Hatályba léptető és átmeneti rendelkezések

23. § Ez a rendelet 2021. szeptember 15-én lép hatályba.

24. § A Rendeletet a hatálybalépését követően benyújtott kérelmek esetében kell alkalmazni. A már megállapított ellátásokat e rendelet hatálybalépése előtt hatályos szabályok szerint kell biztosítani.

25. § Hatályát veszti a települési támogatásokról, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokról szóló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II.27..) önkormányzati rendelete.

1. melléklet

KÉRELEM VIS MAIOR TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉHEZ

2. melléklet

KÉRELEM TEMETÉSHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSHOZ

3. melléklet

KÉRELEM LÉTFENNTARTÁSHOZ NYÚJTOTT RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSHOZ

4. melléklet

KÉRELEM A GYÓGYSZERKIADÁSOKHOZ NYÚJTOTT RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSHOZ

5. melléklet

KÉRELEM az ápoláshoz nyújtott települési támogatás megállapítására

6. melléklet

Kérelem lakásfenntartáshoz nyújtott települési támogatás megállapításához

7. melléklet

Kérelem gyermekek rászorultsága esetén nyújtott rendkívüli települési támogatás megállapításához

8. melléklet

NYILATKOZAT NEVELÉSHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

9. melléklet

KÉRELEM LETELEPEDÉSHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

10. melléklet

Vagyonnyilatkozat

11. melléklet

Szociális szolgálatatások térítési díjai

12. melléklet

KÉRELEM szociális étkeztetés igénybevételéhez
1

A 10. § (4) bekezdése az Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3a. mellékletet az Ófalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 31.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.