Erdőkövesd Község Önkormányzat képviselő testületének 6/2017.(V.31.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn túli házasságkötés, és az ezért járó többletszolgáltatás ellentételezéséről

Hatályos: 2017. 06. 01- 2020. 05. 18

Erdőkövesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010.évi I. törvény 96.§. a./ és b./ pontjai felhatalmazása alapján valamint a 19.§. (2) bekezdésében és az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a./ pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§


E rendelet hatálya Erdőkövesd község közigazgatási területén, a házasságkötésekre irányuló eljárásokra, az eljárásokban résztvevő természetes személyekre, továbbá a Tarnaleleszi Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazásában álló anyakönyvvezetőkre, valamit a közreműködőkre terjed ki.

2.§


E rendelet alkalmazásában:

  1. a hivatali munkaidő: a Tarnaleleszi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkarend
  2. a hivatali helyiség: 3252 Erdőkövesd, Rákóczi út 39.   
  3. alapszolgáltatás:Terem használata, fűtés, világítás.



3.§

  1. Hivatali helyiségen kívüli vagy hivatali munkaidőn túl történő házasságkötést az elektronikus anyakönyvi rendszerből generált irattal kell kérelmezni.
  2. Hivatali helyiségen kívüli vagy hivatali munkaidőn túl történő házasságkötés iránti kérelem ügyében a jegyző az anyakönyvvezetővel történt egyeztetést követően dönt.


4.§


  1. A házasságkötésnél anyakönyvvezetőt az alábbi díjazás illetik meg:
  2. házasság hivatali helyiségen és munkaidőn kívüli megkötése esetén nettó 10.000,- Ft. díjazás illeti meg.
  3. házasság munkaidőn kívüli megkötése esetén nettó 5.000,Ft
  4. A házasság hivatali helyiségen és munkaidőn kívüli megkötése esetén az anyakönyvvezetőt segítő személyt bruttó 2.000,-Ft díjazás illeti meg.


Záró rendelkezés

7.§


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.