Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015.(III.27.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013.(V.01.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 01- 2015. 04. 01

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013.(V.01.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: R.)  30.§-a kiegészül a következő (2) bekezdéssel:

„ (2) A tiszteletdíj megvonásának és csökkentésének szabályai

  1. A képviselő-testület üléséről igazoltan csak legkésőbb az ülés napján 9 óráig szóban vagy írásban a polgármesternek történő bejelentés alapján lehet távol maradni.

Igazolt távollétnek számít, ha a tiszteletdíjra jogosult többnapos betegsége, munkahelyi elfoglaltsága vagy hivatalos kiküldetése miatt nem tud részt venni a képviselő-testületi ülésen.

  1. A képviselő az ülés megkezdésekor köteles a polgármesternek bejelenteni, ha az ülés közben ideiglenesen vagy véglegesen eltávozik. Igazolatlan hiányzásnak számít, ha a képviselő a testületi ülés közben indoklás vagy a polgármesternek történő előzetes bejelentés nélkül véglegesen távozik az ülésről.
  2. Ha a képviselő igazolatlanul nem vesz részt a képviselő-testületi ülésen, akkor következő havi tiszteletdíját 50%-kal csökkenteni kell.
  3. Ismételt kötelességszegés esetén a csökkentés újra megállapítható.
  4. Ha a képviselő hat hónapon belül a testületi ülések feléről igazolatlanul hiányzik, a következő hat hónapra tiszteletdíja megvonásra kerül.
  5. Az e) pontban foglaltak ellenőrzése az üléseken készült jelenléti ívek illetve jegyzőkönyvek alapján történik, amelyben fel kell tüntetni a képviselő érkezésének és távozásának pontos idejét.”

2.§ A R. 33.§-ának (3) bekezdése hatályát veszti.

3.§ A R. 1 mellékletének helyébe új 1. melléklet lép.

4.§ A R. 2. mellékletének helyébe új 2. melléklet lép.

5.§ Ez a rendelet 2015. április 1-jén lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.