Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 06. 17- 2022. 08. 31

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.06.17.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2020. (II.13.) önkormányzati rendelet 29. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Szirmabesenyő Nagyközség Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését:

a) 1.979.692.474.-Ft Költségvetési bevétellel

b) 1.979.692.474.-Ft Költségvetési kiadással

c) 0 Ft Költségvetési egyenleggel ebből

d) 0 Ft működési (hiány,többlet) e) 0 Ft felhalmozási (hiány,többlet) állapítja meg. A költségvetési kiadások fedezetére az Önkormányzat bevonja az előző évben képződött maradvány összegét 700.487.837.-Ft-ban.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok bontásban a Képviselő-testület az 1. melléklet, 2. melléklet, 3. melléklet és 4. melléklet szerint határozza meg.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 5. melléklet és a 6. melléklet részletezi.

(4) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetés maradványának igénybevételét rendeli el.

(5) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges.

Intézményi térítési díjak

2/A. § Kihordásos, nem szociális lakossági étkezés térítési díj összege nettó 472.-Ft/fő/nap.

A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi. (nemleges)

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza. (nemleges)

(3) Az Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 9. melléklet részletezi. (nemleges)

(4) Az Önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi. (nemleges)

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali és költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet és 16. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat 2022. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását a 18. melléklet szerint részletezi.

(9) Az Önkormányzat 2022. évben céljelleggel juttatott támogatások részletezését a 19. melléklet szerint határozza meg.

(10) Az Önkormányzat 2020. évi tény, 2021. évi várható és 2022. évi terv bevételi és kiadási adatok részletezését a 20. melléklet szerint határozza meg.

(11) Az Önkormányzat több éves kihatással járó döntéseinek számszerűsítése évenkénti bontásban a 21. melléklet szerint részletezi. (nemleges)

(12) Az Önkormányzat által adott közvetett támogatások részletezését a 22. melléklet szerint határozza meg.

(13) Az Önkormányzat 2022. évi előirányzat felhasználási terv részletezését a 23. melléklet szerint hagyja jóvá.

(14) Az Önkormányzat a 2022. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei, kiadásai részletezését a 24. melléklet szerint határozza meg.

(15) Az Önkormányzat 2022. évi likviditási tervét a 25. melléklet szerint határozza meg.

(16) Az Önkormányzat a kiadások között céltartalékot nem állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 10%-áig, vállalható kötelezettség.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki..

(7) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 17. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 2.000.000.-Ft összegig a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2022. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladataik ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a 12/2018. (II.14.) Kt. határozattal és a 13/2018. (II.14.) Kt. határozattal elfogadott munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkeznek.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról megbízási szerződés útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet2

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi költségvetés összevont mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

369 224 833

34 713 595

403 938 428

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

99 335 680

99 335 680

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

123 835 470

123 835 470

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

51 637 020

9 000 000

60 637 020

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

45 847 651

45 847 651

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 569 012

9 569 012

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

24 000 000

11 923 000

35 923 000

8

Elszámolásból származó bevételek

1 109 458

1 109 458

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

354 224 833

22 032 458

376 257 291

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15 000 000

12 681 137

27 681 137

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

2 500 000

113 490 509

115 990 509

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

19 413 673

19 413 673

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

2 500 000

94 076 836

96 576 836

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

361 000 000

300 000 000

661 000 000

24

Építményadó

80 000 000

80 000 000

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

274 000 000

300 000 000

574 000 000

27

Talajterhelési díj

3 000 000

3 000 000

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

4 000 000

4 000 000

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

86 900 000

8 875 700

95 775 700

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

8 875 700

15 875 700

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

34 500 000

34 500 000

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

13 000 000

13 000 000

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

32 400 000

32 400 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

2 500 000

2 500 000

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

2 500 000

2 500 000

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

819 624 833

459 579 804

1 279 204 637

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

678 993 380

21 494 457

700 487 837

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

1 498 618 213

481 074 261

1 979 692 474

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

785 002 242

56 029 417

841 031 659

2

Személyi juttatások

392 858 000

15 475 478

408 333 478

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

50 820 770

2 091 000

52 911 770

4

Dologi kiadások

257 920 000

14 061 500

271 981 500

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

24 000 000

24 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

59 403 472

21 423 000

80 826 472

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

45 403 472

45 403 472

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 000 000

21 423 000

35 423 000

19

Tartalékok

2 978 439

2 978 439

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

701 569 889

425 044 844

1 126 614 733

23

Beruházások

701 569 889

415 044 844

1 116 614 733

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

265 423 786

96 576 836

362 000 622

25

Felújítások

10 000 000

10 000 000

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 486 572 131

481 074 261

1 967 646 392

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

12 046 082

12 046 082

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

12 046 082

12 046 082

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

12 046 082

12 046 082

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

1 498 618 213

481 074 261

1 979 692 474

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-666 947 298

-21 494 457

-688 441 755

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

666 947 298

21 494 457

688 441 755

2. melléklet3

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi költségvetés kötelező feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

302 946 943

29 670 678

332 617 621

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

33 057 790

33 057 790

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

123 835 470

123 835 470

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

51 637 020

9 000 000

60 637 020

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

45 847 651

45 847 651

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 569 012

9 569 012

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

24 000 000

11 923 000

35 923 000

8

Elszámolásból származó bevételek

1 109 458

1 109 458

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

287 946 943

22 032 458

309 979 401

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15 000 000

7 638 220

22 638 220

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

2 500 000

113 490 509

115 990 509

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

19 413 673

19 413 673

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

2 500 000

94 076 836

96 576 836

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

297 429 870

290 500 000

587 929 870

24

Építményadó

80 000 000

80 000 000

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

210 429 870

290 500 000

500 929 870

27

Talajterhelési díj

3 000 000

3 000 000

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

4 000 000

4 000 000

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

86 900 000

8 875 700

95 775 700

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

8 875 700

15 875 700

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

34 500 000

34 500 000

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

13 000 000

13 000 000

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

32 400 000

32 400 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

2 500 000

2 500 000

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

2 500 000

2 500 000

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

689 776 813

445 036 887

1 134 813 700

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

678 993 380

21 494 457

700 487 837

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

1 368 770 193

466 531 344

1 835 301 537

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

657 154 222

41 486 500

698 640 722

2

Személyi juttatások

302 904 000

14 116 000

317 020 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

39 126 750

1 952 000

41 078 750

4

Dologi kiadások

245 720 000

13 495 500

259 215 500

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

24 000 000

24 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

45 403 472

11 923 000

57 326 472

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

45 403 472

45 403 472

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

11 923 000

11 923 000

19

Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

699 569 889

425 044 844

1 124 614 733

23

Beruházások

699 569 889

415 044 844

1 114 614 733

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

265 423 786

96 576 836

362 000 622

25

Felújítások

10 000 000

10 000 000

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 356 724 111

466 531 344

1 823 255 455

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

12 046 082

12 046 082

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

12 046 082

12 046 082

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

12 046 082

12 046 082

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

1 368 770 193

466 531 344

1 835 301 537

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-666 947 298

-21 494 457

-688 441 755

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

666 947 298

21 494 457

688 441 755

3. melléklet4

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi költségvetés önként vállalt feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

14 000 000

9 500 000

23 500 000

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

B

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

14 000 000

9 500 000

23 500 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 000 000

9 500 000

23 500 000

19

Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-14 000 000

-9 500 000

-23 500 000

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

14 000 000

9 500 000

23 500 000

4. melléklet5

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi költségvetés államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

66 277 890

5 042 917

71 320 807

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

66 277 890

66 277 890

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

66 277 890

66 277 890

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 042 917

5 042 917

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

49 570 130

49 570 130

24

Építményadó

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

49 570 130

49 570 130

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

113 848 020

5 042 917

118 890 937

2

Személyi juttatások

89 954 000

1 359 478

91 313 478

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 694 020

139 000

11 833 020

4

Dologi kiadások

12 200 000

566 000

12 766 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

Tartalékok

2 978 439

2 978 439

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

2 000 000

2 000 000

23

Beruházások

2 000 000

2 000 000

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

5. melléklet6

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

A

B

C

D

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

369 224 833

34 713 595

403 938 428

Személyi juttatások

392 858 000

15 475 478

408 333 478

2.

1.-ból EU-s támogatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

50 820 770

2 091 000

52 911 770

3.

Közhatalmi bevételek

361 000 000

300 000 000

661 000 000

Dologi kiadások

257 920 000

14 061 500

271 981 500

4.

Működési bevételek

86 900 000

8 875 700

95 775 700

Ellátottak pénzbeli juttatásai

24 000 000

24 000 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

59 403 472

21 423 000

80 826 472

6.

5.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

7.

Egyéb működési bevételek

8.

9.

Az 5-ből -Tartalékok

2 978 439

2 978 439

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1+3+4+5+7+…+12.)

817 124 833

343 589 295

1 160 714 128

Költségvetési kiadások összesen (1+...+8+10+…12)

785 002 242

56 029 417

841 031 659

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

12 046 082

12 046 082

22.

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltókiadások

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+19+22+23)

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+23)

12 046 082

12 046 082

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13+24)

817 124 833

343 589 295

1 160 714 128

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+24)

797 048 324

56 029 417

853 077 741

26.

Költségvetési hiány:

-

Költségvetési többlet:

32 122 591

287 559 878

319 682 469

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

20 076 509

287 559 878

307 636 387

6. melléklet7

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

2 500 000

113 490 509

115 990 509

Beruházások

701 569 889

415 044 844

1 116 614 733

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

265 423 786

96 574 836

361 998 622

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

10 000 000

10 000 000

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

2 500 000

2 500 000

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1+3+4+6+…+11)

2 500 000

115 990 509

118 490 509

Költségvetési kiadások összesen: (1+3+5+...+11)

701 569 889

425 044 844

1 126 614 733

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

678 993 380

21 494 457

700 487 837

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13+19)

678 993 380

21 494 457

700 487 837

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13+...+24)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

681 493 380

137 484 966

818 978 346

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

701 569 889

425 044 844

1 126 614 733

27.

Költségvetési hiány:

699 069 889

Költségvetési többlet:

-

-

-

28.

Bruttó hiány:

20 076 509

Bruttó többlet:

-

-

-

7. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2023.

2024.

2025.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

8. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

-

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

9. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletek.

10. melléklet8

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021. XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Külterületi kerékpárút építés

74 122 270

74 122 270

Bölcsőde bővítés

107 723 916

107 723 916

Piactér kialakítása

113 577 600

113 577 600

Farkas hegyi út ( út, kerékpárút, járda építés)

260 000 000

260 000 000

Belterületi útfelújítás pályázati önrész

13 700 000

13 700 000

3 db buszmegálló építése

10 000 000

10 000 000

Rákóczi út telephelyen műhely, csarnok építés

50 000 000

50 000 000

Általános Iskola tetőtéri vizesblokk felújítása

5 000 000

5 000 000

1 db elektromos autó beszerzés szociális étkeztetéshez

6 000 000

6 000 000

intézményi eszközbeszerzés

11 000 000

11 000 000

belterületi parkolók, járdák építése

50 446 103

50 446 103

eredeti előirányzat

701 569 889

701 569 889

Kerékpárút pályázat plusz támogatás

71 930 647

71 930 647

Bölcsőde bővítés plusz forrás

24 646 189

24 646 189

Bölcsőde bővítés saját forrás

-25 000 000

-25 000 000

BM útfelújítás pályázati önrész

-13 700 000

-13 700 000

Magyar Falu Program

Belterületi járdák

4 028 808

4 028 808

Ravatalozó, hűtő beszerzés

2 729 230

2 729 230

Közösség szervezéshez eszközök

1 997 948

1 997 948

Hivatali parkoló kialakítás

10 657 687

10 657 687

Hivatli parkoló építés

39 867 767

39 867 767

Mária kút építés

5 000 000

5 000 000

Vízelvezetőárok terület vásárlás

2 000 000

2 000 000

Kerékpárút építéshez földterület vásárlás

25 000 000

25 000 000

Konyha hűtőhelyiség kialakítása

2 000 000

2 000 000

Fagyaszók, hűtők vásárlása

500 000

500 000

Beruházási tartalék

263 386 568

263 386 568

I.sz. rendeletmódosítás összesen

415 044 844

415 044 844

ÖSSZESEN:

1 116 614 733

1 116 614 733

11. melléklet9

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021. XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Külterületi útfelújítás

10 000 000

2022

10 000 000

I.sz. rendelet módosítás összesen

10 000 000

10 000 000

ÖSSZESEN:

10 000 000

10 000 000

12. melléklet

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Forintban

Támogatott neve

Előirányzat

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Összesen:

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója:*

TOP-3.1.1-16-B01-2017-00013 Kerékpárút-hálózat kiépítése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

21 773 600

21 773 600

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

76 300 750

76 300 750

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

98 074 350

98 074 350

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

89 510 350

15 388 080

74 122 270

Szolgáltatások igénybe vétele

8 564 000

8 564 000

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

98 074 350

23 952 080

74 122 270

* Amennyiben több projekt megvalósítása történi egy időben akkor azokat külön-külön, projektenként be kell mutatni.

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-1.4.1-19-B01-2019-00035 Új bölcsődei férőhelyek létesítése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

30 000 000

30 000 000

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

85 000 000

85 000 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

115 000 000

85 000 000

30 000 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

104 658 290

104 658 290

Szolgáltatások igénybe vétele

10 341 710

7 276 084

3 065 626

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

115 000 000

7 276 084

107 723 916

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-1.1.3-15-B01-2019-00047 Vásárcsarnok és piactér kialakítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

120 000 000

120 000 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

120 000 000

120 000 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

108 673 810

108 673 810

Szolgáltatások igénybe vétele

11 326 190

6 422 400

4 903 790

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

120 000 000

6 422 400

113 577 600

13. melléklet10

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata - Összese bevétel, kiadás

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

369 224 833

29 601 628

398 826 461

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

99 335 680

99 335 680

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

123 835 470

123 835 470

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

51 637 020

9 000 000

60 637 020

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

45 847 651

45 847 651

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 569 012

9 569 012

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

24 000 000

11 923 000

35 923 000

8

Elszámolásból származó bevételek

1 109 458

1 109 458

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

354 224 833

22 032 458

376 257 291

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15 000 000

7 569 170

22 569 170

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

2 500 000

113 490 509

115 990 509

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

19 413 673

19 413 673

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

2 500 000

94 076 836

96 576 836

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

361 000 000

300 000 000

661 000 000

24

Építményadó

80 000 000

80 000 000

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

274 000 000

300 000 000

574 000 000

27

Talajterhelési díj

3 000 000

3 000 000

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

4 000 000

4 000 000

30

Kommunális adó

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

42 400 000

6 375 700

48 775 700

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

6 375 700

13 375 700

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 000 000

3 000 000

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

32 400 000

32 400 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

2 500 000

2 500 000

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

2 500 000

2 500 000

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

775 124 833

451 967 837

1 227 092 670

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

678 880 310

21 494 457

700 374 767

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

678 880 310

21 494 457

700 374 767

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

678 880 310

21 494 457

700 374 767

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

1 454 005 143

473 462 294

1 927 467 437

Kiadások

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

375 630 992

37 417 450

413 048 442

2

Személyi juttatások

124 733 000

6 216 000

130 949 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 964 520

852 000

16 816 520

4

Dologi kiadások

151 530 000

8 926 450

160 456 450

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

24 000 000

24 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

59 403 472

21 423 000

80 826 472

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

45 403 472

45 403 472

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 000 000

21 423 000

35 423 000

19

Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

690 569 889

422 544 844

1 113 114 733

23

Beruházások

690 569 889

412 544 844

1 103 114 733

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

265 423 786

96 576 836

362 000 622

25

Felújítások

10 000 000

10 000 000

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 066 200 881

459 962 294

1 526 163 175

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

387 804 262

13 500 000

401 304 262

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

12 046 082

12 046 082

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

375 758 180

13 500 000

389 258 180

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

387 804 262

13 500 000

401 304 262

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

1 454 005 143

473 462 294

1 927 467 437

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

24

24

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

12

12

14. melléklet11

Szirmabesenyői Polgármesteri Hivatal - Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

5 042 917

5 042 917

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 042 917

5 042 917

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

5 042 917

5 042 917

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

115 848 020

115 848 020

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

36 491

36 491

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

115 811 529

115 811 529

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

113 848 020

5 042 917

118 890 937

2

Személyi juttatások

89 954 000

1 359 478

91 313 478

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 694 020

139 000

11 833 020

4

Dologi kiadások

12 200 000

566 000

12 766 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

2 978 439

2 978 439

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

2 000 000

2 000 000

8

Beruházások

2 000 000

2 000 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

115 848 020

5 042 917

120 890 937

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15. melléklet12

Szirmabesenyői Napsugár Óvoda és Bölcsőde - Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

69 050

69 050

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

69 050

69 050

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

162 669 850

2 000 000

164 669 850

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

25 509

25 509

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

162 644 341

2 000 000

164 644 341

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

162 669 850

2 069 050

164 738 900

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

161 669 850

2 069 050

163 738 900

2

Személyi juttatások

124 345 000

124 345 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

16 164 850

16 164 850

4

Dologi kiadások

21 160 000

2 069 050

23 229 050

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

1 000 000

1 000 000

8

Beruházások

1 000 000

1 000 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

162 669 850

2 069 050

164 738 900

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

29

29

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet13

Szirmabesenyői Segítő Szolgálat és Konyha - Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

44 500 000

2 500 000

47 000 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

2 500 000

2 500 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

34 500 000

34 500 000

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000 000

10 000 000

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

44 500 000

2 500 000

47 000 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

97 353 380

11 500 000

108 853 380

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

51 070

51 070

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

97 302 310

11 500 000

108 802 310

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

141 853 380

14 000 000

155 853 380

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

133 853 380

11 500 000

145 353 380

2

Személyi juttatások

53 826 000

7 900 000

61 726 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 997 380

1 100 000

8 097 380

4

Dologi kiadások

73 030 000

2 500 000

75 530 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8 000 000

2 500 000

10 500 000

8

Beruházások

8 000 000

2 500 000

10 500 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

141 853 380

14 000 000

155 853 380

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

16

16

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

…………………………………

Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………

Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft

Forintban

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

Kelt,………….…..

18. melléklet14

A 2022. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Forintban

2021. évi XC. törvény 2. melléklet e száma

Jogcím

2022. évi tervezett támogatás összesen

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

Önkormányzati Hivatal működésének támogatása

66 277 890

66 277 890

Zöldterület gazdálkodás támogatása

5 657 600

5 657 600

Közvilágítás támogatása

9 949 500

9 949 500

Köztemető fenntartás

100 000

100 000

Közutak támogatása

5 243 490

5 243 490

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

12 107 200

12 107 200

Óvodapedagógusok és kisegítők bértámogatása + Óvodaműködtetési támogatás

123 835 470

123 835 470

Könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

9 569 012

9 569 012

Család és gyermekjóléti szolgálat

5 128 940

5 128 940

Szociális étkeztetés

8 266 720

8 266 720

Házi segítségnyújtás - szociális segítés, személyi gondozás

5 582 560

5 582 560

Bölcsődei gondozók, kisegítő bértámogatás és működési támogatás

32 658 800

32 658 800

Intézményi gyermekétkeztetés bér és üzemeltetési támogatása

45 808 321

45 808 321

Szünidei gyermekétkeztetés támogatás

39 330

39 330

Kieső iparűzési adó támogatása

24 000 000

24 000 000

Szociális ágazati pótlék

9 000 000

9 000 000

Lakossági víz-, csatorna támogatás

11 923 000

11 923 000

Elszámolásból származó bevétel

1 109 458

1 109 458

Összesen:

354 224 833

22 032 458

376 257 291

* Magyarország 2022. évi központi költségvetéséról szóló törvény

19. melléklet15

Kimutatás a 2022. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Forintban

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

1.

Római Katolikus Egyház

fejlesztés

10 000 000

10 000 000

2.

Szirmabesenyői Sport Egyesület

működési kiadás

3 000 000

1 000 000

4 000 000

3.

Szirmabesenyői Polgárőr Egyesület

működési kiadások

1 000 000

1 000 000

4.

Fércelődők

működési kiadás

500 000

500 000

5.

Érv lakossági víz-, csatorna támogatás

működési kiadás

11 923 000

11 923 000

6.

Görög Katolikus Egyház

fejlesztés

8 000 000

8 000 000

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

Összesen:

14 000 000

21 423 000

35 423 000

20. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata - Tájékoztató a 2020. évi tény, 2021. évi várható és 2022. évi terv adatokról

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Tájékoztató a 2020. évi tény, 2021. évi várható és 2022. évi terv adatokról

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi tény

2021. évi várható

2022. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

324 653 077

415 326 007

369 224 833

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 519 457

98 404 613

99 335 680

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

78 203 495

97 133 720

123 835 470

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

84 727 692

48 473 020

51 637 020

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

40 844 229

45 847 651

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7 637 573

9 512 272

9 569 012

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

14 687 676

46 806 712

24 000 000

8

Elszámolásból származó bevételek

145 504

48 692

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

247 921 397

341 223 258

354 224 833

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

76 731 680

74 102 749

15 000 000

15

14-ből EU-s támogatás

13 713 449

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

101 267 718

314 640 466

2 500 000

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

101 267 718

19 412 247

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

295 228 219

2 500 000

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

262 541 981

643 837 243

361 000 000

24

Építményadó

50 586 238

57 003 214

80 000 000

25

Idegenforgalmi adó

26

Iparűzési adó

195 119 811

562 115 131

274 000 000

27

Talajterhelési díj

5 810 174

5 111 498

3 000 000

28

Gépjárműadó

29

Telekadó

10 333 925

19 607 400

4 000 000

30

Kommunális adó

691 833

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

92 721 214

92 340 603

86 900 000

32

Készletértékesítés ellenértéke

74 210

95 500

33

Szolgáltatások ellenértéke

29 104 263

32 521 380

7 000 000

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

16 600 000

7 380 505

36

Ellátási díjak

26 153 961

30 557 577

34 500 000

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14 646 501

16 326 894

13 000 000

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 485 000

32 400 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

153 925

967 774

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

5 988 354

5 973

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

196 850

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

196 850

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

38 779 495

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

38 779 495

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

6 000 000

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 000 000

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

781 380 840

1 510 923 814

819 624 833

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

255 395 480

195 775 712

678 993 380

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

255 395 480

195 775 712

678 993 380

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

10 922 319

12 046 082

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

10 922 319

12 046 082

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

266 317 799

207 821 794

678 993 380

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

1 047 698 639

1 718 745 608

1 498 618 213

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2020. évi tény

2021. évi várható

2022. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

630 912 362

766 183 684

785 002 242

2

Személyi juttatások

324 559 198

318 702 994

392 858 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

53 668 235

49 270 114

50 820 770

4

Dologi kiadások

212 497 039

322 248 097

257 920 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

17 253 115

21 223 076

24 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

22 934 775

54 739 403

59 403 472

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

3 188 475

1 605 449

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

29 914 054

45 403 472

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19 746 300

23 219 900

14 000 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

212 830 911

241 151 768

701 569 889

23

Beruházások

169 810 017

135 329 583

701 569 889

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

265 423 786

25

Felújítások

43 020 894

105 822 185

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

21 223 225

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

843 743 273

1 007 335 452

1 486 572 131

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

8 179 654

10 922 319

12 046 082

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

8 179 654

10 922 319

12 046 082

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

8 179 654

10 922 319

12 046 082

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

851 922 927

1 018 257 771

1 498 618 213

21. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Forintban

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2022 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2022.

2023.

2024.

2024.
után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

............................

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

22. melléklet

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

Forintban

Sor- szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

6 000 000

6 000 000

2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

80 000 000

510 000

6.

-ebből: Építményadó

80 000 000

510 000

7.

Telekadó

9.

Magánszemélyek kommunális adója

10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11.

Idegenforgalmi adó épület után

12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16.

Egyéb kedvezmény

3 000 000

285 000

17.

Egyéb kölcsön elengedése

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Összesen:

89 000 000

6 795 000

23. melléklet

Előirányzat-felhasználási terv 2022. évre

Előirányzat-felhasználási terv 2022. évre

Forintban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1

Bevételek

2

Működési célú támogatások ÁH-on belül

28 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

40 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

40 769 000

28 769 000

28 765 833

369 224 833

3

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

2 500 000

2 500 000

4

Közhatalmi bevételek

180 500 000

180 500 000

361 000 000

5

Működési bevételek

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 238 000

86 900 000

6

Felhalmozási bevételek

7

Működési célú átvett pénzeszközök

8

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9

Finanszírozási bevételek

38 015 082

29 969 000

40 969 000

77 469 000

114 969 000

123 969 000

120 969 000

75 876 889

25 969 000

30 818 409

678 993 380

10

Bevételek összesen:

74 026 082

65 980 000

216 511 000

76 980 000

115 980 000

162 980 000

159 980 000

156 980 000

216 511 000

123 887 889

61 980 000

66 822 242

1 498 618 213

11

Kiadások

12

Személyi juttatások

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

33 158 000

392 858 000

13

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 620 770

50 820 770

14

Dologi kiadások

20 000 000

24 000 000

21 000 000

21 000 000

24 000 000

21 000 000

18 000 000

25 000 000

20 000 000

20 000 000

20 000 000

23 920 000

257 920 000

15

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

5 000 000

6 000 000

1 300 000

1 300 000

24 000 000

16

Egyéb működési célú kiadások

3 780 000

3 780 000

3 780 000

17 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 823 472

59 403 472

17

Beruházások

153 531 000

50 000 000

100 000 000

100 000 000

90 000 000

150 831 000

57 207 889

701 569 889

18

Felújítások

19

Egyéb felhalmozási kiadások

20

Finanszírozási kiadások

12 046 082

12 046 082

21

Kiadások összesen:

74 026 082

65 980 000

216 511 000

76 980 000

115 980 000

162 980 000

159 980 000

156 980 000

216 511 000

123 887 889

61 980 000

66 822 242

1 498 618 213

22

Egyenleg

24. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata - 2022. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei, kiadásai

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi

2024. évi

2025. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

389 000 000

418 000 000

440 000 000

2.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

20 000 000

20 000 000

20 000 000

3.

Közhatalmi bevételek (4….+7……10)

361 000 000

370 000 000

380 000 000

4.

Építményadó

80 000 000

85 000 000

85 000 000

5.

Idegenforgalmi adó

6.

Iparűzési adó

274 000 000

278 000 000

288 000 000

7.

Talajterhelési díj

3 000 000

3 000 000

3 000 000

8.

Gépjárműadó

9.

Telekadó

4 000 000

4 000 000

4 000 000

10.

Kommunális adó

11.

Működési bevételek

55 000 000

59 000 000

62 000 000

12.

Felhalmozási bevételek

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

14.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

15.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+2+3+11…+14)

825 000 000

867 000 000

902 000 000

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (15+16)

825 000 000

867 000 000

902 000 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2023. évi

2024. évi

2025. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

785 000 000

810 000 000

830 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (3+4+5)

40 000 000

57 000 000

72 000 000

3.

Beruházások

40 000 000

57 000 000

72 000 000

4.

Felújítások

5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

825 000 000

867 000 000

902 000 000

7.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

8.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+47)

825 000 000

867 000 000

902 000 000

25. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata likviditási terve 2022. évre

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata likviditási terve
2022. évre

Forintban

Sor-
szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

Bevételek

1.

Nyitó pénzkészlet

678 993 380

640 978 298

611 009 298

611 009 298

570 040 298

492 571 298

377 602 298

253 633 298

132 664 298

132 664 298

56 787 409

30 818 409

-----

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

28 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

40 769 000

28 769 000

28 769 000

28 769 000

40 769 000

28 769 000

28 765 833

369 224 833

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

2 500 000

2 500 000

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

180 500 000

180 500 000

361 000 000

5.

Közhatalmi bevételek

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 242 000

7 238 000

86 900 000

6.

Működési bevételek

7.

Felhalmozási bevételek

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

11.

Bevételek összesen:

715 004 380

676 989 298

827 520 298

647 020 298

608 551 298

540 582 298

413 613 298

289 644 298

349 175 298

180 675 298

92 798 409

66 822 242

1 498 618 213

Kiadások

12.

Személyi juttatások

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

32 700 000

33 158 000

392 858 000

13.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 200 000

4 620 770

50 820 770

14.

Dologi kiadások

20 000 000

24 000 000

21 000 000

21 000 000

24 000 000

21 000 000

18 000 000

25 000 000

20 000 000

20 000 000

20 000 000

23 920 000

257 920 000

15.

Ellátottak pénzbeli juttatása

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

1 300 000

5 000 000

6 000 000

1 300 000

1 300 000

24 000 000

16.

Egyéb működési célú kiadások

3 780 000

3 780 000

3 780 000

17 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 780 000

3 823 472

59 403 472

17.

Beruházások

153 531 000

50 000 000

100 000 000

100 000 000

90 000 000

150 831 000

57 207 889

701 569 889

18.

Felújítások

19.

Egyéb felhalmozási kiadások

20.

Finanszírozási kiadások

12 046 082

12 046 082

21.

Kiadások összesen:

74 026 082

65 980 000

216 511 000

76 980 000

115 980 000

162 980 000

159 980 000

156 980 000

216 511 000

123 887 889

61 980 000

66 822 242

1 498 618 213

22.

Egyenleg (11-21)

640 978 298

611 009 298

611 009 298

570 040 298

492 571 298

377 602 298

253 633 298

132 664 298

132 664 298

56 787 409

30 818 409

-----

1

A 2. § (1) bekezdése a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 4. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 5. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 6. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 10. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 11. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 13. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 14. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 15. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 16. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 18. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 19. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.