Encs Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2002. (IX.23.) önkormányzati rendelete

az Encs Város Önkormányzata által felügyelt költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybe vételéről

Hatályos: 2002. 09. 23- 2017. 11. 20

Encs Képviselõ-testülete az államháztartás mûködési rendjérõl szóló 217/1998.(XII.30.) Korm. rendelet 59. § (10) bekezdés alapján a következõket rendeli el:

1. §


(1) Encs Város Önkormányzata által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére - a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel - szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet igényben vehető.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges, és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő képzettséggel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

2. §


A feladat ellátásának részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv vonatkozó szabályzatai határozzák meg.

3. §


A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a.) az ellátandó feladatot,

b.) a díjazás mértékét,

c.) részletes utalást  arra, hogy az 1. § (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, továbbá

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

4. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) Az e rendelet hatálybalépését megelőzően megkötött és még érvényben lévő szerződéseket 2002. december 31. napjáig kell e rendelet előírásainak megfelelően módosítani.