Erdőkövesd Község Önkormányzat képviselő testületének 2/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 4/2015 (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 17- 2017. 02. 17

Erdőkövesd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (1) bekezdésében, 50. §-ának (3) bekezdésében, 132. §-a (4) bekezdésének a) g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése a) pontja, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 8a. pontja és a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 33. §-a (7) bekezdésének meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. §

Az Ör. 10. § (2) bekezdése  c. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

A támogatás összege megegyezik a tankönyv árának 50 %-ával.

  1. §

Az Ör. 6. § -a helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) Iskoláztatáshoz kapcsolódó települési támogatás állapítható meg  annak a személynek, akinek gyermeke súlyos- vagy közép- fogyatékossága vagy tartós betegsége miatt speciális általános iskolában kényszerül alapfokú tanulmányai folytatására.

a) A kérelemhez iskolalátogatási igazolást kell csatolni.

b) a segély összege: iskolai hónapokban  5.000,- Ft/ hó.  

c) A támogatást évente két alkalommal lehet benyújtani: január 01-től  június 30-ig és szeptember 01-től december 31-ig terjedő időszakokra. a kérelem benyújtása hónapjának első napjától kezdődően december 31-ig tartó időszakban lehet megállapítani.

d) kifizetése minden érintett hónap 5. napjáig, utalással történik.


(2) Óvodai és diákétkeztetés igénybevételéhez kapcsolódó támogatás állapítható meg annak a személynek, akinek gyermeke óvodás korú vagy alapfokú tanulmányokat folytat, igénybe veszi az óvodai vagy diákétkeztetést és nem jogosult gyermekvédelmi kedvezményre

a) A kérelemhez csatolni kell az intézmény által kiállított igazolást az étkezés igénybevételéről és a fizetendő térítési díj összegéről.

b) A segély összege: iskolai hónapokban a térítési díj összege.

c) A támogatás kifizetése minden érintett hónapban a térítési díj befizetéséről szóló számla benyújtásával egyidejűleg pénztárból történik.


3 §


Záró  rendelkezések

Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba,.