Ebergőc község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017. (IX.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések szabályairól

Hatályos: 2017. 09. 23

Ebergőc község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017. (IX.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések szabályairól

2017.09.23.

2017-09-23-tól

Ebergőc község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Ebergőc község településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések szabályairól a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya Ebergőc közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.

2. Az egyeztetésben résztvevők köre

2. § Ebergőc közigazgatási területére készülő fejlesztési dokumentumok, településrendezési eszközök és településképi dokumentumok készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) Ebergőc lakossága és az Ebergőcön ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemélyek,

b) Ebergőcön működő, településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható építészeti, mérnöki szakmai szerveződés,

c) Ebergőc területén működő és bejegyzett civil szervezetek,

d) Ebergőcön székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

e) Ebergőcön működő egyházak,

f) Ebergőci székhelyű, bejegyzett településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható érdekképviseletre létrehozott szervezet.

3. A tájékoztatás módja és eszközei

3. § (1) A Polgármester a településfejlesztési, településrendezési és településképi dokumentum készítéséhez és módosításához az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt és tájékoztatást tesz közzé, az 1. mellékletben meghatározott módon és határidővel:

a) teljes körű közzététel esetén:

aa) a helyi lapban,

ab) a Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján,

ac) Ebergőc község www.ebergoc.hu honlapján,

ad) lakossági fórumon.

b) részleges közzététel esetén: Ebergőc község www.ebergoc.hu honlapján.

(2) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a www.ebergoc.hu honlapon (továbbiakban: honlap) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentáció egységes megjelentethetősége érdekében.

(3) A lakossági fórum meghívóját annak időpontját megelőzően, legalább 8 nappal a helyben szokásos, hatékony módon közzé kell tenni.

4. § (1) A partnerek a honlapról letölthető, illetve a Sopronkövesdi Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) átvehető 2. melléklet szerinti partneri adatlap felhasználásával a tájékoztatóban meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak

a) papír alapon a Hivatal címére (9451. Ebergőc, Kossuth L. u. 16.)

b) elektronikus levélben a rojtokmuzsaj@rojtokmuzsaj.hu e-mail címre történő megküldéssel.

(2) Lakossági fórum tartása esetén a partnereknek az írásbeli észrevételek, javaslatok megtételére a lakossági fórumot követő 8 napon belül, az (1) bekezdésben meghatározott módokon van lehetősége.

(3) A beérkezett észrevételeket, javaslatokat az önkormányzati főépítész összegzi, amelyet az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.

4. A vélemények kezelése, dokumentálása, nyilvántartása

5. § (1) A határidőben beérkezett észrevételeket és javaslatokat az önkormányzati főépítész megvizsgálja, valamint véleményezésre megküldi a településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszköz, településképi arculati kézikönyv vagy településképi rendelet készítésével megbízott tervezőnek, aki szakmai álláspontjáról az önkormányzati főépítészt az egyeztetett időn belül írásban tájékoztatja.

(2) Az önkormányzati főépítész a tervezői szakmai vélemény figyelembe vételével valamennyi érdemi észrevételre, javaslatra választ állít össze. Az elfogadásra nem kerülő észrevételekre, javaslatokra adott választ érdemi indokolással kell ellátni.

3. A vélemények tisztázása érdekében az önkormányzat a partnerekkel további egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni. Az egyeztetés módja lehet - az Önkormányzat döntése alapján - meghívásos tárgyalás.

(4) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, vagy adott, de az egyeztető tárgyaláson szabályos meghívás ellenére nem vett részt, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.

(5) Az el nem fogadott észrevételek, javaslatok indokolását az önkormányzati főépítész összegzi, amelyet a Képviselő-testület döntése után a polgármester tesz közzé a 3. § (1) bekezdésben meghatározott tárhelyen és erről hirdetményt jelentet meg az önkormányzati honlapon. Az összegzést tartalmazó táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.

6. § Az Önkormányzat az elfogadott településfejlesztési koncepciót, integrált településfejlesztési stratégiát, településrendezési eszközöket, településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet a hatálybalépést követő 15 napon belül a honlap külön tárhelyére feltölti.

5. Záró rendelkezések

7. § E rendelet a kihirdetését követő 5. napon lép hatályba.

8. § E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépést követően megkezdett eljárásokra, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelettel összhangban kell alkalmazni.