Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete

a nemdohányzó közterületek kijelöléséről

Hatályos: 2022. 09. 01

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete

a nemdohányzó közterületek kijelöléséről

2022.09.01.

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény 2/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § (1) A rendelet területi hatálya a rendeletben meghatározott közterületekre terjed ki. A rendelet személyi hatálya kiterjed valamennyi, az itt szabályozott közterületen dohányzó természetes személyre.

(2) A rendeletben alkalmazott fogalmak értelmezésére a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

2. § (1) Nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni:

a) a Koháry út 1900/6 helyrajzi számmal jelölt közterületén,

b) a Koháry út 1900/4 helyrajzi számmal jelölt közterületének az autóbuszállomás ingatlana déli sarkáig terjedő részén.

(2) Az (1) bekezdésben körülírt területek térképen történő lehatárolását, és a kapcsolódó helyrajzi számokat az 1. melléklet tartalmazza.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott tilalom nem vonatkozik a közterület használati engedéllyel rendelkező, vendéglátóipari szolgáltatást nyújtó közforgalmú intézmények közterületen elhelyezett teraszaira.

(4) Az e rendeletben meghatározott szabályok megsértését a közterület-felügyelet is ellenőrizheti, és a dohányzási korlátozás tetten ért megszegőjét 30 000 Ft-ig terjedő helyszínen kiszabott bírsággal sújthatja.

3. § Ez a rendelet 2022. szeptember 1-jén lép hatályba.