Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (IV. 12.) önkormányzati rendelete

Jászberény Város Napjának megállapításáról és a Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított kitüntetések adományozásáról

Hatályos: 2022. 07. 15- 2023. 02. 23

Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (IV. 12.) önkormányzati rendelete

Jászberény Város Napjának megállapításáról és a Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított kitüntetések adományozásáról

2022.07.15.

Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján; az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában, valamint a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

Jászberény Város Napjának megállapítása

1. § (1) Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) április 3-át Jászberény Város Napjává nyilvánítja a 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat idején Jászberényben tartózkodó Kossuth Lajos és a honvéd vezérkar, valamint a győztes tápióbicskei csatába városunkból induló 23.000 magyar honvéd tiszteletére.

(2) E nap tiszteletére a város közintézményeit és közterületeit fel kell lobogózni.

II. Fejezet

Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított elismerések

2. § Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nagyra becsüli a város érdekeinek előmozdításában, fejlődésének elősegítésében kimagasló, példamutató tevékenységet kifejtő állampolgárok, közösségek munkáját. A Képviselő-testület a helyi közügyek valamely területén elért kimagasló teljesítmény vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munka, életmű elismerésére az alábbi elismeréseket alapítja:

a) Jászberény Város Díszpolgára cím,

b) Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím,

c) Jászberény Városért - Pro Urbe érdemérem,

ca) Pro Civitate – Jászberény díj,2

d) Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díj,

e) Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díj,

f) Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj,

g) Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díj,

h) Jászberény Város Gerevich Aladár sport díj,

i) Jászberény Város Szent Klára szociális munka díj,

j) Jászberény Város Komáromy József sajtódíj,

k) Jászberény Város Rendészeti díj,

l) Jászberény Város Mecénása díj,

m)3 Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi Díj.

n)4 Jászberény Szolgálatáért díj

o)5 Polgármesteri Elismerő Oklevél.

1. Jászberény Város Díszpolgára cím

3. § (1) A Képviselő-testület a város közéletének kiemelkedő személyiségei számára, vagy azoknak a jászberényi polgároknak, akik a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel – életművükkel – a várost tiszteletre méltóan szolgálták vagy szolgálják, az elismerés, a nagyrabecsülés és a tisztelet legméltóbb kifejezéseképpen"Jászberény Város Díszpolgára" kitüntető címet adományozhatja.

(2) A Képviselő-testület évente 1 címet adományozhat.

(3) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél, az emlékérem, valamint a Jászberény Város Díszpolgárainak Névkönyve leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(4) A díszoklevelet és az emlékérmet a polgármester adja át.

2. Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím

4. § (1) A Képviselő-testület azoknak a nem jászberényi polgároknak, akik a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel – életművükkel – a várost tiszteletre méltóan szolgálták vagy szolgálják, a város jó hírét az ország határain belül vagy azon túl erősítik vagy erősítették, az elismerés, a nagyrabecsülés és a tisztelet legméltóbb kifejezéseképpen "Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára" kitüntető címet adományozhatja.

(2) A Képviselő-testület évente 1 címet adományozhat.

(3) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél, az emlékérem, valamint a Jászberény Város Tiszteletbeli Polgárainak Névkönyve leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(4) A díszoklevelet és az emlékérmet a polgármester adja át.

3. Jászberény Városért – Pro Urbe érdemérem

5. § (1) A Képviselő-testület a város életében, a közösség javára kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül "Jászberény Városért - Pro Urbe" érdemérmet adományozhat.

(2) Az érdemérem azoknak a természetes személyeknek, jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek:

a) a város gazdasági életében,

b) a városfejlesztésben,

c) a város közéletében,

d) a tudomány, a művészetek területén,

e) az egészségügy, oktatás, nevelés, szociális ellátás, sport területén

kiemelkedő, eredményes munkát végeztek vagy végeznek.

(3) A Képviselő-testület évente 2 érdemérmet adományozhat.

(4) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél és az emlékérem leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető érdemérmet a polgármester adja át.

3/A. Pro Civitate – Jászberény díj6

5/A. § (1) A Képviselő-testület azoknak, akik a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel a várost méltóan szolgálták vagy szolgálják, a város jó hírét az ország határain belül vagy azon túl erősítik vagy erősítették, az elismerés, a nagyrabecsülés és a tisztelet legméltóbb kifejezéseképpen "Pro Civitate – Jászberény" kitüntető díjat adományozhat.

(2)7 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(3)8 A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

4. Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díj

6. § (1) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatalban dolgozó, példaértékű, szakmailag kimagasló munkát végző köztisztviselők munkájának elismeréseként „Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 1 díjat adományozhat.

(3)9 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(4) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

5. Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díj

7. § (1) A Képviselő-testület a tudományok, a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a zene-, a tánc-, a színház-, a képző-, ipar- és népművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet) terén kiemelkedő színvonalú alkotó tevékenységért; a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értékeket teremtő kimagasló munkáért, valamint átfogó életmű elismeréseként „Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 2 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)10 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

6. Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj

8. § (1) A Képviselő-testület a közoktatás területén végzett kimagasló szakmai, pedagógiai, vezetői, továbbá az oktató-nevelő tevékenységhez kapcsolódó, azt segítő munka elismeréseként „Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 4 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)11 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

7. Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díj

9. § (1) A Képviselő-testület az egészségügy területén végzett kimagasló szakmai munka elismeréseként „Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 3 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)12 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

8. Jászberény Város Gerevich Aladár sport díj

10. § (1) A Képviselő-testület a kimagasló testnevelő tanári, sportvezetői, edzői és versenyzői érdemek elismeréseként „Jászberény Város Gerevich Aladár sport díj” elismerést adományozhat. A díj versenysportban, a szabadidősportban és az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületeken magas színvonalú munkát végzőknek, azon sportolóknak, akik kimagasló eredményeket értek el, vagy a testnevelés és a diáksport terén éveken keresztül kifejtett kiemelkedő sportszakmai, oktatói munkáért, maradandó értékeket nyújtó tevékenységért adományozható.

(2) A Képviselő-testület évente 2 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)13 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

9. Jászberény Város Szent Klára szociális munka díj

11. § (1) A Képviselő-testület a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil szervezetekben tevékenykedő, Jászberényben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismeréseként „Jászberény Város Szent Klára szociális munka díj elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 2 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)14 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

10. Jászberény Város Komáromy József sajtódíj

12. § (1) A Képviselő-testület azoknak a személyeknek, közösségeknek, elektronikus vagy írott sajtóban dolgozó újságíróknak a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtottak, kiemelkedő és magas színvonalú tevékenység elismeréseként „Jászberény Város Komáromy József sajtódíj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 1 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)15 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

11. Jászberény Város Rendészeti díj

13. § (1) A Képviselő-testület annak a rendőrnek, aki hivatásos állományban Jászberény Városában teljesít szolgálatot és huzamosabb ideje olyan tartós és kiemelkedő szakmai munkát végez, amellyel hozzájárul a város közbiztonságának javításához, amely alkalmas arra, hogy az állampolgárokban erősítse a rendőrség tekintélyét, valamint a közbizalmat, továbbá életvitele, magánélete a rendőri hivatáshoz méltó, munkájának elismeréseként „Jászberény Város Rendészeti díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület annak a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség alárendeltségébe tartozó hivatásos állományú tűzoltónak, aki Jászberény Városában teljesít szolgálatot és huzamosabb ideje a tűzmegelőzés, a tűzoltás és műszaki mentés, a polgári védelem és az iparbiztonság területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végez, amellyel hozzájárul a város közbiztonságának javításához, amely alkalmas arra, hogy az állampolgárokban erősítse a katasztrófavédelem tekintélyét, valamint a közbizalmat, továbbá életvitele, magánélete a tűzoltói hivatáshoz méltó, munkájának elismeréseként „Jászberény Város Rendészeti díj” elismerést adományozhat.

(3) A Képviselő-testület évente összesen 2 díjat adományozhat.

(4)16 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

12. Jászberény Város Mecénása díj

14. § (1) A Képviselő-testület a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként „Jászberény Város Mecénása díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 1 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)17 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

12/A.18 Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi Díj

14/A. § (1)19 A Képviselő-testület azoknak a természetes személyeknek, jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek akik, vagy amelyek a környezetvédelemért, a környezeti kultúra fejlesztéséért és a településkép alakításáért kimagasló munkát végeznek „Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi Díj” elismerést adományozhat.

(2)20 A Képviselő-testület évente 2 díjat adományozhat, melyből egy díj adományozható természetes személynek, egy díj pedig jogi személynek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4)21 A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6)22 A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

12/B.23 Jászberény Szolgálatáért díj

14/B. §24 (1) A Képviselő-testület azoknak a természetes személyeknek, jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek, akik, vagy amelyek Jászberény város érdekében végzett, illetve kifejtett bármilyen jellegű munkájukkal – természetes személyeknél emberi magatartásukkal – kivívták a város közösségének megbecsülését, tiszteletét, „Jászberény Szolgálatáért díj” elismerést adományozhat.

(2) A Képviselő-testület évente 1 díjat adományozhat.

(3) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(4) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet és emlékérmet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(5) A kitüntetés pénzjutalommal jár, melynek összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(6) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

12/C.25 Polgármesteri Elismerő Oklevél

14/C. § (1) Jászberény Város Polgármestere a Jászberényben, illetve a Jászberényért kifejtett kimagaslóan eredményes tevékenység, illetve a város érdekében végzett bármilyen jellegű munka – természetes személyeknél megbecsülést kiváltó emberi magatartás – elismeréseként, természetes személyek, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozhat.

(2) A díj egyénnek és közösségnek is adományozható.

(3) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.

(4) A Polgármesteri Elismerő Oklevél egyfajta erkölcsi elismerést jelent, pénzjutalommal nem jár.

(5) A Polgármesteri Elismerő Oklevél bármikor, időbeli korlát nélkül adományozható.

(6) A Polgármesteri Elismerő Oklevél átadására az odaítélését követően, a polgármester döntésének megfelelően, ünnepélyes keretek között kerül sor.

(7) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.

(8) A Polgármesteri Elismerő Oklevél odaítéléséről a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatni köteles.

13. Adományozás rendje és az eljárási szabályok

15. §26 (1) A Város Napja rendezvénysorozat során:

a) Jászberény Város Díszpolgára cím,

b) Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím,

c) Jászberény Városért - Pro Urbe érdemérem,

d) Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díj,

e) Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díj,

f) Jászberény Város Gerevich Aladár sport díj,

g) Jászberény Város Komáromy József sajtódíj,

h) Jászberény Város Mecénása díj,

i) Jászberény Város Rendészeti díj,

j) Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj,

k) Jászberény Város Árpádházi Szent Erzsébet egészségügyi díj,

l) Jászberény Város Szent Klára szociális munka díj

m)27 Jászberény Szolgálatáért díj

n)28 Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi díj

ünnepélyes keretek között kerül átadásra.

(2)29 A kitüntetésekre – a Pro Civitate – Jászberény díj és a Polgármesteri Elismerő Oklevél kivételével – minden év november 1-ig lehet javaslatot tenni.

(3)30 A kitüntetések adományozására – a Pro Civitate – Jászberény díj és a Polgármesteri Elismerő Oklevél kivételével – javaslatot tehet:

a) a polgármester, az alpolgármester, a jegyző,

b) a települési képviselők,

c) jászberényi szakmai, civil szervezetek, intézmények,

d) legalább 100, jászberényi állandó lakóhellyel rendelkező lakos.

(4)31 Javaslatot érvényesen kizárólag a 3. melléklet szerinti javaslattételi lapon lehet előterjeszteni írásban a polgármesterénél. Önjelölés nem fogadható el érvényes javaslatként. A javaslati laphoz természetes személyek esetében mellékelni kell a kitüntetésre javasolt személy 5. melléklet szerinti nyilatkozatát.

(5)32 Az adományozásról - a Polgármesteri Elismerő Oklevél kivételével - a Képviselő-testület kizárólagos jogosult dönteni, a határozatot minősített többséggel kell meghozni. A Pro Civitate – Jászberény díj adományozásakor a Képviselő-testület dönt a kitüntetés átadásának időpontjáról és módjáról.

(6)33 A Jászberény Város Díszpolgára címre, a Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára címre, a Jászberény Városért - Pro Urbe érdeméremre, Jászberény Város Mecénása díjra és a Pro Civitate – Jászberény díjra beérkezett javaslatok véleményezésére a polgármester egy legalább 3, maximum 5 főből álló munkacsoportot kér fel. A munkacsoport tagjait a polgármester a város díszpolgárai, a tiszteletbeli polgárai, a Pro Urbe érdemérmesei és a város érdekében korábban kitüntető díjban részesített jászberényi állampolgárok közül kéri fel.

(7)34 A Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díjra, a Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díjra, a Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjra, a Jászberény Város Gerevich Aladár sport díjra, a Jászberény Város Szent Klára szociális munka díjra, a Jászberény Város Komáromy József sajtódíjra és a Jászberény Szolgálatáért díjra beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület Humán, Jogi és Közrendi Bizottsága véleményezi.

(8)35 36 37A Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díjra és a Jászberény Város Rendészeti díjra beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület Humán, Jogi és Közrendi Bizottsága véleményezi.

(8a)38 39 40 A Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi Díjra beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület Városüzemeltetési Bizottsága véleményezi.

(9) A javaslatokat az adott bizottság véleményezése után a Polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé.

16. § (1) Jászberény város díszpolgárainak és tiszteletbeli polgárainak nevét meg kell örökíteni és azt a Polgármesteri Hivatalban méltó módon kell elhelyezni.

(2)41

(3)42

(4) „Jászberény Város Díszpolgára” és „Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára” a Képviselő-testület és Jászberény város lakosságának tiszteletét és megbecsülését élvezi, ezért:

a) meg kell hívni

aa) a Képviselő-testület alakuló ülésére,

ab) a városi ünnepségekre és rendezvényekre.

17. § (1) A pénzjutalommal járó elismerések esetében a pénzjutalom elismerésenkénti összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(2) A pénzjutalmak és az adományozással járó költségek fedezetét a város önkormányzatának költségvetésében kell biztosítani.

13/A. Elhunyt díjazottakról való megemlékezés43

17/A. § Jászberény Város Díszpolgára, Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára, Jászberény Városért - Pro Urbe érdeméremmel díjazott személy elhalálozása esetén

a) az elhunytról méltó módon meg kell emlékezni a Képviselő-testület következő rendes ülésén,

b) a Jászberényi Polgármesteri Hivatal épületére a temetés napjára fekete zászlót kell kihelyezni,

c) a temetésen biztosítani kell a város méltó képviseletét.

14. Az elismerések visszavonása

18. § (1) Valamennyi elismerést vissza lehet vonni, ha azt a kitüntetett bizonyíthatóan érdemtelenül kapta, vagy arra érdemtelenné, méltatlanná vált.

(2) Az elismerés visszavonását bárki kezdeményezheti, aki az adományozó javaslat megtételére is jogosult volt. Az érdemtelenséget, méltatlanná válást, az elismerés visszavonását, az indítványozónak kell bizonyítani.

(3) Az elismerés visszavonásáról a Képviselő-testület minősített többséggel dönt.

(4) Az elismerés visszavonásáról szóló döntést az érintettel közölni kell.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet 2012. május 1-én lép hatályba.

20. §44

21. §45

3. melléklet

________________________________________ a javaslattevő megnevezése, címe, telefonszáma
J A V A S L A T
Jászberény Város Képviselő-testülete által alapított elismerésre
(A nyomtatvány sokszorosítható, értelemszerűen kitöltendő)

1. A javasolt adatai

Neve:

Születési helye, év, hó, nap:

Anyja neve:

Címe:

Munkahelye:

Beosztása (foglalkozása):

Tudományos fokozat:

Eddigi kitüntetései, elismerései (évszámmal):

2. Javasolt elismerés

3. A javasolt személy (közösség) szakmai tevékenységének bemutatása, ennek a városra, a város közéletére kifejtett hatása, az elismerés adományozását megalapozó érdem, kiemelkedő teljesítmény kiemelésével (a túloldalon folytatható):

Dátum:

Aláírás

4. melléklet

48

5. melléklet

49
Nyilatkozat
Alulírott
név:
születési név:
születési hely és idő:
anyja neve:
lakcím:
munkahely megnevezése:
munkakör:
elérhetőségek (telefon és e-mail):

1. □ hozzájárulok ahhoz50

□ nem járulok hozzá ahhoz,

hogy a Jászberény Városi Önkormányzat által alapított kitüntetések adományozását megelőző eljárásban a Jászberényi Polgármesteri Hivatal a természetes személyazonosító adataimat (név, születési név, születési hely és idő, anyja neve), lakcímemet, munkahelyemet, munkakörömet, telefonszámomat, e-mail címemet, valamint az adományozásra irányuló javaslat megalapozásához szükséges személyes adataimat, továbbá a már megkapott elismeréseimre vonatkozó adataimat nyilvántartsa, azokat a döntéshozatali eljárásban résztvevők részére megismerhetővé tegye.

2. Nyilatkozom arról, hogy elismerésben

□ még nem részesültem

□ már részesültem, mégpedig:

elismerés megnevezése: .................................................................................................

az adományozás időpontja: ............................................................................................

3. Kijelentem, hogy elismerés adományozása esetén azt

□ elfogadom

□ nem fogadom el.

4. Elismerésben részesítésem esetére, valamint az elismerés esetleges későbbi visszavonása esetére nevemnek Jászberény Város hivatalos lapjában és honlapján való közzétételéhez, Díszpolgári Cím és Tiszteletbeli Polgári Cím esetén a Jászberényi Polgármesteri Hivatalban elhelyezett dísztáblán és a Jász Múzeumban őrzött Névkönyvben történő feltüntetéséhez

□ hozzájárulok

□ nem járulok hozzá.

Dátum

....................................................

elismerésre jelölt aláírása

1

A bevezető a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § ca) pontját megállapította a 21/2014. (VI. 19.) Ör. 1. §-a. Hatályos: 2014. június 20-tól.

3

A 2. § m) pontját megállapította a 24/2018. (XI. 15.) Ör. 2. §-a. Hatályos: 2018. november 16-tól. A 2. § m) pontja a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 2. § n) pontját a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

5

A 2. § o) pontját a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

6

A 3/A. alcímet megállapította a 21/2014. (VI. 19.) Ör. 2. §-a. Hatályos: 2014. június 20-tól.

7

A rendelet szövegét a 21/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdése módosította. Hatályos: 2016. szeptember 16-tól. Az 5/A. § (2) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § b) pontja szerint módosított szöveg.

8

A rendelet szövegét a 21/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdése módosította. Hatályos: 2016. szeptember 16-tól.

9

A 6. § (3) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § c) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 7. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § d) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 8. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § e) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 9. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § f) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 10. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § g) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 11. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § h) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 12. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § i) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 13. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § j) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 14. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § k) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 12/A. alcímet megállapította a 24/2018. (XI. 15.) Ör. 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2018. november 16-tól. A 12/A. alcím címeje a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § l) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 14/A. § (1) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § m) pontja szerint módosított szöveg.

20

A rendelet szövegét a 3/2019. (III. 14.) Ör. 1. § (1) bekezdése módosította. Hatályos: 2019. március 15-től.

21

A 14/A. § (4) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § n) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 14/A. § (6) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 12/B. alcímet (14/B. §) a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

24

A 14/B. § a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

25

A 12/C. alcímet (14/C. §) a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

26

A 15. §-t módosította a 21/2014. (VI. 19.) Ör. 3. §-a. Hatályos: 2014. június 20-tól.

27

A 15. § (1) bekezdés m) pontját a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdése iktatta be.

28

A 15. § (1) bekezdés n) pontját a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése iktatta be.

29

A rendelet szövegét a 24/2018. (XI. 15.) Ör. 2. § (3) bekezdése módosította. Hatályos: 2018. november 16-tól. A 15. § (2) bekezdése a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (2) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

30

A 15. § (3) bekezdése a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A rendelet szövegét a 20/2018. (IX. 13.) Ör. 4. §-a módosította. Hatályos: 2018. szeptember 14-től.

32

A 15. § (5) bekezdése a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

33

A rendelet szövegét a 21/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése módosította. Hatályos: 2016. szeptember 16-tól. A 15. § (6) bekezdése a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (6) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja szerint módosított szöveg.

34

A rendelet szövegét módosította a 21/2019. (XII. 18.) Ör. 10. § (1) bekezdése. Hatályos: 2019. december 18. 09 óra 50 perctől. A 15. § (7) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

35

A 15. § (8) bekezdését módosította a 34/2014. (XI. 20.) Ör. 4. §-a. Hatályos: 2014. november 20-tól.

36

A rendelet szövegét a 21/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése módosította. Hatályos: 2016. szeptember 16-tól.

37

A rendelet szövegét módosította a 21/2019. (XII. 18.) Ör. 10. § (2) bekezdése. Hatályos: 2019. december 18. 09 óra 50 perctől.

38

A 15. § (8a) bekezdését megállapította a 24/2018. (XI. 15.) Ör. 2. § (4) bekezdése. Hatályos: 2018. november 16-tól. A 15. § (8a) bekezdése a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § o) pontja szerint módosított szöveg.

39

A rendelet szövegét a 21/2019. (XII. 18.) Ör. 10. § (3) bekezdése módosította. Hatályos: 2019. december 18. 09 óra 50 perctől.

40

A rendelet szövegét a 28/2020. (IX. 16.) Ör. 6. §-a módosította. Hatályos: 2020. szeptember 17-től.

41

A 16. § (2) bekezdését a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 5. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

42

A 16. § (3) bekezdését a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 5. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

43

A rendelet szövegét 13/A. alcímmel az 5/2018. (III. 14.) önkormányzati rendelet 1. §-a egészített ki. Hatályos: 2018. március 15-től.

44

A 20. § a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján 2012. május 2-án hatályát vesztette.

45

A 21. § a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján 2012. május 2-án hatályát vesztette.

46

Az 1. melléklet a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 8. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 2. melléklet a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Jászberény Város Polgármesterének 7/2021. (V. 3.) önkormányzati rendelete 8. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 4. melléklet a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján 2012. május 2-án hatályát vesztette.

49

A rendeletet 5. melléklettel a 20/2018. (IX. 13.) Ör. 9. § (4) bekezdése egészítette ki. Hatályos: 2018. szeptember 14-től.

50

A megfelelőt kérjük X-szel megjelölni!