Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 09. 01- 2022. 11. 29

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.09.01.

Tüskevár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

I. Fejezet

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege

1. §1 Tüskevár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a 2022. évi önkormányzati költségvetés

a) bevételi fő összegét 642.271.950 forintban

b) kiadási fő összegét 642.271.950 forintban állapítja meg.

2. § (1) A 2. § a) pontjában megállapított bevételi főösszeg részletezését az 1. melléklet tartalmazza.

(2) A 2. § b) pontjában megállapított kiadási főösszeget költségvetési szervenként, ezen belül kiemelt előirányzatokként, továbbá a felújítási előirányzatokat felújításokként, a beruházási előirányzatokat beruházásokként részletezve a 2. melléklet tartalmazza.

(3) A működési és a felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok tárgyévi tervadatait, a tartalékokat és az azt követő három év irányszám adatait tartalmazó költségvetési mérleget közgazdasági tagolásban a 4. melléklet tartalmazza.

(4) A költségvetési szervek éves létszámának, továbbá a közfoglalkoztatottak éves létszámának megoszlását a 2. melléklet tartalmazza.

(5) A kötelező és az önként vállalt feladatokat a 3. melléklet tartalmazza.

(6) Az éves előirányzat felhasználási tervet a 5. melléklet tartalmazza.

(7) A tárgyév első napján foglalkoztatott tényleges és munkajogi nyitólétszámot, az érvényes előmeneteli rendszer főbb munkaköri csoportjaira, besorolási, fizetési osztályaira, fokozataira vonatkozó előírásokat is figyelembe véve az 6. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat európai uniós forrásból megvalósítás alatt lévő projekteket a 7. melléklet tartalmazza.

3. § (1)2 A képviselő-testület

a) az önkormányzat működési célú bevételeit 571.056.380 forintban,

b) az önkormányzat működési célú kiadásait 348.726.771 forintban, ebből:

ba) a személyi juttatásokat 198.871.274 forintban,

bb) a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó összegét 28.877.359 forintban,

bc) a dologi kiadásokat 93.045.360 forintban,

bd) az egyéb működési célú kiadásokat 24.157.978 forintban,

be) az ellátottak pénzbeli juttatásait 3.774.800 forintban,

c) a felhalmozási kiadásait 280.817.702 forintban, ebből

ca) a beruházási kiadásokat 280.436.702 forintban,

cb) a felújítási kiadásokat 381.000 forintban;

d) az önkormányzat finanszírozási célú bevételeit 71.215.570 forintban;

e) az önkormányzat finanszírozási kiadásait 12.727.477 forintban állapítja meg.

(2) A tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások különbözeteként a tárgyévi költségvetési hiány összege 71.163.460 forint. A költségvetési hiány belső finanszírozására az előző évi pénzmaradvány szolgál az 1. mellékletben részletezettek szerint.

(3) Az önkormányzat többéves kihatással járó feladatot nem tervez

(4) Tüskevár Önkormányzata a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Stabilitási törvény) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet eredményező fejlesztést a 2022. évi költségvetésében nem tervez.

(5) Az Önkormányzatnak a Stabilitási törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettsége nincs.

(6) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott önkormányzati helyi adó bevétel 2022. évben tervezett összege 1.100.000 Ft.

4. § (1) Az önkormányzat 2022. január 1. napján 3.509.586 forint hitelállománnyal rendelkezik.

(2) Amennyiben az önkormányzat teljesített bevételei nem fedezik a tervezett, illetőleg létrejött kiadást, úgy a számlavezető pénzintézetnél „működési hiányok fedezetére biztosított hitel” címén hitel vehető fel.

(3) A hitel felvételéről, a hitel összegéről a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület maximum az önkormányzati bevétel fő összegének 10%-át meg nem haladó hitel felvételére vállalhat kötelezettséget. A hitel visszatörlesztése az önkormányzat költségvetését terheli.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként lekösse.

II. Fejezet

A költségvetési tartalék előirányzatai

5. § (1) A tartalék az évközi az évközi többletigények fedezetéül, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgál.

(2) A képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát évi 200 000 Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza, ezzel egyidejűleg előirányzat-módosítást is elrendel. A hatáskör gyakorlásáról a polgármester a képviselő-testület soron következő rendes ülésén beszámol.

III. Fejezet

Előirányzat módosítás a helyi önkormányzatnál

6. § (1) A képviselő-testület által jóváhagyott bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a költségvetési támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

7. § (1) Az önkormányzat elfogadott költségvetéséről az államháztartás információs rendszere keretében adatszolgáltatást kell teljesíteni.

(2) A költségvetés végrehajtásáért a polgármester felelős.

IV. Fejezet

A személyi juttatásokkal és a munkaerővel való gazdálkodás, az önkormányzati alkalmazottak egyéb támogatása

8. § (1) Az önkormányzat költségvetési szerve a közalkalmazottak és egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók részére a képviselő-testület a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 71. §-ban meghatározottak szerinti kedvezményes adózású Széchenyi Pihenő Kártya alszámlájára utalt évi 100.000 forint juttatást biztosít. A köztisztviselők részére összesen évi nettó 400.000 forint Cafetériát juttatást biztosít.

(2) A közfoglalkoztatottak esetében az (1) bekezdésben biztosított juttatás nem adható.

(3) A juttatás mértékét az önkormányzat éves költségvetési rendeletében kormányzati funkciónkként kell megállapítani, a fedezetét megtervezni és biztosítani.

9. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek dolgozóinak – kivéve a közfoglalkoztatottak – biztosított munkaruha juttatásra az a kinevezett dolgozó jogosult, aki folyamatosan munkát végez.

(2) A közfoglalkoztatottak esetében az (1) bekezdésben biztosított munkaruha juttatás adható.

(3) A munkaruha juttatásra jogosult dolgozó 20.000 forint meghatározott keretösszeg terhére a munkaruhát maga köteles beszerezni. A megállapított keretösszeg ÁFA-val együtt értendő.

(4) A munkaruha kihordási ideje minden naptári évben január 1-jétől december 31-ig terjedő időtartam. A munkaruha a kihordási idő lejártáig a költségvetési szerv tulajdona.

(5) A keretösszeg időarányos része illeti meg azt a dolgozót, akinek munkába lépése év közben történt, illetve foglalkoztatási jogviszonya december 31-e előtt megszűnik, továbbá akit a költségvetési szerv részmunkaidőben foglalkoztat.

(6) Időarányos munkaruha juttatás esetén teljes hónapként kell figyelembe venni a tárgyhónapot,

a) ha a belépés a hónap 15. napjáig,

b) ha a foglalkoztatási jogviszony megszűnése a hónap 15. napja után történik.

(7) A juttatás 50%-a jár a tárgyhónapra,

a) ha a belépés a hónap 15. napja után,

b) ha a foglalkoztatási jogviszony megszűnése a hónap 15. napja előtt történik.

(8) A juttatás összegét 100,-Ft-ra kerekítve kell meghatározni.

(9) A foglalkoztatási jogviszony megszűnése esetén a távozó dolgozó az időarányos rész feletti juttatást visszatéríteni köteles.

(10) A munkaruha vásárlásra fordított összeget a dolgozó utólag, számlák alapján veheti fel. Elszámolásra a vásárlásról kiállított, költségvetési szerv nevére szóló számlák használhatók fel.

V. Fejezet

Önkormányzati beruházásokkal, felújításokkal kapcsolatos eljárási szabályok

10. § (1) Az önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos szervezési feladatok lebonyolítását a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal végzi, melyhez külső szakmai szerv közreműködését igénybe veheti.

(2) A közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó önkormányzati beruházásra a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény előírásait kell alkalmazni.

(3) A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, bruttó 1.000.000 Ft értékhatárt meghaladó építési beruházás, felújítás megrendelése esetén árajánlatot kell kérni.

(4) A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, bruttó 1.000.000 Ft értékhatárt meghaladó árubeszerzés, szolgáltatás megrendelése esetén árajánlatot kell kérni.

(5) Az önkormányzati ingatlanok felújításainál, beruházásainál a műszaki ellenőri feladatok ellátására külső szakemberek felkérhetők.

VI. Fejezet

A társadalmi önszerveződő közösségek önkormányzati támogatása

11. § (1) A képviselő-testület a társadalmi önszerveződő közösségek, sportegyesületek, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére pénzbeli támogatást nyújthat.

(2) A politikai pártok részére pénzbeli és egyéb önkormányzati támogatás nem nyújtható.

(3) A támogatás nyújtásának részletes szabályait az államháztartáson kívüli pénzeszköz átadás-átvételről szóló 6/2014. (IX.15.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

VII. Fejezet

Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos egyéb intézkedések

12. § A képviselő-testület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést engedélyezhet, azonban ez nem veszélyeztetheti az önkormányzat gazdálkodását.

13. § Az önkormányzat és költségvetési szerve átmenetileg szabad pénzeszközét sem kamattal, sem kamat nélkül kölcsön nem adhatja. Az éves költségvetési beszámolóra vonatkozó szabályok

14. § (1) A jegyző által elkészített zárszámadási rendelettervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztést követő 30 napon belül, de legkésőbb költségvetési évet követő 5. hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.

(2) A képviselő-testület a zárszámadásról rendeletet alkot.

15. § Az önkormányzati költségvetési szervek zárszámadásának szöveges indoklása – a minisztérium zárszámadásra vonatkozó rendelkezésein túl – tartalmazza:

a) a költségvetési előirányzattal összefüggően jóváhagyott, alaptevékenységbe tartozó feladatok szakmai teljesítését, értékelését, a pénzügyi teljesítéssel összefüggésben,

b) az eredeti, a módosított terv és tényadatok eltérésének okait,

c) az intézményi kihasználtság elemzését.

16. § (1) Az önkormányzat a pénzmaradványát az éves elemi költségvetési beszámoló készítésekor állapítja meg.

(2) Amennyiben a tervezett pénzmaradványhoz képest eltérés mutatkozik, a költségvetési rendeletet módosítani kell.

VIII. Fejezet

Átmeneti gazdálkodásra vonatkozó szabályok

17. § (1) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, vagy ennek következményei elhárítása céljából (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedéseket hozhat, amelyekről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

IX. Fejezet

Vegyes és hatályba léptető rendelkezések

18. § (1) Az önkormányzatnál betöltetlen álláshely 2022. január 1. napján nincs.

(2) Az önkormányzatnál tartósan üres álláshely 2022. január 1. napján nincs.

19. § . A képviselő-testület a Tüskevári közös Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőinek illetményalapját 2022. évben 38.650, - Ft-ban állapítja meg.

20. §3

21. § Az önkormányzati rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Áht. és végrehajtási rendeletei, valamint Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény helyi önkormányzatokra vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

23. §4

1. melléklet5

Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

Cím- szám

Alcím- szám

Előir. csop

Kiemelt előir.

2022. évi előirányzat

2022. évi előirányzat

2022. évi előirányzat

eredeti

módosított

módosítás

1.

Tüskevár Község Önkormányzata

1.

Önkormányzatok és önk. hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tev. 011130

1.

Működési költségvetés

2

Működési bevételek

a) tárgyi eszközök bérbeadásából származó bevétel

2 000 000

2 000 000

b) közvetített szolgáltatások

3 810 000

3 810 000

c) tulajdonosi bevétel

d) kamatbevételek

20 000

20 000

e) egyéb működési bevételek

2 498 636

f) működési célú támogatás

Önkormányzatok és önk. hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tev. összesen:

5 830 000

0

8 328 636

2.

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel 018010

1.

Működési költségvetés

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

a) Önkormányzati Hivatal működésének támogatása

168 009 369

168 009 369

b) Önkormányzatok működési támogatásai

zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok

1 658 800

1 658 800

közvilágítás fenntartásának támogatása

1 809 000

1 809 000

köztemető fenntartásával kapcsolatos támogatás

147 515

147 515

közutak fenntartásának támogatása

1 505 770

1 505 770

egyéb önkormányzati feladatok támogatása

10 800

10 800

egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

6 600 000

lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

179 741 254

0

179 741 254

c) Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők bértámogatása

d) Óvodaműködtetési támogatás

18 712 670

18 712 670

e) Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

18 712 670

0

18 712 670

f) települési önk.szoc.,gyermekjóléti és gyermekétk.felad.tám.

települési önk.szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

21 677 048

21 677 048

települési önk.gyermekétkeztetési feldatok támogatása

14 323 439

14 323 439

szünidei étkezés

283 689

283 689

g) települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

2.

Működési célú költségvetési támogatások,és kiegészítő támogatások

3 915 653

3 915 653

3.

Felhalmozási célú támogatások áll.belülről

4.

Elszámolásból származó bevételek

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel összesen:

240 923 753

0

240 923 753

3.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 041233

1.

Működési költségvetés

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

a) Egyéb működési célú tám. elkülönírtett állami pénzalapooktól

1 218 350

2 618 350

4

Településfejlesztési projektek és támogatások 062020

1.

Működési költségvetés

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási bevétel

2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei központi vagy fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programoktól és azok hazai társfinanszírozásától

262 357 163

262 357 163

3.

Egyéb működési bevételek

5

Szennyvizgyűjtése,tisztítása,elhelyezése 052020

1.

Felhalmozási bevétel

2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9 100 000

9 100 000

6

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 066020

1.

Működési költségvetés

Egyébl működési célú támogatás

3.

Egyéb közhatalmi bevételek

27 000

egyéb települési adó

2

egyéb működési bevétel

5 000

5 000

2

Felhalmozási költségvetés

1.

Felhalmozási támogatás

2

Felhalmozási bevétel

17 256 142

18 573 430

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások összesen:

17 261 142

0

18 605 430

7

Fogorvosi alapellátás 072311

1.

Működési költségvetés

4.

Közvetített szolgáltatások értéke

868 733

868 733

8

Család-, és nővédelmi egészségügyi gondozás 074031

1.

Működési költségvetés

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól működési célú támogatás

3 532 800

3 532 800

Közvetített szolgáltatások értéke

381 000

431 000

Család-, és nővédelmi egészségügyi gondozás összesen

3 913 800

0

3 963 800

9

Közművelődés-kulturális alapú gazdaságfejlesztés 082094

1.

Működési költségvetés

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

a) Egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól működési célú tám. bev.

593 928

2

Működési bevételek

a) egyéb működési bevételek

10

Óvodai nevelés, ellátás feladatai 091140

1.

Működési költségvetés

Közvetített szolgáltatások értéke

11

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben(iskola) 096015

1.

Működési költségvetés

5

Ellátási díjak

2 700 000

2 700 000

12

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások 104051

1.

Működési költségvetés

1.

Működési célú támogatások

13

Szociális étkeztetés 107051

1.

Működési költségvetés

4.

Működési bevételek (térítési dijak)

2 788 800

2 788 800

14

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről 900020

1.

Működési költségvetés

3.

Közhatalmi bevételek

a) kommunális adó

1 100 000

1 100 000

b) egyéb közhatalmi bevételek

50 000

50 000

Önk. funkcióra nem sorolható bevételei államházt. kívülről összesen:

1 150 000

0

1 150 000

15

Egyéb nem intézményi ellátások 107060

1.

Működési költségvetés

1.

Egyéb működési célú támogatás államháztartáson belülről

Tárgyévi költségvetési bevételek összesen:

548 111 741

553 998 593

Tárgyévi költségvetési hiány:

15 250 302

15 250 304

Támogatási célú finanszírozási műveletek 018030

2.

Finanszírozási bevételek

1

1

Egyéb működési célú támogatás

1.

2

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

15 250 302

15 285 267

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

563 362 043

0

569 283 860

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal

1.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó általános igazgatási tevékenysége 011130

15

Működési bevételek

1.

Szolgáltatások ellenértéke

160 000

160 000

2.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 905 000

1 905 000

3.

Kamatbevételek

2 000

2 000

4.

Egyéb működési bevételek

1 000

Működési bevételek összesen:

2 067 000

0

2 068 000

Önk. és Önk. Hivat. ált. igazgat. tev. Össz.

2 067 000

0

2 068 000

Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenység 016010

15.

Működési bevételek

1.

Egyéb működési célú támogatás

10 906 351

Működési bevételek összesen:

0

0

Önkormányzati válsztás bev. Össz.

0

0

10 906 351

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások 013210

15

Működési bevételek

1.

Egyéb működési célú támogatás

4 083 436

Működési bevételek összesen:

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások 013210

0

0

4 083 436

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

2 067 000

0

17 057 787

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési hiánya:

55 913 158

55 913 160

Támogatási célú finanszírozási műveletek 018030

2.

2.

Finanszírozási bevételek

1.

Belföldi finanszírozási bevételek

1.

Maradvány igénybevétele

a) Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

55 913 158

55 930 303

16

Központi írányítószervi támogatás

168 009 369

168 009 369

1.

Finanszírozási költségvetés

1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Finanszírozási bevételek összesen:

223 922 527

0

223 939 672

Támogatási célú finanszírozási műv. Összesen:

223 922 527

0

223 939 672

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

223 922 527

0

223 939 672

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

225 989 527

0

240 997 459

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

621 342 201

642 271 950

2. melléklet6

Kiadások

A

B

C

D

E

F

F

F

Cím-szám

Alcím szám

Előir. csop.

Kiemelt előir.

KIADÁS MEGNEVEZÉSE

2022. évi előirányzat

2022. évi előirányzat

2022. évi előirányzat

eredeti

módosított

módosítás

1.

Tüskevár Község Önkormányzata

1.

Önkormányzatok és önk. hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tev. 011130

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

10 381 655

10 398 270

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 400 277

1 400 277

3.

Dologi kiadások

9 750 900

9 700 900

4.

Egyéb működési célú kiadások

5.

Tartalék

200 000

213 036

2.

Felhalmozási költségvetés

2.

Felújítások

9

Tervezett átlagos állományi létszám

1 fő

1 fő

Önk. és önk. hivatalok jogalkotó és ált. igazgatási tev. Össz.:

21 732 832

0

21 712 483

2.

Köztemető-fenntartás és -működtetés 013320

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

177 800

177 800

3.

Támogatási célú finanszírozási műveletek 018030

1.

Működési költségvetés

5.

Működési célú támogatás társulásnak és költségvetési szervének

a)Tüskevári Óvoda

18 712 670

18 712 670

b) Devecseri Központi Háziorvosi Ügyeletet Fenntartó Társ.Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás

1 900 000

1 200 000

c) Óvodafenntartó Társulás

40 746

40 746

6.

Közös Hivatal támogatása

168 009 369

168 009 369

Támogatási célú finanszírozási műveletek összesen:

188 662 785

0

187 962 785

4.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 041233

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

1 140 000

2 547 929

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

78 350

158 350

3.

Dologi kiadások

9

Tervezett átlagos állományi létszám

5 fő

5 fő

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás összesen:

1 218 350

0

2 706 279

5.

Közfoglalkoztatási minta program 041237

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

3.

Dologi kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés

1.

Beruházási kiadások

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás összesen:

0

0

0

6.

Közvilágítás 064010

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

2 908 000

2 908 000

7.

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 066020

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

100 000

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

15 500

3.

Dologi kiadások

4 445 000

4 195 000

2.

Felhalmozási költségvetés

1.

Beruházások

a) gépvásárlás

2.

Felújítások

381 000

9

Tervezett átlagos állományi létszám

0 fő

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások összesen:

4 445 000

0

4 691 500

8

Háziorvosi alapellátás 072111

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

1 346 200

1 346 200

9.

Fogorvosi alapellátás 072311

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

868 733

645 397

10

Család-, és növédelmi egészségügyi gondozás 074031

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

1 876 000

1 876 000

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

237 927

237 927

3.

Dologi kiadások

1 652 173

1 602 173

Család-, és növédelmi egészségügyi gondozás összesen

3 766 100

0

3 716 100

11.

Közművelődés – kulturális alapú gazdaság fejlesztés 082094

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

3 927 080

3 987 080

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

530 520

530 520

3.

Dologi kiadások

1 398 689

1 562 140

2.

Felhalmozási költségvetés

1.

Beruházások

a)egyéb tárgyieszköz

Tervezett átlagos állományi létszám

1 fő

1 fő

Közművelődés – kulturális alapú gazdaság fejlesztés összesen

5 856 289

0

6 079 740

12.

Forgatási és befektwetési célúfinanszirozási művletek 900060

1.

Kamatkiadás

500 000

500 000

3.

Hosszúlejáratú hitelek kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásoknak

3 509 586

3 509 586

Forgatási és befektwetési célúfinanszirozási művletek

4 009 586

0

4 009 586

13.

Gyermek étkeztetés köznevelési intézményben (iskola) 096015

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

2 480 500

2 480 500

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

100 000

170 000

3.

Dologi kiadások

13 420 071

13 420 071

9

Tervezett átlagos állományi létszám

1 fő

1 fő

Gyermek étkeztetés köznevelési intézményben (iskola) összesen

16 000 571

0

16 070 571

14.

Család- és gyermekjóléti szolgálat 104042

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

9 828 960

9 851 296

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 360 364

1 360 364

3.

Dologi kiadások

984 150

984 150

9

Tervezett átlagos állományi létszám

2 fő

2 fő

Család- és gyermekjóléti szolgálat összesen

12 173 474

0

12 195 810

15

Szennyvizgyűjtése,tisztítása,elhelyezése 052020

1.

Működési költségvetés

6

Beruházási kiadások

276 165 437

276 165 437

16.

Intézményen kívüli gyermek étkeztetés 107037

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

370 510

370 510

17

Szociális étkeztetés 107051

1.

Működési költségvetés

3.

Dologi kiadások

5 149 320

5 149 320

18.

Házi segítség nyújtás 107052

1.

Működési költségvetés

5.

Egyéb működési célú kiadások

19.

Falugondnoki szolgáltatás 107055

1.

Működési költségvetés

1.

Személyi juttatások

3 971 355

3 971 355

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

556 410

556 410

3.

Dologi kiadások

990 600

990 600

9.

Tervezett átlagos állományi létszám

1 fő

1 fő

1 fő

Falugondnoki szolgáltatás összesen

5 518 365

0

5 518 365

20.

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások 107060

1.

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

873 760

7.

Települési támogatás

300 000

300 000

8.

Saját hatáskörben adott más ellátás

3 474 800

3 474 800

8.

Egyéb működési célú támogatás kiadásai

700 000

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások összesen

3 774 800

0

5 348 560

21.

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel 018010

1.

Működési költségvetés

1.

Egyéb elvonások és befizetések

3 291 526

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel összesen

0

0

3 291 526

Tárgyévi költségvetési kiadások összesen:

554 144 152

0

560 065 969

2.

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

1.

Belföldi finanszírozás kiadásai

1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 217 891

9 217 891

Tárgyévi finanszírozási kiadások összesen:

9 217 891

0

9 217 891

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

563 362 043

0

569 283 860

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó általános igazgatási tevékenysége 011130

1.

1.

1.

Személyi juttatások

154 925 400

155 072 130

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

23 238 810

23 238 810

3

Dologi kiadások

43 797 452

47 470 528

6

Beruházási kiadások

4 027 865

4 271 265

9

Tervezett átlagos állományi létszám

20 fő

20 fő

Önk. és Önk. Hivat. ált. igazgat. tev. Össz.

225 989 527

0

230 052 733

Országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenység 016010

1.

1.

1.

Személyi juttatások

0

0

8 586 714

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

0

0

1 209 201

3.

Dologi kiadások

1 148 811

Országgyűlési választás Össz.

0

0

10 944 726

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások 013210

1.

1.

1.

Személyi juttatások

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

3

Dologi kiadások

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások 013210 összesen

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

0

0

0

Tervezett átlagos állományi létszám

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

225 989 527

0

240 997 459

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

621 342 201

642 271 950

3. melléklet7

Kötelező és önként vállalt feladatok

Önkormányzat

Közös Hivatal

Önkormányzat

Közös Hivatal

Önkormányzat

Közös Hivatal

Önkormányzat

Közös Hivatal

Önkormányzat

Közös Hivatal

Önkormányzat

Közös Hivatal

Rovat megnevezése

Kötelező feladatok eredeti előirányzat

Önként vállalt feladatok eredeti előirányzat

Kötelező feladatok módosított előirányzat

Önként vállalt feladatok módosított előirányzat

Kötelező feladatok előirányzat módosítás

Önként vállalt feladatok előirányzat módosítás

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111)

179 741 254

179 741 254

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása (B112)

18 712 670

18 712 670

3

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B113)

36 284 176

36 284 176

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (B114)

2 270 000

2 270 000

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (B115)

3 915 653

3 915 653

6

Elszámolásból származó bevételek (B116)

7

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

8

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (B16)

13 851 150

0

6 745 078

14 989 787

9

ebből: egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok (B16132)

593 928

10

ebből: társadalombiztosítás pénzügyi alapjai (B1614)

3 532 800

3 532 800

11

ebből: elkülönített állami pénzal (B1615)

12

ebből: önkormányzat és kv-i szerveik (B 1616)

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1)

254 774 903

0

247 668 831

14 989 787

14

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások (B21)

279 613 305

15

ebből egyéb központi fc tám (B2119)

16

ebből: egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok fc (B2513)

262 357 163

17

ebből: elkülönített állami pénzal fc (B2515)

18

ebből: önkorm és kv-i szervek fc tám (B2516)

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

279 613 305

262 357 163

20

Vagyoni tipusú adók (B34)

1 100 000

1 100 000

21

ebből: építményadó (B34111)

22

ebből: magánszemélyek kommunális adója (B34114)

1 100 000

1 100 000

23

Értékesítési és forgalmi adók iparűzési adó (B351121)

24

Gépjárműadó (B354121)

0

25

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, környezetterh díj (B355122)

26

Termékek és szolgáltatások adói (B35)

27

Egyéb közhatalmi bevételek (B36)

50 000

77 000

28

ebből: szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része (B361225)

29

ebből: egyéb bírság (B361229)

30

ebből: egyéb települési adók (B36128)

31

Közhatalmi bevételek (B3)

1 150 000

1 177 000

32

Áru- és készletértékesítés ellenértéke (B401)

33

Szolgáltatások (B4021)

2 000 000

160 000

2 000 000

160 000

34

ebből: alkalmazottak térítési díj (B40211)

35

ebből: bérleti díj bev (B40212)

36

ebből: egyéb szolgáltatás (40214)

37

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (B403)

0

0

0

5 109 733

1 905 000

38

ebből: államháztartáson belül (B40311)

39

ebből: államháztartáson kívül (B40312)

40

Tulajdonosi bevételek (B404)

0

41

ebből: önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel (B404131)

42

ebből: önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel (B404133)

43

ebből: egy önk-i vagyon bérbeadásából (404134)

44

ebből egyéb önkorm vagyon haszonbérbeadásából (B404135)

45

ebből: egy önk tulajdonosi bevétel (B404139)

46

Ellátási díjak (B40511)

5 488 800

5 488 800

47

Kiszámlázott általános forgalmi adó (B40611)

48

Általános forgalmi adó visszatérítése (B4071)

49

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek ÁHK(B408129)

20 000

2 000

20 000

2 000

50

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei (B4092)

51

ebből: valuta és deviza eszközök realizált árfolyamnyeresége (B4092)

52

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei B409199)

53

Biztosító által fizetett kártérítés (B4101)

54

Egyéb működési bevételek (B411199)

5 000

2 503 636

1 000

55

Működési bevételek (B4)

7 513 800

162 000

5 059 733

0

10 012 436

163 000

5 109 733

1 905 000

56

Ingatlanok értékesítése (B52)

57

Felhalmozási bevételek (B5)

17 256 142

18 573 430

58

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök (65)

59

Működési célú átvett pénzeszközök (B6)

60

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről (B74)

61

ebből: háztartások (B74)

62

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök (B75)

9 100 000

63

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (B7)

0

9 100 000

64

Költségvetési bevételek (B1-B7)

548 888 860

15 152 787

5 109 733

1 905 000

65

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

15 250 302

55 913 158

15 285 267

55 930 303

66

Államháztartáson belüli megelőlegezések (B814)

67

Irányító szervi támogatás B816

168 009 369

168 009 369

68

Belföldi finanszírozás bevételei (B81)

69

Finanszírozási bevételek (B8)

15 250 302

223 922 527

15 285 267

223 939 672

0

70

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

558 302 310

224 084 527

5 059 733

1 905 000

564 174 127

239 092 459

5 109 733

1 905 000

71

Személyi juttatások (K1)

34 126 132

154 925 400

35 212 430

163 658 844

72

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

4 217 801

23 238 810

4 429 348

24 448 011

73

Dologi kiadások (K3)

38 427 878

41 892 452

0

0

39 316 288

46 714 339

5 109 733

1 905 000

74

Családi támogatások (K42)

0

75

ebből: az egyéb pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások (K42132)

76

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (K47)

77

ebből: oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai (K471)

78

Egyéb nem intézményi ellátások (K48)

3 774 800

3 774 800

79

ebből: köztemetés [Szoctv. 48. §] (K48123)

80

ebből: települési támogatás [Szoctv. 45. §], (K48122)

300 000

300 000

81

ebből: önkorm. Saját hatáskörben adott (K48139)

3 474 800

3 474 800

82

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

3 774 800

3 774 800

83

Elvonások és befizetések (K5023)

3 291 526

84

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (K506)

20 653 416

19 953 416

85

ebből: egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok (K506132)

86

ebből: elkülönített állami pénzalap (K50615)

87

ebből: önkormányzatok és költségv-i szerveik K50616)

88

ebből: társulások és költségvetési szerveik (K50617)

89

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre non-profit szervezet (K512142)

700 000

90

Tartalékok (K51311)

200 000

213 036

91

Egyéb működési célú kiadások (K5)

20 853 416

24 157 978

92

Immateriális javak beszerzése, lét (K611)

93

Ingatlanok beszerzése, létesítése (K621)

94

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K631)

0

3 171 547

3 171 547

95

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K641)

217 453 100

217 453 100

243 400

96

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K671)

58 712 337

856 318

58 712 337

856 318

97

Beruházások (K6)

276 165 437

4 027 865

276 165 437

4 271 265

98

Ingatlanok felújítása (K711)

0

300 000

99

Informatikai eszköz felújítása (K7211)

100

Egyéb tárgyi eszközök felújítása (K731)

101

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K741)

0

0

81 000

102

Felújítások (K7)

0

381 000

103

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre (K89)

104

ebből: egyházi jogi személyek (K89)

105

ebből: nonprofit gazdasági társaságok (K89)

106

ebből:önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások (K89)

107

Egyéb felhalmozási célú kiadások (K8)

108

Költségvetési kiadások (K1-K8)

377 565 464

224 084 527

5 059 733

1 905 000

383 437 281

239 092 459

5 109 733

1 905 000

109

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése (K914)

9 217 891

9 217 891

110

Befektetési célú értékpapírok, kötvények vásárlása

111

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása (K915)

168 009 369

168 009 369

112

Belföldi finanszírozás kiadásai (K91)

3 509 586

3 509 586

113

Finanszírozási kiadások (K9)

180 736 846

180 736 846

114

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

558 302 310

224 084 527

5 059 733

1 905 000

564 174 127

239 092 459

5 109 733

1 905 000

4. melléklet8

Költségvetési finanszírozási kiadások és bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

2020. évi teljesítés

2021. évi várható telesítés

2022.eredeti terv

2022. évi módosított

2022. évi módosítás

2023. évi irányszám

2024. évi irányszám

2025. évi irányszám

Költségvetési bevételek:

Tüskevár Község Önkormányzata

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

232 964 983

256 010 285

237 008 100

240 923 753

131 669 000

131 669 000

131 669 000

2.

Egyéb műk. célú tám. Bev. Államháztart. belülről

15 281 165

17 766 803

6 745 078

26 978 000

26 978 000

26 978 000

Működési célú támogatások államházt. Belülről

248 246 148

256 010 285

254 774 903

247 668 831

158 647 000

158 647 000

158 647 000

3.

Felhalmozási célú támogatások

41 056 000

48 515 365

279 613 305

262 357 163

Felhalmozási célú támogatások összesen:

41 056 000

48 515 365

279 613 305

262 357 163

4.

Kommunális adó

1 118 000

1 053 200

1 100 000

1 100 000

1 028 000

1 028 000

1 028 000

5.

Gépjárműadó

6.

Egyéb közhatalmi bevételek

65 337

66 479

50 000

77 000

125 000

125 000

125 000

Közhatalmi bevételek

1 183 337

1 119 679

1 150 000

1 177 000

1 153 000

1 153 000

1 153 000

8.

Közvetített szolgáltatások értéke

4 070 582

3 964 314

5 059 733

5 109 733

5 000 000

5 000 000

5 000 000

9.

Készlet értékesíés

126 200

10 000

10.

Tárgyi eszközök bérbeadása

3 057 539

1 844 889

2 000 000

2 000 000

950 000

950 000

950 000

11.

Szolgáltatások ellenértéke

110 000

Tulajdonosi bevétel

215 000

275 000

12.

Ellátási díjak

5 104 885

5 431 120

5 488 800

5 488 800

3 400 000

3 400 000

3 400 000

13.

Kamatbevételek

15 323

8 228

20 000

20 000

200 000

200 000

200 000

14.

Biztosító által fizetett kártérítés

5 623 722

15.

Egyéb működési bevételek

42 009

2 218 004

5 000

2 503 636

300 000

300 000

300 000

Működési bevételek

18 365 260

13 751 555

12 573 533

0

15 122 169

9 850 000

9 850 000

9 850 000

16.

Ingatlanok értékesítése

1 500 000

6 375 000

17.

Felhalmozási tám.

0

27 673 430

Felhalmozási bevétel

1 500 000

6 375 000

0

0

27 673 430

Önkormányzat költségvetési bevételei összesen:

310 350 745

325 771 884

548 111 741

0

553 998 593

169 650 000

169 650 000

169 650 000

Költségvetési bevételek:

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal

Működési célú támogatások államházt. Belülről

778 487

14 989 787

18.

Szolgáltatások

160 000

160 000

160 000

19.

Tárgyieszközök bérbedásából származó bevétel

60 000

20.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 428 233

1 905 000

1 905 000

700 000

700 000

700 000

21.

Kamatbevételek

2 000

2 000

10 000

10 000

10 000

22.

Egyéb működési bevételek

21

1 000

30 000

30 000

30 000

Működési bevételek

2 426 741

0

2 067 000

0

17 057 787

740 000

740 000

740 000

Tüskevári Közös Önk. Hivatal ktgvet. bevételei össz:

2 426 741

0

2 067 000

0

17 057 787

740 000

740 000

740 000

Működési célú támogatások államházt. Belülről mindössz:

248 246 148

256 010 285

254 774 903

0

247 668 831

158 647 000

158 647 000

158 647 000

Felhalmozási célú támogatások összesen:

42 556 000

54 890 365

279 613 305

0

290 030 593

0

0

0

Közhatalmi bevételek mindösszesen:

1 183 337

1 119 679

1 150 000

0

1 177 000

1 153 000

1 153 000

1 153 000

Működési bevételek mindösszesen:

20 792 001

13 751 555

14 640 533

0

32 179 956

10 590 000

10 590 000

10 590 000

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

312 777 486

325 771 884

550 178 741

0

571 056 380

170 390 000

170 390 000

170 390 000

Költségvetési kiadások:

Tüskevár Község Önkormányzata

1.

Személyi juttatások

39 868 655

37 256 537

34 126 132

35 212 430

35 701 000

35 701 000

35 701 000

2.

Munkaadót terh. Jár. és szoc.hozzájár. adó

6 249 787

5 142 927

4 217 801

4 429 348

6 749 000

6 749 000

6 749 000

3.

Dologi kiadások

39 586 515

47 290 078

43 487 611

44 426 021

34 242 000

34 242 000

34 242 000

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 494 100

1 399 500

3 774 800

3 774 800

2 460 000

2 460 000

2 460 000

5.

Egyéb elvonások és befizetések

30 621

13 030

0

3 291 526

6.

Egyéb működési célú tám. államháztartáson belülre

19 852 092

20 307 685

20 653 416

19 953 416

12 361 000

12 361 000

12 361 000

7.

Egyéb működési célú tám. államháztartáson kívülre

25 000

700 000

8.

Általános tartalékok

200 000

213 036

2 588 000

2 588 000

2 588 000

Egyéb működési célú kiadások

19 907 713

20 320 715

20 853 416

0

20 866 452

14 949 000

14 949 000

14 949 000

9.

Beruházások

18 678 317

4 650 414

276 165 437

276 165 437

10.

Felújítások

190 500

72 674 459

0

381 000

Önkormányzat költségvetési kiadásai összesen:

125 975 587

188 734 630

382 625 197

0

388 547 014

94 101 000

94 101 000

94 101 000

Költségvetési kiadások:

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal

Személyi juttatások

108 830 497

154 925 400

163 658 844

62 738 000

62 738 000

62 738 000

11.

Munkaadót terh. Járulékok és szoc.hozzájárulási adó

17 822 015

23 238 810

24 448 011

16 939 000

16 939 000

16 939 000

12.

Dologi kiadások

13 883 051

43 797 452

48 619 339

11 865 000

11 865 000

11 865 000

13.

Beruházási kiadás

961 902

4 027 865

4 271 265

Tüskevári Közös Önk. Hivatal ktgvet. kiadásai össz:

141 497 465

0

225 989 527

0

240 997 459

91 542 000

91 542 000

91 542 000

Személyi juttatások mindösszesen:

148 699 152

37 256 537

189 051 532

0

198 871 274

98 439 000

98 439 000

98 439 000

Munkaadót terh. Jár. és szoc.hozzájár. Adó mindössz:

24 071 802

5 142 927

27 456 611

0

28 877 359

23 688 000

23 688 000

23 688 000

Dologi kiadások mindösszesen:

53 469 566

47 290 078

87 285 063

0

93 045 360

46 107 000

46 107 000

46 107 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai mindösszesen:

1 494 100

1 399 500

3 774 800

0

3 774 800

2 460 000

2 460 000

2 460 000

Egyéb működési célú kiadások mindösszesen:

19 907 713

20 320 715

20 853 416

0

24 157 978

14 949 000

14 949 000

14 949 000

Beruházások mindösszesen:

19 640 219

4 650 414

280 193 302

0

280 436 702

0

0

0

Felújítások mindösszesen:

190 500

72 674 459

0

0

381 000

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

267 473 052

188 734 630

608 614 724

0

629 544 473

185 643 000

185 643 000

185 643 000

Finanszírozási bevételek

Tüskevár Község Önkormányzata

1.

Maradvány igénybevétele

36 217 050

81 819 389

15 250 302

15 285 267

6 003 000

6 003 000

6 003 000

Hosszú lejáratú hitelek, kőlcsönök felvétele

22 000 000

2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

10 833 112

10 889 981

0

0

69 050 162

92 709 370

15 250 302

0

15 285 267

6 003 000

6 003 000

6 003 000

Önkormányzat fianszírozási bevételei összesen:

69 050 162

92 709 370

15 250 302

0

15 285 267

6 003 000

6 003 000

6 003 000

Finanszírozási bevételek

Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal

1.

Maradvány igénybevétele

15 312 915

55 913 158

55 930 303

9 250 000

9 250 000

9 250 000

Belföldi finanszírozás bevételei

15 312 915

0

55 913 158

0

55 930 303

9 250 000

9 250 000

9 250 000

Tüskevári Közös Önk. Hivatal finan. bev. Összesen:

15 312 915

0

55 913 158

0

55 930 303

9 250 000

9 250 000

9 250 000

Belföldi finanszírozás bevételei mindösszesen:

84 363 077

92 709 370

71 163 460

0

71 215 570

15 253 000

15 253 000

15 253 000

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

84 363 077

92 709 370

71 163 460

0

71 215 570

15 253 000

15 253 000

15 253 000

Tüskevár Község Önkormányzata

Finanszirozási kiadások

1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 158 093

11 173 901

9 217 891

9 217 891

2.

Hitelek, kölcsönök visszafizetése

18 490 414

3 509 586

3 509 586

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

7 158 093

29 664 315

12 727 477

0

12 727 477

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

101 284 137

228 891 817

579 997

0

18 460 539

0

0

0

Felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege

21 225 281

-28 809 508

-579 997

0

-18 460 539

0

0

0

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

397 140 563

418 481 254

621 342 201

0

642 271 950

185 643 000

185 643 000

185 643 000

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

274 631 145

218 398 945

621 342 201

0

642 271 950

185 643 000

185 643 000

185 643 000

ÁTLAGOS ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁM

39

39

35

35

32

32

32

5. melléklet9

Tüskevár Község Önkormányzata 2022. évi előirányzat felhasználási terve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Megnevezés

Előir. összesen

I. hó

II. hó

III. hó

IV. hó

V. hó

VI. hó

VII. hó

VIII. hó

IX. hó

X. hó

XI. hó

XII. hó

1. Működési célú tám. áh. belülről

247 668 831

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

20 639 069

21 231 241

2. Felhalmozási célú tám. áh. belülről

290 030 593

3. Közhatalmi bevételek

1 177 000

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

98 083

95 837

4. Működési bevételek

32 179 956

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

2 681 663

1 220 049

5. Felhalmozási bevételek

262 357 163

17 256 142

6. Működési célú átvett pénzeszközök

7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8. Finanszírozási bevételek

71 215 570

71 163 460

9. BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

642 271 950

94 582 276

23 418 816

285 775 979

40 674 958

23 418 816

23 418 816

23 418 816

23 418 816

23 418 816

23 418 816

23 418 816

22 547 127

10. Személyi juttatások

198 871 274

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

16 572 606

15 754 298

11. M.a. terh.járulékok és szoc.hjár adó

28 877 359

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 406 447

2 288 050

12. Dologi kiadások

93 045 360

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 753 780

7 273 758

13. Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 774 800

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 567

314 563

14. Egyéb működési célú kiadások

24 157 978

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

2 013 165

1 737 781

15. Beruházások

280 436 702

276 165 437

4 027 865

16. Felújítások

381 000

17. Egyéb felhalmozási célú kiadások

18. Finanszírozási kiadások

12 727 477

12 727 477

19. KIADÁSOK ÖSSZESEN:

642 271 950

41 788 041

29 060 564

29 060 564

305 226 001

29 060 564

29 060 564

33 088 429

29 060 564

29 060 564

29 060 564

29 060 564

27 368 450

6. melléklet

Tüskevár Község Önkormányzata által foglalkoztatottak összes állományi nyitólétszáma, valamint az év utolsó napján nyilvántartott létszámadata

adatok: főben

A

B

C

D

E

Megnevezés

2022. január 1.

2022. december 31.

(besorolási osztály,

Tényleges

Munkajogi

Tényleges

Munkajogi

fizetési fokozat)

Nyitólétszám

Zárólétszám

1. Választott tisztségviselők

5

5

-

2. Köztisztviselők

17

20

-

3. Közalkalmazottak

3

3

-

2. Egyéb bérrendszer

hatálya alá tartozók

2

2

-

3. Közfoglalkoztatottak

5

5

-

4. Összesen:

32

35

-

7. melléklet

Az Önkormányzat és az önkormányzati költségvetési szervek európai uniós forrásból megvalósítás alatt lévő projektjei

forint

A

B

C

E

F

Sorsz

Uniós projekt megnevezése

20202.évi uniós támogatás

Önkormányzati forrás

Összes bevétel

Kiadás

2.

EU forr.fin.prog.leb.szla-VP6-7.1-2-16 Egyedi szennyvizkezelés Tüskevár

262 357 163

13 808 274

276 165 437

276 165 437

3.

Összesen:

262 357 163

13 808 274

276 165 437

276 165 437

1

Az 1. § a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (1) bekezdése a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 20. §-t a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VIII. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 22. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

5

Az 1. melléklet a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. melléklet a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. melléklet a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 4. melléklet a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

9

Az 5. melléklet a Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.