Encs Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (VIII.3.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjról szóló 25/2004. (IX.21.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2013. 08. 04- 2015. 10. 10

Encs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 21. § (2) bekezdésében és 26. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:


1. §

A rendelet 5.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"5.§ (2) A talajterhelési díj alapja (A) helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó szennyvíz- elhelyezés esetében a naptári évben szolgáltatott víz mennyisége (m3) csökkentve

a) az ivóvízvezeték meghibásodása következtében elszivárgott, illetve

b) külön jogszabály szerint locsolási célú felhasználásra figyelembe vett vízmennyiséggel.

A talajterhelési díj egységdíjának (E) mértéke: 1.200 Ft/m3

A területérzékenységi szorzó (T): 1,5 (érzékeny területen)"


2. §

A rendelet 7. § (1) és (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


"7. § (1) Díjkedvezmény igénybevételének feltételei:

a) 50 %-os díjkedvezményre jogosult az a lakossági kibocsátó, aki egyedül él és rendszeres, havi jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 250 %-át nem haladja meg.

b) 50 %-os díjkedvezményre jogosult az a lakossági kibocsátó is, aki több személlyel él együtt közös háztartásban és az egy főre jutó rendszeres jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át nem haladja meg.

(2) Díjmentességre jogosult

a) az az egyedül élő lakossági kibocsátó, akinek a havi rendszeres jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át

b) az a lakossági kibocsátó, aki több személlyel él közös háztartásban, és az egy főre jutó rendszeres jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-át."


3. §

A rendelet 7. §-a az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:

"7. § (5) Tekintet nélkül a kibocsátó szociális helyzetére, a talajterhelési díjfizetési kötelezettség 50 %-a áll fenn arra az évre, melyet megelőző évben a kibocsátó a szennyvízvezetékre a rákötést elvégeztette. A rákötés tényét és idejét a Borsodvíz Zrt. igazolásával kell alátámasztani."


4. §

E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de a rendelkezéseit 2012. január 1-től kell alkalmazni.