Uppony község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017 (XI.30.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2017. 12. 01- 2017. 12. 30

Uppony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésében, 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


I. fejezet


Általános rendelkezések


1. §


(1) A rendelet hatálya Uppony Község Önkormányzat Képviselő-testületének tagjaira (továbbiakban: képviselő) terjed ki.


2. §

 

(1) A Képviselő-testület az 1.§ (1) bekezdésben megnevezett személyek részére jelen rendeletben foglalt keretek között tiszteletdíjat állapít meg.


Tiszteletdíj mértéke és lemondás szabályai


3. §

 

(1) A képviselői tiszteletdíj mértéke: 100.000 Ft/hó

 (2) A képviselő tiszteletdíja után személyi jövedelemadót és a hatályos,  a tiszteletdíjban részesülőt terhelő,  jogszabály szerinti járulékokat fizet, melyet a kifizető önkormányzat a számfejtés során levon és a nettó számfejtés keretében tovább utal az adóhatóság felé.

(3) A tiszteletdíjat legkésőbb a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell a jogosult részére – a jogosult választása szerint -  a házi pénztárból, vagy a jogosult pénzintézeti számlájára történő utalással biztosítani.

(4) Ha a tiszteletdíjban részesített személy önhibájából, előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt a testületi, vagy bizottsági ülésen, vagy üléseken - a képviselő-testület döntése alapján - a havi tiszteletdíj két hónapra megvonásra kerülhet.

(5) Az (4) bekezdés szerinti tiszteletdíj-megvonásra bármely képviselő, illetőleg bizottsági elnök vagy a polgármester javaslatára a képviselő-testület dönt.


4. §

 

 (1) A képviselő tiszteletdíjáról írásban lemondhat.


(2) A tiszteletdíjról történő lemondást tartalmazó írásbeli nyilatkozatot  a polgármesterhez kell benyújtani.


(3) Ha a képviselő az e rendelet alapján megállapított tiszteletdíjáról írásbeli nyilatkozatában lemond, annak tartalmaznia kell az alábbiakat:


a) mely időszakra járó tiszteletdíjról kíván lemondani,

b) az a) pontban meghatározott időszakra járó tiszteletdíj összege mely célra kerüljön felhasználásra.

(4) Ha a tiszteletdíjról való lemondás időpontjában a felhasználás célja az írásbeli nyilatkozatban nem kerül meghatározásra, abban az esetben a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy felhasználásáról későbbi időpontban nyilatkozik a képviselő.


(5) A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.


5. §

 

(1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit 2017. december hó 1. napjától kell alkalmazni.


(2) E rendelet 2017. december hó 31. napjával hatályát veszti.




Balogh Béla sk.                                                                                                   Antal Mária sk.

polgármester                                                                                                               jegyző




Záradék:


A rendelet kihirdetésének napja: 2017. november 30.



Uppony, 2017. november 30.




Antal Mária sk.

jegyző