Uppony község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014 (I.10..) önkormányzati rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Hatályos: 2014. 01. 11- 2014. 06. 13



Uppony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdésének a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 21. pontjában, továbbá a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdésének d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket  rendeli el:


A rendelet célja

1. § (1) A rendelet célja a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával, ártalommentes elhelyezésével, kezelésével kapcsolatos  összegyűjtésével, elszállításával, ártalommentes elhelyezésével, kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás ellátásával és igénybevételével kapcsolatos helyi szabályok megteremtése révén a község lakossága egészségének védelme, a község természeti és épített környezetének megóvása, a folyékony hulladék által okozott terhelések minimalizálása.

(2) A rendelet céljának elérése érdekében valamennyi ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni az ingatlanán keletkező - a nem közművel összegyűjtött - háztartási szennyvíz szakszerű, a környezetet nem veszélyeztető elhelyezéséről a közegészségügyi és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével.


A  rendelet hatálya

2. § (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Uppony község közigazgatási területén minden közcsatornával ellátott, de közcsatornára rá nem kötött területen lévő ingatlan tulajdonosára, vagyonkezelőjére vagy egyéb jogcímen használójára (a továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos).

(2) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed az (1) bekezdés szerinti ingatlantulajdonosnál keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, valamint az erre vonatkozó közszolgáltatás ellátására.

(3) A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre, szennyvíziszapok kezelésére, szállítására, ártalmatlanítására és a veszélyes hulladékokra, űrgödrök tartalmára, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre.

(4) Az az ingatlantulajdonos, akinek ingatlanán települési folyékony hulladék keletkezik, de az ingatlana egyidejűleg gazdálkodó szervezet cégnyilvántartásban bejegyzett székhelyéül, telephelyéül vagy fióktelepéül is szolgál, köteles a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet a gazdálkodó szervezetnek az ingatlanon folytatott gazdasági tevékenysége során keletkezett települési folyékony hulladéktól elkülönítetten gyűjteni és arra a közszolgáltatást igénybe venni, feltéve, hogy a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési folyékony hulladékának kezeléséről nem a közszolgáltatás keretében gondoskodik az (5) bekezdésben foglaltaknak megfelelően. Amennyiben a hulladék elkülönített gyűjtése nem oldható meg, úgy a közszolgáltatást valamennyi hulladékra igénybe kell venni.

(5) Gazdálkodó szervezet akkor köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési folyékony hulladékának kezeléséről a vízgazdálkodásról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik.

Értelmező rendelkezések

3. § E rendelet alkalmazásában:

  1. Önkormányzat: Uppony Község Önkormányzata.
  2. Vgtv.: A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény.
  3. Ingatlantulajdonos: az a természetes vagy jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, tulajdonközösség, aki az ingatlant használja függetlenül attól, hogy tulajdonosa, haszonélvezője, birtokosa, kezelője, használója, bérlője az ingatlannak.
  4. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz (továbbiakban: szennyvíz): a település területén, a közcsatornába nem kötött, emberi tartózkodásra alkalmas épületek és telkek szennyvíztároló létesítményeknek és egyéb helyi közműpótló berendezéseinek ürítéséből, a nem közüzemi vízelvezető rendszerek tisztításából, továbbá a gazdasági, de nem termelő tevékenységből származó szennyvíz és szennyvíziszap, melyet a keletkezés helyétől gépjárművel kell elszállítani ártalmatlanítás céljából.
  5. Leürítő hely: a szennyvíztisztító telep acéltartályos kiegészítő műtrágya.
  6. Közműpótló létesítmény: közcsatornával el nem látott területeken keletkező szennyvíz gyűjtésére, tárolására, kisméretű kezelésére szolgáló, az ingatlanon elhelyezett műtárgy vagy akna.
  7. Közszolgáltató: aki a szennyvizet a gazdasági tevékenysége körében az ingatlan tulajdonosától átveszi, kezeli.
  8. Begyűjtés: a szennyvíznek az ingatlan tulajdonosától, birtokosától vagy használójától történő átvétele.
  9. Szállítás: a szennyvizek telephelyen kívüli mozgatása, beleértve a szállítmányozást és a fuvarozást is.
  10. Ártalmatlanítás: a szennyvíz okozta környezetterhelés csökkentése, környezetet veszélyeztető, szennyező, károsító hatásának megszüntetése, kizárása, valamint a környezetveszélyeztetést és környezetszennyezést megakadályozó – közegészségügyi, vízügyi és környezetvédelmi előírások szerint megszabott technológiával és védelemmel végzett – kezelése fizikai-kémiai vagy biológiai módszerrel.
  11. Közszolgáltatási díj: a rendelet hatálya alá tartozó nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel összefüggő közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonos /használó által a közszolgáltatónak fizetendő a jelen rendeletben meghatározott díjfizetési időszakra megállapított díj.



A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

4. § (1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését, szállítását és ártalommentes elhelyezését az Önkormányzat a kijelölt közszolgáltató útján  el.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, szállításával és ártalmatlanító helyre történő elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatást  Ráki Dezsőné egyéni vállalkozó (3630 Putnok, Héti út 12.) jogosult és köteles ellátni Uppony község közigazgatási területén valamennyi ingatlantulajdonos tekintetében.

(3) Az Önkormányzat a szennyvíz ártalmatlanításáról a Borsodbóta Község Önkormányzata,  Sáta Község Önkormányzata  és Uppony Község Önkormányzata közös tulajdonában lévő szennyvíztisztító telepen gondoskodik, melynek üzemeltetését – koncessziós szerződés alapján – a Clair-Tech Kft. (3533 Miskolc, Mester u. 31.) látja el.

(4) Az Önkormányzat a  közszolgáltató által szállított, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz átadási helyeként   Borsodbóta Szennyvíztisztító Telepet jelöli ki.

A közszolgáltatás ellátásának rendje és módja

5. § (1) Valamennyi ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni az ingatlanán keletkező, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szakszerű gyűjtéséről.

(2) Ahol a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz közcsatornán történő elvezetése nem biztosított, a keletkező, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz megfelelő gyűjtését, rendszeres elszállíttatását annak begyűjtésére feljogosított közszolgáltatónak történő átadással az ingatlantulajdonosnak kell biztosítania.

(3) A (2) bekezdés hatálya alá tartozó ingatlan tulajdonosa, használója az ingatlanán keletkező, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezéséről az e rendeletben meghatározott módon, a közszolgáltatás igénybevétele útján köteles gondoskodni.

(4) A közszolgáltató csak olyan személy, vállalkozó vagy szervezet lehet, aki ellen hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben – törvényben, kormányrendeletben, illetve önkormányzati rendeletben meghatározott – szabálysértés elkövetése miatt jogerősen büntetés kiszabása vagy intézkedés alkalmazása nem történt. A közszolgáltató alvállalkozója is csak olyan személy, vállalkozó vagy szervezet lehet, aki ellen hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben – törvényben, kormányrendeletben, illetve önkormányzati rendeletben meghatározott – szabálysértés elkövetése miatt jogerősen büntetés kiszabása vagy intézkedés alkalmazása nem történt.

A közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemei

6. § (1) A közszolgáltatási szerződést a szennyvíz begyűjtésére és szállítására jogosult kezelővel 10 - azaz tíz - évre szólóan kell megkötni.

(2) A közszolgáltatási szerződés az aláírás napján jön létre, és az aláírást követő év első napjától számított 10. év utolsó napján szűnik meg.

(3) A közszolgáltatási szerződés részletes feltételeit és tartalmi követelményeit a magasabb szintű jogszabályokkal összhangban jelen rendelet állapítja meg.

(4) A közszolgáltatási szerződésben rögzíteni kell a hulladékkezelési közszolgáltatás körében:

  1. a közszolgáltatás megnevezését, tartalmát, a közszolgáltatás teljesítésének területi határát,
  2. annak a ténynek a rögzítését, hogy a közszolgáltató vállalta a megjelölt közszolgáltatás teljesítését,
  3. a közszolgáltatási szerződés időtartamát,
  4. a szennyvíz begyűjtésének módját, valamint elszállításának a bejelentéstől számított maximális idejét,
  5. a közszolgáltatás igazolási és ellenőrzési kötelezettségét, annak módját,
  6. a közszolgáltatás finanszírozásának elveit és módszereit az Önkormányzat ez irányú kötelezettsége teljesítésének feltételeit és biztosítékait,
  7. a közszolgáltatás díjára vonatkozó rendelkezéseket, kiemelten a közszolgáltatási díj megállapítására vonatkozó módszer leírását, a díjnak a szerződéskötéskor érvényesíthető legmagasabb mértékét és a díj megváltoztatása érdekében alkalmazandó eljárást,
  8. a közszolgáltató által igazolt díjhátralék kiegyenlítésére vonatkozó eljárást,
  9. a közszolgáltatónak a lakosság és az ingatlantulajdonosok irányában fennálló tájékoztatási kötelezettségét és teljesítésének módját,
  10. azokat a feltételeket, amelyek mellett a közszolgáltató a közszolgáltatás teljesítésére közreműködőt, vagy teljesítési segédlet vehet igénybe, s ez utóbbiért való felelősségvállalást,
  11. a szerződés módosításának lehetséges okait és eljárási rendjét.

(5) A közszolgáltatási szerződésben az Önkormányzat kötelességeként kell meghatározni:

  1. a közszolgáltatás hatékony és folyamatos ellátásához a közszolgáltató számára szükséges információk szolgáltatását,
  2. a közszolgáltatás körébe tartozó és a településen folyó egyéb tevékenységek összehangolásának elősegítését,
  3. a településen működtetett különböző közszolgáltatások összehangolásának elősegítését,
  4. a közszolgáltató kizárólagos közszolgáltatási jogának biztosítását.

(6) A közszolgáltatási szerződésben a közszolgáltató kötelességeként kell meghatározni:

  1. a közszolgáltatás folyamatos és teljes körű ellátását,
  2. a közszolgáltatás meghatározott rendszer, módszer és gyakoriság szerinti teljesítését,
  3. a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges mennyiségű és minőségű szakember alkalmazását,
  4. a közszolgáltatás folyamatos, biztonságos és bővíthető teljesítéséhez szükséges fejlesztések, beruházások és karbantartások elvégzését,
  5. a közszolgáltatás körébe tartozó szennyvíz ártalmatlanítására az Önkormányzat által kijelölt leürítő hely igénybevételét,
  6. a közszolgáltató által alkalmazott közszolgálati díj mértékéről és az alkalmazás tapasztalatairól az Önkormányzatnak történő tájékoztatási kötelezettséget,
  7. a közszolgáltatás teljesítésével összefüggő adatszolgáltatás rendszeres teljesítését és meghatározott nyilvántartási rendszer működtetését,
  8. a fogyasztók számára könnyen hozzáférhető ügyfélszolgálat és tájékoztatási rendszer működtetését,
  9. a fogyasztói panaszok és észrevételek elintézési rendjének megállapítását.

(7) A közszolgáltatási szerződés megszűnik:

  1. a benne meghatározott időtartam lejártával,
  2. a közszolgáltató jogutód nélküli megszűnésével,
  3. elállással, ha a teljesítés még nem kezdődött meg,
  4. felbontással a teljesítés megkezdését követően,
  5. rendes vagy rendkívüli felmondással.

(8) A közszolgáltatási szerződést mindkét fél rendes felmondással hat hónapos felmondási idővel, írásban mondhatja fel. A felmondási idő alatt a szolgáltatást változatlan feltételekkel kell teljesíteni.

(9) Az Önkormányzat a közszolgáltatási szerződést rendkívüli felmondással akkor mondhatja fel, ha

  1. a közszolgáltató a közszolgáltatás ellátása során a tevékenységére vonatkozó jogszabályokat vagy hatósági előírásokat súlyosan megsértette, és a jogsértés tényét bíróság vagy hatóság jogerősen megállapított.
  2. A közszolgáltató a közszolgáltatási szerződésben megállapított kötelezettségét neki felróhatóan súlyosan megsértette.

(10) A közszolgáltató a közszolgáltatási szerződést rendkívüli felmondással akkor mondhatja fel, ha az Önkormányzat a közszolgáltatási szerződésben meghatározott kötelezettségét – a közszolgáltató felhívása ellenére – súlyosan megsérti, és ezzel a közszolgáltatónak kárt okoz vagy akadályozza a közszolgáltatás teljesítését.

(11) Az Önkormányzatnak a közszolgáltatási szerződés felmondásával egy időben intézkednie kell a közszolgáltatás ellátását biztosító döntések meghozataláról.

A közszolgáltató jogai és kötelezettségei

7. § (1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítása kizárólag az erre a célra készített, zárt rendszerű olyan járművel és úgy végezhető, hogy az teljes mértékben megfeleljen a mindenkor érvényes jogszabályoknak. A gyűjtést, szállítást végző járművön fel kell tüntetni az üzemeltető nevét, címét.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítását úgy kell végezni, hogy az szennyezést, elcsorgást ne okozzon. Elcsorgás esetén a szennyezést megszüntetni, az elcsorgott szennyvizet összegyűjteni, a szennyezett terület fertőtlenítését elvégezni vagy elvégeztetni, a kárelhárítást, a környezet eredeti állapotát helyreállítani a szennyezést okozó vállalkozó kötelessége, melynek haladéktalanul köteles eleget tenni.

(3) A közszolgáltató az ingatlantulajdonos megrendelésétől számított 72 órán belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet köteles begyűjteni akként, hogy a megrendeléskor a megrendelő számára a közszolgáltató köteles a szállítás napját és várható időpontját (maximum 2 órás időintervallumban) megjelölni és végleges ártalommentes elhelyezés végett a kijelölt szennyvíztisztító telepre szállítani.

(4) A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve, ha a szippantandó anyagról érzékszervi megállapítás alapján, vagy egyéb módon feltételezhető, hogy az közcsatornába a vonatkozó jogszabályi megállapítás alapján nem engedhető.

(5) A közszolgáltató az ingatlantulajdonostól a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet az ingatlantulajdonos előzetes bejelentése alapján veszi át és gondoskodik az ideiglenes gyűjtésére szolgáló létesítmény befogadóképességtől függő elszállításáról.

(6) A közszolgáltatónak rendelkeznie kell:

a) nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére és szállítására a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőség által nyilvántartásba vett  ügyfélszolgálati és ügyeleti feladatokat ellátó szervezettel,

b) a közszolgáltatás ellátásához kapcsolódó nyilvántartási rendszerrel.

(7) A közszolgáltató nyilvántartást köteles vezetni az ivóvízhálózatba bekapcsolt, de a szennyvízhálózatba be nem kapcsolt felhasználók vízfelhasználásáról, a közszolgáltatás ellátása során ezekről a helyekről elszállított szennyvíz mennyiségéről, minőségéről (lakossági, egyéb kommunális), eredetét (településrész, utca, intézmény, üzem megnevezése, címe).

Az ingatlantulajdonos jogai és kötelezettségei

8. § (1) Az ingatlantulajdonos köteles az ingatlanán keletkező vagy onnan származó közüzemi csatornahálózatba vagy más módon befogadóba vagy szennyvíztisztítóba nem vezetett, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet – a külön jogszabályban meghatározott műszaki és közegészségügyi előírások, illetve az ingatlan tulajdonosára vonatkozó hatósági előírások szerint – gyűjteni és a közszolgáltatónak átadni.

(2) Az ingatlantulajdonos köteles a háztartási szennyvíz gyűjtése során megfelelő gondossággal eljárni annak érdekében, hogy az mások életét, testi épségét, egészségét és jó közérzetét ne veszélyeztesse, a község természetes és épített környezetét ne szennyezze, a növény-, és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és közbiztonságot ne zavarja.

(3) Az ingatlantulajdonos köteles a 8. § (1) bekezdés szerint gyűjtött, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz tekintetében a közszolgáltatást igénybe venni, a jelen rendelet 4. § (2) bekezdésében megjelölt közszolgáltatónak átadni, és részére a közszolgáltatás ellenértékét az e rendeletben szabályozott módon kiegyenlíteni.

(4) Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató közötti jogviszonyt a közszolgáltatás igénybevételének ténye hozza létre.

(5) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását az ingatlantulajdonosnak kell a közszolgáltatást ellátó közszolgáltatónál megrendelni. Az ingatlantulajdonos köteles biztosítani a gyűjtőhely megközelíthetőségét a szállítójármű számára oly módon, hogy az elláthassa feladatát.

(6) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását arra jogosulatlan személlyel az ingatlantulajdonos nem végeztetheti.

Az ingatlantulajdonos köteles megfelelő rendszerességgel és időben elvégeztetni a közszolgáltatást és az elvégzéséhez a szükséges feltételeket biztosítani.

Az Önkormányzat közszolgáltatással kapcsolatos feladatai

9. § A közszolgáltatás tekintetében az Önkormányzat feladata

a) a közszolgáltatás körébe tartozó, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz rendszeres átvételének, elszállításának és ártalmatlanításának megszervezése és ellenőrzése,

b) a közszolgáltatás ellátására közszolgáltató kiválasztása, a közszolgáltatóval közszolgáltatási szerződés megkötése.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésével és elszállításával kapcsolatos kötelezettségek, a közszolgáltatás igénybevételének módja és feltételei

10. § (1) Az ingatlantulajdonos a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet az ingatlana területén belül, zárt, vízzáró kivitelű közműpótló létesítményben köteles gyűjteni.

(2) A közműpótló létesítménybe csak háztartási szennyvíz vezethető. Tilos a közműpótló létesítménybe mérgező-, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, állati tetemet vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyeztetheti a begyűjtést, ürítést végző vagy más személyek életét, testi épségét, egészségét, valamint a szennyvíztisztító telep rendeltetésszerű működését és a műtárgyainak állagát.

(3) Az ismeretlen összetételű szennyvizet veszélytelenségének, vagy veszélyességének megállapításáig veszélyes hulladéknak kell tekinteni, amely esetekben a közszolgáltató a mindenkori jogszabályi előírások figyelembevételével, megfelelő intézkedések mellett megtagadhatja annak elszállítását.

(4) A közszolgáltató a háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve az (3) bekezdésben foglaltakat és azt az esetet, ha a szennyvíz az Önkormányzat által kijelölt átadási helyen szennyvízelvezető törzshálózatba vagy szennyvízelvezető műbe - a külön jogszabályok szerint - nem helyezhető el.


A közszolgáltatás díja, az egységnyi díjtétel és a fizetendő díj megállapítása

11. § (1) A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonosnak, használónak közszolgáltatási díjat kell fizetnie. A közszolgáltatás díja kéttényezős, alapdíjból és ürítési díjból áll. Az egységnyi díjtétel a közszolgáltató által elszállításra átvett hulladék 1m3-e.

(2) A település hulladékkezelési közszolgáltatás legmagasabb egységnyi díját a jelen rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

(3) A közszolgáltatási díjat az Önkormányzat legalább egyéves díjfizetési időszakra állapítja meg. Az egységnyi díjtétel – elkülönítve – tartalmazza a szennyvíz begyűjtésének és szállításának, valamint ártalmatlanításának és kezelésének költségeit.

(4) A közszolgáltatási díj megállapítása a díj kiszámítására vonatkozó előírások alapján általános forgalmi adó nélkül számított egységnyi díjtétel meghatározásával történik.

(5) A közszolgáltatási díj csökkentő tényezőjeként kell figyelembe venni a közszolgáltatás teljesítéséhez biztosított, a költségek ellentételezésére kapott költségvetési, illetve önkormányzati támogatást.

(6) A közszolgáltató minden évben egy alkalommal - legkésőbb november 15-ig - kezdeményezheti a díj felülvizsgálatát a közszolgáltatással kapcsolatos költségeinek költségelemzéssel történő alátámasztásával.

(7) A fizetendő közszolgáltatási díjat az egységnyi díjtétel és az elszállított szennyvíz mennyiségének szorzata alapján kell megállapítani, a szippantó járműbe gyárilag beépített szintmérő (szintjelző) alapján.

 (8) Azon ingatlan esetében, ahol a szennyvíz közcsatornán történő elvezetésének lehetősége nem biztosított, az ingatlantulajdonos – a számla és ellenőrző szelvény kiállítását követő 60 napon belüli bemutatásával – az Önkormányzattól támogatásban részesül. A támogatás összege bruttó 500 Ft/m3. A támogatási igény 60 napon túl elévül.

(9) A közszolgáltatási díjat a közszolgáltatás igénybevevője – a teljesített közszolgáltatás alapján, számla ellenében – köteles megfizetni.

(10) A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonost terhelő díjhátralék adók módjára behajtandó köztartozás.

Személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezések

12. § (1) Az ingatlantulajdonosok nyilvántartásáról külön jogszabályban meghatározottak szerint a közszolgáltató gondoskodik.

(2) A közszolgáltató köteles az ingatlantulajdonos személyes adatainak kezelésével összefüggésben a mindenkori hatályos adatvédelmi rendelkezéseket betartani.

Záró rendelkezések

13. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Uppony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2003.(IV.17.) önkormányzati rendelete.

 (2) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

Uppony, 2014. január 10.



Balogh Béla  sk.                                                                                                                Antal Mária sk.

polgármester                                                                                                                         jegyző




Z Á R A D É K :


Uppony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(I.10.) önkormányzati rendelete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (2) bekezdése alapján kihirdetésre került.


Uppony, 2014. január 10.


Antal Mária sk.

jegyző





















  1. számú melléklet


Uppony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(I.10.) önkormányzati rendeletéhez


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás legmagasabb egységnyi díjtétele


1./ A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének, elszállításának, kezelésének  és ártalmatlanításának díja:

  1. alapdíj:          2.700.-Ft/m³
  2. ürítési díj:        500.-Ft/m³


        2./ A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének díját a mindenkor

              hatályos költségvetési törvényben ilyen címen meghatározott normatív állami  támo-

             gatás összege csökkenti.




       Uppony, 2014. január 10.





      Balogh Béla                                                                                                       Antal Mária

     polgármester                                                                                                          jegyző