Bajna Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021. (III.23.) önkormányzati rendelete

Bajna Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021. (III.23.) önkormányzati rendelete a szeszes ital közterületen történő fogyasztásának tilalmáról.

Hatályos: 2021. 03. 23

Bajna Község Önkormányzat Képviselő- testületének

2/2021.( III.23.) önkormányzati rendelete

 a szeszes ital közterületen történő fogyasztásának tilalmáról.


Bajna Község Önkormányzatának Polgármestere, a vészthelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021.(I.29.) Kormányrendeletre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló, 2011.évi CXXVIII.törvény 46.§ (4) bekezdésében, vészhelyzet idejére biztosított feladat-és hatáskör gyakorlása során, Bajna Község Képviselő- testülete nevében, az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartásokról szóló 2012.évi II. törvény 200.§ (1) bekezdés a.)pontjában foglaltak figyelembevételével a következőket rendeli el:


1.§

(1) Tilos a szeszes ital fogyasztása a közterületeken.

(2) Nem terjed ki az (1) bekezdés hatálya:

a.) az érvényes közterület-használati megállapodással rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező alkalmi rendezvényekre;

b.) minden év első és utolsó napjára;

c.) lakodalmas menet idejére.

2.§

Az 1.§ (1) bekezdés alkalmazása szempontjából:

  1. közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is.
  2. szeszes ital: minden olyan alkohol tartalmú ital, amely emberi fogyasztásra  készült, különleges érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezik és amelynek alkoholtartalma 2 %-nál több.

3.§

Záró rendelkezések

Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.




Pallagi Tibor                                                                                    Elődné Lukács Erzsébet

polgármester                                                                                               jegyző




A rendeletet kihirdettem: 2021. 03. 23.


Bajna, 2021. 03. 23.



Elődné Lukács Erzsébet

jegyző