Magyarbóly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2021. (V. 11.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi építési szabályzatról szóló 6/2003. (VII.09.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 12

2021.05.12.
a helyi építési szabályzatról szóló 6/2003. (VII.09.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz és az 1. melléklethez
A képviselő-testület gazdaságélénkítés, gazdaságfejlesztés érdekében, kiemelt fejlesztési területnek nyilvánítja a Magyarbóly 059/2 hrsz-ú ingatlan területét.
A Polgármester a képviselő-testület véleményének figyelembe vételével támogatja az 1. számú mellékletben bemutatott területet érintően a településrendezési eszközök módosítását.
A Polgármester megállapítja, hogy a módosítás a tárgyalásos eljárásra vonatkozó eljárásrend szerint kerül egyeztetésre és elfogadásra.
A 4. pontban megjelölt munka elvégzésének pénzügyi fedezetét az Önkormányzat a 2021. évi költségvetés Szabályozási terv módosítása előirányzat terhére biztosítja.
A Polgármester a készülő településrendezési eszközök lakossággal, érdekképviseleti-, civil- és gazdálkodó szervezetekkel történő egyeztetésének szabályait a Magyarbóly község képviselő testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 3/2017 (VII.20.) önkormányzati rendelete szerint határozza meg.
Magyarbóly Községi Önkormányzat a Baranya Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészének végső szakmai véleménye, valamint az 5702 sz. összekötő út, a Vasút utca az 55/1 hrsz-ú vasúti terület és a 67 hrsz-ú önkormányzati út területe által lehatárolt tömbterületre vonatkozó a módosításáról szóló dokumentáció alapján - Szerkezeti tervét az 1. sz. melléklet szerint módosítja.
A településszerkezeti terv leírása változatlan formában hatályban marad.