Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 6/2019.(XI.11.) önkormányzati rendelete

a magánszemélyek kommunális adójáról

Hatályos: 2020. 01. 01

Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (1) bekezdése a) és h) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése 13. pontjában, valamint a helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. 1. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:


Adókötelezettség


1. §


Magánszemélyek kommunális adókötelezettség terheli az önkormányzat illetékességi területén a magánszemély tulajdonában lévő építményt (lakás, nem lakás céljára szolgáló épület), a nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérleti jogával rendelkezőt, továbbá a beépítetlen belterületi földrészlet (telek) tulajdonosát.


Az adó mértéke


2. §


A magánszemélyek kommunális adójának mértéke adótárgyanként 5.000,- (Ötezer) Ft/év.


Az adó megfizetése


3. §


A magánszemélyek kommunális adóját az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény rendelkezései szerint kell megfizetni az Almáskeresztúr Községi Önkormányzat magánszemélyek kommunális adója számlájára.


Az adóbevétel felhasználása


4. §


A befizetett adót a község kommunális kiadásainak fedezetére, szociális ellátások finanszírozására, illetve a település infrastruktúrájának fejlesztésére kell fordítani.



Záró rendelkezések


5. § 


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 9/2007.(XII.29.) önkormányzati rendelet, és az azt módosító 8/2008.(IX.05.) önkormányzati rendelet. 



Almáskeresztúr, 2019. október 31.





                        Veriga Lajos                                                  Dr. Szilas Tamás

                       polgármester                                                          jegyző

Mellékletek