Gilvánfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (X. 12.) önkormányzati rendelete

a lakások bérletére vonatkozó szabályokról szóló 9/2013.(XI.7.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2013. 12. 13- 2013. 12. 13

Gilvánfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (X. 12.) önkormányzati rendelete

a lakások bérletére vonatkozó szabályokról szóló 9/2013.(XI.7.) rendelete módosításáról1

2013.12.13.

Gilvánfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a. pontja, valamint az Mötv. 13. § (1) bekezdés 9. pontja szerinti feladatkörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIIL törvény (a továbbiakban: Ltv.) 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és a helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról szóló rendeletét a következők szerint módosítja:

1. § A lakások bérletére vonatkozó szabályokról szóló 9/2013.(XI.7.) önkormányzati rendelet - továbbiakban rendelet-felhatalmazó rendelkezése a következők szerint módosul:

Gilvánfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontja, valamint az Mötv. 13. § (1) bekezdés 9. pontja szerinti feladatkörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993.
évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és a helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról a következő rendeletet (a továbbiakban: rendelet) alkotja:''

2. § A rendelet 6. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

(6) A pályázatokat az arra rendszeresített formanyomtatványokon kell benyújtani. (2. melléklet)"

3. § A rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A pályázatok elbírálásáról a képviselő-testület a rendelet 1. mellékletében szereplő szempontrendszer alapján dönt. A döntés során figyelembe veszi a 3. mellékletben feltüntetett döntés-előkészítői véleményeket."

4. § A rendelet 8. § (2) bekezdésének és (3) bekezdésének a számozása a következők szerint módosul, a (4) bekezdés hatályát veszti:

(1) Az önkormányzati bérlakások bérleti jogának elnyerésére az pályázhat, aki:

a) és a vele együtt jogszerűen költöző hozzátartozója a pályázat benyújtásának időpontjában- Magyarország területén nem rendelkezik beköltözhető lakóingatlan tulajdonjogával, haszonélvezetével vagy önálló lakásnak minősülő tulajdoni hányaddal, erről nyilatkozik;

b) és akinek a vele együtt jogszerűen költöző hozzátartozója a pályázat

benyújtását megelőző 5 éven belül önkormányzati bérlakás bérleti jogáról nem mondott le, vagy bérleti jogviszonya nem a bérlőnek felróható okból szűnt meg, c pont

c) és akinek a vele együtt jogszerűen költöző hozzátartozója a pályázat benyújtásának időpontjában nem rendelkezik vagyonnal.

(2) A pályázat benyújtásának az (1) bekezdésben foglaltakon kívül további feltétele, hogy a pályázót a pályázat benyújtását megelőző tíz éven belül önkormányzati bérlakásból végrehajtás útján a kötelezettségszegése miatt nem költöztették ki,"

5. § Az önkormányzat rendelete a kihirdetése napján lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2013. december 14. napjával.