Szakmár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

Szakmár Község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 20

Szakmár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

Szakmár Község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.02.20.

Szakmár Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, a képviselő-testületre, és szerveire és az önkormányzat társulásban fenntartott intézményeire, valamint az önkormányzat nem intézményi keretek között ellátott kötelező és nem kötelező feladataira terjed ki.

(2) Az ellátott kötelező és nem kötelező feladatokat a törzskönyvi nyilvántartásokban meghatározottak, és e rendelet 6. mellékletében megjelölt kormányzati funkciók szerint az önkormányzat szervezeti keretein belül látja el.

(3) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok, kormányzati funkció szerinti bontásban hagyja jóvá.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

1. Az önkormányzat 2024. évi költségvetése

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024.évi költségvetésének költségvetési bevételi főösszegét 435.529.198 Ft-ban, költségvetési kiadási főösszegét 435.529.198 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat tartalmazó az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét az 1. melléklet, egyenleg összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

3. § (1) Az önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként:

a) Működési bevételek:

aa) önkormányzat működési célú támogatásai: 226.761.919 Ft

ab) működési célú támogatás államháztartáson belülről: 59.042.219 Ft

ac) közhatalmi bevétel: 38.751.200 Ft

ad) működési bevétel: 40.304.575 Ft

ae) működési célú átvett pénzeszközök: 0 Ft

b) Felhalmozási bevételek:

ba) felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről: 9.785.189 Ft

bb) felhalmozási bevételek: 0 Ft

bc) felhalmozási célú átvett pénzeszköz: 0 Ft

c) Finanszírozási bevételek: maradvány igénybevétele 60.884.096 Ft.

Bevételek összesen: 435.529.198 Ft

(2) Az önkormányzat 2024. évi kiadásai kiemelt előirányzatonként:

a) Működési kiadások:

aa) személyi juttatások: 221.001.253 Ft

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó: 28.580.587 Ft

ac) dologi kiadások: 120.204.851 Ft

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai: 1.260.000 Ft

ae) egyéb működési célú kiadások: 3.914.055 Ft

af) tartalékok: 52.020.225 Ft

b) Felhalmozási kiadások:

ba) beruházások: 571.500 Ft

bb) felújítások: 0 Ft

c) Finanszírozási kiadások: államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése 7.976.727 Ft.

Kiadások összesen: 435.529.198 Ft

(3) Az önkormányzatnak Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási Tv.) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető adósságkonszolidációs ügyletekből fennálló kötelezettsége nincs. Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 8. melléklet részletezi.

(4) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletekből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 9. melléklet tartalmazza.

(5) A képviselő-testület 2024. évben olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához a Stabilitási Tv. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé, nem tervez. Az önkormányzat az adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 10. melléklet részletezi.

2. A költségvetési hiány finanszírozásának módja

4. § (1) A költségvetés egyenlege működési/fejlesztési hiányt nem tartalmaz.

(2) Az önkormányzat 2024. évi hiányának finanszírozása az alábbiak szerint történik

a) belső finanszírozással 60.884.096 Ft

b) külső finanszírozással 0 Ft

(3) A belső finanszírozáson belül

a) az előző évek pénzmaradványának, vállalkozási maradványának igénybevétele 60.884.096 Ft

aa) működési célú: 60.884.096 Ft

ab) felhalmozási célú: 0 Ft

b) betétként elhelyezett szabad pénzeszköz visszavonása: 0 Ft

ba) működési célú: 0 Ft

bb) felhalmozási célú: 0 Ft

c) tartalék igénybevétele: 52.020.225 Ft

ca) általános tartalék: 50.000.000 Ft

cb) céltartalék: 2.020.225 Ft.

5. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány esetén a képviselő testület a költségvetést újra tárgyalja, a gazdasági szükséghelyzetre vonatkozó szabályok szerint.

(2) Az év közben létrejött működési hiány finanszírozási módja az előző évi költségvetési maradvány, valamint a költségvetési tartalék felhasználását követően szükség szerint a feladatok végrehajtásának átcsoportosítása, fejlesztési hiány finanszírozásának módja hitel felvétele.

(3) Az (1)–(2) bekezdésében foglalt hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

3. A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet felhasználás módja

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását a bevételi többlet összegének 20 %-ig a Képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről következő Képviselő-testületi ülésén tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

(4) Az év folyamán realizált nem célzottan érkező többletbevétel hasznosításáról a Képviselő-testület dönt.

7. § (1) A képviselő-testület a 2024. évre vonatkozó – közfoglalkoztatottak nélküli – létszám-előirányzatát önkormányzati szinten 48 főben állapítja meg

(2) A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 18 fő.

8. § A Képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

9. § Az önkormányzat 2024. évi költségvetése többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. § A megállapított bevételek és kiadások önkormányzati szintű, közös hivatali, továbbá a költségvetési szervenként megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 3. melléklet, 4. melléklet és 5. melléklet szerint határozza meg.

11. § (1) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetése előirányzatainak előirányzat-felhasználási ütemtervét a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) 2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételeit és kiadásait a 14. melléklet tartalmazza.

12. § Az önkormányzat 2024. évi költségvetése közvetett támogatásokat – így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket – a 12. melléklet szerint fogadja el.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

4. Általános végrehajtási szabályok

13. § A helyi önkormányzat önállóan működő költségvetési szervvel történő megállapodás alapján az önállóan működő költségvetési szerv gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő közös fenntartású Szakmári Közös Önkormányzati Hivatal.

5. Előirányzatok felhasználása, módosítása

14. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, bevételi és kiadási előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatás nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – költségvetési törvényben felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja. A Képviselő-testület az előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(3) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

15. § (1) A fejlesztési előirányzatok tervezet szerinti megvalósításáról, az ehhez kapcsolódó kötelezettségvállalás a Képviselő-testületi döntést követően a polgármester hatásköre, aki e pénzeszközök felhasználásáról, az elvégzett feladatokról a tárgyév féléves, illetve háromnegyed éves beszámolójával egyidejűleg a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás és következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti – Áht. rendelkezéseitől eltérő - intézkedést hozhat 2.000.000,- Ft összegig, amelyről a Képviselő-testületet legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörében a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

(4) A Képviselő- testület – hivatkozással az Mötv. 68. § (4) bekezdésére - az önkormányzat tartalékának terhére 2.000.000,- Ft összegig történő kötelezettségvállalás jogát a polgármesterre ruházza át. A polgármester átruházott hatáskörben hozott döntései a későbbi években többletkiadással nem járhatnak.

16. § A polgármester pótköltségvetési rendelet-tervezetet terjeszt a Képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

17. § A helyi önkormányzat költségvetésében jóváhagyott személyi juttatási előirányzat, valamint felhalmozási célú előirányzat a Képviselő-testület jóváhagyásával változtatható meg.

6. Költségvetés pénzmaradványa

18. § A helyi önkormányzat pénzmaradványát, annak igénybevételét a Képviselő-testület hagyja jóvá.

7. Az önkormányzat vagyonához tartozó beruházással, felújítással kapcsolatos döntéshozatal rendje

19. § Az önkormányzat vagyonához tartozó beruházással, felújítással kapcsolatos döntéshozatal a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

20. § Jelen rendelet alapján önkormányzati támogatásban azok a civil szervezetek, önszerveződő közösségek részesülhetnek, amelyeket az illetékes hatóság nyilvántartásba vett.

IV. Fejezet

LÉTSZÁM ÉS BÉRGAZDÁLKODÁS

21. § (1) A költségvetésben engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során a Képviselő-testület jóváhagyása nélkül nem léphető túl.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzat nem léphető túl.

(3) A Képviselő-testület a köztisztviselőket – beleértve a polgármestert is - megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét nem rendszeres személyi juttatás részeként köztisztviselőnként évi bruttó 300.000 Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő SZJA-t és SZHA-t is magába foglalja.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzatnál és intézményeinél a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény hatálya alá tartozó – teljes munkaidős - munkavállalók részére a cafetéria-juttatás éves keret összegét nem rendszeres személyi juttatás részeként évi bruttó 150.000 Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő SZJA-t és SZHA-t is magába foglalja.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzatnál és intézményeinél foglalkoztatottak vonatkozásában az illetmények megállapításánál csak a törvények által kötelezően előírt, illetve a testület által engedélyezett átsorolások, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít önkormányzati támogatást.

(6) A képviselő-testület a Szakmári Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek illetményalapját 2024. évben 46.380,-Ft-ban állapítja meg.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

22. § A rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-jétől kell alkalmazni.

23. § Ez a rendelet 2024. február 20-án lép hatályba, és 2027. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi költségvetésének összevont mérlege

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

226 761 919

226 761 919

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

102 204 826

102 204 826

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

68 005 318

68 005 318

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

49 967 244

49 967 244

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 668 878

2 668 878

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 915 653

3 915 653

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

59 042 219

59 042 219

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

59 042 219

59 042 219

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 785 189

9 785 189

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 785 189

9 785 189

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

9 785 189

9 785 189

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

38 751 200

38 751 200

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 500 000

3 500 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

35 000 000

35 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

251 200

251 200

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

40 304 575

40 304 575

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

16 800 000

16 800 000

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

952 200

952 200

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

1 002 194

1 002 194

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

14 000 000

14 000 000

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

6 634 486

6 634 486

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

915 695

915 695

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

374 645 102

374 645 102

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

435 529 198

434 529 198

1 000 000

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

426 980 971

425 980 971

1 000 000

0

3

1.1.

Személyi juttatások

221 001 253

221 001 253

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

28 580 587

28 580 587

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

120 204 851

120 204 851

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 260 000

1 260 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 914 055

2 914 055

1 000 000

0

8

1.18.

Tartalékok

52 020 225

52 020 225

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

50 000 000

50 000 000

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

2 020 225

2 020 225

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

571 500

571 500

0

0

12

2.1.

Beruházások

571 500

571 500

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

0

0

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

427 552 471

426 552 471

1 000 000

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

7 976 727

7 976 727

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 976 727

7 976 727

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

7 976 727

7 976 727

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

435 529 198

434 529 198

1 000 000

0

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

48

48

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18

18

0

0

2. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

1. 2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

2. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

226 761 919

Személyi juttatások

221 001 253

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

59 042 219

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

28 580 587

4

Működési bevételek

40 304 575

Dologi kiadások

120 204 851

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 260 000

6

Közhatalmi bevételek

38 751 200

Egyéb működési célú kiadások

3 914 055

7

Tartalékok

42 806 536

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

364 859 913

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

417 767 282

9

Működési célú finan.bevételek összesen

60 884 096

Működési célú finan.kiadások összesen

7 976 727

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

425 744 009

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

425 744 009

2. 2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

2. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

9 785 189

Beruházások

571 500

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

0

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

Tartalékok

9 213 689

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

9 785 189

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

9 785 189

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

9 785 189

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

9 785 189

3. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

226 761 919

226 761 919

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

102 204 826

102 204 826

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

68 005 318

68 005 318

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

49 967 244

49 967 244

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 668 878

2 668 878

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 915 653

3 915 653

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

59 042 219

59 042 219

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

59 042 219

59 042 219

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 785 189

9 785 189

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 785 189

9 785 189

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

9 785 189

9 785 189

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

38 751 200

38 751 200

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 500 000

3 500 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

35 000 000

35 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

251 200

251 200

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

14 904 575

14 904 575

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

10 800 000

10 800 000

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

952 200

952 200

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

1 002 194

1 002 194

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 234 486

1 234 486

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

915 695

915 695

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

349 245 102

349 245 102

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

60 884 096

59 884 096

1 000 000

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

410 129 198

409 129 198

1 000 000

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

188 258 856

187 258 856

1 000 000

0

3

1.1.

Személyi juttatások

51 379 831

51 379 831

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 134 541

6 134 541

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

73 550 204

73 550 204

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 260 000

1 260 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 914 055

2 914 055

1 000 000

0

8

1.18.

Tartalékok

52 020 225

52 020 225

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

50 000 000

50 000 000

10

1.20.

Céltartalék

2 020 225

2 020 225

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

571 500

571 500

0

0

12

2.1.

Beruházások

571 500

571 500

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

0

0

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

188 830 356

187 830 356

1 000 000

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

221 298 842

221 298 842

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 976 727

7 976 727

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

213 322 115

213 322 115

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

221 298 842

221 298 842

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

410 129 198

409 129 198

1 000 000

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

16

16

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18

18

0

0

4. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Szakmári Közös Önkormányzati Hivatal

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

104 360 467

104 360 467

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

104 360 467

104 360 467

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

104 360 467

104 360 467

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

104 360 467

104 360 467

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

88 310 254

88 310 254

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 829 099

11 829 099

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

4 221 114

4 221 114

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

104 360 467

104 360 467

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

16

16

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

5. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

5. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Óvodája és Szociális Étkezője

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

25 400 000

25 400 000

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 000 000

6 000 000

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

14 000 000

14 000 000

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 400 000

5 400 000

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

25 400 000

25 400 000

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

108 961 648

108 961 648

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

108 961 648

108 961 648

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

134 361 648

134 361 648

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

134 361 648

134 361 648

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

81 311 168

81 311 168

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 616 947

10 616 947

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

42 433 533

42 433 533

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

134 361 648

134 361 648

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

16

16

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

6. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

1. 2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

6. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összege

2

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

1 174 775 Ft

3

013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

635 000 Ft

4

013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

3 014 800 Ft

5

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

226 761 919 Ft

6

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

82 459 106 Ft

7

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

1 373 211 Ft

8

041237 - Közfoglalkoztatási mintaprogram

6 539 846 Ft

9

049010 - Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

7 620 000 Ft

10

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

9 785 189 Ft

11

072111 - Háziorvosi alapellátás

19 354 152 Ft

12

072311 - Fogorvosi alapellátás

10 200 000 Ft

13

081071 - Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés

10 080 000 Ft

14

096015 - Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

17 780 000 Ft

15

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

38 751 200 Ft

Összesen

435 529 198 Ft

2. 2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

6. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Kiadás összege

2

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

171 966 260 Ft

3

013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

4 419 523 Ft

4

013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

1 752 708 Ft

5

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

8 005 782 Ft

6

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

2 850 000 Ft

7

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

1 607 121 Ft

8

041237 - Közfoglalkoztatási mintaprogram

6 564 222 Ft

9

045150 - Egyéb szárazföldi személyszállítás

3 017 800 Ft

10

045160 - Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

762 000 Ft

11

049010 - Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

15 000 Ft

12

064010 - Közvilágítás

9 794 760 Ft

13

066010 - Zöldterület-kezelés

2 705 100 Ft

14

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

5 656 360 Ft

15

072111 - Háziorvosi alapellátás

22 775 593 Ft

16

072311 - Fogorvosi alapellátás

10 232 244 Ft

17

081030 - Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

2 655 120 Ft

18

081071 - Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés

7 242 916 Ft

19

082091 - Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

5 219 700 Ft

20

082092 - Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

7 813 745 Ft

21

082094 - Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

678 000 Ft

22

091110 - Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

62 564 517 Ft

23

091120 - Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai

1 358 500 Ft

24

091140 - Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

9 952 411 Ft

25

096015 - Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

67 030 220 Ft

26

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

2 000 Ft

27

107051 - Szociális étkeztetés szociális konyhán

22 000 Ft

28

107052 - Házi segítségnyújtás

5 927 761 Ft

29

107055 - Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

8 502 835 Ft

30

107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

4 435 000 Ft

Összesen

435 529 198 Ft

7. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

7. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

Adatok forintban

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

8. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

8. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

9. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

9. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből

származó tárgyévi és az azt követő három év fizetési kötelezettségének megállapításához

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

2027. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

38 751 200

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

38 751 200

0

0

0

9

Adott évi saját bevétel 50%-a

19375600

0

0

0

10

Hitel felvételből származó tőketartozás XII. 31-én

11

Kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

12

Adósságot keletkeztető ügyletek összértéke

0

0

0

0

13

Tőkefizetési kötelezettség

14

Kamatfizetési kötelezettség

15

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

0

0

0

10. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

10. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Adatok forintban

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

11. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

11. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Adatok forintban

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

0

0

0

0

0

0

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

0

0

0

0

0

0

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

12. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

12. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezése

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

0

0

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

0

0

13. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

13. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

Előirányzat felhasználási terv - 2024. évre

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

21 033 403

28 946 422

21 033 365

24 949 018

21 033 365

21 033 365

21 033 365

21 033 365

42 608 375

21 033 365

21 033 365

21 033 365

285 804 138

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

9 785 189

0

0

0

0

0

0

0

0

9 785 189

4

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

16 875 600

0

5 000 000

0

0

0

16 875 600

0

0

0

38 751 200

5

B4

Működési bevételek

3 404 923

3 560 728

3 579 778

3 560 728

3 560 728

4 361 336

1 782 728

1 782 728

4 852 564

3 560 728

3 606 448

2 691 158

40 304 575

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

B8

Finanszírozási bevételek

0

12 820 225

18 663 871

9 800 000

9 800 000

9 800 000

0

0

0

0

0

0

60 884 096

10

B

Bevételek összesen:

24 438 326

45 327 375

60 152 614

48 094 935

39 394 093

35 194 701

22 816 093

22 816 093

64 336 539

24 594 093

24 639 813

23 724 523

435 529 198

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

20 563 882

19 345 543

19 343 806

16 812 119

16 789 819

22 835 558

16 680 139

18 013 999

18 010 139

16 791 799

19 469 819

16 344 632

221 001 253

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

2 462 416

2 306 416

2 322 074

2 140 945

2 140 945

3 835 402

2 135 095

2 228 331

2 299 148

2 140 945

2 483 339

2 085 531

28 580 587

4

K3

Dologi kiadások

8 092 706

8 476 806

10 747 986

8 343 671

8 355 941

11 134 676

8 224 606

13 003 506

14 548 274

8 193 671

9 830 197

11 252 811

120 204 851

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

105 000

1 260 000

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

2 695 225

10 000 000

10 029 055

10 285 000

10 000 000

10 250 000

0

925 000

1 500 000

250 000

0

0

55 934 280

7

K6

Beruházások

317 500

254 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

571 500

8

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

K9

Finanszírozási kiadások

7 976 727

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 976 727

11

K

Kiadások összesen:

42 213 456

40 487 765

42 547 921

37 686 735

37 391 705

48 160 636

27 144 840

34 275 836

36 462 561

27 481 415

31 888 355

29 787 974

435 529 198

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

-17 775 130

4 839 610

17 604 693

10 408 200

2 002 388

-12 965 935

-4 328 747

-11 459 743

27 873 978

-2 887 322

-7 248 542

-6 063 451

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

90 784 489

73 009 359

77 848 969

95 453 662

105 861 862

107 864 250

94 898 315

90 569 568

79 109 825

106 983 804

104 096 482

96 847 940

90 784 489

3

2

+ bevételek

24 438 326

45 327 375

60 152 614

48 094 935

39 394 093

35 194 701

22 816 093

22 816 093

64 336 539

24 594 093

24 639 813

23 724 523

435 529 198

4

3

- kiadások

42 213 456

40 487 765

42 547 921

37 686 735

37 391 705

48 160 636

27 144 840

34 275 836

36 462 561

27 481 415

31 888 355

29 787 974

435 529 198

5

4

Záró pénzkészlet

73 009 359

77 848 969

95 453 662

105 861 862

107 864 250

94 898 315

90 569 568

79 109 825

106 983 804

104 096 482

96 847 940

90 784 489

90 784 489

14. melléklet a 2/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

14. melléklet a(z) 2/2024 (II.19.) önkormányzati rendelethez

Szakmár Község Önkormányzata

2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásai

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

240 762 000

252 800 100

265 440 105

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

60 000 000

63 000 000

66 150 000

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

38 751 000

40 688 550

42 722 978

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

3 500 000

3 675 000

3 858 750

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

35 000 000

36 750 000

38 587 500

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

251 000

263 550

276 728

12

5.

Működési bevételek

40 305 000

42 320 250

44 436 263

13

6.

Felhalmozási bevételek

0

0

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

379 818 000

398 808 900

418 749 345

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

45 000 000

47 250 000

49 612 500

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

424 818 000

446 058 900

468 361 845

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

418 818 000

439 758 900

461 746 845

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

0

0

0

4

2.1.

Beruházások

0

0

5

2.2.

Felújítások

0

0

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

418 818 000

439 758 900

461 746 845

8

4.

CÉLTARTALÉK

0

0

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

6 000 000

6 300 000

6 615 000

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

424 818 000

446 058 900

468 361 845