Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(V.21.) önkormányzati rendelete

Boldogkőváralja igazgatási területének szabályozási előírásairól, a Helyi Építési Szabályzatról és a Településrendezési Tervről szóló a 6/2005.(VIII.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 26- 2015. 05. 26

Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(V.21.) önkormányzati rendelete

Boldogkőváralja igazgatási területének szabályozási előírásairól, a Helyi Építési Szabályzatról és a Településrendezési Tervről szóló a 6/2005.(VIII.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

2015.05.26.

Boldogkőváralja Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében és a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. § (1) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörben eljáró B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály; Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága; Országos Vízügyi Főigazgatóság; B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály; Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasútügyi és Hajózási Hivatala; Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály; Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály; B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály; Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala; B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság; Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala és a szomszédos települések véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya BOLDOGKŐVÁRALJA község közigazgatási területén a Tekerjes fogadó területre terjed ki.
(2) A rendelet hatálya alá tartozó területen a vonatkozó hatályos jogszabályok előírásait az e rendeletben foglalt előírásokkal együtt kell alkalmazni.
(3) A rendelet előírásait a közterület használatáról szóló önkormányzati rendelet és a helyi építészeti örökség védelméről szóló önkormányzati rendelet figyelembe vételével kell alkalmazni.

2. § A HÉSZ 4. § 1.2.5 alpontja az alábbiak szerint módosul

1.2.5.

Hrsz: 269 / Tekerjes fogadó

Vt

Z

80

A beépítés módja:

Zártsorú

8,0

K

A telek maximális beépíthetősége:

80%

Maximális építménymagasság:

8,0 m

Minimális telekméret:

Kialakult

Előkert: 5,0 m

Hátsó kert: 0,00 m
egyéb szabályok betartása mellett

Védettségi besorolás:

Régészeti terület:-

Műemlék: -

Műemléki terület: -

Védendő épület: -

Védendő építészeti elem: -

Védendő telekosztás: X

Védendő beépítési jelleg: kisvárosiasodó beépítés

Telekhasználat: szgk. tárolás igénye telken belül kielégítendő.
Tömegképzés, architektúra: a telken több fő funkciójú épület is elhelyezhető.
Anyaghasználat: természetes anyag használat
Egyéb: -

3. §

Záró rendelkezések

(1) Ez a rendelet a közlést (a kihirdetést, megküldést a szerveknek) követő 5. napon, leghamarabb az elfogadástól számított 15. napon lép hatályba.
(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének módosított 6/2005.(VIII.30.) önkormányzati rendeletében a szabályozási tervlapoknak a jelen módosításokkal érintett részei helyén, a jelen rendelet mellékletében szereplő tervlapokat kell alkalmazni.
(3) A rendelet elfogadását követően az egységes szerkezetbe foglalásról gondoskodni kell.