Csákberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021 (II.15.) önkormányzati rendelete

a település Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2004.(I.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 16- 2021. 02. 16

Csákberény Község Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltak alapján a képviselő-testület hatáskörében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. 9/B.§ (2) b) pontjában, 13.§(1) bekezdésében és 62.§ (6) 6. pontjában, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazások alapján, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 28.§ (2) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörében eljáró lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, egyházak, települési önkormányzati szervek, államigazgatási szervek véleményének kikérésével, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. 6.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el:

1. § A település Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2004.(I.14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 5.§ bekezdése az 5. ponttal egészül ki az alábbiak szerint:

5”.  Gazdasági kereskedelmi, szolgáltatói terület- Gksz

a) Telkenként elhelyezhető létesítmények:

  • A kereskedelmi, szolgáltató terület elsősorban környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységi célú épületek elhelyezésére szolgál
  • A kereskedelmi, szolgáltató területen önálló lakó rendeltetésű épület nem helyezhető el, de a gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakás kialakítható.

​b) A telkek kialakítására vonatkozó méretek

  • a kialakítható legkisebb telekterület:    2 000m2
  • a kialakítható legkisebb telekszélesség:           25 m

c) Beépítési mód:        szabadonálló

d) Beépítettség legnagyobb mértéke: 40%

e) Megengedett legnagyobb építménymagasság:     9,50 m

f) Zöldfelület legkisebb mértéke:       20%

g) Építési hely

  • előkert:   legalább 10 m 

h) Környezetterhelési határérték:

  • a gazdasági területekre megengedett igénybevételi, kibocsátási és szennyezettségi határértékek.

i) A beépítés közművesítettségi feltétele: részleges közművesítettség”

2. § A R. mellékletét képező szabályozási tervlap normatartalma helyébe - jelen rendelet 1. mellékletében "a módosítás területi határa" jelkulccsal lehatárolt területeken - jelen rendelet 1. mellékletét képező Szabályozási terv "SZTM-1" jelű tervlap normatartalma lép.

3. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit a hatálybalépést követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

(2) Ez a rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

Mellékletek