Bátor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (III.13.) önkormányzati rendelete

a 2019. évi költségvetésről

Hatályos: 2019. 03. 14

Bátor  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32 cikk. (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. §. (1) bekezdésében foglaltak alapján (Áht.) - figyelembe véve az Áht. végrehajtására kiadott, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormányrendeletben meghatározott előírásokat – továbbá a Magyarország 2019. évi költségvetéséről szóló 2018 évi L. tv. rendelkezéseinek figyelembevételével a 2019. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:


  1. § (1) A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira és az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2.§ ( 1)  Képviselő-testület az Önkormányzat 2019. évi költségvetési kiadási és bevételi főösszegét az alábbiakban határozza meg:

bevételi főösszeg: 113 879 eFt

kiadási főösszeg:    113 879  eFt

(2) A 2019. évi költségvetés összesített bevételeinek és kiadásainak előirányzatait kiemelt előirányzatonként, kormányzati funkciónként, a kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok részletezését, a fejlesztési, felújítási feladatokat a költségvetés mellékletét képező fejezet- és címrend szerinti . az 1/a  és 1/b. melléklet tartalmazza.


3.§ (1)Az Önkormányzatnál  foglalkoztatottak engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát az 1/b sz  melléklet tartalmazza.


(2) Az Önkormányzat költségvetési pénzforgalmi mérlegét kiemelt előirányzatonként a 2. sz melléklet tartalmazza

(3) Az önkormányzat 2019. évi előirányzat felhasználási tervét a 3. melléklet tartalmazza.


4. § (1) Bátor  Községi Önkormányzat képviselő-testület a  térítési díjakat az alábbiak szerint határozza meg:


faluház termének bérleti díja:5000 Ft/alkalom

5.§  (1)  Bátor  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. év közben keletkező többletbevételéről külön előterjesztés alapján dönt.

(2) Bátor  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete külön dönt továbbá a központosított állami támogatás címén az önkormányzathoz utalt támogatásnak előirányzatként történő felhasználásáról, az érintett előirányzat módosításáról.

(3) Bátor  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a tárgyévi munkatervében meghatározott időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

6.§. Bátor  Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011 évi CXCIX törvény 60.§ (6) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a 2019 évi illetmény alap összegét 46 380,- Ft-ban határozza meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Bátor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. évi kiadásainak az előirányzatok közötti átcsoportosításról a költségvetési rendelet módosításakor dönt, az átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(2) Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a 2018. évi kiadásai előirányzatokhoz kapcsolódó szervezéseket elvégezze, a kiadásokkal kapcsolatban kötelezettséget vállaljon.

 (4) A költségvetési gazdálkodás a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét, és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magában.

Záró rendelkezések

8.§ (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2019  január 1-től kell alkalmazni.

(2) A 2019 január 1-i és a Rendelet kihirdetése közötti időszakban realizált bevételekre és teljesített kiadásokra a Rendelet előirányzatai biztosítanak fedezetet.

(3) A rendelet a szövegben megjelölt 1-3 számú mellékletekkel együtt alkalmazandó.

Mellékletek