Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017.(V.2.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésről

Hatályos: 2017. 05. 03- 2019. 12. 31

Demjén Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96.§ a) - b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a, pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ A rendelet alkalmazásában

a) hivatali helyiség: a Demjén Község Önkormányzata által a házasságkötés lebonyolítására biztosított helyiségek: Községháza 3395 Demjén, Kossuth tér 1. és Művelődési Ház 3395 Demjén, Petőfi u. 27.

b) hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés: a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkaidőn kívüli házasságkötés.


2.§       (1) A házasságkötés hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívüli, anyakönyvvezető közreműködésével történő lebonyolítása díjköteles. A díj mértékét az 1. melléklet tartalmazza.

(2) A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés akkor engedélyezhető, ha a felek a törvényi feltételek teljesítésén túl igazolják az (1) bekezdés szerinti díj befizetését.

(3) A díjat az engedélykérelem benyújtásával egyidejűleg kell megfizetni. A kérelem elutasítása esetén a befizetett díjat a kérelmező részére öt munkanapon belül vissza kell téríteni.

(4) Nem kell megfizetni az (1) bekezdésben meghatározott díjat, amennyiben a házasságkötésre a felek valamelyikének megromlott egészségi állapota miatt kerül sor hivatali helyiségen kívül.


3.§ Az anyakönyvezetőt a házasságkötés hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívüli lebonyolításáért bruttó 16.000 Ft megbízási díj illeti meg.

    

4.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


5.§ Hatályát veszti Demjén Község Önkormányzata Képviselő-testületének a házasságkötés és egyéb családi események lebonyolításának díjairól szóló 14/2011. (XI.3.) önkormányzati rendelete.



Mellékletek