Bakonybánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 27- 2023. 05. 27

Bakonybánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.05.27.

Bakonybánk Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014 (X.21.) önkormányzati rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1. § A Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete 18. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„18. § A nyílt szavazás kézfelemeléssel történik. A képviselő-testület tagjai a döntéshozatalkor igennel, nemmel, tartózkodással szavazhatnak.”

2. § A Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete 12. alcíme a következő 21/A. §-sal egészül ki:

„21/A. § (1) Amennyiben a képviselő-testület valamely tagja a személyes érintettségre vonatkozó bejelentési kötelezettségét elmulasztja, a mulasztás ismertté válását követően 15 napon belül vizsgálatot kell lefolytatni. A vizsgálat lefolytatása az Ügyrendi Bizottság hatáskörébe tartozik.

(2) Az Ügyrendi Bizottság eljárása során biztosítja az érintett képviselő személyes meghallgatását, bizonyítékai előterjesztést, szükség esetén egyéb dokumentumokat kér be. A Bizottság a vizsgálat eredményéről a képviselő-testület következő ülésén beszámol.

(3) A képviselő-testület a következő ülésen dönt arról, hogy a személyesen érintett képviselő részvételével hozott határozatot fenntartja, vagy a határozatot megsemmisíti és az előterjesztést újratárgyalja.”

3. § A Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete 23. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A közmeghallgatás időpontjáról a képviselő-testület munkatervében rendelkezik. Közmeghallgatás összehívása előtt a polgármester tájékoztatást tesz közzé a közmeghallgatás időpontja előtt legalább 8 nappal a következő helyeken:)

„b) a elektronikus formában az önkormányzat honlapján történő megjelenítéssel.”

4. § A Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete 26. § (2) bekezdés 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az Ügyrendi Bizottság 3 képviselő tagból áll, melynek nem lehet tagja a polgármester, illetve az alpolgármester. Az Ügyrendi Bizottság feladata:)

„1. a vagyonnyilatkozatok kezelése, nyilvántartása, ellenőrzése, vizsgálata, őrzése,”

5. § A Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete 30. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„30. § A jegyzői, aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, tartós akadályoztatásuk esetére a jegyzői feladatokat legfeljebb hat hónap időtartamra a rédei székhelyen foglalkoztatott szociális ügyintéző látja el.”

6. § Hatályát veszti a Bakonybánk Község Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő testületének 9/2014 (X.21..) önkormányzati rendelete

a) 23. § (1) bekezdés c) pontja,

b) 29. § (1) b) pontja.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.