Csokonyavisonta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III. 13.) önkormányzati rendelete

A hulladékgazdálkodásról szóló 1/2017. (I. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 13- 2018. 03. 14


Csokonyavisonta Község Önkormányzat Képviselő-testületének

2/2018 (III. 13.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodásról szóló

1/2017. (I. 30.) önkormányzati rendelet

módosításáról



1. §



A rendelet 8. §. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) Csokonyavisonta falu területén a természetes személy ingatlanhasználó – részére történő közvetlen számlázás esetén - legalább 30 nappal a kívánt időpont előtt írásban kérheti a Közszolgáltatótól a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szünetelését távolléte idejére, ha legalább 90 napig megszakítás nélkül nem tartózkodik lakóingatlanán, és ez idő alatt az ingatlanban senki sem lakik. Ezen feltétel teljesülését az ingatlanhasználó utólag – nullás, vagy csak alapdíjat tartalmazó, a szüneteltetés időpontjára vonatkozó közmű számlával (kivéve gáz) - igazolni köteles az időszakot követő 90 napon belül. Utóbbi hiányában a természetes személy ingatlanhasználó a díj megfizetésére kötelezett.




2. §


A rendelet az alábbi 5/A §-al egészül ki:



A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezések

5/A. §.

(1) A Közszolgáltató a közszolgáltatás nyújtása, a közszolgáltatási díj beszedésével kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az ügyfélszolgálati feladatok ellátása céljából jogosult kezelni az ingatlanhasználó Ht. 38. § (3) bekezdésében meghatározott adatait.

(2) A Közszolgáltató az (1) bekezdésben meghatározott adatokat – amennyiben e rendelet kivételt nem tesz – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés létrejöttének időpontjától a közszolgáltatási szerződés megszűnésének időpontjáig kezeli.

(3) A (2) bekezdéssel ellentétben, amennyiben az ingatlantulajdonosnak a közszolgáltatási szerződés megszűnésének időpontjában a közszolgáltatóval szemben, közszolgáltatási díjhátraléka áll fenn, a közszolgáltató az adatokat a hátralék, valamint a késedelmi kamat és a felmerült költségek összegének megtérüléséig, de legkésőbb a Ht. 52. § (4) bekezdésében meghatározott időpontig tartja nyilván és kezeli.


2

(4) A Közszolgáltató megteremti és fenntartja az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodik az adatok biztonságáról, meghatározza azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

(5) Az adatkezelést a Közszolgáltató azon munkavállalói végzik, akiknek az adatkezelés és feldolgozás és nyilvántartás a munkaköri feladati közé tartozik. Az adatkezelést végzők e tevékenységüket úgy folytatják, hogy az adatokhoz az arra jogosulatlan személyek ne férjenek hozzá, ne ismerhessék meg.

(6) A Közszolgáltató a közszolgáltatás kapcsán rendelkezésre bocsátott adatokat kizárólag a közszolgáltatás biztosítása céljából használja fel, azokat harmadik személy részére tovább nem adja.


3.§


A rendelet 13. §-a helyébe a következő lép:


Zöldhulladék elszállítása


13. §


  1. A település teljes területén a természetes személy ingatlanhasználó a zöldhulladékot elkülönítetten köteles gyűjteni az ingatlanán.


  1. A Közszolgáltató a begyűjtött zöldhulladék komposztálásáról, továbbkezeléséről a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően gondoskodni köteles.


  1. A Közszolgáltató biztosítja a természetes személy ingatlanhasználók részére a zöldhulladék gyűjtését az alábbiak szerint:
  1. Január hónapban két alkalommal a karácsonyi fenyőfák gyűjtését házhoz menő gyűjtési rendszerben. A fenyőfákat a karácsonyfadíszektől, szaloncukor papírtól és karácsonyfa tartótól megtisztított állapotban kell kihelyezni.

b) Április-november időszakban a zöldhulladékok hulladékudvarban történő átvételét az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervben foglaltaknak megfelelően.


  1. A karácsonyfák elszállításának időpontjáról a Közszolgáltató köteles az Önkormányzat részére tájékoztatást küldeni.


  1. A Közszolgáltató jogosult az elszállítást megelőzően ellenőrizni az ürítésre az ingatlan elé kihelyezett zöldhulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőzsák tartalmát.


  1. A karácsonyfákat az elszállítás napján kell kihelyezni a közterületre (a hulladékgyűjtő edényzet helyére) reggel 6,30 időpontig, hogy az a jármű és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületet és a növényzetet ne károsítsa, illetve ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével, és a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen.


3


  1. A zöldhulladékok hulladékudvarban történő leadása kizárólag azon természetes személy ingatlanhasználó számára biztosított, aki a közszolgáltatás díját megfizeti, illetve a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti.


4.§


Záró rendelkezések



(1) E rendelet kihirdetése napját követő naptól lép hatályba.

(2) A rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.



Csokonyavisonta, 2018. március 5.


        

        Harasztia Attila                                                                                      Balla Róbert

          polgármester                                                                                    címzetes főjegyző



A rendelet kihirdetve:



Csokonyavisonta, 2018. március 13.





                                      Balla Róbert

                                  címzetes főjegyző



1. számú melléklet


1. Közszolgáltató által felajánlott edényzet űrmértéke és az edények választhatóságának feltételei


  1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII.31.) kormányrendelet 7. §. (1) és (2) bekezdése alapján a Közszolgáltató az alábbi edényzeteket ajánlja fel:


Edényzet űrmértéke

60 literes

80 literes

120 literes

240 literes


A 60 literes edényzet használatának igényléséhez - amelyet kizárólag a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó természetes személy ingatlanhasználók választhatják - az önkormányzat által kiállított önkormányzati igazolás szükséges.

Mellékletek