Szulok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2024 évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 27

Szulok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2024 évi költségvetéséről

2024.02.27.

Szulok Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm.rendelet 27. §-a értelmében, valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. § (2)-(3) bekezdése, és a 24. § (3) bekezdése alapján az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottsága) terjed ki.

(2) A Képviselő-testület költségvetésében kötelező feladatai mellett önként vállalt feladatként strandfürdő és kempingszolgáltatást lát el, államigazgatási feladatra bevételt és kiadást nem állapít meg.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését 147.814.451,- Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, és 147.814.451,- Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg. Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 68.427.357,- Ft-ban

aa) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0.- Ft-ban

ab) előző évi pénzmaradványt 2.325.517.- Ft-ban

ac) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

b) a működési célú kiadásokat 69.599.163,- Ft-ban

ba) a személyi juttatások kiadásait 28.797.160,- Ft-ban

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és a szociális hozzájárulási adót 3.237.992,- Ft-ban

bc) a dologi kiadásokat 19.958.000,- Ft-ban

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 9.979.626,- Ft-ban

be) egyéb működési célú kiadásokat 6.040.100,- Ft-ban

bf) az általános tartalékot 1.153.711.- Ft-ban

bg) a céltartalékot 0.- Ft-ban

c) a felhalmozási célú bevételt 0,- Ft-ban

ca) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket .0.- Ft-ban

cb) előző évi pénzmaradványt 77.061.577,- Ft-ban

cc) vállalkozási maradványt 0.- Ft-ban

d) a felhalmozási célú kiadást 77.061.577,- Ft-ban

da) intézményi beruházások összegét 0,- Ft-ban

db) felújítások összegét 76.045.577.- Ft-ban

dc) gépek, berendezések vásárlásának összegét 1.016.000,- Ft-ban

dd) lakástámogatás összegét 0.-Ft-ban

de) lakásépítés összegét 0.-Ft-ban

df) egyéb felhalmozási kiadások összegét- 0Ft-ban állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 1. melléklet alapján hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiányt az Mötv 111. § (4) bekezdése alapján nem tervez.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat a 2024 évre tervezett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(6) Az önkormányzat által európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programokat, projekteket a 7. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az Áht. 10. § (4a) bekezdése szerinti költségvetési szervet nem tart fenn.

(8) A képviselő-testület az önkormányzati dolgozók létszámát 3 főben, a közfoglalkoztatottak létszámát az Önkormányzatnál 5 főben határozza meg. A fizetési számlához kapcsolódóan törvény alapján a foglalkoztatotti jogviszonyban: közalkalmazott, Munka törvénykönyve alapján foglalkoztatott állandó dolgozó, főállású polgármester részére havonta adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2024. évben 1.000,- Ft. Polgármester részére 2024 évben adott éves Cafeteria összege nettó 400.000 Ft.

(9) Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 10. § (3) bekezdése b pontja szerinti naptári éve belül adósságot keletkeztető ügyletet a Képviselő-testület tervez.

(10) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzá járulás részletes szabályairól a 353/2011.(XII.30.) Korm.rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 10. § (1) bekezdése szerint adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeket nem tervez a Képviselő-testület.

(11) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

4. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal az esetleges átmeneti likviditási nehézségek áthidalására éven belül lejáró hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 500.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzatnál céltartalékot nem különít el

(2) A képviselő-testület 2024. évre általános tartalékként 1.153.711,- Ft-ot különít el.

Több éves kihatással járó feladatok

7. § (1) A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatokat nem tervez.

(2) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011(XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv . 10. § (5) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. § A 2024. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 10. melléklet tartalmazza.

Közvetett támogatások

9. § Az Önkormányzat a helyi iparűzési adórendelete szerint adómentességet biztosít a háziorvos részére.

A 2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendeletben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát nem ruházza át

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 15. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § (1) A Közös Hivatal éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a jegyző, mint a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A Közös Hivatal éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A Közös Hivatal tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A Közös Hivatal kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthat be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) A Közös Hivatal éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhat.

12. § A Közös Hivatal pénzmaradványát a fenntartó képviselő-testületek hagyják jóvá.

13. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Közös Önkormányzati Hivatal.

14. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)–(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A Közös Hivatal a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(3) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(4) A költségvetési szerv a gazdálkodási év során elért többletbevételeit 500.000,- Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatja.

(5) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról – a jegyző által benyújtott kérelem alapján – a Képviselő-testületek döntenek.

(6) A jegyző a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat köteles az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja.

Létszám és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

16. § (1) A költségvetési szerv által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 1 %-a.

(2) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

Támogatási szerződés

17. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződést a 6/2011. (VII.15.) számú önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint kell megkötni

(3) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

18. § A nettó 2 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

19. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

20. § A Környezetvédelmi Alap bevételeit a tartós környezetkárosodások kármentesítésére kell felhasználni.

Önkormányzati biztos kirendelése

21. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

22. § A képviselő-testület hatáskörét gyakorolva e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolót a polgármester fogadja el. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

23. § Ez a rendelet 2024. február 27-én lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Működési cél

összeg

pénzmaradvány

2 325 517

Felhalmozási cél

összeg

pénzmaradvány

77 061 577

2. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat bevételei

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

Összesen

I. Működési bevételek

68 427 357

68 427 357

1. Kapott támogatás

40 092 127

40 092 127

központi költségvetéstől kapott támogatás

40 092 127

40 092 127

0

2. Működési célú támogatásértékű bevétel

11 797 230

11 797 230

elkülönített állami pénzalapból

11 797 230

11 797 230

0

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból

0

0

helyi önkormányzattól

0

0

nemzetiségi önkormányzattól

0

többcélú kistérségi társulástól

0

központi költségvetéstől

0

térségi fejlesztési tanácstól

0

európai uniós forrásból EFOP

0

0

európai uniós forrásból TOP

0

0

európai uniós forrásból VP

0

0

0

3. Közhatalmi bevételek

15 100 000

0

15 100 000

adók

15 100 000

15 100 000

0

illetékek

0

járulékok

0

gépjárműadó

0

0

bírságok

0

díjak

0

egyéb fizetési kötelezettségek

0

4. Intézményi működési bevétel

1 438 000

1 438 000

áru és készletértékesítés

0

nyújtott szolgáltatások ellenértéke

48 000

48 000

0

bérleti díj bevételek

1 200 000

1 200 000

0

egyéb bevétel

0

alkalmazottak térítése

0

általános forgalmi adó bevételek

190 000

190 000

0

hozam és kamatbevételek

0

kártérítés

0

5. Működési célú átvett pénzeszköz

0

6. Előző évi működési célú maradvány átvétele

0

0

II. Felhalmozási

0

1. Felhalmozási bevételek

0

tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

0

pénzügyi befektetések bevételei

0

sajátos felh.és tőke jellegű bevételek

0

2. Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

0

0

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

3. Előző évi felhalmozási célú maradvány átvétele

0

0

III. Kölcsönök

0

1. Működési célú kölcsönök

0

hitel felvétel

0

nyújtott kölcsön visszatérülése

0

2. Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

kapott kölcsönök

0

nyújtott kölcsön visszatérülése

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

68 427 357

0

68 427 357

0

IV. Előző évi pénzmaradvány

79 387 094

79 387 094

1. Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele (BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

2 325 517

2 325 517

0

2. Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele
(BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

77 061 577

77 061 577

0

V. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei
(KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)

0

0

működési célú

0

felhalmozási célú

0

VI. Aktív pénzügyi műveletek

0

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

147 814 451

0

147 814 451

3. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat kiadásai

Kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

Összesen

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

68 012 878

68 012 878

Személyi juttatások

28 797 160

28 797 160

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

0

Szociális hozzájárulási adó

3 237 992

3 237 992

0

Dologi kiadások

19 958 000

19 958 000

0

Ellátottak pénzbeli jutattásai

9 979 626

9 979 626

0

Egyéb működéi célú kiadások

6 040 100

6 040 100

0

Szolidaritási hozzájárulás

0

0

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

77 061 577

0

77 061 577

Intézményi beruházások

0

0

Felújítások

76 045 577

76 045 577

0

gépek, berendezések beszerzése

1 016 000

1 016 000

0

Lakástámogatás

0

0

Lakásépítés

0

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

KÖLCSÖNÖK

1 586 285

0

1 586 285

Működési célú kölcsönök

1 586 285

0

1 586 285

Folyószámla hitel törlesztés

0

0

ÁHT-n belül megelőlegezett

1 586 285

1 586 285

0

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

Kölcsön nyújtása

0

0

Hitel törlesztés

0

0

Felhalmozási célú hitel törlesztése

0

0

TARTALÉKOK

0

0

Általános tartalék

1 153 711

0

1 153 711

Céltartalék

0

0

Működési célú

1 153 711

1 153 711

0

Felhalmozási célú

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

147 814 451

0

0

147 814 451

0

0

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰVELETEK KIADÁSAI (KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)

0

0

0

0

működési célú

0

0

felhalmozási célú

0

0

0

0

PASSZÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK

0

0

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

147 814 451

0

147 814 451

4. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

feladat megnevezése

előirányzat összege

Gépek beszerzése

1 016 000

ÖSSZESEN

1 016 000

5. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

feladat megnevezése

előirányzat összege

Járdafelújítás

9 999 577

Kultúrház felújítás

66 046 000

ÖSSZESEN

76 045 577

6. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások

szociális, rászorultsági ellátás

összeg

átmeneti segély

1 000 000

BURSA

350 000

köztemetés

500 000

lakhatási támogatás

3 000 000

beiskolázási segély

2 000 000

egyéb természetbeni támogatás (tűzifa)

1 000 000

Falugondnok üzemeltetés kül.

2 129 626

ÖSSZESEN

9 979 626

7. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2023

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

0

0

Összesen

0

0

0

2024

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

Kultúrház felujítás

66046000

0

66046000

2025

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forás

Összesen

9. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Saját bevételek

2024

a helyi adóból származó bevétel,

15 100 000

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

Összesen:

15 100 000

Adósságot keletkeztető ügyletek

2024

2025

2026

hitel, kölcsön

értékpapír

váltó

pénzügyi lízing

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

Összesen:

0

0

0

10. melléklet a 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási ütemterv

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK

900 000

900 000

900 000

669 000

900 000

1 000 000

900 000

900 000

1 131 000

900 000

900 000

6 538 000

16 538 000

TÁMOGATÁSOK

3 500 000

3 500 000

3 500 000

3 500 000

3 500 000

3 000 000

3 000 000

3 500 000

3 500 000

3 000 000

3 000 000

3 592 127

40 092 127

FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK

TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK

900 000

900 000

900 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 097 230

11 797 230

VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

0

TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE

0

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK

3 900 000

1 500 000

500 000

6 100 000

900 000

13 950 000

1 550 000

500 000

500 000

19 800 000

3199994

26 987 100

79 387 094

ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE

0

KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE

0

HITELEK

ÖSSZESEN

9200000

6800000

5800000

11269000

6300000

18950000

6450000

5900000

6131000

24700000

8099994

38214457

147 814 451

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

6 500 000

6 800 000

5 500 000

6 280 181

5 500 000

5 500 000

5 500 000

5 500 000

5 500 000

5 500 000

5 500 000

6 018 982

69 599 163

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

2 700 000

300000

4 988 819

800000

13450000

950 000

400000

631000

19 200 000

2599994

31 041 764

77 061 577

Hitel törl

TARTALÉK

1 153 711

1 153 711

ÖSSZESEN

9200000

6800000

5800000

11269000

6300000

18950000

6450000

5900000

6131000

24700000

8099994

38214457

147814451