Szenyér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014 (V.26. önkormányzati rendelete

Szenyér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.26.) számú rendelete a Szenyér község helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 6/ 2003. (IV. 7.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 06. 11- 2014. 06. 11

Szenyér Község Önkormányzata Képviselőtestületének

5/2014. (V.26.) számú rendelete

a

Szenyér község helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló

6/ 2003. (IV. 7.) számú rendelet módosításáról



Szenyér Község Önkormányzata Képviselő Testülete az Alaptörvény 32. cikke (1) bekezdése a .) pontja valamint  az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban Étv) 6/A.§. (3) bekezdésében és a 62.§ (6) 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Tv. 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában és az Étv 6.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Szenyér helyi építési szabályzatáról szóló 6/2010(IX.20.) számú rendeletével módosított 6/ 2003. (IV. 7.) számú rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1.§


(1)       A 6/2010(IX.20.) számú rendelettel módosított 6/ 2003. (IV. 7.) számú rendelet (a továbbiakban: R)  R 5.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


            „(1) Telekalakítás a meglévő telekstruktúrához igazodva az övezeti előírások szerinti minimális teleknagyság betartásával és a tervezett úthálózat kötelező szabályozási vonalainak figyelembevételével történhet.”


(2)       A R 17.§ (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Mezőgazdasági területen – a kertes mezőgazdasági terület kivételével

                        a)a létesíthető épület magassága maximum 6,5 m, toronyszerű technológiai építmény magassága – ha az alkalmazott üzemtechnológia indokolttá teszi – ennél nagyobb is lehet

                        b)új épület elhelyezése a meglévő épületekhez csatlakozóan, vagy – önálló elhelyezés esetén – szabadonálló beépítési móddal történhet

            c)az épületek tetőfedése cserép, betoncserép, illetve formájában és karakterében a cseréphez igazodó fedés vagy fémlemez fedés lehet. A tető hajlásszöge 30-45o közötti – a 6 méternél nagyobb fesztávú tetőszerkezetek esetében alacsony hajlásszögű is – lehet.”

           

(3)       A R 17.§ (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az építmények termőföldön (kül- és belterületen) történő során érvényre kell juttatni azt, hogy az elhelyezés a környező területen a talajvédő gazdálkodás feltételeit ne rontsa.”


(4)       A R 18.§-ban az „Mo jelű mezőgazdasági övezet” megnevezés helyébe – azért, hogy a szabályozási terveken alkalmazott övezeti jellel és megnevezéssel azonos legyen – „Máo általános mezőgazdasági terület” megnevezés lép.


(5)       A R 19.§-ban az „M1 jelű mezőgazdasági övezet” megnevezés helyébe – azért, hogy a szabályozási terveken alkalmazott övezeti jellel és megnevezéssel azonos legyen – „Má1 általános mezőgazdasági terület” megnevezés lép.


(6)       A R 20.§-ban az „M2 jelű mezőgazdasági övezet” megnevezés helyébe – azért, hogy a szabályozási terveken alkalmazott övezeti jellel és megnevezéssel azonos legyen – „Má2 általános mezőgazdasági terület” megnevezés lép.


(7)       A R 21.§-ban az „Mk jelű mezőgazdasági övezet” megnevezés helyébe – azért, hogy a szabályozási terveken alkalmazott övezeti jellel és megnevezéssel azonos legyen – „Mk kertes mezőgazdasági terület” megnevezés lép.


(8)       A R 21.§ (10) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az Mk0 övezeti jelű – építési lehetőség nélküli belterületi kert – kertes mezőgazdasági területen épületet építeni nem lehet, azon csak a nyomvonal jellegű építmények és műtárgyaik – külön jogszabály előírása alapján – helyezhetők el,.”

2.§



(1)       A R 24.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


            „(3) A település műemlékeit, nyilvántartott régészeti lelőhelyeit és régészeti érdekű területeit a bel- és a kül-területi szabályozási terv tünteti fel.”


(2)       A R 24.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


            „(6) A védelemben részesített helyi építészeti értékek2. sz. mellékletben kerültek felsorolásra.”



3.§


Az R mellékletét képező Sz-1 jelű „Külterület szabályozási terv módosító tervlap” e rendelet 2. sz. melléklete szerint módosul.


4.§


(1)       E rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.


(2)       A rendelet kiegészül  e rendelet 1. számú  mellékletével.


(3)       E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a R 5.§ (5) bekezdése, 13.§ (7) bekezdése, 17.§ (2) bekezdése, 25.§ (5) bekezdése, 26.§-a, 27.§-a, 28.§-a és 29.§-a.


Szenyér, 2014. május 22.



Bogdán Imre                                                Hoffmanné dr. Németh Ildikó

polgármester                                                                 jegyző