Nemesdéd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2019. (VI. 3.) önkormányzati rendelete

Nemesdéd község településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2019. 06. 04

Nemesdéd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. fejezet


Általános rendelkezések


1. A rendelet hatálya


1. §


E rendelet hatálya Nemesdéd község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.

II. fejezet


Partnerségi egyeztetés szabályai


2. Az egyeztetésben résztvevők köre


2. §


Nemesdéd község közigazgatási területére készülő fejlesztési dokumentumok, településrendezési eszközök és településképi dokumentumok készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) Nemesdéd község lakossága és a Nemesdéden ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemélyek,

b) Nemesdéd község területén működő és bejegyzett civil szervezetek,

c) Nemesdéd községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

d) Nemesdéd községben működő egyházak.


3. A tájékoztatás módja és eszközei


3. §


(1) A község polgármestere a településfejlesztési, településrendezési és településképi dokumentum készítéséhez és módosításához az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt és tájékoztatást tesz közzé, e rendelet 1. mellékletében meghatározott módon és határidővel:


Teljes körű eljárás esetén:

a) Az önkormányzat a hivatalos honlapján (www.nemesded.hu) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés és a kapcsolódó dokumentációk nyilvánossága érdekében;

b) Értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást tölt fel az a) pont szerinti tárhelyre, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a Nagyszakácsi Közös Önkormányzati Hivatal Nemesdédi kirendeltségének (továbbiakban: NKÖH) hirdetőtábláján.

c) Értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást jelenít meg a NKÖH Nemesdédi kirendeltségének hirdetőtábláján.

d) Lakossági fórumot hív össze, melyet 8 nappal megelőzően az előzetes tájékoztató anyagot, illetve az elkészült tervezetet közzé teszi az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a NKÖH Nemesdédi kirendeltségének hirdetőtábláján.

e) A Partnerek az anyagok közzétételétől, illetve a lakossági fórum megtartásától számított 8 napon belül papír alapon, avagy elektronikusan tehetik meg javaslataikat, észrevételeiket.


(2) Célzott eljárás esetén: a teljes körű eljárás szerinti eljárás kerül lefolytatására, a lakossági fórum megtartása kivételével.


4. §


A partnerek a honlapról letölthető, illetve a NKÖH Nemesdédi kirendeltségének irodájában átvehető, e rendelet 2. melléklet szerinti partneri adatlap felhasználásával a tájékoztatóban meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak

a) papír alapon a NKÖH Nemesdédi kirendeltség címére (8722 Nemesdéd, Fő u. 99.)

b) elektronikus levélben a nemesded@nemesded.hu e-mail címre

történő megküldéssel.


4. A vélemények kezelése, dokumentálása, nyilvántartása


5. §


A partnerektől beérkezett véleményeket a tájékoztatást kezdeményező


a) nyilvántartásba veszi, összegzi és az iratkezelés általános szabályainak megfelelően ügyiratban megőrzi;

b) kiértékeli, és döntéskérő indítványt állít össze a polgármesternek a vélemények elfogadásáról vagy elutasításáról, az el nem fogadott véleményeket indokolással látja el;

c) a döntéskérő indítvány alapján a partnerségi egyeztetést lezáró – elfogadást vagy elutasítást tartalmazó – átruházott hatáskörben a polgármester által hozott határozatot

ca) közzéteszi a hivatal hirdetőtábláján;

cb) feltölti a honlap külön tárhelyére;

cc) elhelyezi az ügyiratban;

d) intézkedik az elfogadott véleményeknek a dokumentációban történő átvezetéséről;

e) tájékoztatást küld a partnereknek.


6. §


Az önkormányzat az elfogadott településfejlesztési koncepciót, integrált településfejlesztési stratégiát, településrendezési eszközöket, településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet a hatálybalépést követő 10 napon belül a honlap külön tárhelyére feltölti.

III. Fejezet


5. Záró rendelkezések


7. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


8. §


E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépést követően megkezdett eljárásokra, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelettel összhangban kell alkalmazni.






                             Tompa Boldizsár s.k.                                                          Ács Attila s.k.

                                   polgármester                                                                       jegyző

Mellékletek