Szentgáloskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 01- 2029. 12. 30

Szentgáloskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.01.

Szentgáloskér Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 148.391.602 Ft költségvetési bevétellel,

b) 148.391.602 Ft költségvetési kiadással,

c) 0 Ft költségvetési egyenleggel állapítja meg.

(2) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) 104.944.687 Ft működési költségvetés kiadásai;

aa) 34.963.980 Ft személyi juttatások kiadásai;

ab) 3.547.010 Ft munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiadásai;

ac) 49.302.215 Ft dologi kiadások;

ad) 2.760.000 Ft ellátottak pénzbeli juttatásai;

ae) 14.371.482 Ft egyéb működési célú kiadások;

b) 41.782.256 Ft felhalmozási költségvetés kiadásai;

ba) 8.250.100 Ft beruházások;

bb) 33.532.156 Ft felújítások;

bc) 0 Ft egyéb felhalmozási kiadások;

c) 500.000 Ft tartalék;

d) 1.164.659 Ft finanszírozási kiadások jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét az 1. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok bontásban az 2. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet és a 4. melléklet részletezi.

(6) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának a felhasználását rendeli el.

(7) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a képviselő-testület az előző évek költségvetési maradvány felhasználását, valamint a saját bevételek működési kiadások finanszírozásán felüli részfelhasználását rendeli el. A felhalmozási hiány fejlesztési hitelből történő külső finanszírozásához a Kormány engedélye szükséges.

(8) A köztisztviselői illetményalapot 55.000 Ft mértékben állapítja meg.

(9) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és a 234. § (4) bekezdése alapján egységesen 20 % illetménykiegészítést határoz meg a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó valamennyi köztisztviselő részére.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 5. melléklet részletezi.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. §-ában szabályozott középtávú tervezés részeként az önkormányzat és intézményei 2024. évi költségvetésének tervezéséhez Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény, valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet szabályozására figyelemmel a társulás saját bevételeit, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegéről a költségvetési pénzügyi kitekintő adatokat a rendelet 6. melléklet szerinti tartalommal határozza meg.

(3) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 12. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 500.000 Ft tartalékok állapít meg. A tartalékot a Képviselő-testület engedélyével lehet felhasználni, átcsoportosítani.

(9) A Képviselő-testület a 2024. évet megelőző három év költségvetési mérlegét a 13. melléklet szerint részletezi.

(10) A Képviselő-testület a többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve célok szerint a 14. melléklet szerint részletezi.

(11) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások tervét a 15. melléklet szerint részletezi.

(12) A Képviselő-testület a 2024. évi előirányzat felhasználási tervet a 16. melléklet szerint részletezi.

(13) A Képviselő-testület a 2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulását jogcímenként a 17. melléklet szerint részletezi.

(14) A Képviselő-testület a 2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulását jogcímenként a 18. melléklet szerint részletezi.

(15) A Képviselő-testület a 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokat a 19. melléklet szerint részletezi.

(16) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételeit és kiadásait a 20. melléklet szerint részletezi.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. melléklet szerinti adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2029. december 31-én hatályát veszti.

9. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Szentgáloskér Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetésének címrendje (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Szentgáloskér Községi Önkormányzat

148 391 602

148 391 602

98 380 138

0

50 011 464

3

Személyi juttatások

34 963 980

4

Munkaadókat terhelő járulékok

3 547 010

5

Dologi kiadások

49 302 215

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 760 000

7

Egyéb működési célú kiadások

14 371 482

8

Beruházások

8 250 100

9

Felújítások

33 532 156

10

Egyéb felhalmozási kiadások

0

11

Céltartalék

500 000

12

Finanszírozási kiadások

1 164 659

2. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Szentgáloskér Községi Önkormányzat 2024. évi összevont mérlege (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

29 551 464

29 551 464

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

19 058 280

19 058 280

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

8 223 192

8 223 192

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 269 992

2 269 992

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

20 460 000

20 460 000

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

20 460 000

20 460 000

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

24 940 000

24 940 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

820 000

820 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

24 000 000

24 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

120 000

120 000

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

720 000

720 000

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

480 000

480 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

240 000

240 000

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

4 750 100

4 750 100

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

4 750 100

4 750 100

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

80 421 564

80 421 564

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

67 970 038

67 970 038

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

67 970 038

67 970 038

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

67 970 038

67 970 038

0

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

148 391 602

148 391 602

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

105 444 687

104 686 187

758 500

0

3

1.1.

Személyi juttatások

34 963 980

34 263 980

700 000

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 547 010

3 488 510

58 500

0

5

1.3.

Dologi kiadások

49 302 215

49 302 215

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 760 000

2 760 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 371 482

14 371 482

0

0

8

1.18.

Tartalékok

500 000

500 000

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

41 782 256

41 782 256

0

0

12

2.1.

Beruházások

8 250 100

8 250 100

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

33 532 156

33 532 156

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

147 226 943

146 468 443

758 500

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

1 164 659

1 164 659

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 164 659

1 164 659

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 164 659

1 164 659

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

148 391 602

147 633 102

758 500

0

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

6

6

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10

10

0

0

3. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

29 551 464

Személyi juttatások

34 963 980

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 460 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 547 010

4

Működési bevételek

720 000

Dologi kiadások

49 302 215

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 760 000

6

Közhatalmi bevételek

24 940 000

Egyéb működési célú kiadások

14 371 482

7

Tartalékok

500 000

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

75 671 464

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

105 444 687

9

Működési célú finan.bevételek összesen

30 937 882

Működési célú finan.kiadások összesen

1 164 659

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

106 609 346

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

106 609 346

11

Költségvetési hiány:

29 773 223

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

4. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

8 250 100

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

33 532 156

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

4 750 100

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

4 750 100

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

41 782 256

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

37 032 156

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

41 782 256

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

41 782 256

9

Költségvetési hiány:

37 032 156

Költségvetési többlet:

10

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

5. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből származó tárgyévi és az azt követő három év fizetési kötelezettségének megállapításához (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

2027. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

24 940 000

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

24 940 000

0

0

0

9

Adott évi saját bevétel 50%-a

12470000

0

0

0

10

Hitel felvételből származó tőketartozás XII. 31-én

11

Kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

12

Adósságot keletkeztető ügyletek összértéke

0

0

0

0

13

Tőkefizetési kötelezettség

14

Kamatfizetési kötelezettség

15

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

0

0

0

7. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Szentgáloskér Községi Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai (adatok forintban)

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Szentgáloskér Községi Önkormányzat beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Óvodai kazán vásárlás

1 000 000 Ft

2 024

0

1 000 000

0

3

MFP kommunális eszközbeszerzés

4 750 100 Ft

2 024

0

4 750 100

0

4

Eszközbeszerzések, szerszámok

1 000 000 Ft

2 024

0

1 000 000

0

5

Dózsa utca fásítás

500 000 Ft

2 024

0

500 000

0

6

Eszközbeszerzések, szerszámok

500 000 Ft

2 024

0

500 000

0

7

Irodai eszközök beszerzése

500000

2 024

0

500 000

0

8

ÖSSZESEN:

8 250 100

0

8 250 100

0

9. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként (adatok forintban)

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Top+ befejezése-építés

25 177 852 Ft

25 177 852

0

3

Traktor felújítása

1 000 000 Ft

2 024

1 000 000

0

4

Petőfi u. eleje MFP

7 354 304

2 024

7 354 304

0

5

0

6

0

7

ÖSSZESEN:

33 532 156

0

33 532 156

0

10. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások (adatok forintban)

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról (adatok forintban)

1. Költségvetési szerv neve:

2. Költségvetési szerv számlaszáma:

3. Éves eredeti kiadási előirányzat:

4. 30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

B

C

D

E

F

G

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások

0

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

0

0

0

0

0

5. Dátum:

6. Aláírás:

12. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

29 551 464

29 551 464

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

19 058 280

19 058 280

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

8 223 192

8 223 192

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 269 992

2 269 992

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

20 460 000

20 460 000

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

20 460 000

20 460 000

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

24 940 000

24 940 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

820 000

820 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

24 000 000

24 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

120 000

120 000

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

720 000

720 000

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

480 000

480 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

240 000

240 000

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

4 750 100

4 750 100

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

4 750 100

4 750 100

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

80 421 564

80 421 564

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

67 970 038

67 970 038

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

67 970 038

67 970 038

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

67 970 038

67 970 038

0

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

148 391 602

148 391 602

0

0

2. Kiadási jogcímek:

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

105 444 687

104 686 187

758 500

0

3

1.1.

Személyi juttatások

34 963 980

34 263 980

700 000

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 547 010

3 488 510

58 500

0

5

1.3.

Dologi kiadások

49 302 215

49 302 215

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 760 000

2 760 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 371 482

14 371 482

0

0

8

1.18.

Tartalékok

500 000

500 000

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

41 782 256

41 782 256

0

0

12

2.1.

Beruházások

8 250 100

8 250 100

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

33 532 156

33 532 156

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

147 226 943

146 468 443

758 500

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

1 164 659

1 164 659

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 164 659

1 164 659

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 164 659

1 164 659

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

148 391 602

147 633 102

758 500

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

6

6

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10

10

13. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

36 523 120

40 488 380

36 225 664

29 551 464

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 837 626

21 574 196

18 919 352

19 058 280

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

8 877 610

8 879 470

9 490 643

8 223 192

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

2 496 994

2 269 992

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

6 537 884

5 439 780

1 226 820

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2 324 934

4 091 855

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

18 637 651

14 783 235

15 823 811

20 460 000

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

18 637 651

14 783 235

15 823 811

20 460 000

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

27 559 548

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

27 559 548

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

17 897 939

12 233 480

26 696 028

24 940 000

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 453 883

1 261 712

1 228 848

820 000

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

16 330 158

10 952 362

25 359 285

24 000 000

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

113 898

19 406

107 895

120 000

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 370 552

3 458 102

4 654 651

720 000

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

6 000

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

25 000

2 000

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

758 500

480 000

35

5.5.

Ellátási díjak

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

38

34

28

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

2 370 514

3 427 068

3 894 123

240 000

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

7 500 000

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7 500 000

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

414 500

304 000

229 500

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

414 500

304 000

229 500

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

31 354 452

91 719 979

0

4 750 100

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

31 354 452

91 719 979

4 750 100

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

107 198 214

162 987 176

118 689 202

80 421 564

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

22 406 313

45 970 062

93 292 869

67 970 038

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

22 406 313

45 970 062

93 292 869

67 970 038

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

994 001

0

1 164 659

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

994 001

1 164 659

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

80

15.

Váltóbevételek és adóssághoz nem kapcsolódó sz.ügyletek bevételei

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

23 400 314

45 970 062

94 457 528

67 970 038

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

130 598 528

208 957 238

213 146 730

148 391 602

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

62 603 894

72 673 229

79 674 105

105 444 687

3

1.1.

Személyi juttatások

26 120 202

32 489 377

33 178 242

34 963 980

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 941 402

3 215 855

3 279 804

3 547 010

5

1.3.

Dologi kiadások

17 055 230

20 631 222

21 915 223

49 302 215

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 672 142

3 248 823

3 284 640

2 760 000

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

12 314 918

13 087 952

18 016 196

14 371 482

8

1.18.

Tartalékok

500 000

500 000

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

21 038 439

41 997 139

38 931 571

41 782 256

12

2.1.

Beruházások

2 796 788

7 171 206

14 412 270

8 250 100

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

18 241 651

34 664 068

24 519 301

33 532 156

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

161 865

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

83 642 333

114 670 368

118 605 676

147 226 943

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

986 133

994 001

1 192 405

1 164 659

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

986 133

994 001

1 192 405

1 164 659

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

42

9.

Váltókiadások

0

43

10.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

44

11.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+10.)

986 133

994 001

1 192 405

1 164 659

45

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+11.)

84 628 466

115 664 369

119 798 081

148 391 602

14. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint (adatok forintban)

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Óvodai Kazán vásárlás

2 024

1 000 000

1 000 000

3

2

Dózsa u fásítás

2 024

500 000

500 000

4

3

MFP kommunális rszközbeszerzés

2 024

4 750 100

4 750 100

5

4

Szerszámok, eszközök beszerzése

2 024

1 500 000

1 500 000

6

5

Irodai eszközök, bútorok beszerzése

2 024

500 000

500 000

7

6

Összesen

0

8 250 100

0

0

0

8 250 100

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Top+ befejezése

2 022

51 014 148

25 177 852

76 192 000

3

2

Traktor felújítása

2 024

1 000 000

1 000 000

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

51 014 148

26 177 852

0

0

0

77 192 000

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

0

8 250 100

0

0

0

8 250 100

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

51 014 148

26 177 852

0

0

0

77 192 000

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

51 014 148

34 427 952

0

0

0

85 442 100

15. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezése (adatok forintban)

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

1 020 000

200 000

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

1 020 000

200 000

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

1 020 000

200 000

16. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási terv 2024. év (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

4 167 622

50 011 464

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

10 000

10 000

12 420 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

12 420 000

10 000

10 000

10 000

24 940 000

5

B4

Működési bevételek

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

60 000

720 000

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

4 750 100

0

0

0

0

0

4 750 100

9

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

37 032 156

0

0

30 937 882

0

0

0

0

0

67 970 038

10

B

Bevételek összesen:

4 237 622

4 237 622

16 647 622

41 269 778

4 237 622

4 237 622

39 925 604

4 237 622

16 647 622

4 237 622

4 237 622

4 237 622

148 391 602

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

2 748 515

2 748 515

2 748 515

2 748 515

2 948 515

3 251 915

3 023 515

2 748 515

2 748 515

2 748 515

3 751 915

2 748 515

34 963 980

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

269 948

269 948

269 948

269 948

269 948

356 015

346 948

269 948

269 948

269 948

414 515

269 948

3 547 010

4

K3

Dologi kiadások

1 272 825

1 197 825

2 396 325

5 146 325

2 012 325

3 425 445

17 073 300

5 472 645

4 245 825

3 495 325

2 112 225

1 451 825

49 302 215

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

80 000

80 000

80 000

80 000

80 000

80 000

80 000

80 000

680 000

680 000

80 000

680 000

2 760 000

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

560 000

560 000

1 712 259

760 000

560 000

560 000

748 139

560 000

1 712 259

760 000

5 318 825

1 060 000

14 871 482

7

K6

Beruházások

0

0

1 000 000

0

500 000

500 000

4 750 100

1 000 000

0

0

500 000

0

8 250 100

8

K7

Felújítások

0

0

0

7 354 304

0

0

1 000 000

0

0

25 177 852

0

0

33 532 156

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

K9

Finanszírozási kiadások

0

1 164 659

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 164 659

11

K

Kiadások összesen:

4 931 288

6 020 947

8 207 047

16 359 092

6 370 788

8 173 375

27 022 002

10 131 108

9 656 547

33 131 640

12 177 480

6 210 288

148 391 602

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

-693 666

-1 783 325

8 440 575

24 910 686

-2 133 166

-3 935 753

12 903 602

-5 893 486

6 991 075

-28 894 018

-7 939 858

-1 972 666

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

-693 666

-2 476 991

5 963 584

30 874 270

28 741 104

24 805 351

37 708 953

31 815 467

38 806 542

9 912 524

1 972 666

0

3

2

+ bevételek

4 237 622

4 237 622

16 647 622

41 269 778

4 237 622

4 237 622

39 925 604

4 237 622

16 647 622

4 237 622

4 237 622

4 237 622

148 391 602

4

3

- kiadások

4 931 288

6 020 947

8 207 047

16 359 092

6 370 788

8 173 375

27 022 002

10 131 108

9 656 547

33 131 640

12 177 480

6 210 288

148 391 602

5

4

Záró pénzkészlet

-693 666

-2 476 991

5 963 584

30 874 270

28 741 104

24 805 351

37 708 953

31 815 467

38 806 542

9 912 524

1 972 666

0

0

17. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként (adatok forintban)

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összege

1

2

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

29 551 464 Ft

2

3

041232 - Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

10 230 000 Ft

3

4

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

10 230 000 Ft

4

5

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

4 750 100 Ft

5

6

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

720 000 Ft

6

7

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

92 910 038 Ft

7

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

8

Összesen

148 391 602 Ft

18. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként (adatok forintban)

A

B

C

1

1

Kormányzati funkció megnevezése

Kiadás összege

2

2

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

21 542 152 Ft

3

3

013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

233 680 Ft

4

4

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

1 164 659 Ft

5

5

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

14 371 482 Ft

6

6

041232 - Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

11 889 760 Ft

7

7

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

9 603 760 Ft

8

8

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

31 427 952 Ft

9

9

064010 - Közvilágítás

5 334 000 Ft

10

10

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

33 742 139 Ft

11

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

12

11

081030 - Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

297 180 Ft

13

12

082092 - Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

5 567 320 Ft

14

13

107055 - Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

9 957 518 Ft

15

14

107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

2 760 000 Ft

16

15

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

500 000 Ft

17

Összesen

148 391 602 Ft

19. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokról (adatok forintban)

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatási igény

2024. évi előirányzat

2

1

3

2

4

3

5

4

6

5

7

6

Összesen:

0

0

20. melléklet az 1/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásai (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

30 000 000

33 000 000

37 000 000

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

7 000 000

10 000 000

12 000 000

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

26 120 000

27 120 000

28 120 000

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 000 000

1 000 000

1 000 000

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

25 000 000

26 000 000

27 000 000

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

120 000

120 000

120 000

12

5.

Működési bevételek

800 000

800 000

800 000

13

6.

Felhalmozási bevételek

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3 000 000

3 000 000

3 000 000

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

66 920 000

73 920 000

80 920 000

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

66 920 000

73 920 000

80 920 000

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

55 220 000

59 720 000

64 720 000

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

10 000 000

13 000 000

15 000 000

4

2.1.

Beruházások

5

2.2.

Felújítások

10 000 000

13 000 000

15 000 000

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

65 220 000

72 720 000

79 720 000

8

4.

CÉLTARTALÉK

500 000

500 000

500 000

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 200 000

1 200 000

1 200 000

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

66 920 000

73 920 000

80 920 000