Edde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 15- 2023. 09. 12

Edde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.15.

Edde Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. Az önkormányzati rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, önkormányzati hivatal) terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. Címrend

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2)–(3) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó, valamint önállóan működő költségvetési szervként működő intézménnyel nem rendelkezik.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

II. Fejezet

Részletes rendelkezések

3. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2023. évi költségvetését

a) 63.347.817 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

b) 63.347.817 Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg. Az (1) bekezdésben kimutatott hiányt az önkormányzat belső finanszírozásból (maradvány) finanszírozza.

(2) a működési célú bevételt 63.335.192 Ft-ban, ebből:

a) Kapott támogatás 27.511.928 Ft-ban

b) Támogatás államháztartáson belülről 12.422.472 Ft-ban

c) Közhatalmi bevétel 5.000.000 Ft-ban

d) Intézményi működési bevétel 440.000 Ft-ban

e) Működési célú átvett pénzeszköz 0 Ft-ban

f) Előző évi maradvány 17.960.792 Ft-ban

g) Működési célú nyújtott kölcsönök visszatérülése 0 Ft-ban

(3) a működési célú kiadásokat 62.994.692 Ft-ban, ebből:

a) Személyi juttatások kiadásai 27.731.244 Ft-ban

b) Munkaadót terhelő járulékok 2.882.455 Ft-ban

c) Dologi kiadások 16.328.397 Ft-ban

d) Ellátottak pénzbeli juttatásai 1.460.000 Ft-ban

e) Egyéb működési célú kiadások 4.055.818 Ft-ban

f) Elvonások és befizetések 0 Ft-ban

g) Tartalék 9.500.000 Ft-ban

h) Rövid lejáratú hitel visszafizetése 0 Ft-ban

i) Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése 1.036.778 Ft-ban

(4) a felhalmozási célú bevételt 12.625 Ft-ban, ebből:

a) Finanszírozási célú pénzügyi műveletek 0 Ft-ban

b) Felhalmozási célú támogatások 0 Ft-ban

c) Előző évi maradvány 12.625 Ft-ban

d) Felhalmozási célú átvett pénzeszköz 0 Ft-ban

(5) a felhalmozási célú kiadást 353.125 Ft-ban, ebből:

a) Beruházások összegét 340.500 Ft-ban

b) Felújítások összegét 0 Ft-ban

c) Egyéb felhalmozási kiadások összegét 12.625 Ft-ban állapítja meg.

(6) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi maradványt, vállalkozási maradványt – beleértve azaz államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.

4. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(6) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat működési kiadásait kormányzati funkciónkénti tagolásban e rendelet 10. melléklete szerint hagyja jóvá.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzat éves létszám előirányzatát, valamint külön táblázatban a közfoglalkoztatottak éves létszámát a 11. melléklet alapján hagyja jóvá.

(9) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

(10) A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait - amelyet a Képviselő-testület a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg – a 13. melléklet tartalmazza.

(11) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 14. melléklete tartalmazza.

(12) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 15. melléklete tartalmazza.

5. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § A képviselő-testület nem járul hozzá hitel felvételéhez.

6. A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 2.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

7. Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület általános és céltartalékot a 10. melléklet szerinti tartalommal hagyja jóvá.

(2) A tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

8. Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 16. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

9. Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A 2023. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 17. melléklet tartalmazza.

10. Közvetett támogatások

10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 18. melléklete tartalmazza.

11. A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdésben átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi kiemelt előirányzatokon belüli átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint: félévente beszámol a képviselő-testületnek

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 14. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

13. § A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a Somogyjádi székhelyű költségvetési szervként működő Közös Hivatal.

14. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

12. Támogatási szerződés

15. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,

j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

16. § A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. mellékletében meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

13. Önkormányzati biztos kirendelése

17. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

III. Fejezet

Záró és egyéb rendelkezések

18. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

A

B

C

Cím neve

Sorszám

Megnevezés

Edde Község Önkormányzat Képviselő-testülete

1.

Nem veszélyes települési hulladék (vegyes) begyűjtése, szállítása, átrakása

2.

Óvodai intézményi étkeztetés

3.

Iskolai intézményi étkeztetés

4.

Önkormányzatok és önk.hivatalok jogalkotó és ált.igazgatási tev.

5.

Közvilágítás

6.

Város- és községgazdálkodási szolgáltatások

7.

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

8.

Fogorvosi alapellátás

9.

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

10.

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

11.

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

12.

Elhunyt személyek hátramaradottainak pénbeli ellátása

13.

Betegséggel kapcsoaltos pénbeli ellátások, támogatások

14.

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

15.

Szociális étkezés

16.

Házi segítségnyújtás

17.

Család és gyermekjóléti szolgálat

18.

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

19.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

20.

Közfoglalkoztatási mintaprogram

21.

Közművelődés

22.

Könyvtári szolgáltatások

23.

Szabadidősport- tevékenység és támogatás

24.

Közutak fenntartása

25.

Köztemető-fenntartás és - működtetés

26.

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs feladatok

27.

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

28.

Intézményen kívüli gyerekétkeztetés

29.

Támogatás célú finanszírozási műveletek

30.

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

31.

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek maradványa

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Megnevezés

összeg

feladat ellátására

1.

Működési célú maradvány igénybevétele

17 960 792

17 960 792

2.

3.

összesen:

17 960 792

0

17 960 792

0

4.

Megnevezés

összeg

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

5.

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

12 625

12 625

6.

7.

összesen:

12 625

0

12 625

0

3. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

A

B

C

D

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Bevételek

Működési cél

Felhalmozási cél

feladat ellátására

1.

2.

3.

4.

összesen:

0

0

0

0

0

Sorszám

Kiadások

Működési cél

Felhalmozási cél

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

5.

6.

7.

8.

összesen:

0

0

0

0

0

4. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

A helyi önkormányzat bevételei

összeg

feladat ellátására

1.

I. Működési bevételek (2 + 9 + 17 + 25 + 32)

45 374 400

0

45 374 400

0

2.

1. Kapott támogatás (3 + … + 8)

27 511 928

0

27 511 928

0

3.

önkormányzat működési célú költségvetési támogatása

15 920 945

15 920 945

4.

egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

7 378 300

7 378 300

5.

gyermekétkeztetési feldatainak támogatása

350 208

350 208

6.

települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

7.

működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1 587 625

1 587 625

8.

elszámolásból származó bevételek

4 850

4 850

9.

2. Támogatás államháztartáson belülről (10 + … + 17)

12 422 472

0

12 422 472

0

10.

központi költségvetési szervektől

0

0

11.

elkülönített állami pénzalapból

12 422 472

12 422 472

12.

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

0

0

13.

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól működési célú támogatások

0

0

14.

központi kezelésű előirányzatból

0

0

15.

helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveitől

0

0

16.

társulásoktól és költségvetési szerveitől

0

0

17.

nemzetiségi önkormányzatoktól és költségvetési szerveitől

0

0

18.

3. Közhatalmi bevételek (19 + … + 25)

5 000 000

0

5 000 000

0

19.

iparűzési adó

4 600 000

4 600 000

20.

gépjárműadó

0

0

21.

magánszemélyek kommunális adója

350 000

350 000

22.

pótlék

50 000

50 000

23.

építményadó

0

0

24.

adópótlék, adóbírság

0

0

25.

Idegenforgalmi adó

0

0

26.

egyéb közhatalmi bevételek

0

27.

4. Intézményi működési bevétel (27 + … + 32)

440 000

0

440 000

0

28.

készletértékesítés

0

0

29.

szolgáltatások ellenértéke

0

0

30.

egyéb működési bevétel

200 000

200 000

31.

tulajdonosi bevétel

240 000

240 000

32.

közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

33.

ellátási díjak bevétele

0

0

34.

5. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

35.

II. Felhalmozási (35 + 38 + 39 + 40 )

0

0

0

0

36.

1. Felhalmozási bevételek (36 + 37)

0

0

0

0

37.

tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

0

0

38.

egyéb önkormányzati vagyon bérbeadásából sz.bevétel

0

0

39.

2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

0

0

40.

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

41.

3. Előző évi felhalmozási célú maradvány átvétele

0

0

42.

III. Kölcsönök (42 + 45)

0

0

0

0

43.

1. Működési célú kölcsönök (43 + 44)

0

0

0

44.

kapott kölcsönök

45.

nyújtott kölcsön visszatérülése

46.

2. Felhalmozási célú kölcsönök (46 + 47)

0

0

0

0

47.

kapott kölcsönök

48.

nyújtott kölcsön visszatérülése

49.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1 + 34 + 41):

45 374 400

0

45 374 400

0

50.

IV. Előző évi maradvány (50 + 51)

17 973 417

0

17 973 417

0

51.

1. Előző évi működési célú maradvány igénybevétele (BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

17 960 792

17 960 792

52.

2. Előző évi felhalmozási célú maradvány igénybevétele
(BELSŐ FINANSZÍROZÁS)

12 625

12 625

53.

V. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei (53 + 54)
(KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS)

0

0

0

0

54.

működési célú

55.

felhalmozási célú

56.

VI. Aktív pénzügyi műveletek

0

0

0

0

57.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (48 + 49 + 52 + 55):

63 347 817

0

63 347 817

0

5. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat kiadásai

A

B

C

D

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Jogcímcsoport

Kiemelt előirányzat

Összeg

feladat ellátására

1.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK (2 + … + 7)

52 457 914

0

52 457 914

0

2.

Személyi juttatások

27 731 244

27 731 244

3.

Munkaadókat terhelő járulékok

2 882 455

2 882 455

4.

Dologi kiadások

16 328 397

16 328 397

5.

Ellátottak pénzbeli jutattásai

1 460 000

1 460 000

6.

Egyéb működési célú kiadások

4 055 818

4 055 818

7.

Elvonások és befizetések teljesítése

0

0

8.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK (9 + … + 14)

353 125

0

353 125

0

9.

Intézményi beruházások

340 500

340 500

10.

Felújítások

0

0

11.

Kormányzati beruházások

0

0

12.

Lakástámogatás

0

0

13.

Lakásépítés

0

0

14.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 625

12 625

15.

KÖLCSÖNÖK (16 + 19)

0

0

0

0

16.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

17.

Kölcsön nyújtása

18.

Kölcsön törlesztése

19.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

20.

Kölcsön nyújtása

21.

Kölcsön törlesztése

22.

TARTALÉKOK (23 + 24)

9 500 000

0

9 500 000

0

23.

Általános tartalék

9 500 000

9 500 000

24.

Céltartalék

0

0

25.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1 + 8 + 15 + 22):

62 311 039

0

62 311 039

0

26.

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰVELETEK KIADÁSAI (KÜLSŐ FINANSZÍROZÁS) (27 + 28)

1 036 778

0

1 036 778

0

27.

működési célú

1 036 778

1 036 778

28.

felhalmozási célú

29.

PASSZÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK

30.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (25 + 26 + 29):

63 347 817

0

63 347 817

6. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásai beruházásonként

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

feladat megnevezése

előirányzat összege

feladat ellátására

1.

Infrastruktúra fejlesztése könyvtár

340 500

340 500

2.

0

3.

0

4.

0

5.

Beruházások összesen (1 + … + 4)

340 500

0

340 500

0

7. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásai felújításonként

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

felújítási cél megnevezése

előirányzat összege

feladat ellátására

1.

0

2.

0

3.

0

4.

0

5.

Felújítások összesen (1 + … + 4)

0

0

0

0

8. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Megnevezés

előirányzat összege

feladat ellátására

1.

Családi támogatások

0

0

0

0

2.

ebből: családi pótlék

0

0

0

0

3.

ebből: anyasági támogatás

0

0

0

0

4.

ebből: gyermekgondozást segítő ellátás

0

0

0

0

5.

ebből: gyermeknevelési támogatás

0

0

0

0

6.

ebből: gyermekek születésével kapcsolatos szabadság megtérítése

0

0

0

0

7.

ebből: életkezdési támogatás

0

0

0

0

8.

ebből: otthonteremtési támogatás

0

0

0

0

9.

ebből: gyermektartásdíj megelőlegezése

0

0

0

0

10.

ebből: GYES-en és GYED-en lévők hallgatói hitelének célzott támogatása a Gyvt.161/T. § (1) bekezdése szerinti támogatás kivételével

0

0

0

0

11.

ebből: az egyéb pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások

0

0

0

0

12.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

13.

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

0

0

0

0

14.

ebből: ápolási díj

0

0

0

0

15.

ebből: fogyatékossági támogatás és vakok személyi járadéka

0

0

0

0

16.

ebből: mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatása

0

0

0

0

17.

ebből: megváltozott munkaképességűek illetve egészségkárosodottak kereset-kiegészítése

0

0

0

0

18.

ebből: közgyógyellátás [Szoctv.50. § (1)-(2) bekezdése]

0

0

0

0

19.

ebből: cukorbetegek támogatása

0

0

0

0

20.

ebből: egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság szociális rászorultság alapján [Szoctv.54. §-a]

0

0

0

0

21.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

22.

ebből: a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból folyósított passzív, ellátási típusú támogatások, így különösen az álláskeresési járadék, a nyugdíj előtti álláskeresési segély, valamint az ellátások megállapításával kapcsolatos utiköltség-térítés

0

0

0

0

23.

ebből: korhatár előtti ellátás és a fegyveres testületek volt tagjai szolgálati járandósága

0

0

0

0

24.

ebből: munkáltatói befizetésből finanszírozott korengedményes nyugdíj

0

0

0

0

25.

ebből: átmeneti bányászjáradék

0

0

0

0

26.

ebből: szénjárandóság pénzbeli megváltása

0

0

0

0

27.

ebből: mecseki bányászatban munkát végzők bányászati kereset-kiegészítése

0

0

0

0

28.

ebből: mezőgazdasági járadék

0

0

0

0

29.

ebből: foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv.35. § (1) bek.]

0

0

0

0

30.

ebből: polgármesterek korhatár előtti ellátása

0

0

0

0

31.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

32.

ebből: hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

0

0

0

0

33.

ebből: lakbértámogatás

0

0

0

0

34.

ebből: lakásfenntartási támogatás [Szoctv.38. § (1) bek. a) és b) pontok]

0

0

0

0

35.

ebből: adósságcsökkentési támogatás [Szoctv.55/A. § 1. bek. b) pont]

0

0

0

0

36.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

37.

ebből: állami gondozottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

38.

ebből: oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

39.

Egyéb nem intézményi ellátások

1 460 000

0

1 460 000

0

40.

ebből: házastársi pótlék

0

0

0

0

41.

ebből: Hadigondozottak Közalapítványát terhelő hadigondozotti ellátások

0

0

0

0

42.

ebből: tudományos fokozattal rendelkezők nyugdíjkiegészítése

0

0

0

0

43.

ebből:nemzeti gondozotti ellátások

0

0

0

0

44.

ebből: nemzeti helytállásért pótlék

0

0

0

0

45.

ebből: egyes nyugdíjjogi hátrányok enyhítése miatti (közszolgálati idő után járó) nyugdíj-kiegészítés

0

0

0

0

46.

ebből: egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást elszenvedettek részére járó juttatás

0

0

0

0

47.

ebből: a Nemzet Színésze címet viselő színészek havi életjáradéka, művészeti nyugdíjsegélyek, balettművészeti életjáradék

0

0

0

0

48.

ebből: az elhunyt akadémikusok hozzátartozóinak folyósított özvegyi- és árvaellátás

0

0

0

0

49.

ebből: a Nemzet Sportolója címmel járó járadék, olimpiai járadék, idős sportolók szociális támogatása

0

0

0

0

50.

ebből: életjáradék termőföldért

0

0

0

0

51.

ebből: Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által folyósított ellátások

0

0

0

0

52.

ebből: szépkorúak jubileumi juttatása

0

0

0

0

53.

ebből: időskorúak járadéka [Szoctv.32/B. § (1) bekezdése]

0

0

0

0

54.

ebből: egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

0

0

0

0

55.

ebből: köztemetés [Szoctv.48. §]

200 000

0

200 000

0

56.

ebből: települési támogatás [Szoctv.45. §]

800 000

0

800 000

0

57.

ebből: egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás [Szoctv.37. § (1) bekezdés a) és b) pontja]

0

0

0

0

58.

ebből: önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott más ellátás

460 000

0

460 000

0

59.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 460 000

0

1 460 000

0

9. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2023

A

B

C

D

E

Sorszám

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forrás

Összesen

1.

2.

3.

2024

A

B

C

D

E

Sorszám

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forrás

Összesen

1.

2.

3.

2025

A

B

C

D

E

Sorszám

EU program, projekt megnevezése

EU forrás

Saját forrás

Összesen

1.

2.

3.

10. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzati KIADÁSOK

A

B

C

D

E

F

G

H

I

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli jutattásai

Egyéb működési célú kiadások

Elvonások és befizetések

Összesen (C +...+ I)

feladat ellátására

1.

Nem veszélyes települési hulladék (vegyes) begyűjtése, szállítása, átrakása

0

0

2.

Óvodai intézményi étkeztetés

0

0

3.

Iskolai intézményi étkeztetés

0

0

4.

Gyerekétkeztetés köznevelési intézményben

0

0

5.

Önkormányzatok és önk.hivatalok jogalkotó és ált.igazgatási tev.

9 259 250

1 227 140

3 184 500

13 670 890

13 670 890

6.

Közvilágítás

2 360 511

2 360 511

2 360 511

7.

Város- és községgazdálkodási szolgáltatások

2 463 000

89 335

2 552 335

2 552 335

8.

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

0

0

9.

Fogorvosi alapellátás

0

0

10.

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

0

0

11.

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

0

0

12.

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

0

0

13.

Elhunyt személyek hátramaradottainak pénbeli ellátása

0

0

14.

Betegséggel kapcsoaltos pénbeli ellátások, támogatások

0

0

15.

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

127 000

1 460 000

1 587 000

1 587 000

16.

Szociális étkezés

0

0

17.

Házi segítségnyújtás

0

0

18.

Család és gyermekjóléti szolgálat

0

0

19.

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

4 156 794

540 383

1 518 900

6 216 077

6 216 077

20.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

332 000

21 580

353 580

353 580

21.

Közfoglalkoztatási mintaprogram

11 145 600

724 464

1 167 978

13 038 042

13 038 042

22.

Közművelődés

2 806 800

2 806 800

2 806 800

23.

Könyvtári szolgáltatások

1 392 000

180 960

1 016 000

2 588 960

2 588 960

24.

Szabadidősport- tevékenység és támogatás

0

0

25.

Közutak fenntartása

508 000

508 000

508 000

26.

Köztemető-fenntartás és - működtetés

825 500

825 500

825 500

27.

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs feladatok

0

0

28.

Intézményen kívüli gyerekétkeztetés

350 208

350 208

350 208

29.

Támogatás célú finanszírozási műveletek

3 966 483

3 966 483

3 966 483

30.

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

0

0

31.

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

1 445 600

187 928

1 633 528

1 633 528

32.

Működési kiadások összesen (1 + … + 31):

27 731 244

2 882 455

16 328 397

1 460 000

4 055 818

0

52 457 914

0

52 457 914

0

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

TARTALÉKOK (1 + 2)

9 500 000

0

9 500 000

0

1.

Általános tartalék

9 500 000

9 500 000

2.

Céltartalék

0

0

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Kölcsönök

0

0

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

2.

Kölcsön nyújtása

0

0

3.

Kölcsön törlesztése

4.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

5.

Kölcsön nyújtása

6.

Kölcsön törlesztése

11. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési szerv(ek) engedélyezett létszáma

A

B

C

D

Sorszám

Költségvetési szerv megnevezése

létszámkeret

átlagos létszám

Edde Község Önkormányzata Képviselő-testülete

1.

Választott tisztségviselők

5

5

1.1

polgármester

1

1

1.2

alpolgármester

1

1

1.3

képviselő-testületi tag

3

3

2.

Közalkalmazott

1

1

2.1

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

1

1

3.

A költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

2

0,92

3.1.

Közösségszervező (2022.12.01 - 2023.04.30.)

1

0,42

3.2.

Könyvtári szolgáltatások (2023..04.01 - 2023.11.30.)

1

0,5

Összesen:

8

6,92

KÖZFOGLALKOZTATOTTI LÉTSZÁMKERETE

A

B

C

D

Sorszám

Költségvetési szerv megnevezése

Létszámkeret

Átlaglétszám

1.

Edde Község Önkormányzata

17

8,25

1.1

- Start - Közút program (2022.03.01.-2023.02.28.)

8

2,00

1.2

- Start - Közút program (2023.03.01.-2024.02.29.)

8

6,00

1.5

- Hosszú időtartamú foglakoztatás (2022.09.01.-2023.02.28)

1

0,25

ÖSSZESEN LÉTSZÁM:

25

15,17

ebből kötelező feladatok:

25

ebből önként vállalt feladatok:

0

ebből államigazgatási feladatok:

0

12. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összege

A

B

C

Államigazgatási

Kötelező

Önként vállalt

Sorszám

Fejlesztési célok megnevezése

Adósságot keletkeztető ügylet összege

feladat ellátására

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Összesen (1 + … + 6):

0

0

0

0

Az önkormányzat nem tervez adósságot keletkeztető ügyletet

13. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2023-2024-2025-2026. évi alakulása

Sorszám

M e g n e v e z é s

2023. évre

2024. évre

2025. évre

2026. évre

1.

A

B

C

D

E

2.

I. Működési bevételek és kiadások

3.

Kapott támogatás

27 511 928

28 337 286

29 187 404

30 063 027

4.

Támogatások államháztartáson belülről

12 422 472

12 795 146

13 179 001

13 574 371

5.

Közhatalmi bevételek

5 000 000

5 150 000

5 304 500

5 463 635

6.

Működési bevétel

440 000

453 200

466 796

480 800

7.

Működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

8.

Működési célú előző évi maradvány igénybevétele

17 960 792

18 499 616

19 054 604

19 626 242

9.

Működési célú bevételek ö s s z e s e n (3+....+8)

63 335 192

65 235 248

67 192 305

69 208 074

10.

Személyi juttatások

27 731 244

28 563 181

29 420 077

30 302 679

11.

Munkaadókat terhelő járulékok

2 882 455

2 968 929

3 057 997

3 149 736

12.

Dologi kiadások

16 328 397

16 818 249

17 322 796

17 842 480

13.

Egyéb működési célú támogatások

4 055 818

4 177 493

4 302 817

4 431 902

14.

Elvonások és befizetések teljesítése

0

0

0

0

15.

Ellátottak pénzbeli juttatása

1 460 000

1 503 800

1 548 914

1 595 381

16.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 036 778

1 067 881

1 099 918

1 132 915

17.

Tartalékok

9 500 000

9 785 000

10 078 550

10 380 907

18.

Működési célú kiadások ö s s z e s e n (10+....+17)

62 994 692

64 884 533

66 831 069

68 836 001

19.

M e g n e v e z é s

2023. évre

2024. évre

2025. évre

2026. évre

20.

A

B

C

D

E

21.

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

22.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

23.

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

24.

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

25.

Felhalmozási célú előző évi maradvány igénybevétele

12 625

13 004

13 394

13 796

26.

Felhalmozási célú bevételek ö s s z e s e n (22+....+25)

12 625

13 004

13 394

13 796

27.

Intézményi beruházások

340 500

350 715

361 236

372 074

28.

Felújítások

0

0

0

0

29.

Kormányzati beruházások

0

0

0

0

30.

Lakástámogatás

0

0

0

0

31.

Lakásépítés

0

0

0

0

32.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 625

13 004

13 394

13 796

33.

Felhalmozási célú kiadások ö s s z e s e n (27+....+32)

353 125

363 719

374 630

385 869

34.

Bevételek Ö S S Z E S E N (9+26)

63 347 817

65 248 252

67 205 699

69 221 870

35.

Kiadások Ö S S Z E S E N (18+33)

63 347 817

65 248 252

67 205 699

69 221 870

14. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

A

B

C

D

E

F

G

Sorszám

Saját bevételek

2023

2024

2025

2026

2027

1.

helyi adóból származó bevétel

5 000 000

5 150 000

5 304 500

5 463 635

5 627 544

2.

önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

4.

tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7.

Összesen (1 + … + 6):

5 000 000

5 150 000

5 304 500

5 463 635

5 627 544

A

B

C

D

E

F

G

Sorszám

Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

2026

2027

1.

hitel, kölcsön

2.

értékpapír

3.

váltó

4.

pénzügyi lízing

5.

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

6.

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

7.

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

8.

Összesen (1 + … + 7):

0

0

0

0

0

15. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

A

B

C

D

A

B

C

D

Bevételek

Kiadások

Bevételek

Kiadások

Sorszám

Megnevezés

adatok Ft-ban

Megnevezés

adatok Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

adatok Ft-ban

Megnevezés

adatok Ft-ban

1.

Kapott támogatás

27 511 928

Személyi juttatások

27 731 244

1.

Felhalmozási bevételek

0

Intézményi beruházások

340 500

2.

Támogatás államháztartáson belülről

12 422 472

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 882 455

2.

- ebből tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése

0

Felújítások

0

3.

Közhatalmi bevételek

5 000 000

Dologi kiadások

16 328 397

3.

- ebből pénzügyi befektetések bevételei

0

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadás és átadott pénzeszköz

4.

Intézményi működési bevételek

440 000

Ellátottak pénzbeni juttatása

1 460 000

4.

Előző évi felh.célú maradvány

12 625

Egyéb felhalmozási célú kiadások

12 625

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Egyéb működési célú kiadások

4 055 818

5.

ÖSSZESEN:

12 625

ÖSSZESEN:

353 125

6.

Előző évi műk.célú maradvány

17 960 792

Általános tartalék

9 500 000

6.

Hiány:

340 500

Többlet:

----

7.

ÖSSZESEN:

63 335 192

ÖSSZESEN:

61 957 914

8.

Hiány:

----

Többlet:

1 377 278

A

B

C

D

Sorszám

Megnevezés

Működési célú

Felhalmozási célú

Összesen

1.

Tárgyévi bevételek összesen

45 374 400

0

45 374 400

2.

Tárgyévi kiadások összesen

61 957 914

353 125

62 311 039

3.

Költségvetési hiány (-)/többlet (+)

-16 583 514

-353 125

-16 936 639

4.

Előző évek maradványának igénybevétele

17 960 792

12 625

17 973 417

5.

Működési célú kölcsön nyújtása

0

0

6.

Működési célú nyújtott kölcsön visszatérülése

0

0

7.

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek egyenlege

1 036 778

0

1 036 778

8.

Kiadások mindösszesen

62 994 692

353 125

63 347 817

9.

Bevételek mindösszesen

63 335 192

12 625

63 347 817

16. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

A

B

C

D

E

F

Sorszám

Megnevezés

2023

2024

2025

2026

1.

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

2.

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

3.

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

4.

beruházási és fejlesztési hitelek

5.

működési célú hosszú lejáratú hitelek

6.

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

Az önkormányzatnak nincs többéves kihatással járó feladata

17. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv

BEVÉTELEK

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Sorszám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

összesen (C +…+ N)

1.

MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK (2 + … + 7)

21 337 951

3 364 530

4 864 534

3 964 534

3 364 534

3 764 534

3 764 534

3 364 534

4 864 534

3 964 534

3 364 534

3 364 530

63 347 817

2.

Kapott támogatás

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 661

2 292 657

27 511 928

3.

Támogatás államháztartáson belülről

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

1 035 206

12 422 472

4.

Közhatalmi bevételek

1 500 000

600 000

400 000

400 000

1 500 000

600 000

5 000 000

5.

Intézményi működési bevételek

36 667

36 663

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

36 667

440 000

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

7.

Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevé-telek (maradvány)

17 973 417

17 973 417

8.

Felhalmozási bevételek

0

9.

Kölcsönök

10.

Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek (hitelek)

11.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1 + 8 + 9 + 10 )

21 337 951

3 364 530

4 864 534

3 964 534

3 364 534

3 764 534

3 764 534

3 364 534

4 864 534

3 964 534

3 364 534

3 364 530

63 347 817

KIADÁSOK

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

Sorszám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

összesen (C +…+ N)

12.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK (13 +…+ 17)

4 033 509

4 033 509

4 033 509

5 047 464

4 033 509

4 033 509

5 047 464

4 033 509

4 033 509

5 047 464

4 033 509

5 047 450

52 457 914

13.

Személyi juttatások

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

2 310 937

27 731 244

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 205

240 200

2 882 455

15.

Dologi kiadások

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 700

1 360 697

16 328 397

16.

Ellátottak pénzbeli juttatása

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 667

121 663

1 460 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

1 013 955

1 013 955

1 013 955

1 013 953

4 055 818

18.

Felhalmozási kiadások

418

12 207

340 500

353 125

19.

Kölcsönök

20.

Tartalékok

9 500 000

9 500 000

21.

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek (államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 036 778

1 036 778

22.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12 + 18 + 19 + 20 + 21)

5 070 705

4 033 509

4 033 509

5 059 671

4 033 509

4 033 509

5 047 464

4 033 509

4 033 509

5 047 464

4 033 509

14 887 950

63 347 817

18. melléklet az 1/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Közvetett támogatások

A

B

C

Sorszám

Támogatás megnevezése

Összeg

1.

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

2.

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

3.

helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

4.

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

5.

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

6.

Összesen (1 + … + 5):

0

Az önkormányzat nem tervez közvetett támogatást 2023. évre