Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 14.) önkormányzati rendelete

SIÓAGÁRD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL szóló 1/2014. (I.20.) önkormányzati rendelet MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2014. 11. 17- 2020. 03. 16

Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 14.) önkormányzati rendelete

SIÓAGÁRD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL szóló 1/2014. (I.20.) önkormányzati rendelet MÓDOSÍTÁSÁRÓL

2014.11.17.

Sióagárd Község Önkormányzat Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bek. c.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Szervezeti és Működési Szabályzatát az alábbiak szerint módosítja:

1. § A R. 10. §. (3) c.) pontja az alábbiak szerint változik: A képviselő-testület rendes ülését csütörtöki napokon téli időszámítás szerint 17 órai, nyári időszámítás szerint 18 óra kezdettel tartja az önkormányzat székhelyén, vagy a meghívóban megjelölt helyszínen. Ettől indokolt esetben a polgármester eltérhet, illetve a képviselő-testület a munkatervében rendelkezhet.

2. § A R. 11. § (3) bekezdése az alábbiak szerint változik: A rendes ülésre szóló meghívót az ülés anyagával együtt a képviselőknek és a tanácskozási joggal meghívottaknak olyan időpontban kell megküldeni, hogy azt a testületi ülés napját megelőzően lehetőség szerint legalább 3 nappal megkapják. A képviselők nyilatkozhatnak, hogy a testületi ülés anyagát elektronikusan vagy nyomtatott formában kérik kézbesíteni. Amennyiben a képviselő erre vonatkozóan külön írásos nyilatkozatot nem tesz, az ülés anyagának terjesztésének módja: meghívó: papíralapon, valamint a települési honlapon, írásbeli előterjesztések: Sióagárd Község honlapján.

3. § A R. 12. § (1) bekezdése az alábbiak szerint változik: A képviselő-testület üléseinek időpontjáról a nyilvánosságot a meghívónak a rendes ülés előtt 3 nappal, rendkívüli ülés előtt lehetőség szerint az ülés előtt a közös önkormányzati hivatal helyi hirdetőtábláján való kifüggesztésével, valamint a község honlapján történő közzétételével kell értesíteni.

4. § A R. 13. § -a kiegészítésre kerül az alábbiakkal: A tárgysorozat sorrendje a polgármester vagy bármely képviselő javaslatára változtatható.

5. § A R. 21. § (2) bekezdése az alábbiak szerint változik: A rendes ülésen az első napirendi pont tárgyalását megelőzően a képviselő-testület a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról kap írásban vagy szóban tájékoztatást. A témakörökhöz kapcsolódóan a képviselők részére a 23. § rendelkezései szerint biztosítja a hozzászólás lehetőségét.

6. § A R. 27. § (4) bekezdése az alábbiak szerint változik: A szavazatok összeszámlálásáról a szavazatszámláló bizottság vagy a polgármester gondoskodik. Ha az eredmény megállapításával kapcsolatban kétség merül fel, a szavazást meg kell ismételtetni.

7. § A R. 31. § (4) bekezdése az alábbiak szerint változik: A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét 2 példányban kell elkészíteni, melyből:

a) egy eredeti példányt évente be kell köttetni, és a közös önkormányzati hivatalban kell megőrizni,

b) az eredeti példányt – az aktuális iránymutatás szerinti módon -az ülést követő 15 napon belül a jegyző köteles megküldeni a Tolna Megyei Kormányhivatal vezetőjének,

c) egy másolati példányt iktatásban meg kell őrizni.

8. § (1) A jelen rendelet a kihirdetése napján 8 órakor lép hatályba.

(2) Kihirdetéséről helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.