Fenyőfő Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2020. (XII.4.) önkormányzati rendelete

- a szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló - 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 12. 05- 2020. 12. 05

Fenyőfő Község Önkormányzatának Polgármestere, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörére tekintettel, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendeletet az alábbiak szerint módosítja:


1. §

A 11/A. § helyébe az alábbi szöveg kerül, ezzel egyidejűleg a korábbi 11/A. § számozása 11/B. §-ra változik.


Év végi támogatás


11/A. § (1) A képviselő-testület - az önkormányzat éves költségvetésének függvényében - az év végi ünnepek előtt, a téli időszak többletkiadásainak csökkentésére év végi támogatást (továbbiakban: támogatás) állapíthat meg

  • a gyermekeknek,
  • a nyugdíjasoknak,
  • a fogyatékkal élőknek,
  • valamint a képviselő-testület általi normatív döntéssel a lakosság egyéb, a helyi esélyegyenlőségi programban foglalt célcsoport tagjainak részére.

(2) A támogatás pénzbeli vagy természetbeni ellátásként (pl. élelmiszer, tüzelő) is megállapítható.

(3) A támogatás mértéke személyenként 2.000 Ft – 20.000 Ft-ig terjedhet.

(4) Év végi támogatásra jogosult az, akinek az egy háztartásban élő személyek vonatkozásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének nyolcszorosát.

(5) A kérelemhez csatolni kell, a család jövedelméről szóló igazolásokat. Különösen indokolt esetben az igénylő személyes nyilatkozata is elfogadható.


(6) A támogatás iránti kérelmet a rendelet 3. sz. mellékletében lévő formanyomtatványon lehet benyújtani, minden év december 15-ig.

  1. §

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Mellékletek