MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

5/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete a 2012. évi pénzügyi terv végrehajtásáról

Hatályos: 2013. 04. 27

1. § (1) Az önkormányzat képviselő-testülete a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást

478 108 E Ft

Költségvetési bevétellel



389 194 E Ft

Költségvetési kiadással


6 175 E Ft

helyesbített maradvánnyal

hagyja jóvá.


 (2) Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten az 1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.


(3) A működési bevételek és kiadások, valamint a tőkejellegű bevételek és kiadások mérlegét az 2.1. és a 2.2. melléklet szerint fogadja el.


2. § A képviselő-testület az Önkormányzat 2012. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:

(1) Az önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait az 3. és a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.


(2) Az EU-s támogatással megvalósuló programok és projektek pénzügyi elszámolását az 5. melléklet szerint fogadja el.


(3) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


(4) A Murakeresztúr és Fityeház Községek Körjegyzősége bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 7. mellékletekben foglaltaknak szerint fogadja el.


(5) Az önállóan működő és gazdálkodó Zrínyi Miklós Általános Művelődési Központ  bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 8.  mellékletekben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


(6) A képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi egyszerűsített mérlegét, egyszerűsített pénzforgalmi jelentését, egyszerűsített pénzmaradvány-kimutatását, valamint az egyszerűsített vállalkozási maradvány kimutatást a 9.1., 9.2., 9.3., 9.4. mellékletekben foglaltak szerint hagyja jóvá.


(7) A képviselő-testület a költségvetési szervek maradványát és annak felhasználását a 10. és 10.1. mellékleteknek megfelelően hagyja jóvá, illetve engedélyezi.


3. § (1) A képviselő-testület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a költségvetési maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.


(2) Az önkormányzat jegyzője és a költségvetési szervek vezetői a költségvetési maradványnak a 2013. évi előirányzatokon történő átvezetéséről gondoskodni kötelesek.


4. § A képviselőtestület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról a költségvetési maradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.


5. §(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.