Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (V.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 8/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 14- 2021. 05. 15

Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (V. 13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 8/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Kisvásárhely Község Polgármestere a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva , illetve a katasztrófavédelem és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdés alapján a következőket rendeli el :

1. § Az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2020(IX.30.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Önkormányzat közösségi színtérként kijelöli a 8341 Kisvásárhely, Petőfi u. 7. szám alatti, illetve a 8341 Kisvásárhely, Petőfi u. 29. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanokat.”

2. § Az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2020(IX.30.) önkormányzati rendelete 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet

1. melléklete.docx



  1. melléklet (1)

a 8/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelethez



A Kisvásárhelyi Közösségi színtereinek használati rendje


Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 8/2020.(IX.30.) önkormányzati rendeletének mellékleteként a község közművelődési közösségi színterének használati szabályzatát az alábbiakban határozza meg.

A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 73. § (1) bekezdése kimondja, hogy „a közművelődéhez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek támogatása közcél.”

A község közösségi színterének szolgáltatásait, programjait bárki igénybe veheti, aki a használati szabályzatban foglalt feltételeket elfogadja.


A Közösségi színterek fenntartója:

Kisvásárhely Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Címe: 8341 Kisvásárhely, Petőfi u. 7.


Közösségi színtér neve és címe:

Közösségi ház, 8341 Kisvásárhely, Petőfi u. 7.

Többfunkciós közösségi tér, 8341 Kisvásárhely, Petőfi u. 29.


Kisvásárhely közösségi szintér igénybevételének szabályozása:

  1. A helyiségek igénybevételének szándékát Kisvásárhely Község polgármesterétől legalább 8 nappal a tervezett igénybevétel előtt kell kérni. A polgármester az állandó közművelődési programok időpontjainak figyelembe vételével biztosítja a helyiségeket az igénylőknek.


  1. A helyiségek ünnepnapokon és egyes munkaszüneti napokon (január 1., március 15., Húsvét hétfő, május 1., Pünkösd vasárnap és hétfő, augusztus 20., október 23., november 1., december 25-26.) nem vehető igénybe, kivéve az önkormányzat és intézményeinek saját szervezésű rendezvényeit.


  1. Az önkormányzat természetbeni juttatásként, a községben működő civil szervezetek részére ingyenesen biztosítja a közösségi színtér helyiségeinek igénybevételét.


  1. A közösségi színtér használata során e szabályzatban rögzített házirend betartása kötelező.


Házirend

A közösségi színteret minden érdeklődő látogathatja, igénybe veheti kulturális szolgáltatásait, berendezéseit, felszerelését és más eszközeit. Az igénybevétel előzetes egyeztetés alapján, teljes körű felelősség vállalásával történhet.

Az érdeklődők zavartalan szórakozását a közösségi és társas élet szabályainak megfelelő kulturált magatartással segítse elő minden látogató

A közösségi színtérként működő művelődési ház, illetve többfunkciós közösségi tér közösségi célokat szolgál, ezért védelme, berendezésének és felszerelésének anyagi felelősséggel történő használata, a tisztaság és rend megóvása minden látogató kötelessége.

A látogatók személyes tárgyainak megóvásáért a közművelődési szakember, valamint az önkormányzat nem vállalnak felelősséget.

A közművelődési szakembernek, a rendezőknek, a rendőrségnek és a tűzoltóknak az utasításait minden látogató köteles végrehajtani.

A közösségi színtér helyiségeiben, valamint az épület környékén szemetelni tilos.

A közösségi színtér helyiségeiben a nyílt láng használata, valamint a dohányzás szigorúan tilos.

A helyiségek használatba vétele, a megállapodás megkötése és a használati díj befizetése a hivatalban történik.

A közösségi színtér helyiségeibe szeszes italt behozni – zártkörű rendezvény kivételével – nem szabad. A közösségi házat ittas állapotban látogatni tilos.

A közösségi szintér épületében 14 éven aluliak 20 óra után csak szülő, vagy felnőtt korú személy felügyelete mellett tartózkodhatnak.

A rendezvény felelőse, valamint a közművelődési szakember a rendbontókat ideiglenesen vagy véglegesen kitilthatja a rendezvény területéről.

A házirend betartásáért, valamint a jogvédelmi előírások betartásáért a rendezvény felelőse egy személyben felel.

A házirend betartása minden látogató számára kötelező.






  1. Módosította a 3/2021. (V.13.) önkormányzati rendelet 2. §-a

3