Oszlár Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (X.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 01- 2018. 11. 01


az Önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet módosításáról


Oszlár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló, 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 109. § (4) bekezdésében, a nemzeti vagyonról szóló, 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 5. §-ban kapott felhatalmazás alapján – az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a következőket rendeli el:


1. § Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„7. § (1) A vagyon értékének megállapítására általában a nyilvántartási érték az irányadó. Amennyiben a képviselő-testület szükségesnek tartja az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi értékét az alábbiak szerint állapítja meg:


a) ingatlan és ingó vagyon esetén 3 hónapnál nem régebbi értékbecsléssel,

b) értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapírtípusok piacán az értékesítés-, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján.”


2. § A Rendelet 3. függeléke helyébe a 3. függelék lép. 


  1. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Tóth Zoltán                                                                 Dr. Oravecz-Mihalik Tímea

polgármester                                                                             aljegyző


Záradék:


Ez a rendelet 2018. október 31. napján lett kihirdetve.


Dr. Oravecz-Mihalik Tímea

aljegyző


Mellékletek