Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 09. 21- 2023. 09. 21

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.09.21.

Harkány Város Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól a következőket rendeli el:

1. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Képviselő-testület, a jegyző, valamint a Harkányi Polgármesteri Hivatal hivatalos, kör alakú pecsétjén középen a Magyarország címere, a köríven pedig a következő felirat van:

a) Harkány Város Képviselő-testülete Baranya Vármegye,

b) Harkány Város Önkormányzata Baranya Vármegye,

c) Harkányi Polgármesteri Hivatal Jegyzője Baranya Vármegye,

d) Harkányi Polgármesteri Hivatal Baranya Vármegye.”

2. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 5. § (10) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(10) A testületi ülések időpontját, helyét és napirendjét a lakosság tájékoztatása érdekében ki kell függeszteni a Harkányi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, és közzé kell tenni az önkormányzat honlapján.”

3. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás időpontját és helyét – esetlegesen az ismertetésre kerülő tárgykörök megjelölésével - az ülés előtt legalább 8 nappal a Harkányi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.”

4. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 9. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Képviselő-testület ülését a polgármester, távollétében a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester vezeti. A polgármesteri és a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén a Képviselő-testület ülését a Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság elnöke hívja össze és vezeti.”

5. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A napirendi pont előterjesztésére a polgármester, alpolgármester, bármely képviselő vagy bizottsági elnök, az önkormányzati intézmények vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok elnökei, a jegyző, valamint feladatkörében a Harkányi Polgármesteri Hivatal osztályvezetője és a belső ellenőr, vagy a munkatervben kijelölt más személy jogosult.”

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 11. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület vagy a bizottság elé kerülő előterjesztés lehet:)

„a) az éves munkatervben előirányzott napirendi pontból vagy aktuális feladatból következő, érdemi döntést igénylő javaslat, vagy”

6. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 18. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Képviselő-testület határozatait külön-külön –a naptári év elejétől kezdődően– folyamatosan sorszámmal, és évszámmal kell ellátni a következők szerint: …/… . (… . ... .) Önkormányzati hat.

(2) A testületi határozatokról a Harkányi Polgármesteri Hivatal elektronikus időrendi nyilvántartást vezet.”

7. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 20. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A jegyzőkönyv hitelesített példánya és mellékletei beszkennelt formában az Mötv. 52. § (2) bekezdés által megjelölt határidőben a Nemzeti Jogszabálytárba feltöltésre kerülnek, valamint közzé kell tenni az önkormányzat hivatalos honlapján.”

8. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 21. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az önkormányzati rendeleteket külön-külön, a naptári év elejétől kezdődően, folyamatos sorszámmal és évszámmal, valamint a kihirdetés dátumával kell ellátni a következők szerint: Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének …/... . (... . ... .) önkormányzati rendelete … {a rendelet címe}.”

9. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 22. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A települési képviselő vagyonnyilatkozatát a polgármesteri hivatal személyügyekkel foglalkozó munkatársa részére adja át.”

10. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 25. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A polgármester megbízatását társadalmi megbízatásban látja el; és felelős az önkormányzat egészének működéséért.

(2) A polgármester tiszteletdíját és költségtérítését a képviselő-testület az Mötv. 71. § keretei között határozza meg.”

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 25. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A polgármester az Mötv. 67-68. §-aiban foglaltakon kívül az alábbi főbb feladatokat látja el:)

„b) összehívja és vezeti a testület üléseit;”

11. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 26. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére tagjai közül egy társadalmi megbízatású alpolgármestert, és további egy társadalmi megbízatású külsős alpolgármestert választ.”

12. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 27. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Harkány Város polgármestere az Mötv. 82.§ (1) bekezdése szerint - pályázat alapján határozatlan időre - nevezik ki a jegyzőt.

(2) A jegyző ellátja az Mötv. 81. és 83. §-aiban, valamint a Harkányi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített feladatokat. ”

13. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet „A Közös Önkormányzati Hivatal” alcím címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„Harkányi Polgármesteri Hivatal”

14. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 29. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Harkány Város Önkormányzata az önkormányzat működésével, valamint a polgármester és a jegyző feladat-és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására polgármesteri hivatalt hoz létre és tart fent

(2) A polgármesteri hivatal hivatalos megnevezése: Harkányi Polgármesteri Hivatal. A polgármesteri hivatalt a jegyző vezeti. A polgármesteri hivatal feladatait az Mötv.-ben, valamint az e rendelet függelékét képező Harkányi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint köteles ellátni.

(3) A Harkányi Polgármesteri Hivatal székhelye: 7815 Harkány, Petőfi Sándor utca 2-4.”

15. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 29/A. § (4) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Titkársági feladatok:)

„c) Háttéranyagok, összegző anyagok készítésével segíti a tisztségviselők munkáját, amelyhez információt kérhet a Harkányi Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban Hivatal) szervezeti egységeitől.”

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 29/A. § (5) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Kommunikáció, marketing, városmárkázás, egyes turisztikai feladatok:)

„a) Figyeli, elemzi, tervezi a Képviselő-testület és szervei megjelenítését a helyi, vármegyei és az országos médiában.
b) A médiával való kapcsolattartás az önkormányzat tevékenységének nyilvánossága érdekében. Ennek keretében szervezi sajtótájékoztatókat, kapcsolatot tart az önkormányzat intézményeivel, a helyi és vármegyei médiával. Rádió, televízió, nyomtatott sajtó és online sajtó reklámok előkészítése és propagálása.”

(3) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 29/A. § (7) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Pályázati feladatok:)

„c) Kapcsolatot tart a Baranya Vármegyei Önkormányzat Elnökével a vármegyei és helyi szintű fejlesztési igények összehangolása céljából.”

16. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 30. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségi ügyek ellátása körében biztosítja a nemzetiségi jogok érvényesülését, ennek keretében együttműködik a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzattal, a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzattal, valamint a Harkányi Szerb Nemzetiségi Önkormányzattal.”

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 30. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodások e rendelet 13., 14. és 15. mellékletét képezik.”

17. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 31. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A képviselő-testület a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat részére biztosítja az önkormányzati működés személyi és tárgyi feltételeit, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátásáról az alábbiak szerint:)

„a) Az Önkormányzat ingyenesen biztosítja a Nemzetiségi Önkormányzatnak az üléseinek lebonyolításához szükséges helyiséget a Harkány, Petőfi S.u.2-4.szám alatti Harkányi Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, illetve közmeghallgatásaihoz, fórumaihoz a Harkány, Kossuth L. u. 2. szám alatti Művelődési Ház nagytermét. Az Önkormányzat továbbá lehetővé teszi a Nemzetiségi Önkormányzat részére az önkormányzati intézményekben a rendezvényeinek ingyenes megszervezését. A teremhasználatot minden hónapban előre kell egyeztetnie az elnöknek az intézmény vezetőjével vagy a jegyzővel.
b) A képviselő-testület Polgármesteri Hivatalon keresztül biztosítja a Nemzetiségi Önkormányzat kérésének megfelelően a postai, kézbesítési, gépelési, sokszorosítási feladatok ellátását, és az ezzel járó költségek viselését, a Nemzetiségi Önkormányzat működéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket.”

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 31. § (1) bekezdés d) és e) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A képviselő-testület a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat részére biztosítja az önkormányzati működés személyi és tárgyi feltételeit, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátásáról az alábbiak szerint:)

„d) A Nemzetiségi Önkormányzat működésével kapcsolatos nyilvántartási, iratkezelési feladatokat a jegyző a Titkárságon keresztül, a Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási, iratkezelési feladatokat a Harkányi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályán keresztül biztosítja.
e) A Nemzetiségi Önkormányzat üléseinek előkészítését, meghívók, előterjesztések kiküldése, jegyzőkönyvek előkészítése, sokszorosítás, jegyzőkönyv közzététele, a jegyző Polgármesteri Hivatal Igazgatási osztályán, és titkárságán keresztül biztosítja.”

(3) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 31. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a nemzetiségi önkormányzattal. A megállapodás jelen rendelet 13. mellékletét képezi.”

18. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 32. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a nemzetiségi önkormányzattal. A megállapodás jelen rendelet 14. mellékletét képezi.”

19. § A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 32/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a nemzetiségi önkormányzattal. A megállapodás jelen rendelet 15. mellékletét képezi.”

20. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 4. melléklete a 1. melléklet szerint módosul.

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 6. melléklete az 2. melléklet szerint módosul.

(3) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 7. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.

(4) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 4. melléklet szerinti 9. melléklettel egészül ki.

(5) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 5. melléklet szerinti 10. melléklettel egészül ki.

(6) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 6. melléklet szerinti 11. melléklettel egészül ki.

(7) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet az 7. melléklet szerinti 12. melléklettel egészül ki.

(8) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 8. melléklet szerinti 13. melléklettel egészül ki.

(9) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 9. melléklet szerinti 14. melléklettel egészül ki.

(10) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet a 10. melléklet szerinti 15. melléklettel egészül ki.

21. § Hatályát veszti a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet „A tanácsnok” alcíme.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

1. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 4. melléklet 8. pont helyébe a következő pont lép:

„8. Javaslatot tesz a képviselő-testület felé az önkormányzat tulajdonában lévő közterület elnevezésére; ”

2. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

1. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 6. melléklet 4. pont helyébe a következő pont lép:

„4. a közterületek használatának rendjéről szóló valamint a környezet védelméről szóló rendeletek szabályozási keretei között dönt a közterület használati engedélyek kiadásáról és a közterületi rendezvények megtartásának engedélyezéséről;”

2. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 6. melléklet 12. pont helyébe a következő pont lép:

„12. dönt a benyújtott névhasználati engedély iránti kérelem alapján az engedély megadásáról vagy megtagadásáról;”

3. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 6. melléklete a következő 13. ponttal egészül ki:

„13. a vonatkozó rendelet keretei között lefolytatja a településképi véleményezési eljárást és településképi bejelentési eljárást.”

3. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

1. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 26/2016. (XII. 27.) önkormányzati rendelet 7. melléklete a következő 4. ponttal egészül ki:

„4. dönt a központi címregiszterről és címkezelésről szóló 345/2014. (XII.23.) Korm. rendeletben nem szabályozott házszám-megállapítási ügyekben a közterületek elnevezéséről szóló 2/2014. (II.10.) önkormányzati rendelet keretei között.”

4. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

Harkány város nemzetközi kapcsolatai

1. Crikvenica (Horvátország)

2. Bruchköbel (Németország)

3. Szczawnica (Lengyelország)

4. Trogir (Horvátország)

5. Péterréve (Szerbia)

6. Tusnádfürdő (Románia)

7. Pusca (Horvátország)

8. Kurcsatov (Oroszország)”

5. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által ellátott kormányzati funkciók szerinti alaptevékenységek felsorolása

Sorsz.

KOD

NEV

TEVEKENYSEG

1.

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Alaptevékenység

2.

013320

Köztemető-fenntartás és -működtetés

Alaptevékenység

3.

013330

Pályázat-és támogatáskezelés, ellenőrzés

Alaptevékenység

4.

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Alaptevékenység

5.

021020

Védelmi képesség fenntartása, fejlesztése, honvédelmi felkészítés

Alaptevékenység

6.

041231

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

Alaptevékenység

7.

041232

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

Alaptevékenység

8.

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Alaptevékenység

9.

041236

Országos közfoglalkoztatási program

Alaptevékenység

10.

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

Alaptevékenység

11.

045120

Út, autópálya építése

Alaptevékenység

12.

045140

Városi és elővárosi közúti személyszállítás

Alaptevékenység

13.

045160

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Alaptevékenység

14.

045170

Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

Alaptevékenység

15.

046020

Vezetékes műsorelosztás, városi és kábeltelevíziós rendszerek

Alaptevékenység

16.

047120

Piac üzemeltetése

Alaptevékenység

17.

047320

Turizmusfejlesztési támogatások és tevékenységek

Alaptevékenység

18.

047410

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Alaptevékenység

19.

047450

Szektorhoz nem köthető komplex gazdaságfejlesztési projektek támogatása

Alaptevékenység

20.

051030

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

Alaptevékenység

21.

052020

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

Alaptevékenység

22.

052080

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Alaptevékenység

23.

062020

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

Alaptevékenység

24.

063020

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

Alaptevékenység

25.

063080

Vízellátással kapcsolatos közmű építése, fenntartása, üzemeltetése

Alaptevékenység

26.

064010

Közvilágítás

Alaptevékenység

27.

066010

Zöldterület-kezelés

Alaptevékenység

28.

066020

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Alaptevékenység

29.

072111

Háziorvosi alapellátás

Alaptevékenység

30.

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

Alaptevékenység

31.

072210

Járóbetegek gyógyító szakellátása

Alaptevékenység

32.

072311

Fogorvosi alapellátás

Alaptevékenység

33.

074031

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

Alaptevékenység

34.

074032

Ifjúság-egészségügyi gondozás

Alaptevékenység

35.

074040

Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás

Alaptevékenység

36.

076010

Egészségügyi igazgatás

Alaptevékenység

37.

081030

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Alaptevékenység

38.

081041

Versenysport- és utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatása

Alaptevékenység

39.

081043

Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása

Alaptevékenység

40.

081045

Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása

Alaptevékenység

41.

082030

Művészeti tevékenységek (kivéve: színház)

Alaptevékenység

42.

082091

Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Alaptevékenység

43.

082092

Közművelődés- hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

Alaptevékenység

44.

083030

Egyéb kiadói tevékenység

Alaptevékenység

45.

084070

A fiatalok társadalmi integrációját segítő struktúra, szakmai szolgáltatások fejlesztése, működtetés

Alaptevékenység

46.

091140

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

Alaptevékenység

47.

096015

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

Alaptevékenység

48.

096025

Munkahelyi étkeztetés köznevelési intézményben

Alaptevékenység

49.

104031

Gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében történő ellátása

Alaptevékenység

50.

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Alaptevékenység

51.

107051

Szociális étkeztetés

Alaptevékenység

52.

107060

Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások és támogatások

Alaptevékenység

53.

107080

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

Alaptevékenység

54.

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

Alaptevékenység

6. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

A képviselő-testület tagjai

1. Baksai Endre Tamás polgármester

2. Hosszúné Dávid Éva Margit alpolgármester

3. Éva Ferenc képviselő

4. Kiss-Kálmán Éva képviselő

5. Márton Béla képviselő

6. Monostori Zsolt János képviselő

7. Gellén Antal képviselő”

7. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat bizottságainak jegyzéke, bizottsági elnökök és bizottsági tagok felsorolása

1. Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság

1.1. Elnöke: Márton Béla

1.2. Tagok: Kiss-Kálmán Éva, Márton Béla, Monostori Zsolt János, Gellén Antal képviselők

1.3. Külsős tagok: Flögl Szilvia, Spengler Szilárd, Tóth László, Görföl Róbert

2. Szociális Bizottság

2.1. Elnöke: Kiss-Kálmán Éva

2.2. Tagok: Márton Béla, Monostori Zsolt János képviselők

2.3. Külsős tag: Győrmárton Józsefné”

8. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

9. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez

10. melléklet a 12/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelethez