Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 29.) önkormányzati rendelete

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I.21.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 30- 2021. 10. 30

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 29.) önkormányzati rendelete

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I.21.) önkormányzati rendelete módosításáról

2021.10.30.

Szigetvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I.21.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet „Hivatalos megnevezés” alcíme a következő 1/A. §-sal egészül ki:

„1/A. § Értelmező rendelkezés:
Szigetvár Város Önkormányzata vagy a Szigetvári Polgármesteri Hivatal eljárása során a helyben szokásos mód: Szigetvár Város hivatalos honlapján, valamint Szigetvár, Zrínyi tér 1. szám alatti ingatlan földszintjén elhelyezett faliújságon történő közzététel.”

2. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 5. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A képviselő-testület az alakuló vagy az azt követő ülésen megalkotja vagy felülvizsgálja szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét, a polgármester előterjesztése alapján megválasztja a bizottság vagy bizottságok tagjait, az alpolgármestert, alpolgármestereket, dönt illetményükről, tiszteletdíjukról.”

3. § (1) A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 9. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Az alakuló vagy az azt követő ülésen a polgármester előterjesztésére köteles megválasztani az Mötv. által kötelezően létrehozandó bizottságait.

(2) A Képviselő-testület legkésőbb az alakuló ülését követő ülésén megválasztja a bizottságok képviselő tagjait.”

(2) A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 9. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A bizottság nem önkormányzati képviselő tagjainak személyére bármely képviselő javaslatot tehet, amelyről a Képviselő-testület legkésőbb az alakuló ülést követő ülésén dönt. A bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai a Képviselő-testület előtt esküt tesznek. Az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa elő.”

4. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 12. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„12. § A képviselők jogai és kötelezettségei azonosak. Az Mötv. 32. § (1) - (2)-ban meghatározottakon túl a képviselő:

a) előzetesen bejelenti a polgármesternek, ha a Képviselő-testület vagy annak bizottsága ülésén való részvételében vagy egyéb megbízatásának teljesítésében akadályoztatva van;

b) a Képviselő-testület vagy annak bizottsága, valamint a polgármester megbízása alapján részt vesz a testületi ülések előkészítésében, valamint különböző vizsgálatokban;

c) a tudomására jutott titkot megőrzi, amely kötelezettsége megbízatásának lejárta után is fennáll.

d) a vele szemben fennálló összeférhetetlenségi okot írásban haladéktalanul bejelenti a polgármesternek.

e) megbízás alapján képviselheti a Képviselő-testületet, ezen tevékenységéről a soron következő testületi ülésen beszámol.”

5. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„14. § A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíját és természetbeni juttatásait Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (III.05.) önkormányzati rendelete szabályozza.”

6. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 16. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A polgármesterre megfelelően alkalmazni kell az önkormányzati képviselőre vonatkozó összeférhetetlenségi, méltatlansági, vagyonnyilatkozat-tételi szabályokat azzal, hogy a polgármester nem lehet más önkormányzatnál polgármester, alpolgármester, települési önkormányzati képviselő, megyei közgyűlés elnöke, alelnöke.”

7. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 21. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A képviselők és a meghívottak részére az ülés előterjesztéseit a Képviselő-testület ülése előtt legalább 5 nappal – a bizottság elé nem kerülő előterjesztéseket és a meghívót 3 munkanappal – hozzáférhetővé kell tenni.

(2) A Képviselő-testület rendkívüli esetben rövid úton (telefonon, elektronikus levélben, postai úton, stb.) is összehívható.”

8. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 41. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A polgármester, a jegyző véleményének meghallgatása után, egyes rendelet tervezeteket az érdemi vita előtt közmeghallgatásra bocsátja. Az éves költségvetési tervezetet közmeghallgatás tárgyává kell tenni.”

9. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 68. § (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Hivatal szervezeti egységei:)

„d) Közigazgatási Osztály
Közterület felügyelet”

10. § A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 71. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A házasságkötések, bejegyzett élettársi kapcsolat és egyéb családi események megünneplését a Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2011. (I.21.) önkormányzati rendelete szabályozza.”

11. § (1) A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) A Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 21.) önkormányzati rendelet 7. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

12. § Ez a rendelet 2021. október 30-án lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.

1. melléklet

1. melléklet

2. melléklet

2. melléklet

3. melléklet

7. melléklet