Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 03. 12- 2022. 03. 12

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.03.12.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII.3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII.3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Fejlesztésekért, Turizmusért és Klímaügyekért Felelős Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § (1) A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. § (1) bekezdés b) pontja a következő bo) alponttal egészül ki:

[b) Szakmai kitüntető díjak]

„bo) Bács-Kiskun Megye Fenntarthatóságáért Díj”

(2) A Rendelet 2. §-a a (16) bekezdést követően a következő (16a) bekezdéssel egészül ki:

„(16a) A Bács- Kiskun Megye Fenntarthatóságáért Díj a megye fenntarthatósága érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység elismeréseként adományozható olyan munkáért, amely megfelel a jelen fejlődési igényeinek anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékeinek a saját szükségleteik kielégítésére és életstílusuk megválasztására való képességét.”

2. § A Rendelet 3. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A szakmai kitüntető díjak, valamint a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Díja művészi kivitelű, kör alakú, 50 mm átmérőjű, kétoldalas öntött ezüst plakett. Egyik oldalán Petőfi Sándor portréjának ábrázolása, valamint a „Bács-Kiskun szülötte” és „1823-1849” feliratok szerepelnek, másik oldalán a díjazott neve, a kitüntető díj megnevezése, az évszám, valamint a 2022. és 2023. években adományozott elismerések esetén a „Petőfi születésének 200. évfordulója” felirat olvasható. A kitüntető díjhoz ezüst kitűző tartozik, mely Bács-Kiskun megye címerét ábrázolja, hossza 10 mm. A plakett, a kitűző és egy emléklap sötétkék színű flokkolt mappában kerül elhelyezésre.”

[A Bács-Kiskun Megyéért Díjra és a szakmai kitüntető díjra javaslatot tehet]

„h) a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött egyházak vezetői”

4. § A Rendelet 6. § (4) bekezdésében a „május 15.” szövegrész helyébe a „május 5.” szöveg lép.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.