Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagjainak, tisztségviselőinek és a bizottságok nem képviselő tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól

Hatályos: 2022. 09. 01- 2022. 12. 31

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagjainak, tisztségviselőinek és a bizottságok nem képviselő tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól

2022.09.01.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 143. § (4) bekezdés f) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Mötv. 35. §-ban meghatározott feladatkörében eljárva, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Fejlesztésekért, Turizmusért és Klímaügyekért Felelős Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés (a továbbiakban: közgyűlés) tagjaira, tisztségviselőire és a bizottságok tagjaira terjed ki.

II. Közgyűlési és bizottsági tagok tiszteletdíja

2. § (1) A közgyűlés tagját - a közgyűlés elnökének és alelnökeinek kivételével - képviselői munkájáért a megválasztása időpontjától a megbízatása megszűnéséig, havonta 180.000 Ft tiszteletdíj illeti meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított tiszteletdíjon felül a bizottságok elnökei és a közgyűlés által választott tanácsnokok további 50.000 Ft tiszteletdíjban részesülnek.

(3) A bizottságok nem képviselő tagjait havonta az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj 25%-a illeti meg.

(4) A közgyűlés tagjának és a bizottság nem képviselő tagjának tiszteletdíját 25 %-kal csökkenteni kell abban a hónapban, amelyikben igazolatlanul maradt távol a közgyűlés, illetve a bizottság üléséről.

(5) Igazoltnak tekintendő az a közgyűlésről, bizottsági ülésről történő távolmaradás, amelyet a közgyűlés elnöke vagy a bizottság elnöke igazol.

(6) A havi tiszteletdíjak kifizetéséről a jogosult által megjelölt pénzintézeti számlára utalással, a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal gondoskodik.

III. Közgyűlési tag és a bizottságok nem képviselő tagja természetbeni juttatásai

3. § (1) A közgyűlés tagja és a bizottság nem képviselő tagja természetbeni juttatásként igénybe veheti a részére térítésmentesen átadott, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tulajdonát képező hordozható számítógépet, annak tartozékát és a működéshez szükséges szoftvereket.

(2) A közgyűlés tagja és a bizottság nem képviselő tagja természetbeni juttatásként kedvezményes díjfizetés mellett veheti igénybe az erdélyi egészségügyi szűrővizsgálatok bázisául szolgáló ingatlant évente legfeljebb két hét időtartamban a szűrővizsgálatokkal nem érintett időszakban.

IV. Záró rendelkezések

4. § (1) Ez a rendelet 2022. szeptember 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a megyei közgyűlés tagjainak, bizottságai elnökének, tanácsnokainak és a bizottságok nem közgyűlési tag tagjainak tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló 16/2006. (X.16.) kgy. rendelet, valamint az azt módosító a megyei önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 1/2007. (III.1.) kgy. rendelet, a Megyei Közgyűlés tagjainak, bizottságai elnökének, tanácsnokainak és a bizottságok nem közgyűlési tagjainak tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló 16/2006. (X. 16.) Kgy. rendelete kiegészítéséről szóló 20/2007. (XI.5.) kgy. rendelet és a megyei önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (III.3.) kgy. rendelet.