Okány Község Képviselő-testületének 20/2017. (X. 18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladatokkal összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 10. 19

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testületének

20/2017. (X. 18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladatokkal összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól[1]


Okány Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya


1. § E rendelet hatálya Okány község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.


2. Az egyeztetésben résztvevők köre


2. § Okány község településképi dokumentumai készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) Okány község lakossága és az Okányban ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemélyek;

b) Okány község területén működő és bejegyzett civil szervezetek;

c) Okány községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek;

d) Okány községben működő egyházak;

e) Okányi székhelyű, bejegyzett településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható érdekképviseletre létrehozott szervezet.

3. A tájékoztatás módja és eszközei


3. § (1) A partnerek tájokoztatása a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) és jelen rendeletben meghatározott szabályok szerint történik.


(2) A polgármester a településfejlesztési, településrendezési és településképi dokumentum készítéséhez és módosításához az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt és tájékoztatást tesz közzé, az 1. mellékletben meghatározott módon és határidővel:

a) Teljes körű közzététel esetén:

b) Az Okányi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) hirdetőtábláján;

ab) Az Önkormányzat közterületen lévő hirdetőfelületein;

ac) Okány község www.okany.hu honlapján (továbbiakban: honlap);

ad) Lakossági fórumon.

c) Részleges közzététel esetén: a honlapon.


(3) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a honlapon külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentáció egységes megjelentethetősége érdekében.


4. § A partnerek a honlapról letölthető, valamint a Hivatalban átvehető 2. melléklet szerinti partneri adatlap felhasználásával a tájékoztatóban meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak

a) papíralapon a Hivatal címére (5534 Okány, Kossuth utca 16.)

b) elektronikus levélben a titkarsag@okany.hu  e-mail címre történő megküldéssel.


4. A vélemények kezelése, dokumentálása, nyilvántartása


5. § (1) A beérkezett véleményeket a polgármester az iratkezelés általános szabályainak megfelelően nyilvántartásba veszi, összegzi és megküldi az arculati kézikönyv, településképi rendelet, fejlesztési dokumentum vagy a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja.


(2) A tervező az elfogadásra javasolt és nem javasolt véleményeket, javaslatokat, valamint a vélemények alapján a tervezetben tett módosításokat szakmai indokolással együtt megküldi a polgármesternek, aki ezeket a képviselő-testület ülésén ismerteti. A vélemények, javaslatok elfogadásáról a képviselő-testület dönt.


(3) A véleményeket, az el nem fogadott véleményeket és azok indokolását, valamint a vélemények alapján a tervezetben tett módosításokat a polgármester az ügy irataihoz csatolja és gondoskodik az el nem fogadott vélemények és a döntés indokolásának honlapon történő közzétételéről, továbbá a partner tájékoztatásáról.


6. § Az elfogadott településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet és ezek módosításának közzétételéről a polgármester a Kormányrendelet szerint gondoskodik.


5. Záró rendelkezések


7. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                  Szívós László                                                           dr. Kiss Mihály

                  polgármester                                                                    jegyző



A rendelet kihirdetve 2017. év október hó 18. napján.

                                                                                                            

                                                                                                              

                                                                                                                  dr. Kiss Mihály

                                                                                                                                                    jegyző






[1]

A rendeletet Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. év október hó 17. napján tartott ülésén fogadta el.