Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról

Hatályos: 2023. 11. 03- 2024. 02. 28

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról

2023.11.03.

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 6. és 11. pontjában, az 5. § (2) bekezdés b) és c) pontjában, valamint (4) bekezdésében, a 6. § (5) bekezdésében, a 11. § (16) bekezdésében, a 13. § (1) bekezdésében, a 18. § (1) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya Bodajk Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) vagyonára (a továbbiakban: önkormányzati vagyon) terjed ki.

(2) E rendeletet kell alkalmazni a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendeletben nem szabályozott kérdésekben.

2. § (1) Az önkormányzati vagyon tulajdonosi joggyakorlója Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület).

(2)1

3. § (1)2 Az önkormányzati vagyon működtetésének feladatát - ha jogszabály vagy a Képviselő-testület döntése alapján kötött szerződés, megállapodás másként nem rendelkezik - Bodajki Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) látja el.

(2) Az (1) bekezdés szerinti feladatellátás során a hasznok szedéséből származó bevétel az Önkormányzatot illeti meg.

4. § (1) Az önkormányzati vagyonra vonatkozó ügyekben a Képviselő-testületet Bodajk város polgármestere képviseli.

(2) A Képviselő-testület az alábbi tulajdonosi jogok és kötelezettségek tulajdonosi joggyakorlására a polgármestert hatalmazza fel:

a) A Képviselő-testület által szövegszerűen elfogadott szerződés (megállapodás) aláírása.

b) Amennyiben a Képviselő-testület a szerződést (megállapodást) nem szövegszerűen fogadta el, a döntés keretei között a szerződés (megállapodás) szövegének megállapítása, elfogadása és aláírása.

c) Az önkormányzati vagyon védelme, kármegelőzés, továbbá az Önkormányzat jogos érdekének védelme céljából szerződés (megállapodás) felbontására vagy megszüntetésére irányuló halaszthatatlan jognyilatkozat, továbbá az Önkormányzat igénye érvényesítését célzó halaszthatatlan jognyilatkozat megtétele.

d) Az Önkormányzat igényének érvényesítése, jogvédelme érdekében közigazgatási, peres vagy nem peres eljárás indítása.

(3) Az Önkormányzat által alapított vagy részvételével működő gazdasági társaságban a tulajdonosi jogosítványokat a Képviselő-testület nevében a polgármester gyakorolja.

(4) Az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát a polgármester gyakorolja. Ezzel összefüggésben az Önkormányzat jogi képviseletének biztosításáról, szakértő igénybevételéről a polgármester gondoskodik.

(5) A polgármester a (2)-(4) bekezdésben foglalt jogainak gyakorlásáról tájékoztatja a Képviselő-testületet.

5. § Az Önkormányzat saját nevének gazdasági társaság nevében történő feltüntetéséhez nem járul hozzá.

2. Vagyonelemek rendeltetése

6. § A rendelet önkormányzati vagyonelemet nem minősít nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonként forgalomképtelen törzsvagyonnak.

7. § (1) Az egyes vagyonelemek, vagyontárgyak rendeltetés szerinti csoportosítását, illetve törzsvagyonná, üzleti vagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója és jellege szerint kell elvégezni.

(2) A törzsvagyon körébe nem tartozó üzleti vagyon teljeskörűen forgalomképes.

8. § Az Önkormányzat ingatlanvagyonáról szóló kimutatást rendeltetés szerinti bontásban - forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes törzsvagyon, valamint üzleti vagyon - az 1. melléklet tartalmazza.

9. §3 (1) A korlátozottan forgalomképes vagyonelem hasznosítása rendeltetése sérelmét nem eredményezheti, hitelfelvétel, kötvénykibocsátás esetén annak fedezetéül nem szolgálhat, kizárólag az állam, másik helyi önkormányzat, vagy önkormányzati társulás részére idegeníthető el.

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyoni minősítés az e kategóriába besorolt nemzeti vagyon tekintetében addig áll fenn, amíg az adott vagyontárgy közvetlenül önkormányzati feladat és hatáskör ellátását vagy a közhatalom gyakorlását szolgálja.

10. § A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelem használója köteles a tőle elvárható gondossággal eljárni a használat, illetve üzemeltetés során, e kötelezettség teljesítéséért a használó intézmény, vállalkozás, gazdasági társaság vezetője felel.

3. Vagyon értékének megállapítása

11. § (1) A vagyon értékének megállapítására a Polgármesteri Hivatalnál rendelkezésre álló nyilvántartási érték (értékpapír esetén a névérték) irányadó.

(2) Örökölt vagyon esetén a jogerős döntéssel - az önkormányzati ügy keletkezésétől (kérelem, beadvány benyújtásától) számítottan - egy éven belül jogerősen lezárt hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekinteni.

(3) A vagyon értékének megállapítására - az önkormányzati ügy keletkezésétől (kérelem, beadvány benyújtásától) számítottan - egy évnél nem régebbi szakértői véleményt kell figyelembe venni, ha a Polgármesteri Hivatalban nem áll rendelkezésre nyilvántartási érték.

12. § Ha az önkormányzati jogügylet, döntés tárgya egyidejűleg több vagyontárgy, vagyonelem (vagyontömeg), a rendelet értékhatárra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásakor a vagyontárgyak, vagyonelemek együttes értéke az irányadó.

4. Vagyonkezelés

13. §4

14. § (1)5 Vagyonkezelői jog létesítéséért a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 3. § (1) bekezdés 19. b) pontjának bc), bd) és be) alpontjaiban nevesített vagyonkezelő a vagyonkezelői szerződés időtartama alatt köteles évente ellenértéket fizetni, melynek mértéke legalább a tárgyévi költségvetése vagy üzleti terve szerinti, a közfeladat ellátásával kapcsolatos, önkormányzati támogatás nélkül számított saját bevételének 0,01 %-a.

(2) Vagyonkezelői jog ingyenes létesítésére az Nvtv. 3. § (1) bekezdés 19. b) pontjának ba) és bb) alpontjaiban nevesített vagyonkezelő esetén kerül sor.

15. § (1) A vagyonkezelő köteles gondoskodni az általa kezelt önkormányzati ingatlanvagyon állagmegőrzéséről, felújításáról, korszerűsítéséről, e feladata kapcsán a Képviselő-testület az éves önkormányzati költségvetése elfogadásakor dönt a tárgyévi feladatokról és az azokhoz biztosítandó forrásokról.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében előzetesen ki kell kérni a vagyonkezelő szervezet vezetőjének véleményét, és szükség szerint feladattervet kell meghatározni.

16. § (1) A vagyonkezelő köteles a tőle elvárható gondossággal kezelni és működtetni a vagyonkezelésre átvett önkormányzati vagyont, e kötelezettség teljesítéséért a vagyonkezelő szervezet vezetője felel.

(2) A vagyonkezelés ellenőrzése keretében a vagyonkezelő köteles szükség szerint éves és évközi beszámolásra, adatszolgáltatásra. Adatszolgáltatási kötelezettségét az Önkormányzat jogszabályban előírt beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségéhez kapcsolódóan köteles teljesíteni.

(3) Az Önkormányzat képviselője bármikor jogosult - a vagyonkezelő tevékenységének szükségtelen zavarása nélkül - a vagyonkezelés körülményeit a helyszínen ellenőrizni.

5. Vagyonhasznosítás

17. § Önkormányzati vagyont hasznosítani - ha törvény kivételt nem tesz, és az érintett vagyontárgy forgalmi értéke az éves költségvetésről szóló törvényben ezzel összefüggésben meghatározott összeget meghaladja - csak versenyeztetés útján lehet, figyelemmel az Nvtv. 11. § (16) bekezdésében foglaltakra.

18. § A versenyeztetés egyfordulós nyilvános pályázat kiírását jelenti, melyre utaló rövid felhívást legalább egy megyei és egy országos napilapban meg kell jelentetni. A pályázati kiírás kötelező tartalmi elemei:

a) vagyonelem (vagyontárgy) meghatározása,

b) pályázati biztosíték kikötése esetén megfizetésének szabályai,

c) ajánlatok benyújtásának tartalmi és formai követelményei,

d) ajánlatok felbontásának időpontja,

e) pályázatok elbírálásának ideje, szabályai,

f) esetleges összeférhetetlenségi, titokvédelmi szabályok,

g) pályázathoz kapcsolódó tájékoztató elemek.

19. §6 A 17. §-ban hivatkozott értékhatárt meg nem haladó vagyontárgy hasznosítása esetében a Képviselő-testület versenyeztetésről dönthet. Ez esetben a versenyeztetés egyfordulós nyilvános pályázat kiírását jelenti, melyre utaló rövid felhívást legalább egy megyei napilapban meg kell jelentetni. A pályázati kiírás tartalmi elemeire a 18. § szerinti rendelkezéseket kell alkalmazni.

6. Vagyon tulajdonjogának átruházása

20. §7 (1) Önkormányzati ingatlan vagyon tulajdonjogát átruházni - ha törvény kivételt nem tesz, és az érintett vagyontárgy forgalmi értéke a 17. §-ban foglalt rendelkezések szerinti értékhatárt meghaladja - csak versenyeztetés útján lehet, figyelemmel az Nvtv. 7. alcíme alatt szereplő rendelkezésekben foglaltakra.

(2) Az ingó vagyonelemek tulajdonjogának átruházása esetén, amennyiben az érintett, vagyonnyilvántartásban szereplő vagyonelem forgalmi értéke a 200 ezer forintos értékhatárt nem haladja meg, a Polgármester jogosult dönteni a tulajdonjog ingyenes átruházásáról, amennyiben a vagyonátadás az önkormányzati feladatok ellátását nem veszélyezteti.

21. § (1) Önkormányzati tulajdonú ingatlan pályázat útján történő értékesítése - az állami támogatás tilalma elvének betartása érdekében - megfelelően közzétett, nyílt és feltételhez nem kötött pályázati eljárás útján történhet.

(2)8 A 17. §-ban megfogalmazott értékhatár feletti vagyonelem vonatkozásában megfelelően közzétett és nyílt a pályázat, ha legalább kettő hónapon át ismételten meghirdetésre kerül a megyei sajtóban.

(3) Feltételhez nem kötött a pályázat, ha az ingatlant bármely vevő szabadon megszerezheti, és saját céljaira használhatja. Nem minősül feltételhez kötésnek, ha a pályázati kiírás a közrend megsértésének megelőzése érdekében, környezetvédelmi okból, spekulációs célú ajánlat elkerülése érdekében, a hatályos település-szerkezeti terv, illetve a helyi építési szabályzat előírásai miatt tartalmaz feltételeket. A környezetvédelmi és közegészségügyi okokból, közérdekből előírt kötelezettségek akkor nem minősülnek feltételhez kötésnek, ha azokat valamennyi potenciális vevő köteles és képes betartani.

22. § (1) Önkormányzati tulajdonú ingatlan pályázati eljárás nélküli értékesítése esetén - az állami támogatás tilalma elvének betartása érdekében - független, értékbecslésre jogosult szakértő véleményét kell beszerezni. A szakértői véleményben meghatározott árat minimális vételárnak kell tekinteni.

(2) Ha az állapítható meg, hogy az értékbecslő által megállapított áron az ingatlan nem értékesíthető, akkor a vételár legfeljebb 5 %-kal csökkentett értéken értékesíthető. Ha további ésszerű idő elteltével nyilvánvaló, hogy az ingatlan ezen az áron sem értékesíthető, akkor a szerzett tapasztalatokat, valamint a beérkezett ajánlatokat is figyelembe vevő új értékbecslést kell készíttetni.

(3) Ha az ingatlant az önkormányzat az értékesítést megelőző három éven belül vásárolta, akkor az értékesítési ár a vásárlási árnál alacsonyabb csak abban az esetben lehet, ha független értékbecslő az adott piacon konkrétan általános visszaesést állapít meg.

7. Vagyonszerzés

23. § Az önkormányzati vagyon gyarapításáról, az Önkormányzat részére ingyenesen felajánlott vagyon elfogadásáról a Képviselő-testület dönt.

24. § Ingatlan tulajdonjogának megszerzése esetén előzetesen meg kell vizsgálni, hogy az milyen közérdekű cél megvalósításához, milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítás lehetőségét, valamint a várható fenntartási, üzemeltetési költségek körét és nagyságát. Az ingatlanról az ügy keletkezésétől számított egy évnél nem régebbi forgalmi értékbecslés álljon rendelkezésre.

8. Záró rendelkezések

25. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

26. § Hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 33/2009. (IX. 30.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet9

Az önkormányzat ingatlanvagyona rendeltetés szerinti bontásban
A vastag betűs ingatlan megnevezés azon ingatlanokat jelöli, melyeken épület, építmény található.

1.Forgalomképtelen tulajdon (törzsvagyon)

1/a.Belterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

30

3 491

Berek utca

2.

31/4

469

Berek utca

3.

36

1 633

Berek utca

4.

74

6 501

Diófa utca

5.

115

1 768

Diófa u. 1. parkosított terület

6.

116

2 807

Diófa utca árok

7.

120

480

Út (temető mellett) térkövezés

8.

121

4 008

Beépítetlen terület

9.

127

510

Temető melletti út

10.

169

991

Temető melletti út

11.

191

372

Temető melletti út

12.

193/4

7 472

Dózsa Gy. utca

13.

193/5

23 700

Dózsa Gy. utca (Magyar Állam tulajdona)

14.

199/1

720

Út (Dózsa Gy. utca – Kossuth L. utca)

15.

220

2 480

Kossuth L. utca

16.

231

1 152

Kossuth L. utca

17.

232

3 147

Kossuth L. utca

18.

245

6 781

Kossuth L. utca

19.

258

430

Kossuth L. utca

20.

268

359

Árok (Dózsa Gy. utca – Kossuth L. utca)

21.

291/7

490

Bányász ltp. út

22.

293/109

32165

Bányász ltp. park

23.

293/110

2 745

Bányász ltp. út

24.

318

907

Út, árok (Bányász ltp.-nél)

25.

319

467

Út (Iskola mellett)

26.

350

578

Út, árok (Bányász ltp C. ép.)

27.

351

3 731

Út, árok (Bányász ltp. C. ép.)

28.

352

869

Út (Bányász ltp.-n)

29.

376

698

Bányász ltp. árok

30.

377

1 852

Bányász ltp. bejárójához út

31.

388/1

5 289

Semmelweis utca

32.

388/2

136

Semmelweis utca árok

33.

420/1

5850

Táncsics M. út (Magyar Állam tulajdona) járda, buszmegálló

34.

420/4

4 149

Táncsics utca

35.

433

1 440

Kisköz utca

36.

447/16

2 507

Május 1. út

37.

459

6643

Május 1. utca (Magyar Állam tulajdona) járda, buszmegálló

38.

463/15

447

Járda (Május 1. út)

39.

491

3 769

Petőfi S. – Táncsics közpark – ’48-as emlékmű

40.

492/1

6 965

Petőfi S. utca

41.

492/3

692

Petőfi S. utca

42.

503

1 110

Kert utca

43.

511/9

1 475

Deák F. utca

44.

511/22

5.474

Deák F. utca

45.

511/37

3 054

Deák F. utca

46.

511/38

222

Deák F. utca

47.

544/2

1 652

Deák F. utca

48.

559

92

Petőfi S. u. 54. sz. mellett árok

49.

564/1

742

Szent István tér

50.

564/2

4 221

Ady E. utca

51.

584/13

4 686

Templomkert utca

51.

584/21

1 008

Malom utca

53.

584/34

1 653

Malom utca

54.

584/42

4 215

Gátpart utca

55.

584/46

244

Gátpart utcában árok

56.

606/1

2 427

Petőfi S. utca - parkoló

57.

606/4

2 165

Petőfi S. utca – kivett helyi közút

58.

606/6

33 837

Petőfi S. utca (Magyar Állam tulajdona)

59.

606/7

1936

Petőfi S. utca – „magas” Petőfi

60.

607

3 950

Széchenyi I. utca

61.

638

8 337

Széchenyi I. utca

62.

686

4 744

Zrínyi M. utca

63.

717

6 149

Arany J. u.

64.

757

4 626

Vörösmarty M. utca

65.

781/4

1 555

Kinizsi P. utca

66.

803

8 509

Rákóczi utca

67.

804

7 097

Fehérvári utca

68.

836

4 626

Kinizsi P. utca

69.

868

4 517

Körtefa utca

70.

870

1 301

Körtefa utca

71.

886

2 375

Alma utca

72.

897

4 107

Fehérvári utca

73.

903/3

2 607

Keselő utca

74.

923/13

3 339

Mandulás utca

75.

924/2

247

Mandulás utca

76.

945

1 696

Gesztenyés utca

77.

946

762

Gesztenyés utca

78.

980/2

810

Vendel-kápolna

79.

981

2 341

Gesztenyés utca

80.

984

700

Orosz temető – emlékmű

81.

985

458

Orosz temető – park

82.

995

303

Gesztenyés utcai park

83.

1054

1 302

Dózsa Gy. utca

84.

1055/1

6 281

Kálvária utca

85.

1065/4

38 032

Keselő

86.

1066

1 831

Kálvária utca

87.

1090

11 020

Durrogó hegy

88.

1143

3 331

Csokonai utca

89.

1185

1 431

Peske köz

90.

1228

6 481

Rigós utca

91.

1229

4 124

Hunyadi utca

92.

1276

776

Rigós u. – Hegyalja u. összekötő út

93.

1305

6 567

Hegyalja utca

94.

1345

2 094

József A. u. – Hegyalja u. összekötő út

95.

1346

3 554

József A. utca

96.

1347

309

József A. utca

97.

1366

362

Árok, vízrendezési pályázat

98.

1384

5 761

Vásártér utca

99.

1385

893

Vásártér utca

100.

1424

2 525

Berek utca vége

101.

1431

10 879

Út (vasút és Kert u. között)

102.

1452

3 665

Árok

103.

1453

5 396

Deák F. u.

104.

1469/2

687

Kivett közút

105.

1470

1 464

Árok



1/b.Külterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

08

3 490

Út Ereszvény mellett

2.

016

1 835

Árok

3.

017

5 243

Út (Körtefa utca folytatása)

4.

022

2 981

Út

5.

025

3 277

Út

6.

027

640

Vízmű (Vásártér)

7.

043/1

7 475

Víznyerő kút védterület

8.

043/2

7 687

Víznyerő kút védterület

9.

046

1 090

Árok

10.

055

12 490

Gaja-völgyi Falutábornál út

11.

061

5 837

Út

12.

062/2

2 260

Út

13.

062/5

2 141

Út

14.

070

10 220

Árok

15.

074

2 092

Árok

16.

077

1 029

Árok

17.

079

4 975

Árok

18.

089

2 032

Út

19.

093

1 393

Árok

20.

094

2 937

Árok

21.

0107

2 768

Út

22.

0112

2 911

Árok

23.

0143

3 244

Út

24.

0147

3 272

Út

25.

0152

279

Út

26.

0157

722

Út

27.

0159

430

Út

28.

0160/2

1 704

Út

29.

0161

1 170

Út

30.

0162

3 843

Út

31.

0164

3 895

Út

32.

0170/1

3 948

Út

33.

0171/2

1 057

Út

34.

0175/2

4 469

Út

35.

0183

1 478

Árok

36.

0186

3 350

Út

37.

0187

268

Út

38.

0189

2 291

Árok

39.

0191

5 816

Út

40.

0196/5

1 084

Út

41.

0199

4 080

Árok

42.

0203/8

665

Út

43.

0203/27

1 901

Út

44.

0203/28

1 633

Árok

45.

0204

1 490

Árok

46.

0205

16 651

Út

47.

0206

2 672

Árok

48.

0207/1

1 006

Árok

49.

0210

1 656

Út

50.

0213

27 280

Erdő

51.

0215

530

Árok

52.

0216/1

275

Szennyvíztisztító

53.

0220/1

1 923

Szennyvíztisztító

54.

0220/2

8 339

Út (szennyvíztisztítóhoz)

55.

0220/4

1 604

Szennyvíztisztító

56.

0220/7

469

Út

57.

0221

886

Árok

58.

0226

1 862

Árok

59.

0230

1 101

Út

60.

0231

5 323

Út

61.

0233

8 034

Árok

62.

0234/3

6 199

Út

63.

0242/1

912

Út

64.

0246

342

Út

65.

0249/3

922

Árok

66.

0249/15

1 849

Út – Iparterület

67.

0249/21

3 649

Szántó – Iparterület (1405/3649 arányú tulajdonjog)

68.

0249/22

7 921

Út - Iparterület

69.

0249/25

5 616

Szántó – Iparterület

70.

0254/2

2 066

Árok

71.

0256

2202

Út (Széchenyi u. vége)

72.

0260

535

Árok

73.

0265

1 176

Árok

74.

0274

4 924

Árok

75.

0275/7

1 276

Út

76.

0276/1

5 368

Árok

77.

0276/5

1 167

Út

78.

0277/2

9 680

Út

79.

0278/1

283

Árok

80.

0281/1

7 086

Árok

81.

0284/8

3 590

Út

82.

0301/2

1 962

Út

83.

0305/2

3 295

Út

84.

0306

14 552

Út

85.

0307/9

1 771

Út

86.

0308

4 173

Árok

87.

0310

763

Árok

88.

0312

1 370

Árok

89.

0325/4

3 222

Árok

90.

0330/36

1 859

Út

1/c.Zártkertek:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

2001/2

720

Út

2.

2055/2

1 275

Út

3.

2230/2

2 810

Újszőlő-út

4.

2291/1

22

Újszőlő-út

5.

2291/2

2 059

Újszőlő-út

6.

2359

1 543

Újszőlő-út

7.

2384/1

1 540

Út

8.

2501/3

117

Kivett árok

9.

2501/5

1 045

Kivett árok

10.

2511/2

322

Út

11.

2519/2

759

Út a Bodajki hegyen

12.

2520/2

1 726

Árok Bodajki hegyen

13.

2542/2

1 024

Út a Bodajki hegyen

14.

2554/2

869

Út a Bodajki hegyen

15.

2558/2

460

Út a Bodajki hegyen

16.

2589/2

284

Út a Bodajki hegyen

17.

2596/2

713

Út a Bodajki hegyen

18.

2598/1

2 152

Út a Bodajki hegyen

19.

2632/2

764

Út a Bodajki hegyen









2.Korlátozottan forgalomképes tulajdon (törzsvagyon)

2/a.Belterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

192/1

398

Ravatalozó

2.

193/2

12

Dózsa Gy. u. 61. buszmegálló

3.

292

2 450

Bányászt ltp. 15. – Bodajki Zengő Óvoda-Mini Bölcsőde és Bodajki Általános Iskola

4.

320

22 698

Városi Sportcentrum

5.

401

3 193

Semmelweis utcai szeméttelep

6.

402

10 834

Semmelweis utcai szeméttelep

7.

446/20/A/1

92

Dózsa u. 1. Védő

8.

446/20/A/2

51

Dózsa u. 1. volt szakrendelő helyisége

9.

449/A/2

212

Május 1. u. 13. orvosi rendelő

10.

460/2

1 666

Petőfi u. 39. – Bodajki Művelődési Ház és Könyvtár

11.

485

13 056

Petőfi u. 7. - Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola

12.

556

2 785

Tófürdő (tómeder)

13.

557/2

650

Petőfi S.u. 52.

14.

562

1 703

Petőfi u. 60. - Polgármesteri Hivatal

15.

563

1 509

Szent István tér 2. – Boldog Gizella Óvoda

16.

593

227

Templomkert telek

17.

781/3

20

Buszmegálló (Zöld Éger)

18.

1396

1 013

Körtefa utcai játszótér

19.

1400

580

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

20.

1403

211

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

21.

1410

209

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

22.

1412

176

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

23.

1413

158

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

24.

1415

177

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

25.

1416

210

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

26.

1417

137

Körtefa utcai kertek (a hrsz-ok összevonása után értékesíthető)

27.

1471

3 904

Fehérvári u. 12. - Idősek Otthona (Lila Akác Alapítvány)

2/b.Külterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

0207/10

15 494

Beruházási célterület (MVM)

2.

0207/11

52 533

Pedagógus föld (szántó)

3.

0317

3 175

Erdő a vasútállomásnál

4.

0318/1

6 169

Erdő, rét a vasútállomásnál

2/c.Város területén kívüli tulajdonrészek:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

488/0

2 875

Vízmű Bakonycsernye 11,72%

2.

503/6

113

Vízmű Csákberény 11,72 %

3.

02/03

1 645

Vízmű Csókakő 11,72 %

4.

087/16

2 464

Vízmű Balinka 11,72 %

5.

097/2

1 518

Vízmű Balinka 11,72 %

6.

097/3

2 512

Vízmű Balinka 11,722 %

7.

0116/1

2 022

Vízmű Csákberény 11,72 %

8.

0121/1

7 596

Szivattyúház Balinka 11,72 %

9.

01023/13

10 000

Hulladék átrakó telephely Mór 15,3 %

10.

0129/3

1 666

Vízmű Csókakő 11,72 %

3.Egyéb forgalomképes üzleti vagyon

3/a.Belterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

31/1

5 607

Sífelvonó faház, parkoló

2.

77

1 350

Kert (Diófa utca)

3.

159

1 213

Kert (temető mögött)

4.

160

1 391

Kert (temető mögött)

5.

181

673

Kert (Dózsa Gy. utca)

6.

291/1

1 506

Bányász ltp. 16. - BAK Kft. – Könyvtár – Kollégium

7.

263/2

1 420

Teke

8.

293/68

19

Bányász ltp. garázshely

9.

293/71

19

Bányász ltp. garázshely

10.

293/72

20

Bányász ltp. garázshely

11.

293/76

19

Bányász ltp. garázshely

12.

293/98

21

Bányász ltp. garázshely

13.

293/99

19

Bányász ltp. garázshely

14.

293/101

19

Bányász ltp. garázshely

15.

293/102

19

Bányász ltp. garázshely

16.

293/104

19

Bányász ltp. garázshely

17.

293/105

19

Bányász ltp. garázshely

18.

293/106

19

Bányász ltp. garázshely

19.

293/107

21

Bányász ltp. garázshely

20.

293/108

30

Bányász ltp. garázshely

21.

293/112

2 520

Bányász ltp. beépítetlen terület

22.

307

802

Kert (lakótelep mögött)

23.

308

589

Beépítetlen terület

24.

309

648

Beépítetlen terület

25.

310

1 297

Beépítetlen terület

26.

311

326

Beépítetlen terület

27.

314

539

Beépítetlen terület

28.

315

324

Beépítetlen terület

29.

317/1

22 377

Kert (lakótelep mögött)

30.

317/2

905

Kert (lakótelep mögött)

31.

353

3 059

Kert (Semmelweis utca)

32.

357/2

1 884

Kert (Semmelweis utca)

33.

358/2

1 767

Kert (Semmelweis utca)

34.

366/2

2 336

Beépítetlen terület

35.

375

764

Bányász ltp. - Karbantartóműhely

36.

446/22

14

Beépítetlen terület

37.

446/28

5 255

Beépítetlen terület

38.

449

2 288

Május 1. u. 13. orvosi rendelő (társasházi osztatlan közös)

39.

547

454

Beépítetlen terület

40.

550

547

Petőfi u. 50. – Tűzoltószertár

41.

551/1

2 286

Volt gázcseretelep melletti terület

42.

551/2

8 932

Tó védterület

43.

552

2412

kivett lakóház és udvar

44.

553

2 305

Ady E. u. 20. (telek)

45.

555

181

Tómalom épület

46.

596

67

Ady E. u. 5. (lakásrész)

47.

718

1 451

Beépítetlen terület

48.

922

1 370

Mandulás u. 27. BSH-ház telek

49.

923/1

73

Mandulás utca beépítetlen ter.

50.

923/2

103

Mandulás utca beépítetlen ter.

51.

923/3

97

Mandulás utca beépítetlen ter.

52.

923/4

99

Mandulás utca beépítetlen ter.

53.

923/5

101

Mandulás utca beépítetlen ter.

54.

923/6

104

Mandulás utca beépítetlen ter.

55.

923/7

99

Mandulás utca beépítetlen ter.

56.

923/8

99

Mandulás utca beépítetlen ter.

57.

923/9

86

Mandulás utca beépítetlen ter.

58.

923/10

72

Mandulás utca beépítetlen ter.

59.

923/14

63

Mandulás utca beépítetlen ter.

60.

923/15

67

Mandulás utca beépítetlen ter.

61.

923/16

67

Mandulás utca beépítetlen ter.

62.

923/17

65

Mandulás utca beépítetlen ter.

63.

923/18

65

Mandulás utca beépítetlen ter.

64.

923/19

56

Mandulás utca beépítetlen ter.

65.

1032

420

Beépítetlen terület

66.

1115/2

72

Udvar (75 %)

67.

1317

2 932

Beépítetlen terület (Hegyalja utcánál)

68.

1326

986

József A. u 22. BSH-ház telek

69.

1353

1 132

József A. u. 27. BSH-ház telek

70.

1358/1

1 474

József A. u. 17. BSH-ház telek

3/b.Külterület:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

011/9

2 930

Ereszvény dűlőben szántó

2.

011/15

4 051

Ereszvény dűlőben szántó

3.

011/31

1 655

Ereszvény dűlőben szántó

4.

0249/19

1 418

Kivett beépítetlen terület - Iparterület

5.

026/2

39 685

Sífelvonó, sípálya területe

6.

086/23

13 691

Szántó

7.

0209/14

906

Szántó

8.

0216/4

5 115

Rét

9.

0330/31

566

Szántó (Tüzép mellett) 144/576 része



3/c.Zártkertek:

Ssz.

Helyrajzi szám

Terület m2

Ingatlan megnevezése

1.

2003

6 972

Zártkerti művelés alól kivett terület

2.

2011

4 123

Szántó

3.

2014

3 599

Szántó

4.

2019

1 734

Szántó, erdő

5.

2020

1 839

Szántó 1/2

6.

2024

978

Zártkerti művelés alól kivett terület

7.

2033

927

Szántó

8.

2034

3 132

Szántó

9.

2036

1 513

Szántó

10.

2037

1 273

Szántó, erdő

11.

2039

1 419

Szántó

12.

2041

1 962

Szántó

13.

2043

1 177

Szántó

14.

2044

632

Szántó

15.

2045

628

Szántó

16.

2046

1 117

Szántó

17.

2049

970

Szántó

18.

2051

1 083

Erdő

19.

2053

495

Erdő

20.

2406

765

Szántó

21.

2413

251

Szántó

23.

2515

2 445

Szántó

24.

2549

2 726

Szántó

25.

2550

1 554

Szántó

26.

2551

1 554

Szántó

27.

2552

2 363

Szántó

28.

2556

1 291

Szántó

29.

2562

630

Szántó

30.

2577

5 317

Szántó

31.

2578

3 045

Szántó

32.

2580

2 851

Szántó

33.

2582

2 734

Szántó

34.

2589/1

3 625

Szántó

35.

2593

3 086

Szántó

1

Hatályon kívül helyezte: 3/2017. (II.

4

Hatályon kívül helyezte: 7/2013. (VI. 30.) önkormányzati rendelet

8

Módosította: 13/2013. (X. 31.) önkormányzati rendelet A 21. § (2) bekezdése a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (IV. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Bodajk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (XI. 2.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.