Aba Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 8.) önkormányzati rendeletének indokolása

Aba Város Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 18/2017. (VIII.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 03. 11
Aba Város Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 18/2017. (VIII.29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Korábban már döntött a Képviselő-testület az Aba, 0437 helyrajzi számú külterület, az Aba, Belsőbáránd 1753/2 helyrajzi számú, illetve az Aba, 401/3 hrsz-ú (Vörösmarty utcai lakások) és a 401/4 helyrajzi számú (Széchenyi utca felöli üres telek) területek eladásáról.
Az ingatlanok eladása miatt szükséges, hogy azok a vagyonrendeletünkben forgalomképes besorolásba kerüljenek, ennek feltétele az ingatlanvagyon-kataszterben történő módosítás.
A 0437 helyrajzi számú ingatlan korábban kivett közút besorolásban volt, a valóságban nem töltött be közút funkciót. Az út megszüntetését a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztálya engedélyezte, ez alapján a vagyonkataszterünket módosítottuk, a terület művelés alá nem tartozó beépítetlen földterületként forgalomképes besorolásba került.
Az Aba, Belsőbáránd 1753/2 helyrajzi számú ingatlan szintén forgalomképtelen besorolásban volt. A területet régóta a mellette fekvő 1765 helyrajzi számú terület tulajdonosa használja, kerítése is ennek megfelelően van kialakítva, közterület funkciót nem töltött be. A vagyonkatasztert ennek megfelelően módosítottuk, a terület művelés alá nem tartozó beépítetlen földterületként forgalomképes besorolásba került.
Az Aba 401/3 és 401/4 hrsz-ú területek lakóépület, illetve beépítetlen terület művelési ágúak, ezen jellegüket tekintve forgalomképes besorolásba kell kerülniük.