Töltéstava Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 02. 16- 2015. 12. 31

Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat

2015. évi költségvetéséről



Töltéstava Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk

(1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


A rendelet hatálya


(1) A rendelet hatálya az Önkormányzatra, és az önkormányzat költségvetésében szereplő

költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.


(2) Az Önkormányzat költségvetési szervei:

a.) Önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv:

            - Önkormányzat

            - Töltéstavai Közös Polgármesteri Hivatal


b.) Önállóan működő költségvetési szerv:

            - Töltéstavai Napraforgó Óvoda


2. §


A költségvetés bevételei és kiadásai


(1)       Töltéstava Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a költségvetési kiadások

főösszegét

497.000  E   Ft költségvetési bevétellel

497.000  E   Ft költségvetési kiadással

0 egyenleggel

állapítja meg.


(2)       Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását összesített önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú műveletek bevételeit és kiadásait  a rendelet 1.1 melléklete alapján határozza meg a Képviselő-testület.


(3)       A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összesített önkormányzati szinten a 2.1. és 2.2. számú melléklete részletezi.


(4)       A normatív hozzájárulásokat jogcímenként a Képviselő-testület a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.


3. §

A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)       Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettsége nincs.

 (2)      A 2.§. (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, további

költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves engedélyezett létszám előirányzatot

költségvetési szervenként a 4. mellékletenként határozza meg.

A közfoglalkoztatottak létszámának meghatározása a támogatási programokra kötött szerződések után, rendeletmódosítással történik.


(3)       Az önkormányzat által adott szociális céljellegű támogatásokat a 5. melléklet  szerint határozza meg.


(4)       Társadalmi szervezetek támogatására 3.836 E forintot tartalmaz a költségvetés.


(5)       Az önkormányzat a kiadások között 52.322 E forint általános tartalékot állapít meg.  A tartalékkal való rendelkezés jogát a Képviselő-testület fenntartja magának.

(6)       Az önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2015. évben engedélyezett létszámát 26 főben állapítja meg a Képviselő-testület.


4. §

A költségvetés végrehajtásának szabályai

       (1)        Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

      (2)        Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

       (3)        A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

       (4)        A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható összeget nem tervez.

       (5)        Amennyiben a költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át,  és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél önkormányzati biztost jelöl ki.

(6)       A költségvetési szerv vezetője köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7)       Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8)     A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.


5. §

Az előirányzatok módosítása


       (1)        Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2)       A Képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

      (3)        A Képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(4)       A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(5)       Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

        (6)       A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a munkamegosztási megállapodásban foglalt előirányzatok felett rendelkező önállóan működő költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.



6. §

A gazdálkodás szabályai

(1)       A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2)       Az önállóan működő költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3)       Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által a (önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő) költségvetési szerv számára ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.

(4)       Az önállóan működő költségvetési szerv feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről oly módon gondoskodik, hogy az biztosítsa az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésében részére megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

(5)       Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(6)       A Polgármesteri (önkormányzati) Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a Jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.


7. §

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1)       Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a Jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2)       Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról megbízási szerződés  útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a Jegyző köteles gondoskodni.

8. §

Záró és vegyes rendelkezések

 (1) A Rendelet a kihirdetése napját követő 3. napon lép hatályba, rendelkezéseit 2015. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A Rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. 

Töltéstava, 2015.  február 16.



                    Sándor Károly                                                        Harmath Hajnalka

                    polgármester                                                                  jegyző














Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat

2015. évi költségvetéséről



B E V É T E L E K                                                                           1.1 melléklet




1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2015. évi előirányzat

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

184.968

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

70.300

2.1.

Helyi adók

70.300

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

16.118

3.1.

Áru- és készletértékesítés


3.2.

Szolgáltatások ellenértéke


3.3.

Bérleti díj

2.850

3.4.

Ellátási díjak

3.268

3.5.

Egyéb működési bevételek


3.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó


3.7.

Kamatbevételek

10.000

4.

III. Támogatások, kiegészítések (4.1+…+4.8.)

98.550

4.1.

Helyi önkormányzatok működésének támogatás

98.550

5.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (5.1.+5.2.)

4.532

5.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (5.1.1.+…+ 5.1.5.)

4.532

5.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

4.390

5.1.2.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

142

5.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (5.2.1.+…+ 5.2.5.)


5.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz


5.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz


6.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (6.1.+6.2.)


6.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


6.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


7.

VI. Felhalmozási célú bevételek (7.1)

7.500

7.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (telekértékesítés)

7.500

8.

VII. Kölcsön visszatérülése


9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+8)

197.000

10.

VIII. Finanszírozási bevételek (10.1.+10.2.)

300.000

10.1.

   Költségvetési maradvány igénybevétele

300.000

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (9+10)

497.000

12.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+12)

497.000









K I A D Á S O K


2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2015. évi előirányzat

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

138.385

1.1.

Személyi  juttatások

66.224

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18.275

1.3.

Dologi  kiadások

35.730

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14.201

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3.955

1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások


1.7.

   - Szociális, rászorultság jellegű ellátások


1.8.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre


1.9.

   - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

3.955

1.10.

   - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés


1.11.

   - Kamatkiadások


1.12.

   - Pénzforgalom nélküli kiadások


2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

303.000

2.1.

Beruházások

38.000

2.2.

Felújítások

265.000

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

52.322

3.1.

Általános tartalék

22.322

3.2.

Céltartalék

30.000

4.

IV. Kölcsön nyújtása


5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

493-707

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)


6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+…+6.1.7.)

3.293

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+...+6.2.8.)


7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

497.000

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

497.000





















Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat

2015. évi költségvetéséről



I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege                                          2.1.melléklet
(Önkormányzati szinten)






               Ezer forintban


Bevételek


Kiadások



Megnevezés

2015. évi előirányzat

Megnevezés

2015. évi előirányzat


2

3.

4.

5.


Közhatalmi bevételek

70.300

Személyi juttatások

66.224


Intézményi működési bevételek

16.118

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18.275


Átengedett központi adók


Dologi kiadások

35.730


Támogatások, kiegészítések (működési célú)

98.550

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14.201


Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről

4.532

Egyéb működési célú kiadások

3.955


- 5.-ből: EU támogatás


Tartalékok

47.822


Átvett pénzeszközök államháztartáson  kívülről


Kölcsön nyújtása



Költségvetési bevételek összesen (1+...+12)

189.500

Költségvetési kiadások összesen (1+...+12)

186.207


Hiány belső finanszírozásának bevételei (15+…+18 )


Értékpapír vásárlása, visszavásárlása



Költségvetési maradvány igénybevétele


Likviditási hitelek törlesztése



Vállalkozási maradvány igénybevétele


Rövid lejáratú hitelek törlesztése



Betét visszavonásából származó bevétel


Hosszú lejáratú hitelek törlesztése



Egyéb belső finanszírozási bevételek


Kölcsön törlesztése



Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)


Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása



Hitelek, kölcsönök felvétele


Betét elhelyezése



Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+...+21)


Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+21)

3.293


Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+22)

189.500

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+22)

189.500


Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások



BEVÉTEL ÖSSZESEN (23+24)

189.500

KIADÁSOK ÖSSZESEN (23+24)

189.500


Költségvetési hiány:


Költségvetési többlet:



Tárgyévi  hiány:


Tárgyévi  többlet:


























II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege                                      2.2 melléklet
(Önkormányzati szinten)



                                                                                                                                      Ezer  forintban




Bevételek


Kiadások



Megnevezés

2015. évi előirányzat

Megnevezés

2015. évi előirányzat



2

3

4

5



Tárgyi eszközök és immateriális  javak értékesítése

7.500

Beruházások

38.000 



Önkormányzatot megillető vagyoni ért. jog  értékesítése, hasznosítása


Felújítások

265.000 



Pénzügyi befektetésekből származó bevétel


Egyéb felhalmozási kiadások




Átvett pénzeszköz államháztartáson belülről


- Lakásépítés




- ebből: EU támogatás


- EU-s forrásból megvalósuló  programok, projektek




Átvett pénzeszköz államháztartáson  kívülről


- Eu-s forrásból megvalósuló  programok, projektek
   önkormányzati hozzájárulásának kiadásai




Kölcsön visszatérülés


Tartalékok

4.500





Kölcsön nyújtása




Költségvetési bevételek összesen:


Költségvetési kiadások összesen:




Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)


Értékpapír vásárlása, visszavásárlása




Költségvetési maradvány igénybevétele

300.000

Hitelek törlesztése




Vállalkozási maradvány igénybevétele


Rövid lejáratú hitelek törlesztése




Betét visszavonásából származó bevétel


Hosszú lejáratú hitelek törlesztése




Értékpapír értékesítése


Kölcsön törlesztése




Egyéb belső finanszírozási bevételek


Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása




Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )


Betét elhelyezése




Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele


Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása




Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele






Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (14+20)

300.000

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(14+...+25)




Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+26)


Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+26)




Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások




BEVÉTEL ÖSSZESEN (27+28)

307.500

KIADÁSOK ÖSSZESEN (27+28)

307.500




















Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat

2015. évi költségvetéséről




Normatív hozzájárulások és támogatások jogcímenkénti összegei és forrásai


                                                                                                                                                    3. sz. melléklet

                                                                                                                                      Ezer forintban

Önkormányzati hivatal működésének támogatása  és egyéb kötelező önkorm. feladatok támogatása

43.191

4

Hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz

2.075

1

Települési és szociális támogatás összesen:

45.266

2

Óvoda pedagógusok támogatás

26.884


Óvodapedagógusok nevelő munkáját segítők támogatása

7.200

1

Óvodaműködtetési támogatás

4.667


Gyermekétkeztetés támogatása

11.954


Köznevelési és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

50.705


Könyvtári, közművelődési feladatok

2.579


Önkormányzat költségvetési támogatása összesen:

98.550



Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat

2015. évi költségvetéséről


                                                                                                                      4. sz. melléklet

Megnevezés

Önkormányzat összesen

01




Ezer forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Önkormányzatok működési bevételei


2.


I/1. Közhatalmi bevételek (2.1.+…+2.4.)

70.300


2.1.

Helyi adók

70.300


2.2.

Illetékek



2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok



2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek


3.


I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

16.118


3.1.

Áru- és készletértékesítés



3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



3.3.

Bérleti díj

2.850


3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.268


3.5.

Alkalmazottak térítése



3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések



3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

10.000


3.8.

Egyéb működési célú bevétel


4.


II. Átengedett központi adók


5.


III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.7.)

98.550


5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

98.550


5.2.

Központosított előirányzatok


6.


IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+…6.2.)

4.532


6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)



6.1.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

4.390


6.1.2.

   Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

142


6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)



6.2.1.

   Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz



6.2.2.

   Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz


7.


V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)



7.1.

Működési célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről



7.2.

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről


8.


VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2.+8.3.)

7.500


8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

7.500

9.


VII. Kölcsön visszatérülése


10.


KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (2+……+9)

197.000

11.


VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

300.000


11.1.

Működési célú finanszírozási bevételek



11.2.

  Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

300.000

12.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

497.000

















Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

138.385


1.1.

Személyi  juttatások

66.224


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18..275


1.3.

Dologi  kiadások

35.730


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14.201


1.5

Egyéb működési célú kiadások

3.955


1.6.

 - az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások



1.7.

 - Szociális, rászorultság jellegű ellátások



1.8.

     -  Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre



1.9.

     - Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

3.955


1.10.

     - Működési támogatás átadás



1.11.

     - Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés



1.12.

     - Kamatkiadások



1.13.

     - Pénzforgalom nélküli kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.7)

303.000


2.1.

Beruházások

38.000


2.2.

Felújítások

265.000

3.


III. Tartalékok (3.1.+3.2)

52.322


3.1.

Általános tartalék

22.322


3.2.

Céltartalék

30.000

4.


IV. Kölcsön nyújtása


5.


V. Költségvetési szervek finanszírozása


6.


KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4+5)

493.707

7.


V. Finanszírozási kiadások (7.1.+7.2.)

3.293


7.1

Működési célú finanszírozási kiadások



7.2.

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek kiadások


8.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+7)

497.000





Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



26

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)



















Költségvetési szerv megnevezése

Töltéstavai Napraforgó Óvoda

02

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

3.268


1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj



1.4.

Intézményi ellátási díjak

2.573


1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

695


1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel


2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)



2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről



2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Közhatalmi bevételek


5.


V. Önkormányzati támogatás

54.786

6.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+5)

58.054

7.


VI. Finanszírozási bevételek (7.1.+7.2.)



7.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



7.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


8.


VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


9.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (6+7+8)

58.054











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

58.054


1.1.

Személyi  juttatások

33.669


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.007


1.3.

Dologi  kiadások

15.378


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások



2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások



2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

58.054

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



14

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)





Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

03




Ezer forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)



1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj



1.4.

Intézményi ellátási díjak



1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel



1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel


2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)



2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről



2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Önkormányzati támogatás

24.447

5.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

24.447

6.


V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)



6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


7.


VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


8.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

24.447











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

24.447


1.1.

Személyi  juttatások

16.307


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4.405


1.3.

Dologi  kiadások

3.735


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások



2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások



2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

24.447

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



8

Közfoglalkoztatottak





Költségvetési szerv megnevezése

Helyi önkormányzat

04




Ezer forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

12.850


1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj

2.850


1.4.

Intézményi ellátási díjak



1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel



1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel

10.000

2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)



2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről



2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Önkormányzati támogatás


5.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

12.850

6.


V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)



6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


7.


VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


8.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

12.850











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

12 263


1.1.

Személyi  juttatások

9.603


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2.660


1.3.

Dologi  kiadások



1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

12.263





Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)













Költségvetési szerv megnevezése

Egészségügyi ellátás 

05




Ezer forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

60


1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj

60


1.4.

Intézményi ellátási díjak



1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel



1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel


2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

4.390


2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

4.390


2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Önkormányzati támogatás

706

5.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

5.156

6.


V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)



6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


7.


VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


8.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

5.156











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

5.156


1.1.

Személyi  juttatások

2.888


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

758


1.3.

Dologi  kiadások

1.391


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások

119

2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

5.156





Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)







Költségvetési szerv megnevezése



Községgazdálkodás



06

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)



1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj



1.4.

Intézményi ellátási díjak



1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel



1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel


2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)



2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről



2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Önkormányzati támogatás

17.007

5.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

17.007 

6.


V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)



6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


7.


VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


8.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)


17.007











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

17.007


1.1.

Személyi  juttatások

1.797


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

    485


1.3.

Dologi  kiadások

14.725


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások



2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások



2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

17.007

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)














Költségvetési szerv megnevezése



IKSZT



07

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4



Bevételek


1.


I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)



1.1.

Áru- és készletértékesítés



1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke



1.3.

Bérleti díj



1.4.

Intézményi ellátási díjak



1.5.

Alkalmazottak térítése



1.6.

Általános forgalmi adó bevétel



1.7.

Osztalék,  hozambevétel



1.8.

Kamatbevétel


2.


II. Átvett pénzeszközök  államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)



2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről



2.2.

 - ebből EU támogatás



2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről



2.4.

 - ebből EU támogatás


3.


III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)



3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről



3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről


4.


IV. Önkormányzati támogatás

2.480

5.


Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

 2.480 

6.


V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)



6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele



6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele


7.


VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek


8.


BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)


2.480











Kiadások


1.


I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

17.007


1.1.

Személyi  juttatások

1.520


1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

    410


1.3.

Dologi  kiadások

550


1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai



1.5

Egyéb működési célú kiadások


2.


II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)



2.1.

Beruházások



2.2.

Felújítások



2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások



2.7.

 - ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai


3.


III. Kölcsön nyújtása


4.


IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások


5.


KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

2.480

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)



1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)




Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről


Az önkormányzat 2015. évi támogatása és pénzeszköz átadása


                                                                                                                      5. sz. melléklet



Civil szervezetek támogatása                                                                                                                                                                                                               Ezer forintban

Töltéstavai Sportegyesület támogatása                                                        2.000

Öregfiúk sportklub támogatása                                                                        150

Nyugdíjasklub támogatása                                                                               150

Egyéb szervezeteknek nyújtott támogatás                                                       150

Győri Vizi Társulat érdekeltségi hozzájárulás                                                272

Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási

Önkormányzati Társulás  működési hozzájárulás                                            564             

Péri Barátság Polgárőr Egyesület                                                                     550

Összesen:                                                                                  3.836




Egészségügyi feladatokra átadott pénzeszköz


Iskolaorvosi ellátás finanszírozása DU-SAN-TI Kft-nek                                  119

Összesen:                                                                                       119




Szociális támogatás


Rendszeres szociális segély                                                                              46

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás                                                           664

Lakásfenntartási támogatás                                                                               41

Átmeneti segély                                                                                               600

Temetési segély                                                                                               800

Felsőoktatási ösztöndíj                                                                                 1.240

Beiskolázási segély                                                                                      4.460

Gyermekek támogatása                                                                                3.180

Idősek napi támogatás  +  rendezvény                                                         3.170

Összesen:                                                                                14.201