Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2017. (VII. 27.) önkormányzati rendelete

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról szóló 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 07. 28- 2017. 07. 28

Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2017. (VII. 27.) önkormányzati rendelete

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról szóló 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2017.07.28.

Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, továbbá a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv-ben (a továbbiakban: Szt.) meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról szóló 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 16. § (1) bekezdés a) pontja a következőképpen módosul: „a.) az étkeztetést: az önkormányzat az Szt. 62. § (1) bekezdése alapján azoknak a szociálisan rászorultak részére akik koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt igazolhatóan az önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel étkeztetésükről nem képesek gondoskodni - napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít, melyet a Konyár Község Önkormányzata vállalkozási szerződés útján a Sárándi Főzőkonyha (4272 Sárán Nagy u. 37. sz.) által biztosít.”

2. § A Rendelet 16. § (1) bekezdés c) pontja a következőképpen módosul:c.) családsegítést a Konyári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 4133 Konyár, Rákóczi u. 9. sz.) által biztosítja”

3. § A Rendelet 19. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul. (2) A személyi térítési díj összegét házi segítségnyújtás esetében 143 Ft/óra összegben kell megfizetni. A térítési díj megállapításához jövedelemigazolás szükséges. Az ellátott, illetve törvényes képviselője a végzett tevékenységet minden nap a gondozó által dokumentált gondozási naplóban aláírásával igazolja. A gondozási napló képezi az ellátásért fizetendő térítési díjak számításának alapját. Azon esetekben ahol, és amennyiben az aláírás az ellátott által nem megvalósítható, úgy a megállapodáshoz csatolni kell egy meghatalmazást, amely tartalmazza azon személyek nevét és aláírását, akik a teljesítést igazolhatják. A térítési díj fizetése készpénzfizetési számla alapján, a szociális gondozók közreműködésével a a Konyári Polgármesteri Hivatal pénztárába való készpénzbefizetéssel utólag történik. Folyamatos ellátás esetén a térítési díjat az ellátottal egyeztetve egy összegben kell kifizetni a teljesített naptári hónap lezárását követő hónap 10. napjáig, vagy a szolgáltató és az ellátott által közös megegyezéssel megállapított határidőig.

4. § A Rendelet 19. § (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul: „(4) A szociális étkeztetés térítési díja 441 Ft/adag. Amennyiben az igénylő kiszállítást is igényel, annak díja 20 Ft/alkalom. A térítési díjat a szociális étkezésben részesülő megfizetheti a szociális gondozók közreműködésével, illetve ha egészségi állapota lehetővé teszi személyesen a Konyári Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézőjénél előre, minden hónap 8. napjáig. A határidő megváltoztatása a polgármester hatáskörébe tartozik.

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba és a kihirdetését követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ-ben foglaltak szerint, helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.