Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 26- 2024. 02. 26

Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.26.

Görbeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. §. (1) a) pontja alapján Görbeháza Község Önkormányzat Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága; Görbeháza Község Önkormányzatának a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XI.28.) önkormányzati rendelete 6. melléklete alapján Görbeháza Községi Önkormányzat Szociális, Kulturális, Oktatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését 724.619.286 Ft költségvetési bevétellel, 1.204.925.427 Ft költségvetési kiadással, 480.306.141 Ft költségvetési egyenleggel, 53.268.517 Ft működési hiánnyal, 427.037.624 Ft felhalmozási hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5.melléklet és a 6. melléklet részletezi.

(4) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet, 3. melléklet, 4. melléklet részletezik.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány az előző évi költségvetési maradványának igénybevételével történik.

3. A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

a) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

b) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

c) Az önkormányzatnak 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai a 9. melléklet tartalmazza.

d) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

e) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

f) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

g) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot, a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet, 23. melléklet, 24. melléklet, 25. melléklet szerint határozza meg.

h) Az önkormányzat a kiadások között 6 millió Ft általános tartalékot állapít meg. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület a polgármesterre átruházza.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatások, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12 %-áig vállalható kötelezettség.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 26. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 5 millió Ft összeghatárig - mely esetenként az 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a költségvetés egyeztető tárgyalásáról készült munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe-vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeni hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

8. Záró rendelkezések

8. § Hatályát veszti az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelet.

9. § Ez a rendelet 2024. február 26-án lép hatályba.

10. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2024. évi költségvetés összevont mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

357 397 890

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

80 250 961

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

136 544 026

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

98 652 200

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

36 624 012

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 326 691

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

13 539 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

13 539 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

159 478 396

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

159 478 396

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

159 478 396

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

78 684 000

4.1.

Iparűzési adó

77 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 684 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

107 520 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

15 218 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

14 579 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

22 600 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

29 070 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 103 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

3 050 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

724 619 286

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

492 614 301

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

492 614 301

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

492 614 301

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 217 233 587

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

610 409 407

1.1.

Személyi juttatások

353 064 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

44 925 000

1.3.

Dologi kiadások

190 378 818

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 100 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

5 941 589

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

971 589

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

350 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 620 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

6 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

6 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

594 516 020

2.1.

Beruházások

23 850 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

569 666 020

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 000 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 000 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 204 925 427

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

12 308 160

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 308 160

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

12 308 160

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 217 233 587

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-480 306 141

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

480 306 141

2. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2024. évi költségvetés kötelező feladatok mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

260 738 055

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

35 076 826

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

136 544 026

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

47 166 500

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

36 624 012

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 326 691

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

12 459 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

12 459 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

159 478 396

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

159 478 396

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

1 684 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 684 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

90 953 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 118 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 843 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

22 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

28 720 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

17 272 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 600 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

525 312 451

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

536 269 636

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

536 269 636

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

536 269 636

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 061 582 087

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

455 757 907

1.1.

Személyi juttatások

257 333 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

31 811 500

1.3.

Dologi kiadások

155 191 818

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 100 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1 321 589

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

971 589

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

350 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

593 516 020

2.1.

Beruházások

23 850 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

569 666 020

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 049 273 927

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

12 308 160

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 308 160

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

12 308 160

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 061 582 087

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-523 961 476

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

523 961 476

3. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2024. évi költségvetés önként vállalt feladatok mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

51 485 700

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

51 485 700

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

1 080 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 080 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

77 000 000

4.1.

Iparűzési adó

77 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

16 521 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

10 100 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 700 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

350 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 821 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 450 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

154 086 700

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-43 400 700

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-43 400 700

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-43 400 700

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

110 686 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

109 686 000

1.1.

Személyi juttatások

60 024 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 135 000

1.3.

Dologi kiadások

30 907 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 620 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 620 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

6 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

6 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 000 000

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 000 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 000 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

110 686 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

110 686 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

43 400 700

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

-43 400 700

4. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2024. évi költségvetés államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

45 174 135

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

45 174 135

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

46 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

45 220 135

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-254 635

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-254 635

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-254 635

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

44 965 500

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

44 965 500

1.1.

Személyi juttatások

35 707 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 978 500

1.3.

Dologi kiadások

4 280 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

44 965 500

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

44 965 500

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

254 635

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

-254 635

5. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

357 397 890

Személyi juttatások

353 064 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

13 539 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

44 925 000

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

190 378 818

4.

Közhatalmi bevételek

78 684 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 100 000

5.

Működési bevételek

107 520 000

Egyéb működési célú kiadások

5 941 589

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

6 000 000

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

557 140 890

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

610 409 407

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

65 576 677

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 308 160

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

65 576 677

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

65 576 677

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

12 308 160

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

622 717 567

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

622 717 567

26.

Költségvetési hiány:

53 268 517

Költségvetési többlet:

-

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

6. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

159 478 396

Beruházások

23 850 000

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

8 000 000

Felújítások

569 666 020

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

1 000 000

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

167 478 396

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

594 516 020

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

427 037 624

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

427 037 624

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

427 037 624

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

594 516 020

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

594 516 020

27.

Költségvetési hiány:

427 037 624

Költségvetési többlet:

-

28.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

7. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban!

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2024.

2025.

2026.

A

B

C

D

E

1.

Közvilágítás korszerűsítés

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

2.

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

8. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban!

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

77 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

8 000 000

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

1 684 000

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

86 684 000

9. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Nemleges

Forintban!

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

10. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban!

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023. XII. 31-ig

2024. évi előirányzat

2024. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Játszótéri játékok

3 200 000

2024

3 200 000

Helyi építési szabályzat

10 100 000

2024

10 100 000

Nyitott gépszín

3 000 000

2024

3 000 000

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv saját erő

2 000 000

2024

2 000 000

Kisértékű eszközbeszerzés Önkormányzat, közfoglalk.

1 900 000

2024

1 900 000

Kisértékű eszközbeszerzés Gondozási Központ

550 000

2024

550 000

Kisértékű eszközbeszerzés Óvoda

2 500 000

2024

2 500 000

Kisértékű eszközbeszerzés Hivatal

600 000

2024

600 000

ÖSSZESEN:

23 850 000

23 850 000

11. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban!

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023. XII. 31-ig

2024. évi előirányzat

2024. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Régi Temető épület felújítás

34 942 728

2022-2024

11 574 728

23 368 000

Új temető tető felújítás

1 855 000

2024

1 855 000

Élhető települések TOP PLUSZ 1.2.1-21

180 000 000

2023-2024

33 363 593

146 636 407

Belterületi út TOP PLUSZ

150 441 000

2023-2024

2 981 000

147 460 000

Energetikai korszerűsítés TOP PLUSZ 2.1.1-21

99 352 175

2023

6 900 000

92 452 175

Külterületi út felújítás

315 788 875

2024-2025

157 894 438

157 894 437

ÖSSZESEN:

782 379 778

54 819 321

569 666 020

157 894 437

12. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:

Élhető települések TOP PLUSZ-1.2.1-21-HB1-2022-00015

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás, kiadás

2024. évi eredeti előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

180 000 000

175 948 600

4 051 400

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

180 000 000

175 948 600

4 051 400

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

180 000 000

33 363 593

146 636 407

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

180 000 000

33 363 593

146 636 407

EU-s projekt neve, azonosítója:

Belterületi úthálózat fejlesztése Görbeháza Községben TOP-PLUSZ-1.2.3-21-HB1-2022-00024

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás, kiadás

2024. évi eredeti előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

441 000

441 000

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

150 000 000

142 726 917

7 273 083

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

150 441 000

143 167 917

7 273 083

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

150 441 000

2 981 000

147 460 000

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

150 441 000

2 981 000

147 460 000

EU-s projekt neve, azonosítója:

Energetikai korszerűsítés Görbeházán TOP PLUSZ-2.1.1-21-HB1-2022-00017

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás, kiadás

2024. évi eredeti előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

99 352 175

99 352 175

0

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

99 352 175

99 352 175

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

99 352 175

6 900 000

92 452 175

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

99 352 175

6 900 000

92 452 175

EU-s projekt neve, azonosítója:

Külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás, kiadás

2024. évi eredeti előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

19 481 049

9 740 525

9 740 524

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

296 307 826

148 153 913

148 153 913

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

315 788 875

157 894 438

157 894 437

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

315 788 875

157 894 438

157 894 437

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

315 788 875

157 894 438

157 894 437

* Amennyiben több projekt megvalósítása történi egy időben akkor azokat külön-külön, projektenként be kell mutatni!

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Támogatott neve

Előirányzat

Összesen:

13. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata összes bevétel, kiadás

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

357 397 890

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

80 250 961

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

136 544 026

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

98 652 200

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

36 624 012

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 326 691

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

9 364 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

9 364 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

159 478 396

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

159 478 396

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

78 684 000

4.1.

Iparűzési adó

77 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 684 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

25 202 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 118 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 543 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 091 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 450 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

638 126 286

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

471 571 340

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

471 571 340

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

471 571 340

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 109 697 626

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

155 534 407

1.1.

Személyi juttatások

66 159 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 998 000

1.3.

Dologi kiadások

61 335 818

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 100 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

5 941 589

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

971 589

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

350 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 620 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

6 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

6 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

590 866 020

2.1.

Beruházások

20 200 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

569 666 020

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 000 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 000 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

746 400 427

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

363 297 199

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 308 160

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

350 989 039

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

363 297 199

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 109 697 626

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

43

14. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata kötelező feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

260 738 055

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

35 076 826

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

136 544 026

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

47 166 500

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

36 624 012

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 326 691

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 284 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

8 284 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

159 478 396

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

159 478 396

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

1 684 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 684 000

4.3.

4.4.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

21 952 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 118 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

10 843 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 091 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

452 136 451

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

517 268 694

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

517 268 694

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

517 268 694

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

969 405 145

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

140 551 407

1.1.

Személyi juttatások

62 559 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 492 000

1.3.

Dologi kiadások

61 078 818

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 100 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1 321 589

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

971 589

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

350 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

589 866 020

2.1.

Beruházások

20 200 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

569 666 020

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

730 417 427

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

238 987 718

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 308 160

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

226 679 558

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

238 987 718

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

969 405 145

0

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

13

15. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

51 485 700

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

51 485 700

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

1 080 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

1 080 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

77 000 000

4.1.

Iparűzési adó

77 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 250 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 700 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 450 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

140 815 700

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-43 400 700

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-43 400 700

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-43 400 700

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

97 415 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

14 983 000

1.1.

Személyi juttatások

3 600 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

506 000

1.3.

Dologi kiadások

257 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 620 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 620 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

6 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

6 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 000 000

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 000 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 000 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

15 983 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

81 432 000

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

81 432 000

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

81 432 000

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

97 415 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

45 174 135

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

45 174 135

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

45 174 135

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-2 296 654

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-2 296 654

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-2 296 654

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

42 877 481

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

42 877 481

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

42 877 481

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

42 877 481

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

42 877 481

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal összes bevétel, kiadás

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

46 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

46 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

90 485 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 084 037

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

86 400 963

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

90 531 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

89 931 000

1.1.

Személyi juttatások

71 414 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 957 000

1.3.

Dologi kiadások

8 560 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

600 000

2.1.

Beruházások

600 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

90 531 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

45 565 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 042 018

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

43 523 482

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

45 565 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

44 965 500

1.1.

Személyi juttatások

35707000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4978500

1.3.

Dologi kiadások

4280000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

600 000

2.1.

Beruházások

600 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

45 565 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4,5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

46 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

46 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

44 919 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 042 019

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

42 877 481

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

44 965 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

44 965 500

1.1.

Személyi juttatások

35707000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4978500

1.3.

Dologi kiadások

4280000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

44 965 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4,5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

59 190 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

10 100 000

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

22 500 000

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

12 470 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

12 520 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

1 600 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2 557 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 557 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

61 747 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

197 191 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11 112 568

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

186 078 432

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

258 938 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

256 438 000

1.1.

Személyi juttatások

152 833 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 547 000

1.3.

Dologi kiadások

83 058 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2 500 000

2.1.

Beruházások

2 500 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

258 938 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

28

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6

21. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

45 919 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

22 500 000

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

12 120 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

9 699 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

1 600 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2 557 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 557 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

48 476 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

140 659 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11 112 568

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

129 546 432

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

189 135 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

186 635 000

1.1.

Személyi juttatások

116 159 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 624 000

1.3.

Dologi kiadások

54 852 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2 500 000

2.1.

Beruházások

2 500 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

189 135 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

21

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6

22. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

13 271 000

Készletértékesítés ellenértéke

10 100 000

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások értéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

350 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 821 000

Általános forgalmi adó visszatérülése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

Elvonások és befizetések bevételei

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.3.-ból EU támogatás

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.2.-ből EU-s támogatás

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

13 271 000

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

56 532 000

Költségvetési maradvány igénybevétele

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

56 532 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

69 803 000

Kiadások

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

69 803 000

Személyi juttatások

36 674 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 923 000

Dologi kiadások

28 206 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

Beruházások

Felújítások

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

69 803 000

7

0

23. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

23 082 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

16 600 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 482 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 618 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 618 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

24 700 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

84 356 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

5 846 356

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

78 509 644

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

109 056 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

108 506 000

1.1.

Személyi juttatások

62 658 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 423 000

1.3.

Dologi kiadások

37 425 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

550 000

2.1.

Beruházások

550 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

109 056 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

5

24. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

23 082 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

16 600 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 482 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 618 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 618 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

24 700 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

59 456 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

5 846 356

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

53 609 644

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

84 156 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

83 606 000

1.1.

Személyi juttatások

42 908 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 717 000

1.3.

Dologi kiadások

34 981 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

550 000

2.1.

Beruházások

550 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

84 156 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

5

25. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

24 900 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

24 900 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

24 900 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

24 900 000

1.1.

Személyi juttatások

19750000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2706000

1.3.

Dologi kiadások

2444000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

24 900 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

26. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgálatás az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

Görbeháza Község Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma:

61200302-10021000

Éves eredeti kiadási előirányzat: 1 217 233 587Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 0 Ft

forintban

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

12 308 160

12 308 160

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

23 303 250

23 303 250

7.

Összesen:

35 611 410

35 611 410

Görbeháza, 2024. január hó 1 nap

költségvetési szerv vezetője